Nie łapie fixa GpS... koniec pomysłów

• 4 Odpowiedzi
  • 1239 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie łapie fixa GpS... koniec pomysłów
« dnia: Październik 27, 2010, 01:53:05 »
Jak w temacie nie działa GPS oraz QuickGps nie chce się aktualizować wywala ze nie poprawna lokalizacja.

Próbowałem już ze 3-4 rodzaje radia z 5 rożnych softów na energyRom QuickGps się zaktualizował ale GPs nie łapie
Task29 tez zrobiłem i wgrałem oryginalny rom Orange. (tel. już po gwarancji)

Skończyły mi się pomysły . Jak ktoś ma inne to chętnie poczytam

Dziwnie że wifi i bt działa

chyba porostu padł moduł odpowiedzialny za gps ma ktoś wiedzę czy da się go wymienić. czy porostu jest zintegrowany z płyta głownią.

Odp: Nie łapie fixa GpS... koniec pomysłów
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2010, 18:31:06 »
Z tego co piszesz to chyba faktycznie padł moduł GPS.
Jeżeli działa BT to możesz zakupić zewnętrzny GPS, ja używam Pentagram PathFinder P 3101 (ok. 140 zł.) i jestem bardzo zadowolony. Działa o niebo lepiej niż wbudowany w telefon.

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2010, 19:10:01 »
Z tego co piszesz to chyba faktycznie padł moduł GPS.
Jeżeli działa BT to możesz zakupić zewnętrzny GPS, ja używam Pentagram PathFinder P 3101 (ok. 140 zł.) i jestem bardzo zadowolony. Działa o niebo lepiej niż wbudowany w telefon.
Pod jakim względem działa lepiej? Pytam bo w tym urządzeniu jest raczej dobry moduł - przynajmniej w porównaniu do innych urządzeń HTC.Pzdr

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2010, 16:40:46 »
Fixa łapie błyskawicznie (na wbudowanym u mnie jest różnie, szczególnie przy gorszej pogodzie niekiedy trwa to kilka minut), czułość i dokładność też jest wyższa (mniejszy błąd przy określaniu pozycji i wysokości).
Następną zaletą używanie zewnętrznego jest mniejsze nagrzewanie się telefonu co ma niebagatelne znaczenie jak jedziesz w upale i słońce rozgrzewa twojego HDka do czerwoności :wink:

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2010, 19:08:17 »
Dzięki za odpowiedź  :) Ja mimo wszystko na wbudowanym. podróżuję z dzieciakami i słuchawka blutek jest konieczna. chociaż przyznam szczerze że nigdy jeszcze nie czekałem minutami na sygnał gps ani też go nie gubiło. Wcześniej miałem artemisa i tam było można powiedzieć o czekaniu na sygnał- zimny start nawet właśnie parę minut, tu jest super. Co do nagrzewania pewnie coś w tym jest. Pzdr