pierwsza zmiana ROMu?

• 1 Odpowiedzi
  • 2551 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pierwsza zmiana ROMu?
« dnia: Sierpień 11, 2010, 23:23:54 »
hej z góry przepraszam za kolejny podobny wątek ale tyle siedze juz i czytam że sam nie wiem co robić aż w końcu ktoś za pzreproszeniem nie palnie mi do głowy...
nabyłem niedawno to wspaniałe urządzonko ale niestety z oryginalnym romem co nie bardzo mi odpowiada bo już za wiele pobuszowałem na tym forum :P

ale tak... chciałem wgrać rom by Bysio  eXperience V 10 FINALES tylko sporo się naczytałem o błędach..
potem sporo czytrałem o energy romach że takie fajne i mało błędów itp... tylko że z moim angielskim puki co krucho i werska polska by się przydała.
wiem ze można grzebać w rejestrach i zmieniach jakieś ustawienia ale nie mam zielonego pojęcia...niedługo wyjeżdzam na jakiś czas więc na grzebanie i szukanie też zbytnio juz nie ma :((

pomoże ktoś jakiego ROMa wgrać w końcu jaki jest najlepszy, nqj mniej problemowy itp.. jeśli jakiś anglojęzyczny to niech ktoś napisze jak typowemu pierwszakowi co zrobić zeby było spolszczenie :))
pomocy ratujcie bo nie mam czasu i bede musiał w ciemno wgrywać a jestescie bardziej doświadczeni i wolę się wami posiłkować :)
wielkie dzięki z góry :)

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: pierwsza zmiana ROMu?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2010, 08:14:19 »
na chwilę obecną nie ma polskiego ROMu (innego niż oryginalny) który byłby bezproblemowy

jak chcesz w miarę bezproblemowy ROM to tylko angielskojęzyczny (polecam Energy lub ewentualnie blackSTONEhenge_HyPer)
jak już masz takie ciśnienie na spolszczenie to tu masz napisane jak to zrobić: http://pdaclub.pl/forum/blackstone/wszystko-o-energyrom/msg1346120/#msg1346120 proste jak 100 metrów sznurka w kieszeni  :P
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux