Problemy z bluetoothem

• 2 Odpowiedzi
  • 723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline djacek

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2
Problemy z bluetoothem
« dnia: Luty 25, 2009, 12:09:12 »
Mam w samochodzie przenośny zestaw głośnomówiący na bluetooth. Pracując z HTC HD nie wyświetla numerów przychodzących telefonów ani informacji o SMS czy mailach ale działa świetnie. To samo mam w komunikacji z zegarkiem. Ustanowione jest połączenie a nie wyświetla numerów. Przesyła jednak wszystki dane z telafonu na drugi telefon. Próbowałem z Omnią i Xperią jest tak samo. Może to wina Windowsa? bo z innymi telefonami wszystko działa.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Odp: Problemy z bluetoothem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2009, 22:24:16 »
Wygląda na to, że OS zestawu głośnomówiącego nie potrafi się "dogadać" z windowsami. Ja ostatnio połączyłem swojego HD-ka z zestawem CK-15W Nokii i wszystko działa jak trzeba. Wyświetla numery dzwoniących, pobrał kontakty z Outlooka w HD, tak więc jak dzwoni osoba z kontaktów, to wyświetla imię i nazwisko, pokazuje poziom sygnału i stan naładowania baterii. Działa dokładnie tak, jak z telefonem Nokii.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline djacek

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Problemy z bluetoothem
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2009, 18:10:45 »
Dzięki za pomoc . Jest tak jak napisałeś. Mój zestaw był uszkodzny. Jednak z zegarkiem nie mam połączenia. To znaczy telefon sie łączy, prosi o kod do parowania a potem podaje komunikat "połączenie ustanowione". Jednak  nie wyświetla numerów na zegarku.