Alarm działa sobie jak chce.

• 13 Odpowiedzi
  • 2622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline deveb

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Alarm działa sobie jak chce.
« dnia: Styczeń 22, 2011, 23:12:08 »
Problem z budzikiem/alarmem/jak zwał tak zwał. Nie zależy od ROMu, po Hard Resecie po jakiś 2 tygodniach (czasami nawet wcześniej) alarm rozpastwia się i działa jak chce. Załącza się i dzwoni o losowej porze lub po prostu nie działa o zadanej porze. Czasami coś "zaskoczy" i działa przez kilka dni poprawnie. Zauważyłem że niezależnie od romu, po dłuższej zabawie ustawieniami Alarmu (mówię o standardowym aplecie Windows Mobile, nie Sense) aplet samoistnie się zamyka nie zapisując ustawień.

PS> Miałem podejrzenie, że problem jest generowany przez obcy soft- wgrałem stockowy rom bez żadnych udogodnień, po paru dniach- efekt jak wyżej.

Jakieś pomysły?

Mimo, że poczciwy, klasyczny budzik znów wrócił do łask, chcę znowu działający alarm w moim THD! :)
kwbr PL @729MHz + MBW150 Executive Edition

*

Offline teti77

• 266
  • Sprzęt: Sensation
Odp: Alarm działa sobie jak chce.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2011, 23:36:46 »
A jak z czasem? Nie przestawia się sam? Może w ustawieniach regionalnych coś jest nie tak.
Mi kiedyś sam się przestawił na inna strefę (coś mu odbiło), jednorazowo na szczęście i nie wiem skąd się to wzięło...

*

Offline deveb

• **
  • 157
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:14:47 »
Właśnie nie, czas odmierzany jest wzorowo, nawet po wyłączeniu wszelkich synchronizacji z GPS, z czasem nadajnika BTS itd. brak jakichś anomalii przesunięcia czasu :mysli:

@teti77 a mógłbyś sprawdzić, czy u Ciebie po dłuższej zabawie windowsowym (nie sense, mam na myśli ten z archaicznym interface WM) apletem "Alarmy" też zamyka się sam z siebie bez zapisania zmian?

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2011, 17:01:07 »
Ja jadę na stockowym systemie (WM6.1) i mam tylko ten archaiczny ale żadnych powyższych objawów nie stwierdziłem... Zawsze zapisuje mi to co ustawiam i generalnie słucha się mnie:)
A spróbuj jeszcze w CONNECTION SETTINGS odpalić ponownie wizarda i resetnij tel.
Trzymam kciuki

*

Offline deveb

• **
  • 157
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2011, 21:26:18 »
Nope, wciąż to samo... Biorę się za oprogramowanie "budzików" firm trzecich, może będzie coś działać. Jak się uda zdam relację.

W każdym razie, dzięki @teti77 za zainteresowanie się tematem, pozdr!

*

Offline barniPDA

• 8
  • Sprzęt: HTC touch HD W6.1 R1.14.405.3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2011, 11:57:08 »
Wstawać z "archaicznym budzikiem" na systemie WM6.1 to był dla mnie wielki stres! Nigdy nie wiedziałem kiedy zadziała a kiedy nie...o drzemce nawet nie wspomnę. Polecam G-Alarm v2.5 - jeszcze mnie nie zawiódł!

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2011, 15:12:41 »
Wstawać z "archaicznym budzikiem" na systemie WM6.1 to był dla mnie wielki stres! Nigdy nie wiedziałem kiedy zadziała a kiedy nie...o drzemce nawet nie wspomnę. Polecam G-Alarm v2.5 - jeszcze mnie nie zawiódł!
Potwierdzam. Aplikacja warta uwagi. Chyba najlepszy budzik jaki miałem. Pzdr

*

Offline deveb

• **
  • 157
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2011, 17:10:56 »
Dzięki Koledzy :) Już wczoraj wieczorem wgrałem G-Alarm na próbę :D Tak jak mówicie- spisuje się faktycznie dobrze. Potestuję i pobawię się tym, póki jeszcze trial działa i chyba się jednak skuszę... :) W razie czego natknąłem się jeszcze na kilka alternatyw freeware, ale najpierw muszę sprawdzić ich kompatybilność (niezawodność) na Blackstone.

@barniPDA, czy u Ciebie nieprzewidywalność alarmu na THD była od nowości, czy zrobiła się tak jak u mnie, dopiero z biegiem czasu?

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2011, 06:52:12 »
i ja muszę potwierdzić że G-Alarm to chyba jedna z najlepszych aplikacji na WM, mnie również nigdy nie zawiodła, niestety po przesiadce na android'a jest to też aplikacja, której najbardziej mi brakuje  :-|
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline barniPDA

• 8
  • Sprzęt: HTC touch HD W6.1 R1.14.405.3
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 25, 2011, 11:58:26 »
@barniPDA, czy u Ciebie nieprzewidywalność alarmu na THD była od nowości, czy zrobiła się tak jak u mnie, dopiero z biegiem czasu?

Kupiłem telefon z "przebiegiem" i zrobiłem mu tylko HR. Trudno powiedzieć czy było tak wcześniej...

*

Offline vandijk

• 33
  • Sprzęt: E650->614c->Touch2->Blackstone
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 25, 2011, 18:08:04 »
Z tego co zauważyłem Windows Mobile porostu tak już ma. Budziki dzwonią sobie jak im się podoba i kiedy im sie podoba.

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 25, 2011, 20:15:56 »
Z tego co zauważyłem Windows Mobile porostu tak już ma. Budziki dzwonią sobie jak im się podoba i kiedy im sie podoba.
Bzdury gadasz i tyle.

*

Offline vandijk

• 33
  • Sprzęt: E650->614c->Touch2->Blackstone
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 25, 2011, 20:35:24 »
Bzdury gadasz i tyle.

Może ja nie mam szczęścia do budzików systemowych ale w moich dotychczasowych smartach to miałem z każdym problem. Oprócz GAlarmu którego używam już ponad 2 lata i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 26, 2011, 08:10:16 »
Więc musisz nie mieć szczęścia do budzików. Na wszystkich romach jakie miałem nie miałem nigdy problemów z budzikiem,dwa dziennie ustawione. Ale i tak nic nie pobije G-alarm. Pzdr