Oj, Bartolino. Jest mi to obojętnie tyle, że nie daje się w żaden sposób. Flash'owanie z poziomu bootloadera rozumiem, że na na mojej Storage Card, którą widzę na dysku wklejam ROM i rozpakowuję go, następnie zamieniam plik RUU_signed.nbh na singned.nbh (próbowałem też bez zmiany nazwy tego pliku). Zamykam wszystko. Odłączam od komputera USB. Wyłączam mój HTC. Następnie uruchamiam przyciskiem Power trzymająć jednocześnie przycisk głośności. Na tym moja zabawa kończy się. Pokazuje się Blac 100 32M SPL -1.156.OliNex MicroP-Black Stone (LED) v.6 i na dole na białym serial. Przez moment -natychmiast po pokazania tego pola miga za każdym razem szary obraz - domyślam się - tego leadera i ponownie mam ekran jak opisałem. Z tym obrazem nic nie mogę zrobić. Mogę tylko wyłączyć poprzez wyjęcie baterii. Czyniąc tak jak Ty mi podpowiedziałeś dodatkowo instaluje mi się za każdą próbą sterownik HTC USB Sync co widzę na komputerze wszak miałem podłączyć kabel USB (rozumiem, że do komputera). Na ekranie HTC na białym polu zamiast serial pojawia USB i na tym koniec. Ekran jest nieczynny i żadnego ruchu na nim zrobić nie mogę chyba, że wyjąć baterię i ponownie uruchomić. Zatem jak mogę praktycznie flashować?. Co robię źle?. Przepraszam bo może to jakieś moje gamoniostwo ale na początku roku kiedy poprzednio to robiłem jakoś udawało mi się bez problemów - może to rutyna niedouczonego i do tego skleroza.