Szybkosc reakcji na zielona sluchawke

• 1 Odpowiedzi
  • 668 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaXyM

• 469
Szybkosc reakcji na zielona sluchawke
« dnia: Grudzień 11, 2009, 14:29:10 »
Mam ostatnio dziwna przypadlosc. Mianowicie jak ktos do mnie dzwoni, to po nacisnieciu zielonej sluchawki, lub przeciagnieciu slidera w strone odebrania rozmowy, dzwonek dzwoni jeszcze sekunde czy 2.
Co ciekawe zdarzylo mi sie ze juz moglem rozmawiac z druga strona ale dzwonek ciagle gral i wibrator wibrowal :) dopiero po chwili sie wylaczajac.

Wyglada jakby cos bardzo zamulalo telefon w momencie odbierania. Pytanie co?

Mam Energy Rom 28002 a z rezydentnych rzeczy doinstalowanych to gyrator i Zenyee Disable HTC Messaging.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline zoomol

• **
  • 129
  • Android n00b :D
  • Sprzęt: HTC Sensation (Non-branded) S-OFF & permroot
Odp: Szybkosc reakcji na zielona sluchawke
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2009, 16:50:32 »
...czy w gyratorze masz jakiś wyjątek dotyczący HTC Dialera? Jeśli tak, to spoko - jeśli nie, to spróbuj dodać wyjątek, że np. dialer jest obracany tylko w portrait (telefon pionowo normalnie) i x-portrait (czyli telefon "do góry nogami"). Nie wiem, czy dialer jest obsługiwany w landscape i x-landscape (czyli poziomo z lewej i poziomo z prawej)...
Może być tak, że przy wybudzaniu telefonu podczas połączenia przychodzącego, gyrator stara się dostosować orientację wyświetlanego obrazu (czyli np. przy wyciąganiu tel. z kieszeni), co spowalnia pracę dialera... Polecam dodanie wyjątku...

Pozdr
Zoomol
HTC Sensation (Pyramid) :D
ROM: HyperNonSense 0.7>ICS 4.0.3
HBOOT: 1.27.1100 KERNEL: 3.0.16-g5e58c5e htc-kernel@18000-build-144 #1
RADIO: 11.22.3504.07_M, Kompilacja: HyperNonSense ICS v6 (firmware: 3.30.401.101)