Nagrywanie filmów w Touch HD

• 12 Odpowiedzi
  • 3471 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
Nagrywanie filmów w Touch HD
« dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:10:53 »
Witam, czy istnieje jakiś sposób aby zwiekszyc rozdzielczosc nagrywania filmow w touch hd?? zauważyłem, że filmy wychodza identycznie, gdy nagrywam przednia kamera i nagrywam tylnia.. Sa po prostu bardzo podobne.. a przeciez ta tylnia jest nie porownywalnie lepsza!! ~!! moze jakies szperanie w rejestrze?? probowalem tez COOLCAMERA, ale ta nie radzi sobie na touch hd, wgole nie chce sie wlaczyc.. .. Zna ktoś jakąś sztuczkę, moze ktos cos wie na ten temat??

p.s, zapraszam na pierwsze forum o TOUCH HD (link ponizej)
 uporczywa reklama
(marcinl)

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Nagrywanie filmów w Touch HD
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2009, 11:11:10 »
Jeśli jesteś rozczarowany jakością nagranych filmów pod Touch HD, możesz poprawić jakość za pomocą prostej zmiany w rejestrze systemu. Okazuje się, że zwiększając ilość dostępnej pamięci dla programu od aparatu, poprawiamy jakość nagranego materiału.

Klucz rejestru:

Standardowo:
[HKEYCURRENTUSER\Software\HTC\Taskmanager\Lite] "DesiredMemory" = dword: 4096

Optymalne ustawienie:
[HKEYCURRENTUSER\Software\HTC\Taskmanager\Lite] "DesiredMemory" = dword: 8192

Najwyższa jakość:
[HKEYCURRENTUSER\Software\HTC\Taskmanager\Lite] "DesiredMemory" = dword: 12288

Jeśli ktoś nie chcę ręcznie zmieniać ustawień, możne pobrać .cab z forum XDA, który po uruchomieniu ustawi nam wartość pamięci na: 8192.

Jeśli jednak chcesz ręcznie przeprowadzić zmiany, nie przesadzaj z ilością pamięci. Ustawiając za dużą wartość, system może działać zbyt wolno a w najgorszym wypadku będzie działać niestabilnie po uruchomieniu aparatu. Poniżej można zobaczyć trzy nagrania z tymi trzema ustawieniami.

Najprawdopodobniej ten hack również zadziała na innych urządzeniach z rodziny TouchFLO 3D.

Temat ze stronki pda.pl

*

Offline dawpuc

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2009, 11:19:05 »
Najelpiej wgrac  HD Tweak 0.5.4_Polish albo Advanced Configuration Tool v3.3 i tam sobie przestawic.

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2009, 19:11:45 »
Najelpiej wgrac  HD Tweak 0.5.4_Polish albo Advanced Configuration Tool v3.3 i tam sobie przestawic.

Mam zainstalowany HD Tweak i jakoś albo jestem ślepy albo nie zauważyłem opcji której przestawienie ulepszałoby robione przez nas filmy. Widzę tylko zwiększenie rozdzielczości zdjęć seryjnych i w trybie sportowym które jak wziąłem na 3 mpx to mi się coś z aparatem zrobiło że nie chodził. SR pomógł i przestawienie na 1 mpx. Czy u was też się tak działo??

Sorka za lekki OT

*

Offline adas1990

• *
  • 87
    • HTCportal.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2009, 22:52:16 »
a nie ma czegos, zeby zwiększyć resolucję?? czyli.. rozdzielczość nagrywania filmow?? musi cos takiego byc...
Cała historia : Nokia 6610 => T610 => p7200 => kg920 => A701 => imate 9502 => iPhone 2G => n96 =>  HTC Touch HD => iPhone 3GS => T610:D => iPad 16GB wifi + 3G i HTC HD2 LEO :)

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2009, 18:01:36 »

Czy mógłbyś napisać które punkty w którym programie trzeba przestawić żeby poleprzyć rozdzielczość nagrywanych filmów?? Mam zainstalowane te dwa programy i chyba jestem ślepy bo nie widzę takiej opcji  :O

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 24, 2009, 19:50:58 »
to się robi w rejestrze lub cab'em (jest w załączniku - choć nie wiem czy działa bo nie używam HD do nagrywania filmów, od tego jest inny sprzęt)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2009, 11:57:51 »
to się robi w rejestrze lub cab'em (jest w załączniku - choć nie wiem czy działa bo nie używam HD do nagrywania filmów, od tego jest inny sprzęt)
Dzięki bartolinio za CABa. Zainstalowałem i szczerze to nie widzę różnicy w jakości  :-|

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 25, 2009, 12:24:56 »

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 25, 2009, 12:49:11 »
spróbuj jeszcze tego: http://pda.pl/news/popraw_jakosc_nagra_filmow_pod_touch_hd/

Hehe wiem wiem że się tak da i kilka postów wyżej napisałem posta i wkleiłem ten tekst z pda.pl  :wink:

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 25, 2009, 12:54:08 »
no fakt, rzeczywiście :)
no to raczej już niczego innego (czyt. lepszego) nie wymyślisz/nie znajdziesz...

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 25, 2009, 21:07:30 »
Mi po instalce CABa od bartolino wpisalo w [HKEYCURRENTUSER\Software\HTC\Taskmanager\Lite] "DesiredMemory" = dword: 33170 , skad wzielo taka wartość?

*

Offline litwikrz

• **
  • 109
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Navroad NR470
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 28, 2009, 14:41:35 »
a czy to pomaga również wtedy, gdy - tak jak u mnie - występuje wyraźny poślizg dźwięku w stosunku do obrazu przy nagrywaniu filmów?
a jeśli nie pomaga, to czy znacie jakiś może sposób na to?
może też jest jakiś cab?
pozdrowienia