[PROBLEM] Wygaszanie ekranu w trakcie rozmowy / Nagrywanie rozmów

• 2 Odpowiedzi
  • 921 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Wgrałem sobie nowy ROM Miri'ego w wersji 17 (WM 6.5, nowa Manila) w wersji premium. W stockowym ROMie po nawiązaniu połączenia ekran kulturalnie się usypiał i nie było problemów z przypadkowym dotknięciem czegokolwiek. W ROMie Miri'ego ekran pozostaje aktywny i zawsze przywołuje mi się ekran z notyfikacjami (po dotknięciu belki startu). Przeszukałem chyba już wszystkie możliwe miejsca i nie widzę opcji zmiany tego wygaszania. Nie ma takiej opcji?

Przy okazji - mam w opcjach konfigurator IC Recordera (mogę sobie wybrać opcje sposobu nagrywania rozmów) ale już w trakcie samej rozmowy nigdzie nie widzę opcji włączającej nagrywanie. Ktoś może wie gdzie to włączyć?\

Pozdrawiam

*

Offline jotek

• 26
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: [PROBLEM] Wygaszanie ekranu w trakcie rozmowy / Nagrywanie rozmów
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2009, 11:22:08 »
spróbuj zainstalować Advanced Configuration Tool v3.3 . Po odpaleniu jest duzo wiecej opcji do zmiany między innymi gaszenie ekranu po nawiazaniu rozmowy.
SPV C600 --> Samsung i780 --> HTC Touch HD

Odp: [PROBLEM] Wygaszanie ekranu w trakcie rozmowy / Nagrywanie rozmów
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2009, 10:12:57 »
Dzieki! Już to sprawdziłem, ale okazało się że u mnie tej opcji w zakładce PHONE nie widać! :/ W opisie aplikacji jest opcja, a u mnie (po wgraniu najnowszej wersji) niczego takiego nie znalazłem. Na szczęście HD Tweak sobie z tym poradził :)

Co do mojego pytania o nagrywanie rozmów, dowiedziałem się, że ma być w następnej wersji ROMu Miriego.