nowe łatki

• 43 Odpowiedzi
  • 9023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
Odp: nowe łatki
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 14, 2009, 09:33:13 »
Bo to jest zwykłe mini USB rozszeżone przez HTC o dodatkową funkcjonalność. Z punktu widzenia użytkownika róznic NIE MA. Zwykłe, klasyczne wtyczki mini USB pasują i jeśli nie zastosujesz oryginalnej* wtyczki HTC nic się nie stanie. Tymi dodatkowymi stykami transmitowany dźwięk, stąd nietypowy kształt.

Na przykład można podłączyć przewodowego pilota zdalnego sterowania, do którego podłączamy słuchawki - wtedy dźwięk jest przesyłany przez USB - dodatkowymi stykami.

Sumując : nie przejmuj się i stosuj swykłe mini USB - działa normalnie.

* mam na myśli kształ :D nie producenta :D

« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 14, 2009, 09:42:39 »
bo my tu jestesmy uzytkownikami windowsa, z tym ze mobilnego
no tak hmm .. jesli jest opcja na co innego to sie chętnie piszę  :] nie chodziło mi o urażenie użytkowników windowsa   B) raczej o sposób rozwiązania problemu bez HR - stąd porównanie
PS. sorki jeśli uraziłem mobilno-windowsowe uczucia użytkowników tego forum  :grin:
Blysk :)

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 14, 2009, 10:38:53 »
[...]
PS. sorki jeśli uraziłem mobilno-windowsowe uczucia użytkowników tego forum  :grin:

nie wiem czy kogos, ale mnie nie uraziles ;-)
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline LaChupacabra

• 23
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 19, 2009, 16:15:20 »
Może ktoś wie czemu nie mogę zainstalować "Display Flicker"
Pojawia się taki o to komunikat "Please use the correct version to install this Hotfix Program"

Angielski znam bardzo dobrze ale "poprawna wersja" nic mi nie mówi.

*

Offline marcinko

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 19, 2009, 21:28:52 »
Może ktoś wie czemu nie mogę zainstalować "Display Flicker"
Pojawia się taki o to komunikat "Please use the correct version to install this Hotfix Program"

Może już wcześniej zainstalowałeś tą poprawkę?

« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 19, 2009, 22:53:24 »
ja instalowalem wczesniej poprawke 1,87MB miala, a teraz widze weszla nowa o tej samej nazwie ale z inna data i ma 1,37MB, na ta stara poprawke zainstalowalem nowa bez odinstalacji starej i taki komunikat sie nie pojawial wiec to co innego musi miec kolega...

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 20, 2009, 13:41:27 »
witam,
czy ktoś już miał komunikat w czasie instalacji łatki, że wersja jest nieprawidłowa? 2 dni temu instalowałem bez problemu ... później nastąpił HR ... i kłopot gotowy.
uzyles zapewne "Anti-Fix_on-screen_slider.cab"
zgadza się. zainstalowałem "Anti-Fix_on-screen_slider.cab". ponieważ założyłem, że problem z 2 łatkami od HTC może być powiązany z dodatkowym oprogramowaniem odinstalowałem cały nowy soft, łącznie z tą łatką. niestety, nie pomogło.
Wysłany przez: cesare 
oczko2  Dzisiaj o 09:58:23
zgadza się. zainstalowałem "Anti-Fix_on-screen_slider.cab". ponieważ założyłem, że problem z 2 łatkami od HTC może być powiązany z dodatkowym oprogramowaniem odinstalowałem cały nowy soft, łącznie z tą łatką. niestety, nie pomogło.

skoro juz tyle zrobiles i nie pomoglo to wydaje mi sie ze nic nie stoi na przeszkodzie zebys wylaczyl HD'ka
wcisnal VOL- VOL+ Power ON

jasne .. tyle że nie dla wszystkich hard reset jest dobry na rozwiązanie problemu - może i pomoże ale dla większości jest ostatecznym rozwiązaniem a nie panaceum na wszystkie bolączki  :| normalnie jakbym czytał użytkowników windowsa - ikona znikła trza format zrobić to wróci - chore  :S

Wysłany przez: oczko2 
witam, czy ktoś już miał komunikat w czasie instalacji łatki, że wersja jest nieprawidłowa? 2 dni temu instalowałem bez problemu ... później nastąpił HR ... i kłopot gotowy.

Rozwiązanie - po tym komunikacie zostaje ci w katalogu głównym plik install.cab - jego sobie zainstaluj bo to jest właśnie cab z fixa do hd - też mam ten komunikat ale HR u mnie odpada więc pozostało rozwiązanie problemu właśnie w takiej postaci i co najważniejsze działa - pozdrawiam i dobrej nocy życze

Potwierdzam, działa jak należy.

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 20, 2009, 14:31:18 »
Rozwiązanie - po tym komunikacie zostaje ci w katalogu głównym plik install.cab - jego sobie zainstaluj bo to jest właśnie cab z fixa do hd - też mam ten komunikat ale HR u mnie odpada więc pozostało rozwiązanie problemu właśnie w takiej postaci i co najważniejsze działa
a czemu ten cab jest 10 razy mniejszy niz standardowy flicker?
Vulnerant Omnes, Ultima Necat

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 22, 2009, 18:40:11 »
Witam

Czy jak zainstaluje 1 łatke (zwiechy 3-5 sec) to możne wystąpić taki problem, że jak odbiorę połączenie to nie będę słyszał drugiej osoby przez kilka sekund ? Słyszałem ż coś takiego może mieć miejsce. Proszę o info

*

Offline porosiu

• **
  • 169
  • Sprzęt: htc hd, htc desire,evo 3d
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 22, 2009, 19:31:11 »
Witam

Czy jak zainstaluje 1 łatke (zwiechy 3-5 sec) to możne wystąpić taki problem, że jak odbiorę połączenie to nie będę słyszał drugiej osoby przez kilka sekund ? Słyszałem ż coś takiego może mieć miejsce. Proszę o info

ja mam zainstalowane  wszystkie latki oprocz ,tej od suwaka do pol\aczen i nie mam zadnych problemow :ok:

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 22, 2009, 22:08:02 »
a czy coś pomaga ta latka do aparatu fotograficznego ?

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 23, 2009, 09:45:37 »
Łatka poprawia tylko mrowienie na wyświetlaczu w ciemnym pomieszczeniu i tylko na ustawieniu jakości na super fine. NIE wpływa na jakość zdjęcia a tylko na poprawę widocznośći podglądu na ekranie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 09:47:39 wysłana przez Wonito »

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 15, 2009, 10:49:10 »
Ja na ich stronce znalazłem 4:
- Poprawka usprawnienia wirtualnego wizjera aplikacji Aparat fotograficzny w urządzeniu HTC Touch HD 
- Poprawka usuwająca problem z migotaniem wyświetlacza w obszarze paska tytułu w TouchFLO 3D 
- Poprawka usprawniająca działanie funkcji suwaka służącej do odbierania połączeń 
- Poprawka usprawniająca czas reakcji urządzeń HTC Touch HD 
w jakim stopniu faktycznie poprawiają działanie, to nie wiem...podejżewam, ze i tak ukaża się kolejne ich wersje:P

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 17, 2009, 12:55:48 »
Odgrzeję temat.....

Jakie poprawki są pod oficjalne romy od wersji v.1.56.xx w górę ??
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz