Sposób na Skype i Wifi

• 3 Odpowiedzi
  • 1605 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mirbi

• 10
  • Sprzęt: Touch HD
Sposób na Skype i Wifi
« dnia: Styczeń 26, 2009, 01:28:29 »
Witam,
Czy ktoś zna jakiś sposób żeby wyłączyć ekran tak żeby telefon nie zrywał połączenia Wifi i w tym samym czasie rozmawiać przez Skype? Często mi się zdarza zawadzić uchem czerwoną słuchawkę i rozmowa się rozłącza. Dlatego muszę trzymać telefon trochę pod kątem żeby niechcąco nie zawadzić. Inna sprawa, że jak się wyciemnia ekran automatycznie urywa się połączenie Wifi. Mam włączoną opcję w HDTweak żeby mi nie rozłączał Wifi jak przechodził w Standby ale coś to nie za bardzo chce działać. Do tego mam jeszcze S2U2, ale tam mogę ustawić 'wyłącz po' na max 60 sekund i dalej telefon przechodzi w standby i zrywa Wifi. Jest jeszcze opcja w Skype 'Zablokuj tryb gotowości urządzenia w trybie online' i teoretycznie powinna sobie z tym problemem poradzić ale coś nie chce.. Mimo faktu, że mam ją zaznaczoną do tej pory nie udało mi się tego rozwiązać. Jedyne co pomaga to co 3-4 min 'nie zapomnieć' tapnąć ekran żeby się nie wyciemnił lub skorzystać z słuchawek i też patrzeć się na ekran co chwila. Idealnie byłoby gdyby ekran podczas rozmowy na Skype wyciemnił się tak samo jak przy normalnej rozmowie telefonicznej z wykorzystaniem czujnika światła.
Pozdrawiam i czekam na Wasze propozycje.
Pozdro!

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
Odp: Sposób na Skype i Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2009, 09:07:06 »
HDTweak działa - mogę przyciskiem przejść na standby a wifi dalej pracuje (GG czy Skype nie tracą łączności-obie aplikacje standardowo zainstalowane bez grzebania w ustawieniach).

ps. swoją drogą chciałbym zobaczyć jak to sprytnie robisz że uchem rozłączasz sobie rozmowę  :shock:.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Mirbi

• 10
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2009, 17:43:04 »
HDTweak działa - mogę przyciskiem przejść na standby a wifi dalej pracuje (GG czy Skype nie tracą łączności-obie aplikacje standardowo zainstalowane bez grzebania w ustawieniach).

ps. swoją drogą chciałbym zobaczyć jak to sprytnie robisz że uchem rozłączasz sobie rozmowę  :shock:.

W takim razie moze to S2U2 cos przeszkadza. Dzieki za info, bede musial poprobowac. Co do wylaczania uchem to zdarza mi sie to nader czesto ;) Szczegolnie jak czesto rozmawiam po pol godziny i ucho mi sie 'przykleja' do telefonu. Udalo mi sie to troche zminimalizowac gdy tapne raz na ekran i pokazuje sie ramka z 6 opcjami i zaslania mi w calosci przycisk Zakoncz. Jednak caly czas musze sie patrzec na ekran. W nocy jest to troche denerwujace bo telefon swieci bardzo jasno.
Pozdrawiam
Pozdro!

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2009, 19:53:03 »
Ja używam PacketShield który ma opcję blokowania ekranu podczas rozmowy więc może jest to jakieś rozwiązanie na "uszy".
Najnowsza wersja beta 2.5 narazie nie wymaga aktywacji więc spróbuj zamiast s2u2.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation