Problem z HARD-SPL i brak pomyslu.

• 17 Odpowiedzi
  • 5269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z HARD-SPL i brak pomyslu.
« dnia: Marzec 10, 2009, 14:49:09 »
Witam Wszystkich.
Jak w temacie a teraz postaram sie opisac co mi sie dzieje i oczywiscie bardzo chcialbym prosic o pomoc, bo ja nie mam pomyslu.
Kupilem Swoje HTC w Euro RTV. Oczywiscie po kilku tygodniach mam "kaprys" na nowy rom. Zreszta juz wiem jaki itd. Teraz problem sie pojawil z blokada CID. Trzeba zaczac zabawe od HARD-SPL i juz zaczely sie schody.
Sciagnalem program HARDSPL for Blackstone ma sie rozumiec z xda. NAwiazuje polaczenie z ActivSync-iem (Windows XP) odpalam program. Zaznaczam ptaszki klikam next, next itp. Pokazuja mi sie te kolorowe paski na HTe-ku a na komputerze to okno, zeby czekac 10 minut, po czym nastepuje dzwoneczek ktory uswiadamia mi rozlaczenia sie Telefonu z ActivSync-iem. I po 30 sekundach ERROR (260) brak polaczenia komputera z urzadzeniem... Trzeba wyciagac batrerie bo ekran na HTC zastyga. Ten z paskami.
Ma ktos z Was jakis pomysl na rozwiazanie problemu?
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam,
Mikolaj vel Czlowiekzezlota

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
Post usunięto
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2009, 14:54:15 »
Post usunięto
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2014, 17:14:25 wysłana przez kondziaq »

Odp: Problem z HARD-SPL i brak pomyslu.
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 15:05:39 »
A gdzie jest instrukcja u Bysia? Bo nie widze w tych ostatnich tematach... A jak nie przez AS to jak zrobic synchronizacje? Bo inaczej to wykrywa mi HTC jako modem...
I pojawia sie ten sam blad, tylko nie moze nawiazac zadnego polaczenia z urzadzeniem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 15:09:49 wysłana przez Czlowiekzezlota »

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
Post usunięto
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 15:10:35 »
Post usunięto
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2014, 17:14:00 wysłana przez kondziaq »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2009, 15:14:37 »
Zaraz obadam to. Tam bylo USPL i dlatego mnie zmylilo to troche. Ale jesli to to samo to faktycznie - jestem gamon.

Update 15: 21
Niestety. Tym razem blad 262, zwiazany rowniez z polaczeniem. Takze dzieki wielkie za zainteresowanie, ale olewam juz. Bo od ciaglego wyjmowania bateria juz zaczyna latac. Zostaje przy oryginale :)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 15:22:48 wysłana przez Czlowiekzezlota »

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
Post usunięto
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2009, 16:51:23 »
Post usunięto
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2014, 17:13:00 wysłana przez kondziaq »

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2009, 17:57:47 »
A sprubuj kolego tego sposobu, u mnie i na Viście i XP poniższa procedura działa bez problemu, tylko że to jest USPL a nie HARDSPL.

INSTRUKCJA WGRANIA ROM /RADIO do TOUCH HD

1.Ściągamy USPL w wersji najlepiej v2.4 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=462347
lub BlackStoneCustomRUU dostarczany zazwyczaj przez kucharzy wraz z ROM / Radio..

2. Ściągamy ROM lub RADIO
3. Jeżeli mamy włączony ActiveSync to wyłączamy połączenie USB
w zakładce Plik -> Ustawienia połączenia -> Zezwalaj na połaczenia USB.

4. Podłączamy HD-ka pod kabel USB.
5. Wyłączamy HDka i uruchamiamy ponownie do bootloadera poprzez naciśnięcie jednoczesne klawiszy:  "power" oraz "vol-" - po chwili powinniśmy ujrzeć kolorowy ekran bootloadera ,
a w jego dolnej części napis "USB" – niniejsze info stanowi o prawidłowym połączeniu.
7. Uruchamiamy USPL lub BlackStoneCustomRUU - pojawi się okienko DOSowe
8. Uruchamiamy ROM / Radio na PC i postępujemy zgodnie z instrukcją programu.
9. Nie dotykamy sprzętu, flashowanie trwa tylko 2-10 minut ( Radio-ROM)
10. Następnie Hard Reset, i gotowe.

*

XJ

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2009, 18:51:12 »

Tak, wyłącz AS- i na pewno zadziała, - sprawdź instrukcje w poście BYSIA.

Wprost przeciwnie, w przypadku HSPL pocket musi byc zsynchronizowany z PC za pomoca ActiveSync!!!!!!!!
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2010, 14:03:49 wysłana przez marcinl »

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
Post usunięto
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2009, 19:01:11 »
Post usunięto
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2014, 17:11:58 wysłana przez kondziaq »

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2009, 19:53:12 »
Witam - miałem podobną historię i okazało się że wywala przy wgrywaniu nowego ROMU  kiedy jest słabo naładowana bateria. Tak było w moim przypadku. :D

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2009, 20:13:54 »
Jutro nowy dzien. Bedzie to dzien "Proby Ostatecznej" hehe. Moze sie uda :) Dzieki wszystkim za pomysly rozwiazania problemu. Jutro naladuje na fula i lece wszystko od poczatku :)

« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 21:25:58 wysłana przez Czlowiekzezlota »

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 15, 2009, 21:26:23 »

Stan na 15 marca 2009.
Mimo juz chyba setek prob, setek roznych Olinexow itd nadal nie jestem w stanie przejsc przez ten temat... Telefon naladowany na full, na polowe, calkiem rozladowany i nic.... Z Active Synkiem bez Aktiv Synka... Dochodze do chwili gdy wyskakuje mi pasek z procentami i 0% nigdy sie nie poruszyl nawet o 0,5% i po chwili wyskakuje blad... Probowalem roznych kabelkow, na laptopie na stacjonarnym komputerze. No mowie Wam wszystko.... Jest ktos moze z Warszawy kto by znalazl czas i ma chec zobaczyc o co chodzi? Ja osobiscie juz nie mam zadnego pomyslu.
A NOwy Rom Laurentiusa czeka z numerkiem 9.....
Pozdrawiam,
Mikolaj

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Touch HD ROM,  i-Mate Ultimate 9502
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 15, 2009, 22:29:02 »
a ten sposob dla visty?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127122.0
Napisane: Marzec 15, 2009, 22:23:44
a potem

wgraj na karte pamieci do katalogu glownego plik z romem BLACIMG.nbh
wyjmij karte z pda
uruchom w trybie bootloadera
wloz karte
podlacz przez USB do kompa
uruchom blac_uspl.exe
zobacz komunikat na pda

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 23, 2009, 19:45:36 »
Witam
czy pomoże ktoś rozwiązać ten problem odnośnie Wgrania RADIA / ROMu do HTC spotkał mnie dokładnie taki sam problem jak  Mikołaja. Próbuje na wszystkie sposoby zrobić update radia ale ten sprzęt mi w tym skutecznie przeszkadza. Próbowałem już wydaje mi się większości kombinacji i na USPL i na BlackstoneRUUWrapper i tez na BlckStoneCustromRUU i za każdym razem jest to samo dochodzi do momentu paska postępu na szarym ekranie który cały czas pokazuje 0% i po chwili wyskakuje komunikat z ERROR [262] : UPDATE ERROR proszę o pomoc lub odesłanie do jakiejś lektury która mi może pomóc

*

Offline elektrod

• *
  • 67
  • Sprzęt: mój pierwszy HTC -  Touch HD
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 23, 2009, 20:20:22 »
Witam
czy pomoże ktoś rozwiązać ten problem odnośnie Wgrania RADIA / ROMu do HTC spotkał mnie dokładnie taki sam problem jak  Mikołaja. Próbuje na wszystkie sposoby zrobić update radia ale ten sprzęt mi w tym skutecznie przeszkadza. Próbowałem już wydaje mi się większości kombinacji i na USPL i na BlackstoneRUUWrapper i tez na BlckStoneCustromRUU i za każdym razem jest to samo dochodzi do momentu paska postępu na szarym ekranie który cały czas pokazuje 0% i po chwili wyskakuje komunikat z ERROR [262] : UPDATE ERROR proszę o pomoc lub odesłanie do jakiejś lektury która mi może pomóc

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127143.msg924356#msg924356 post #145

http://smartmobile.pl/jak-wgrac-polski-rom-do-htc-touch-hd
ROM     : eXperience V 6.0
Radio   : 1.14.25.24

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 23, 2009, 20:27:12 »
Witam
Odbierz maila

*

Offline Mirbi

• 10
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 24, 2009, 00:56:42 »
Witam.
Rowniez borykalem sie z errorem 262. W moim przypadku najwyrazniej bylo cos nie tak z WMDC bo pomimo ze na pc pokazywala sie informacja ze synchorniacja byla udana to THD uparcie pokazywal ze 'cannot connect to the network' i rzeczywiscie nic sie nie dzialo bo nawet kontakty w OE sie nie update'owaly. Zrobilem backup pim i calej reszty i hard reset na stockowym romie. Po reinstalacji WM moja Vista x64 od razu prawidlowo sie zsynchronizowala z THD i Hardspl wgral sie jak zloto. Obecnie jestem na etapie testowania roznych romow. Nie kombinowalem nic z windowsem jedynie HR na THD. Mam nadzieje ze ta informacja pomoze komus, u mnie to zadzialalo.
Pozdro
Pozdro!

« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 24, 2009, 19:28:16 »
Problem się rozwiązał po HR i wykonaniu wszystkich czynności od początku  :grin: się dzięki za pomoc  :ok: