Manila V3 w cabie ?

• 39 Odpowiedzi
  • 6983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
Odp: Manila V3 w cabie ?
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 04, 2009, 20:50:04 »
Chciałbym zmienić manile z oryginalnego romu (1.14.479.3 WWE) na tą z kalendarzem i z możliwością używania w poziomie. Aha ma też nakładkę spolszczającą  a nowa manila pewnie nie jest spolszczona, jednak to mi nie przeszkadza. Nie wiem kolego czy nie za dużo wymagam  :wink:

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 04, 2009, 22:16:05 »
Zmień na rom bysia v7 rc2. Pamietaj aby wczesniej wgrac hspl 1.56

*

Offline JNS

• *
  • 94
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 04, 2009, 23:37:29 »
Ciekawe czy jest dużym problemem wyciągniecie takiej manilii z romów w których jest???

Nie ma problemu :)  jaka jest potrzebna :)

Chyba najlepiej najnowszą :) Było by fajnie wgrac manile bez zmiany softu :) Wielkie dzieki z gory..

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 06, 2009, 14:18:43 »
No i co z tą nowa Manilą ?
Bo coś wątek umarł a warto go ciągnąc bo temat jest ciekawy.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 06, 2009, 18:03:13 »

Nie da rady raczej tego zrobic .. bo to nie sa same pliki manili ale rowniez inne oem sa potrzebne do prawidlowago dzialania wiec to byl by CAB mega ... raczej nie do zrobienia z powodu czasu jak rowniez gryzacych sie sarszych oemow z nowymi ... taka jest moja opinia ... jesli sie myle prosze mnie poprawic.

:)  Rozumie, ze chodzi o gwarancje bo inaczej nie widze najmniejszego sensu dyskutowac o tym.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 08, 2009, 09:21:44 »
Tak dokładnie, chodzi mi o cos takiego - może nie o najnowszą Manile ale jakąś dużą modyfikację manili którą można by wgrać do do każdego oryginalnego ROMU bo tam raczej nic się nie dzieje.

Bysio mam pytanie do Ciebie jako fachowca;
Czy jest możliwe zrobienie HR jedynie na Manili ? znaczy chodzi o taki program.
W takiej sytuacji w której gdzie po pewnych zmianach jest problem z jej działaniem (problem ze startem, brak zakładek itp)
To byłoby coś extra, robisz reset i Manila powraca do pierwotnego stanu...

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 08, 2009, 10:52:58 »
Tak dokładnie, chodzi mi o cos takiego - może nie o najnowszą Manile ale jakąś dużą modyfikację manili którą można by wgrać do do każdego oryginalnego ROMU bo tam raczej nic się nie dzieje.

Bysio mam pytanie do Ciebie jako fachowca;
Czy jest możliwe zrobienie HR jedynie na Manili ? znaczy chodzi o taki program.
W takiej sytuacji w której gdzie po pewnych zmianach jest problem z jej działaniem (problem ze startem, brak zakładek itp)
To byłoby coś extra, robisz reset i Manila powraca do pierwotnego stanu...

Nie da rady niestety . Mozesz ewentualnie skopiowac sobie z rejestru klucze i pozniej je przywrocic.. a skopiowane pliki mozesz odinstalowac i powinno byc ok.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 10:54:47 wysłana przez Bysio »

*

Offline panblacha

• *
  • 52
  • Sprzęt: Nokia N9
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 08, 2009, 17:02:10 »

No wlasnie mysle o tym samym zeby nie zmieniac romu ale zeby miec dobry kalendarz taki jak w rhodium/topaz i bardzo fajne rozwiazanie listy kontaktow..

Bysiu,
 w zasadzie szukam czegos takiego jak twoj rom v6 lub v7 ale zeby nie zarlo tak baterii i ramu.. bo mimo wszystko 37% zuzycia pamieci tuz po soft resecie na oryginalnym romie a 55% na twoim to spora roznica... czesto jestem w miejscach gdzie nie ma pradu i duzo latwiej ladowac mi baterie co 3 dni a nie prawie codziennie....
help :)
pozdrawiam wszystkich
Nokia n95 >> Nokia e71>> iPhone 3g >> Htc HD >> Samsung i8910 >> Nokia e71 e63 >> Htc Snap >> Samsung Omnia II i8000 >> Nokia e72 >> Nokia N900 i BB9700 >> Samsung i5700 >>Nokia e6 >> Nokia N9

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 08, 2009, 17:25:11 »

No wlasnie mysle o tym samym zeby nie zmieniac romu ale zeby miec dobry kalendarz taki jak w rhodium/topaz i bardzo fajne rozwiazanie listy kontaktow..

Bysiu,
 w zasadzie szukam czegos takiego jak twoj rom v6 lub v7 ale zeby nie zarlo tak baterii i ramu.. bo mimo wszystko 37% zuzycia pamieci tuz po soft resecie na oryginalnym romie a 55% na twoim to spora roznica... czesto jestem w miejscach gdzie nie ma pradu i duzo latwiej ladowac mi baterie co 3 dni a nie prawie codziennie....
help :)
pozdrawiam wszystkich

wytlumacz mi co ma wpolnego zuzycie pamieci do pobierania produ ??  Wylacz sobie 3g a tymi 3 dniami to chyba przesadziles...   no moze jak telefon lezy i nie jest dotyklany to tyle ci wytrzyma.

*

Offline panblacha

• *
  • 52
  • Sprzęt: Nokia N9
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 08, 2009, 17:53:49 »

wytlumacz mi co ma wpolnego zuzycie pamieci do pobierania produ ??  Wylacz sobie 3g a tymi 3 dniami to chyba przesadziles...   no moze jak telefon lezy i nie jest dotyklany to tyle ci wytrzyma.

no wlasnie nie wiem co ma wspolnego ale zuzycie pamieci przy wszystkich gotowanych romach jakie mialem okazje testowac jest naprawde duze.
Tak samo zuzycie baterii w gotowanych romach jest tez o wiele wieksze niz w przypadku zwyklego blackstone'owego. nie wiem od czego to zalezy ale tak jest.. no chyba ze ja cos zle robie wgrywajac romy. z 3g korzystam wiec nie chce mi sie wylaczac i wlaczac i wlaczac i wylaczac w zaleznosci czy bede wchodzil do netu czy nie.  a telefon przy normalnym uzytkowaniu rozmowy, smsy, muzyka i internet 3g wytrzymuje do trzech dni...
zeby nie kontynuowac offtopic koncze i pozdrawiam.
Nokia n95 >> Nokia e71>> iPhone 3g >> Htc HD >> Samsung i8910 >> Nokia e71 e63 >> Htc Snap >> Samsung Omnia II i8000 >> Nokia e72 >> Nokia N900 i BB9700 >> Samsung i5700 >>Nokia e6 >> Nokia N9