modyfikacja wygladu ikonek na kolorowsze :) - HTC HD

• 55 Odpowiedzi
  • 20139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
Odp: modyfikacja wygladu ikonek na kolorowsze :) - HTC HD
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 01, 2009, 15:58:18 »
Właśnie wgrałem wskaźnik baterii. Działa ok.

Proszę tylko o podpowiedź, który i w jakiej kolejnośc mam whgrac ten plik z ikonkami i czy faktycznie u wszystkich występuje ten objaw z interfejsem głośności?

*

Offline nowak.michal

• *
  • 90
  • Sprzęt: 3gs 32GB/HD2(near future)
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 18, 2009, 17:33:53 »

sciagamy ten plik
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=144924&d=1231551825

wrzucamy go w takiej postaci jak sciagnelismy do glownego katalogu na karte pamieci i klikamy na niego ..

po zainstalowaniu - soft reset

pozdrawiam

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 18, 2009, 18:34:39 »
Dziękuję, mam jeszczwe jedno pytanko, jak zainstalowałem już tylko sam wskaźnik baterii, a chcę zmienić teraz na kolorowe, to instaluje tylko same te ikonki z pkt.1?

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 19, 2009, 00:37:27 »
witam

a jak wstawic analogowy zegar zamiast cyfrowego (tf3d) ?
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline GeoT

• 18
  • Sprzęt: HTC HD2 + 16GB MiniSD HC
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 14, 2011, 10:35:06 »
Pozwoliłem sobie obudzić do życia ten wątek, bo akurat poruszał kwestie, które mnie interesują :)

Post na forum xda-dev: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=420423
gdzie jest link: http://www.xs4all.nl/~mengelsm/HTC
Do pobrania plik: Taskbar Icons v2.cab

Instalkę można jechać standardowo, ale wówczas rozwali się trochę interfejs do kontroli głośności (kontrolka jest dla Diamonda a nie HD).
Jak również powyższy plik zawiera już w sobie kontrolę ikony baterii z procentowym opisem. Dlatego najpierw odinstalować status baterii, który jest opisany na początku tego wątka.

Proponuję kosztem ikony dzwięku (zostanie stara) zrobić tak:
1. kopia pliku /Windows/HTCVolumeControl.dll
2. Instalacja CAB, przy pytaniu o restart dać Cancel
3. przekopiować oryginalny HTCVolumeControl.dll na swoje miejsce
4. Zrobic restart :P

Metodą prób i błędów doszedłem jak zrobić, żeby mieć kolorowe ikonki taskbara (niestety nie wszystkie - to jedyne co mi się jeszcze nie podoba), kolorową ikonkę baterii ze wskaźnikiem procentowym i nie zepsuć ikonki głośności (będzie kolorowa).
1. Instalujemy sdkcerts.cab
2. Instalujemy Taskbark Icons v2.cab
3. Telefon się zrestartuje.
Niestety jest wszystko z wyjątkiem ikonki baterii - przynajmniej u mnie nie podmieniło, mimo, że kolega Yelayon pisał iż w programie Taskbar Icons powinny być zaimplementowane, dlatego
4. Instalujemy FInixNOverBatteryIconsOnly.cab
5. Restartujemy jeszcze raz i gotowe.

Tyle, że jak napisałem wyżej Taskbar Icons nie ma chyba wszystkich ikon, albo u mnie się nie zainstalowały. Brak mi np. ikonek powiązanych z wifi. Za to ikonka głośności jest kolorowa.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 10:38:26 wysłana przez GeoT »
HTC HD2 Era PL Brand + 16GB MiniSD HC
ROM:3.14.118.1 (04666) PLK
Radio: 2.15.50.14

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 14, 2011, 12:16:30 »
no więc podpowiem ci w jakich plikach zapisane są ikonki górnej belki:
shellres.192.dll
tshres.192.dll
notify.dll

no i jeszcze sprawa ikony baterii, której wskaźnik procentowy jest pokazywany dopiero po wgraniu modyfikacji (nie pamiętam już jak się nazywał cab z procentowym wskaźnikiem)

Zasada jest prosta...
dla WM6.1 możesz zastosować jedynie wersje z kolorowymi ikonami dedykowanymi pod platformę 6.1
a WM6.5 dedykowanymi pod konkretny build
Jest to związane z budową podanych wyżej plików dll i odnośników w OS, które wyciągają z tych bibliotek konkretne ikonki.
I tak jak wgrasz colortaskbaricons pod 6.5 na swojego 6.1 to OS będzie błędnie pokazywał ikonkę lub jej nie załaduje, a co za tym idzie odwoła się do standardowych ikon W CE i nadal będą standardowe. W 6.5 z dolną belką ma w tych trzech bibliotekach zawarty również pasek górnej belki. który po wgraniu na 6.1 będzie błędnie odczytywany.
I żeby dodatkowo pokazywała się ikonka BT, do standardowego WM trzeba dograć BTnotifier.
W HTC, kucharze zadbali o to żeby nie zabrakło w ich wersjach BTnotifiera i ikonka BT się pokazuje po włączeniu BT, w innych urządzeniach opartych na WMobile jest z tym różnie.
Piszę o tym bo zmieniałem ikonki w tych plikach programami do edycji plików dll i po zbudowaniu romu wszystko ładnie śmigało.

Nie pomogę w doborze konkretnego pliku cab z kolorowymi ikonami do twojego WM bo tych plików jest dużo na sieci i każdy w innych kolorach. Musisz poczytać posty wydawców i dobrać sobie odpowiedni pakiet kolorystyczny do twoich upodobań i twojej wersji WM
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline teti77

• 266
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 14, 2011, 16:08:48 »
Gdyby ktoś szukał takiego zestawu to bardzo proszę. Ikonka baterii pokazuje procenty i jest w kolorze który zmienia się wraz ze stopniem zużycia.
Instrukcja instalacji w środku

http://hotfile.com/dl/96736453/208ea5a/Icone_TopBar_Touch_HD.rar.html

A dodatkowo polecam fajny bajer (patent zaczerpnięty z HD2) - migająca ikonka ładowania baterii ale trzeba "pogmerać" w rejestrze:
HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Power
dodajemy DWORD "DynamicChargeicon"  o wartości 1 (oczywiście bez cudzysłowia)
Restart telefonu i kopci aż miło ;)

« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 14, 2011, 16:44:49 »
Witaj ,, teti77,, zainstalowałem wg instrukcji - wszystko jest ok ikonki super wyglądają i wielkie dzięki ale...potrzebuje pomocy z jedną ikoną nie wiem dlaczego ale ikona antena sat czyli sieć u mnie niestety jest bez aktualnej mocy nadajnika ( tych pasków ) pod antenką a u Ciebie jak widać powinny być - proszę o jakąś podpowiedź - dziękuję i pozdrawiam  :) zapomniałem więc dodam że nic nie gmerałem w rejestrze a ikonka baterii podczas ładowania ślicznie mruga  :wink:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 17:23:02 wysłana przez jara1963 »

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:39:30 »
Nie mam pojęcia dlaczego nie wyświetla Ci mocy sygnału...może zasięgu nie masz...? Miałeś może wcześniej instalowane inne ikonki?
Ja kiedyś robiłem różne testy z różnymi ikonkami i coś podobnego miało miejsce ale do końca nie wiem co tak naprawdę było przyczyną i poradziłem sobie robiąc HR (nazbierało się też innych śmieci przy okazji). Możesz spróbować odinstalować wszystko i zrobić na koniec SR a potem wrzuć od nowa w/g instrukcji. Ciężko stwierdzić...
pozdrawiam

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:52:18 »
oj coś mi się wydaje że będę musiał z tym żyć  :( a w odpowiedzi sygnał oczywiście mam max ( gdy ktoś do mnie dzwoni lub gdy ja do kogoś ikona anteny sat zmienia się na kolorowy zielony zestaw pasków z czerwoną słuchawką ) acha i nie miałem wcześniej instalowanych żadnych ikonek - mam nadzieję że do HR jeszcze mi baaardzo daleko więc jak na razie niestety musi chyba tak być ale....gdybyś jakoś wpadł co jest z tą jedną ikoną siły sygnału to polecam się Twojej pamięci - pozdrawiam.

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 14, 2011, 18:28:34 »
Nie ma się co poddawać, spróbuj wywalić wszystko doszczętnie, zresetuj i wrzuć ten zestaw (instaluj pliki po kolei tak jak poprzednio-na końcu dopiero reset). To jest pod WM6.5 ale działa na 6.1 (tylko X do zamykania na końcu będzie czarno-biały). Może tutaj będzie wyświetlał poprawnie sygnał. A jaki masz ROM tak w ogóle?

http://hotfile.com/dl/96765154/c9ece89/ikonki_WM6.5.rar.html

« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 14, 2011, 18:46:48 »
WM 6.5- rom eXperience PLK - w sumie sprawdzić można ale ten pierwszy zestawik bardziej mi się podoba i tak hmmm w sumie nie wiem co robić i jeszcze pytanie bo nie mam aż takiego doświadczenia ,,wywalić wszystko doszczętnie,, to znaczy odinstalować te ikonki czy tak po prostu usunąć je z fonu ?

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 14, 2011, 19:18:06 »
Odinstalować z systemu poprzez dodaj/usuń programy.

« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 14, 2011, 21:15:29 »
odinstalowałem - restart - wgrałem te nowe - restart - wstał ze standardowymi czyli jak by nie zadziałały te ostatnie - wywaliłem wgrałem te poprzednie i działa tylko ta ikonka z siłą sygnału nie - trudno może gdzieś wyczaję podobne to jeszcze spróbuję a na razie będzie tak trudno - dziękuję za poświęcony czas i pomoc - pozdrawiam.   

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 14, 2011, 22:23:58 »
Powiem Ci tak, pozbądź się tego ROMu czym prędzej. Na XDA są nowsze i mniej zabugowane.
Ikonka na pewno będzie działać.

« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 14, 2011, 23:56:51 »
pewnie masz racje i od dłuższego czasu noszę sie z takim zamiarem ale czytam o tych romach i czytam i im więcej czytam tym mam więcej wątpliwości co do każdego z nich - każdy pod jakimś względem jest fajny ale i na każdy z nich ludzie wylewają steki pomyj ostatnio śledze rozwój- [10.11.2010][ROM][PLK][WM 6.5] 21684 wjtk HD DOWN BETA (1.5) - mysle że to mogło by być fajne ale tam znowu ta słabo trzymająca bateria i parę innych problemów mnie odstrasza - myślałem też o- [ROM][WM65][PLK] WM6Five v1.9.23518 [14.01.2010] lub [08.02.2010][ROM][PLK][WM 6.5 BULID 21891] eXperience V 10 FINALES ale w kazdym znalazłem tyle problemów że nie wiem czy sobie z tym poradzę - wgrywam instaluje upiększam ale tam są poważniejsze wyzwania i obawiam się że mnie przerastają no ale nic czytam śledzę uczę się może coś z tego będzie - pozdrawiam  :)

*

Offline GeoT

• 18
  • Sprzęt: HTC HD2 + 16GB MiniSD HC
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 27, 2011, 08:24:54 »
oj coś mi się wydaje że będę musiał z tym żyć  :( a w odpowiedzi sygnał oczywiście mam max ( gdy ktoś do mnie dzwoni lub gdy ja do kogoś ikona anteny sat zmienia się na kolorowy zielony zestaw pasków z czerwoną słuchawką ) acha i nie miałem wcześniej instalowanych żadnych ikonek - mam nadzieję że do HR jeszcze mi baaardzo daleko więc jak na razie niestety musi chyba tak być ale....gdybyś jakoś wpadł co jest z tą jedną ikoną siły sygnału to polecam się Twojej pamięci - pozdrawiam.

U mnie też tak było na początku przez 1 - 2 dni, a potem się okazało, że jednak ta ikonka pokazuje te wskaźniki, tylko po prostu był słaby zasięg. Więc nie śpiesz się z tym resetem. Może by, że wszystko jest ok.
HTC HD2 Era PL Brand + 16GB MiniSD HC
ROM:3.14.118.1 (04666) PLK
Radio: 2.15.50.14

« Odpowiedź #47 dnia: Luty 17, 2011, 07:16:53 »
Witam,
Jestem nowy i zielony w tych rzeczach ale potrzebuje procentowego wskaźnika baterii, przeczytałem już cały wątek ale xda developers trzeba napisać 10 postów i dopiero można ściągnąć, dlatego proszę o podanie darmowego linku do ściągnięcia
1. FInixNOverBattery.cab
2. FInixNOverBatteryIconsOnly.cab
3. sdkcerts.cab
oczywiście jeśli to nie problem?
Interesuje mnie też ten wygląd:
http://img262.imageshack.us/img262/6319/88198066.png
jeśli można było podać jeszcze raz link do tego bo stary już wykasowany.
Pozdrawiam Chines88.
HTC Touch HD
oprogramowanie: WM 6.5 eXperience PLK 5.2.21891
Radio: 1.13.25.24

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 17, 2011, 09:30:16 »
Ten taskbar działa poprawnie tylko pod WM6.5. Pod starszym systemem przycisk OK/X się psuje.
Pliki instalować w kolejności numerycznej, reset na sam koniec.

http://www10.zippyshare.com/v/21076131/file.html

« Odpowiedź #49 dnia: Luty 17, 2011, 16:11:04 »
A ja potrzebuję pod WinMob 6.1, najbardziej zależy mi na ikonie baterii bo mnie denerwuje ciągłe sprawdzanie jak już mam na rozładowaniu HTCka.
Dzięki za pomoc.
HTC Touch HD

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 17, 2011, 16:48:24 »
Ten pierwszy który podał kolega teti77 działa właśnie pod wm 6.1 i jest w procentach oraz dodatkowo zmienia się kolor
Gdyby ktoś szukał takiego zestawu to bardzo proszę. Ikonka baterii pokazuje procenty i jest w kolorze który zmienia się wraz ze stopniem zużycia.
Instrukcja instalacji w środku

http://hotfile.com/dl/96736453/208ea5a/Icone_TopBar_Touch_HD.rar.html

.

« Odpowiedź #51 dnia: Luty 17, 2011, 22:46:20 »
Dzięki, już mam na twardym, ale szkoda że to drugie działa tylko pod winmob6.5. :sad:
Lecz narodził się kolejny problem, jak wrzucę to na kartę to się zainstaluje bo nie mam pojęcia jak korzystać z activesync, możecie mi podać linka do tego jak tego używać przy win7 64bit?
Za wszelką pomoc będę dozgonnie wdzięczny.
Pozdrawiam Chines.
HTC Touch HD

« Odpowiedź #52 dnia: Luty 23, 2011, 18:28:11 »
Nie ma się co poddawać, spróbuj wywalić wszystko doszczętnie, zresetuj i wrzuć ten zestaw (instaluj pliki po kolei tak jak poprzednio-na końcu dopiero reset). To jest pod WM6.5 ale działa na 6.1 (tylko X do zamykania na końcu będzie czarno-biały). Może tutaj będzie wyświetlał poprawnie sygnał. A jaki masz ROM tak w ogóle?

http://hotfile.com/dl/96765154/c9ece89/ikonki_WM6.5.rar.html

No to panowie tera potrzebuje ten motyw ikonek bo wpakowałem ROM WM6.5 eXpresion V10 i chciałbym sobie zminić ale link nie chodzi, dlatego mógłbym prosić o odnowe linku?
Dzięki Panowie.
HTC Touch HD

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 23, 2011, 19:19:50 »
Masz przecież działający link 4 posty wyżej...

« Odpowiedź #54 dnia: Luty 24, 2011, 01:11:33 »
Wybaczcie, nie zauważyłem że to to samo. Proszę mi wybaczyć niedopatrzenie teti77.

Dzięki za wszelką pomoc.
HTC Touch HD

*

Offline teti77

• 266
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 24, 2011, 11:06:03 »
Luzik, nikt się tutaj nie gniewa;)