Witam!
Od lutego bawie sie dosc intensywnie w zmiane romow na te ugotowane. Jak do tej pory wszystko szlo znakomicie, a od tygodnia juz nawet postanowilem nie zmieniac romow po instalacji Dutty V.3.0 ...ale life is brutal! W koncu moj tel sie popsul.
W czwartek nagle zaczal sie bardzo mocno grzac po czym bateria bardzo szybko padla mimo naladowania powyzej 60 % Zrobilem mu 2 hard resety gdyz myslalem ze to kwestia jakiegos doinstalowanego programu. Niestety tel nadal nie chcial sie doladowac do 100% nawet po calej nocy na ladowaniu i przy wylaczonym telu. A ponadto po wlaczeniu od razu rozladowuje sie w ciagu 30 min do automatycznego wylaczenia. Przy tym wszystkim grzeje sie niemilosirnie az do takiego stopnia ze nie jestem go w stanie trzymac ani w dloni ani w kieszeni spodni bo parzy.
Wiem juz ze bede musial oddac tel do serwisu dopoki jest na gwarancji. Mam tylko teraz taki problem: nie zrobilem dumpu z softem playa oryginalnym i nie moge go nigdzie w internecie znalezc.
Czy ktos na forum dysponuje oryginalnym romem playa? Czy moge po prostu zainstalowac oryginalny rom ze strony wiki.xda (RUU_BlackStone_HTC_WWE_1.14.405.3_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe) i nie strace wtedy gwarancji? Z tego co pamietam cos takiego wlasnie siedzialo na poczatku ale nie jestem do konca pewien bo nigdzie tego nie zapisalem...
Prosze pomozcie

PS. Problem jest powazniejszy niz myslalem, to jednak chyba nie bateria a zlacze usb. Moj komputer wogole teraz nie widzi telefonu. Zmiana opcji connections usb to pc nic nie pomaga. Avtive sync i polaczenie z kompem nie istnieje. Tel laduje sie z usb mimo ze jest odchaczona opcja w ustawieniu power aby tego nie robil. Mam oryginalny SPL 1.56 poniewaz uzywalem USPL podczas instalacji duttygeo. Bede wiec potrzebowal pliku nbh z najnowszym romem do tego spl czy ktos mi moze pomoc? na stronce XDA sa tylko pliki exe. Jak mam z tego wyciagnac .nbh???
PS.2 Ok wyciagnalem plik .nbh z oryginalnego romu ship.exe , niestety narazie nie moge sprawdzic czy to cos mi pomoze bo nie mam jak tego wgrac na karte micro sd. Jutro bede szukal czytnika albo przejsciowki na sd. Mam nadzieje ze oryginalny boot loader zaakceptuje oryginalny plik romu z karty ...