problem z wgraniem Rom-u HTC HD

• 7 Odpowiedzi
  • 1470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z wgraniem Rom-u HTC HD
« dnia: Maj 05, 2009, 19:46:13 »
Witam mam wielki problem wgralem Rom Manili i okazalo sie ze straszne rzeczy sie dzieja z moim HTC co najciekawsze nie moge wogole go podlaczyc do synchronizacji zeby wgrac mu inny ROM (orginalny) bo odrazu sie zawiesza, jak przejsc do momentu kiedy pojawia mi sie ekran w 4 kolorach z napisaem USB nie wykorzystujac komputera.. moze mi ktos pomoc... pozdrawiam i dziekuje z gory...

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: problem z wgraniem Rom-u HTC HD
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2009, 19:51:46 »
Witam mam wielki problem wgralem Rom Manili i okazalo sie ze straszne rzeczy sie dzieja z moim HTC co najciekawsze nie moge wogole go podlaczyc do synchronizacji zeby wgrac mu inny ROM (orginalny) bo odrazu sie zawiesza, jak przejsc do momentu kiedy pojawia mi sie ekran w 4 kolorach z napisaem USB nie wykorzystujac komputera.. moze mi ktos pomoc... pozdrawiam i dziekuje z gory...

Trochę mało dokładnie to opisałeś. Co to jest w/g Ciebie rom Manili? Wgrałeś Hard SPL?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2009, 19:58:18 »
Moze zle sie wyrazilem, inaczej. Wgralem Rom ktory sciagnalemze strony XDA  (Miri WM 6.5 v9.1) no i po zainstalowaniu i resecie telefon pokazuje koloru odwrocone. ale generalnie wiele rzeczy dziala. Nie wszytsko np. nie widzi karty SIM. Wpadlem na pomysl ze wgram mu normalny soft np taki jaki jest na stornie HTC w Support do sciagniecia ale gdy podlaczam telefon pod komputer zawiesza mi sie pokazujac tylko znaczek synchronizacji, wiec nie jestem w stanie wgrac mu innego softu. Co mam zrobic??

*

Offline majsterek

• **
  • 129
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2009, 20:03:12 »
Moze zle sie wyrazilem, inaczej. Wgralem Rom ktory sciagnalemze strony XDA  (Miri WM 6.5 v9.1) no i po zainstalowaniu i resecie telefon pokazuje koloru odwrocone. ale generalnie wiele rzeczy dziala. Nie wszytsko np. nie widzi karty SIM. Wpadlem na pomysl ze wgram mu normalny soft np taki jaki jest na stornie HTC w Support do sciagniecia ale gdy podlaczam telefon pod komputer zawiesza mi sie pokazujac tylko znaczek synchronizacji, wiec nie jestem w stanie wgrac mu innego softu. Co mam zrobic??

Niech się wypowiedzą fachowcy ale w/g mnie taki rom wymaga wgrania wcześniej Hard SPL 1.54. Dlatego masz problem z kolorami. Czemu Ci się zawiesza nie wiem. Jaki masz system w kompie. XP?

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2009, 20:12:46 »
Hard SPL mam wgrane i pracuje pod W Vista 32bit

*

Offline majsterek

• **
  • 129
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2009, 20:24:05 »
Hard SPL mam wgrane i pracuje pod W Vista 32bit

Które Hard Spl? Na 1.56 miałem taki efekt kolorów jak Ty. Na 1.14 i 1.54 mam już dobrze. Zmień może Hard Spl. A synchronizacja wiesza się może przez vistę. Spróbowałbym na świeżym XP.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2009, 20:32:44 »

Niech się wypowiedzą fachowcy ale w/g mnie taki rom wymaga wgrania wcześniej Hard SPL 1.54. Dlatego masz problem z kolorami. Czemu Ci się zawiesza nie wiem. Jaki masz system w kompie. XP?

Nie ma znaczenie kolejnosc wgrania.. mozna i tak i tak...
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2009, 20:47:33 »
Albo moze warto sprobowac wgrac jeszcze raz ale z karty. Ja wgrywalem inny sofcik (Black Pearl) i mialem 16 kolorow przy wlaczaniu (uspienie i uruchomienie ponowne naprawialo sprawe). Wgralem ten ROM co ty i wszystko fajnie smiga, nie ma probemow z kolorami. Wgrywalem wlasnie z karty i wsio hula:)