oryginalny soft touch hd z orange kilka pytań?

• 6 Odpowiedzi
  • 1122 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bliss

• *
  • 91
oryginalny soft touch hd z orange kilka pytań?
« dnia: Październik 16, 2009, 17:28:55 »
Jak narazie postanowiłem nie przechodzić na inny soft i pomęczyć jeszcze oryginalny, mam kilka pytań:

1) Najważniejsza rzecz która mnie irytuje - kiedy dostane sms'a to telefon sam się odblokowuje i jest podświetlony, czy da się jakoś to zmienić, żeby wydawał tylko dzwięki lub wibrację ale ekran był nadal zablokowany ? O ile jest to pożyteczne kiedy jestem w domu bo nie musze naciskać przycisku power'u o tyle jeśli mam telefon w spodniach a nie koniecznie chce odebrać smsa od razu to może się zdarzyć, że "ponaciskam" coś przypadkiem

2) Starełem się ukryć kontakty z sim poprzez edycję klucza w HCKU\Control Panel\Phone\ShowSim niestety po pewnym czasie wartość znów zmienia się z 0 na 1 znów mam zdublowane kontakty, czemu?

3) Domyślnie w sofcie Orange'owskim nie ma pod zakładką Internet kanału do Youtube, można go tylko uruchomić poprzez zrobienie skrótu do programu... wolałbym to mieć jak to jest jest w orginalnych sofatach - czy da się usunąć zakładki Orange'u i dodać ikonkę do softu youtuba ?

*

Offline Poenitor

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch HD /Asus G50Vt + 2x1TB MyBook WD+2x500GB WD Passport
Odp: oryginalny soft touch hd z orange kilka pytań?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2009, 17:58:46 »
1) rozwiazaniem bedzie zablokowanie "klawiatury" czyli przytrzymaj dluzej "sluchawke" po prawej ( czyli rozlaczanie polaczen) i po klopocie
2) az tak sie nie znam:)
3) wystarczy dodac "ulubiony" youtube pod zakladka internet  lub w zakladce "programy" po prostu dodac guzik "youtube"

*

Offline bliss

• *
  • 91
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2009, 19:59:51 »
1) to już dodatkowy kłopot, żeby za każdym razem odblokowywać jeszcze "klawiaturę", chce mięc po prostu tak jak po wygaszeniu ekranu nic nie działa... sms przychodzi ekran dalej zgaszony musze go odpalić przycikskiem power

3)do programów mam dodane, do zakładek w internetcie nie mogę bo nie mam już miejsca pełno zakładek-syfu z orange, chętnie bym je usunął ale nie widzę opcji
Napisane: Październik 16, 2009, 18:26:50
jeszcze pojawia sie jedno pytanie.... zanim tutaj napisałem o 1 punkcie zrobiłem HR, bo sam nie byłem pewien czy ja coś nie namieszałem... no i teraz kolejna rzecz -- przed HR jak pisałem sms i kliknałem w "DO:" mogłem wpisać pierwsze litery imienia osoby do której chce napisać i wyświetlały mi sie propozycje nr z listy kontaktów, teraz tego nie ma, robiłem kolejny HR to samo ;/

//wyczajone, w fingerkeyboard nie wlaczylem opcji ktora sugerowalaby imiona przy wyborze kontaktu
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 22:07:23 wysłana przez bliss »

*

Offline jimixxx

• 36
  • Sprzęt: HTC Kaiser,HTC HD, Samsung I9070
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2009, 20:32:15 »
Musisz poświęcić trochę czasu i poprzeglądać wątki na forum...Tu naprawdę jest chyba wszystko...Powodzenia... :ok:
Jedyną pociechą jest to,że są bardziej zieloni niż JA...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2009, 20:53:37 »
Poczytaj forum, nie tylko ten dział. A jesli chodzi o ukrywanie kontaktów SIM, spróbuj tego.

http://tomaszkap.wrzuta.pl/plik/3l3VcMjzn0k/kaisersimfix

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline CrioX

• Avatar - patrz Regulamin ("waga")
  • 15
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 22, 2009, 19:38:10 »
Ad.1
Sprawdz w Edytorze Rejestru jaką masz wartośc w scieżce  HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL w polu DisableSMSWakeUpEvent.
Jeżeli jest 0 to zmień na 1...

Powinno pomóc ;)

Pozdrawiam
REGULAMIN! - rozmiar, waga

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 19, 2009, 22:23:16 »
A HD Tweak? Ma chyba taka opcje...