Problem z HD gubi zasieg i nie dziala 3g

• 4 Odpowiedzi
  • 1681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z HD gubi zasieg i nie dziala 3g
« dnia: Luty 19, 2011, 09:11:18 »
Tak jak w temacie wczoraj przyszedl mi Touch HD i zasieg mam tylko w jednym miejscu w mieszkaniu. Jesli w sense wylacze 3g to wogole nie idzie sie do mnie dodzwonic. O internecie nie wspomne zeby dzialal. Zminialem RADIO ROM zmienialem ROM nic nie pomoglo. Jakies porady??

I pytanie P/N pod bateria mam taki: 99HHC054-00 na jka czesc swiata to jest egzemplarz??

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
Odp: Problem z HD gubi zasieg i nie dziala 3g
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2011, 09:22:56 »
Witam. A jak u Ciebie jest z zasięgiem na innych urządzeniach (telefonach)? hd-ek nie jest pod tym względem mistrzem świata. Antena umieszczona jest na dole w miejscu gdzie trzymasz ręką. Po przełączeniu na stałe na gsm i zakres 900+1800 + UMTS 2100+900 można było wyeliminować przerywanie rozmowy w trakcie przeskakiwania między pasmami. Radio pewnie masz 1.17 skoro zmieniałeś. Pytanie jeszcze jaki masz rom? Ja mam 1.17 i powiem szczerze że może to tylko moje złudzenie ale wydaje mi się że na różnych romach jest różnie jak nie z zasięgiem to przynajmniej z jakością połączenia. Pzdr

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2011, 09:29:05 »
rom mialem 1.17 ale bylo to samo wgralem 1.10 i dalej to samo a rom nawet nie wiem to juz ktorys z kolei gdzie jest ta opcja do przelaczania miedzy pasmami bo nie moge jej za zadne skarby znalesc :/ teraz zastanawiam sie jak wgrac 1.14 z caba gdzies widzialem ale znow nie moge znalesc i juz mnie nerwica strzela.

Edit. Radio 1.14 dalej to samo siec ERA i najglupsze jest to ze pod oknem nawet internet dziala jesli ten telefon bedzie dzialac tylko w zasiegu 3G to mozna go wywalic do kosza bo u mnie w okolicy akorat z tym tragicznie jest :/
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2011, 09:58:53 wysłana przez trollu »

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2011, 10:09:52 »
wchodzisz w telefon, menu, opcje, pasmo (band) lub menu, options, menu,network selection, gsm/umts service, band. Zależy jaki masz rom. Albo jeszcze inaczej start, settings, phone gsm/umts service, band. Spróbuje radio 1.17 bo chyba tak będzie najlepiej, przynajmniej w większości nowych romów
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=466274
i na pewno nie z cab-a. Radio wgrywasz tak jak rom. Pzdr

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2011, 15:46:51 »
hmmm ciekawe nie pozwolilem zeby sam ustawil wszystkie ustawienia tylko wpisalem je recznie i minelo pol godziny i dalej dziala internet i nie gubi zasiegu.

Edit. Co prawda nie dzialaja MMSy ale polaczenia/net dalej dziala zobaczymy pozniej jak zaczne sie przemieszczac. Byc moze problemem byly zle ustawienia GPRS i probowal nawiazac polaczenie z netem i to blokowalo caly czas modul GSM.

A wogole dzieki za pomoc andrus75 wgralem ten rom co masz ty i to samo radio co u ciebie moze to pomoglo nie mam zielonego pojecia.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2011, 16:29:45 wysłana przez trollu »