Nie mogę zmienić klawiatury

• 18 Odpowiedzi
  • 3965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Soovek

Nie mogę zmienić klawiatury
« dnia: Lipiec 02, 2009, 15:58:27 »
Rom orange - oryginał (prosto z pudełka) Wchodze w wprowadzanie danych i zmianiam na qwerty. Nic to nie daje niestety. Wraca do tej beznadziejnej trzy literki jeden klawisz:(
Jakieś pomysły ???
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 16:00:42 wysłana przez Soovek »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: Nie mogę zmienić klawiatury
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2009, 16:18:06 »
HR
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Soovek

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2009, 16:21:51 »
Jak ??? tel mam od 40 min jestem jeszcze nie w temacie tego phona - ale za to mod. działu Asus(żeby nie było, ze zielony) :)

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2009, 16:23:47 »
Jak ??? tel mam od 40 min jestem jeszcze nie w temacie tego phona - ale za to mod. działu Asus(żeby nie było, ze zielony) :)

VOL - i + (przytrzymac i wcisnąc na krótko POWER ..pozniej (ekran 3 kolory) VOL -
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2009, 16:58:04 »
Tak jak pisze Bysio tylko zapomniał dodać że masz to zrobić na wyłączonym telefonie

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2009, 17:01:00 »
Rom orange - oryginał (prosto z pudełka) Wchodze w wprowadzanie danych i zmianiam na qwerty. Nic to nie daje niestety. Wraca do tej beznadziejnej trzy literki jeden klawisz:(
Jakieś pomysły ???
Pozdrawiam

Jeszcze nie rob zadnego HR !! Mialem tak samo na romie Orange. Podczas pisania smsa albo maila na dole w ikonce klawiatury wybierz ta ktora Cie interesuje zamknij okno sms/mail wejdz do wprowadzania danych i juz bedziesz mial klawiature ta ktora wybrales w sms/mail wystarczy tylko tapnąć ok i po klopocie...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2009, 19:42:21 »
Poszukaj programu IMAC (Input method auto change; http://green-lemon.pl/ ) lub może też zadziałać SIPChange.
Może uda się coś zmienić "nie wprost"?
zob. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134674.0
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 19:56:04 wysłana przez jareklie »
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Soovek

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2009, 19:58:02 »
Jakieś pomysły ???
Pozdrawiam

Jeszcze nie rob zadnego HR !! Mialem tak samo na romie Orange. Podczas pisania smsa albo maila na dole w ikonce klawiatury wybierz ta ktora Cie interesuje zamknij okno sms/mail wejdz do wprowadzania danych i juz bedziesz mial klawiature ta ktora wybrales w sms/mail wystarczy tylko tapnąć ok i po klopocie...

Jeszcze raz powoli - zrobiłem HR chyba 10 razy i klawiatura się nie pokazuje:( Please napisz w punktach jak to zrobić ! Wielkie dzięki z góry.

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 02, 2009, 21:52:04 »
Oki. Raz jeszcze.

1. Wchodzisz w pisanie nowego smsa (tam gdzie masz pole adresata i pole do wpisywania wiadomosci)
2. Na samym (pomiędzy Wyslij i Menu) masz ikonke klawiatury (ktory służy do pokazywania badz chowania klawiatury) a przy niej taki maly trojkacik skierowany w gore (musisz miec pokazana klawiature)
3. Naciskasz ten trojkacik i pokazuje Ci sie menu wyboru klawiatury.
4. Z tego menu wybierasz ta jaka Cie interesuje.
5. Klawiatura zmienia Ci sie na taka jaka wybrales.
6.Zamykasz wiadomosci sms.
7. Wchodzisz w ustawieniach do "Wprowadzania danych" i tam juz bedziesz mial wlaczona ta klawiature ktora ustawiles w menu sms.
8. Pozostaje wcisnac tylko OK i po sprawie :ok:

Wytlumaczylem najprosciej jak potrafie...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Soovek

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 03, 2009, 09:20:07 »
Wielkie dzięki - orange znów coś zchrzaniła jak zwykle w romie.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 03, 2009, 11:03:01 »
ehhh te brandowane ROM'y  :evil: po kiego grzyba operatorzy wpieprzają się w oprogramowanie producenckie? aż tak bardzo zależy im by coś spieprzyć?  :mysli:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 05, 2009, 22:23:17 »
Pytanie raczej retoryczne :P

Soovek - pomoglo ?
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 05, 2009, 22:25:39 »
ehhh te brandowane ROM'y  :evil: po kiego grzyba operatorzy wpieprzają się w oprogramowanie producenckie? aż tak bardzo zależy im by coś spieprzyć?  :mysli:

Ja mam HD z Orange i nie ma w nim nic Orange'owego. Goly czysty system, tylko ustawienia mmsów i sieci są pod Orange. Zero brandingu.

*

Soovek

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 05, 2009, 22:41:55 »
Pytanie raczej retoryczne :P

Soovek - pomoglo ?
Pomogło :)

Napisane: Lipiec 05, 2009, 22:41:11

Ja mam HD z Orange i nie ma w nim nic Orange'owego. Goly czysty system, tylko ustawienia mmsów i sieci są pod Orange. Zero brandingu.
A jaką masz wersję ROM?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 05, 2009, 23:21:03 »
1.56.69.0(44310)

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 06, 2009, 10:06:48 »

Właśnie właśnie. Ustawienia sieci są pod Orangutana i gdzieś już na tym forum było, że ktoś miał problem z ich ustawieniem po włożeniu sim'a od innego operatora. Podobno się nie dało.
Nie wiem jak by było u Ciebie.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 06, 2009, 11:05:34 »
pewnie mieli problemy bo orange wywaliło z HD'ka wizarda z baza ustawień innych operatorów :)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Soovek

« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 06, 2009, 11:38:15 »
1.56.69.0(44310)
Rom mam ten sam :) Racja tylko są ustawienia od ORANGE - a Ty nie miałeś problemu z przestawieniem klawiatury ??? Też musiałeś akceptować to przez zmianę klawiatury ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 06, 2009, 12:14:37 »
Ja zainstalowałem i używam FingerKeyboard 2.1. Ale faktem jest, że domyślną klawiaturą jest zawsze mała Qwerty, i za nic nie da się tego zmienić. Po każdym SR jest to samo. Zainstalowałem oczywiście SIP Change, ale nie pomaga. Instalowałem też programik green lemon forumowicza nitro, ale też dalej na starcie jest qwerty. Ale wyszła nowa wersja, która podobno po starcie programu sprawdza pozycję rysika, tylko że chwilowo strona leży i nie można sprawdzić. W TYM wątku masz wszystko opisane.

Właśnie właśnie. Ustawienia sieci są pod Orangutana i gdzieś już na tym forum było, że ktoś miał problem z ich ustawieniem po włożeniu sim'a od innego operatora. Podobno się nie dało.
Nie wiem jak by było u Ciebie.

Ja zainstalowałem Network Wizarda, włożyłem kartę Ery i poszło bez problemu od strzału. Później tylko ręcznie skasowałem ustawienia Orange'owe, bo zostają.