Kilka pytań od nowicjusza na temat htc

• 11 Odpowiedzi
  • 4393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań od nowicjusza na temat htc
« dnia: Wrzesień 09, 2011, 20:19:35 »
Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym wszystkich   przywitać......

Dziś dotarł do mnie htc touch hd, telefon jest ok, ale chciałbym trochę w nim pogrzebać......

Telefon ma takie oto oprogramowanie:

nr modelu: T8282
wersja systemu: 5.2.21877
----/---- manilii 2.5.19211619
----/----romu :  experience plk

Czy jest coś takiego jak np w symbianie że trzeba było złamać  symbiana, aby można było instalować gry, romy itp??

Jeśli chcę wrzucić muzykę, filmy na kartę pamięci i chcę aby telefon wyszukał te pliki  w standardowym odtwarzaczu filmów czy muzyki , to gdzie na karcie pamięci muszę te pliki umieszczać???

Podłączam tel. pod usb i wybieram dysk przenośny czy jakoś tak(nie instalowałem nic z płytki)
i wyświetla mi się dysk przenośny ale wszędzie próbowałem i nic, chyba że po wrzuceniu coś jeszcze trzeba zrobić....

z poprzedniego telefonu przesyłałem przez BT kilka mp3 i filmików i te pliki się wyświetlały w odtwarzaczu.....

Czy da się, aby na menu głównym , jak są te ikonki : telefon, e-mail, sms, muzyka, pogoda etc, były wybrane przeze mnie programy???

jest jakiś program ,że np wduszam dłużej domek na dole lcd i wyskakuje tabelka z programami(które ja wybrałem)??

czy są jakieś romy, bądź aplikacje poprawiające jakość robionych fotek i filmów??

tyle jeśli chodzi o pytania....

Teraz wypiszę listę (sam nie wiem jak to nazwać)

Więc tak:

potrzeba mi programu do odtwarzania muzyki , filmów, jakiś lepszy menager plików , bo standardowy trochę lipny,(tzn najlepiej aby było coś takiego że przechodzę między dwoma rubrykami karta pamięci i pamięć telefonu , bo tutaj pogubić się można)
są jakieś programy do powiększenia czcionki pisania np w internecie?

jakie wg was programy warto zainstalować???

Od razu piszę , wystarczy że odpowiecie na moje pytania, bądź podacie nazwy programów które warto ściągnąć, bez podawania linków, ponieważ może i znajdę jakiś program ale Wy wiecie który lepszy......

czy są jakieś gry, np GTA ???może cs??

proszę o wyrozumiałość . z góry dziękuję pozdrawiam Piotrek

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Kilka pytań od nowicjusza na temat htc
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2011, 20:29:17 »
A więc może nie po kolei ale trochę info.

Do wgrania aplikacji, gier nie potrzeba "złamać systemu". Natomiast żeby wgrać ROM trzeba wgrać HardSPL - patrz FAQ.
Aplikacji na WM jest sposro, mamy dział Oprogramowanie ppc i PPC z telefonem, tam znajdziesz wszystko.
Pliki muzyki, filmy itd. możesz instalować na karcie lub w pamięci wewnętrznej, gdzie chcesz.
Poczytaj na spokojnie tematy przyklejone w dziale.

Połączone: Wrzesień 09, 2011, 20:30:57
Linki oprócz przyklejonych:
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-ppc/przydatne-watki-w-dziale-oprogramowanie-ppc-(linki)/
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-ppc/
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-ppc/szukam-kilku-programow-uzytkowych/
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-ppc/szukam-kilku-programow-uzytkowych/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2011, 20:30:57 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2011, 20:38:02 »
Dziękuję , idę się wykąpać i zabieram się za ,,lekturę forum ,, ale proszę tylko o jedną odpowiedź, dla czego odtwarzacz muzyki nie widzi plików które wrzuciłem nawet luzem (wrzucałem też do stworzonego folderu) ??

*

Offline ciku720

• 13
  • Sprzęt: HTC TyTn 2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2011, 20:42:57 »
Więc tak,
pomijając odpowiedzi kolegi powyżej:
do odtwarzania muzyki polecam PocketMusic(daję link do wersji darmowej);
do pracy z plikami niemal niezbędny jest Total Commander ;
do internetu polecam Opere Mobile, lub Opere Mini (wedle uznania; ja używam Mobile);
co do poprawiania jakości fotek to nie znam takiego programu, więc zaryzykuję stwierdzenie, że takowy nie istnieje. Ale w standardowym aparacie masz wiele opcji, pobaw się tym.
A gry to ja polecam Spb Bubbles i większość gier od Spb.

No to tyle na początek :)

// a co do odtwarzacza to nie mam pojęcia... Spróbuj Pocket Music - jest tam opcja katalogu, z którego wczytuje playlistę po otwarciu programu ( ja z tej opcji korzystałem), wszystko w jednym folderze i gotowe na zawołanie. A wysyłanie przez BT ja robiłem wyłącznie przez Total Commander.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2011, 20:44:28 wysłana przez ciku720 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2011, 21:46:38 »
Do filmów to TCPMP. Używałem PocketMusic, ale wersję płatną. Total Commander for ppc to podstawa. I jakiś menadżer zadań by się przydał np. HTC TASK MANAGER.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 10, 2011, 14:01:52 »
Telefon ma takie oto oprogramowanie:

nr modelu: T8282
wersja systemu: 5.2.21877
----/---- manilii 2.5.19211619
----/----romu :  experience plk

jeśli masz ROM "experience" (Made By Bysio? - jeszcze zależy, która wersja ...), to znaczy, że był już odblokowany i HardSPLa już nie musisz robić, (choć Task29 przed ew. nowym ROMem zawsze się przyda). a co do innych ROMów, to musisz kilku spróbować ... w wielu jest wgotowane oprogramowanie (np. w NRGZ dosyć bogato ... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562952), ale możesz także instalować własne zestawy na podstawowe "ascetyczne" ROMy (BlackStoneghage chyba "najgotowszy"! http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=671277)
inna sprawa, że już od wakacji (czerwiec - lipiec) nie wychodzi nic świeżego z tych "stajni" - ponoć zastój w wyciekających z MS buildach - ale z drugiej strony to co jest, zostało już sprawdzone i ew. poprawione! :)

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 10, 2011, 22:46:21 »
Kurde Panowie, miło że tak szybko otrzymuje pomoc ale nie rozerwę się i nawet nie mam czasu aby po forum surfować... i znaleźć samemu informacje:  robota, , tu wyjazd tam wyjazd...

mam kilka pytań:

Dla czego gdy chcę zmienić dźwięk dzwonka to nie wyświetla moich plików , tylko systemowe? gdzie muszę dany utwór umieścić aby telefon widział go....

Nie wiem dla czego , gdy kończę rozmowę telefoniczną , to zawsze włącza mi się muzyka...
Tzn: mam w uruchomionych zadaniach ten program pocket music , i gdy zakończę połączenie, w tle włącza się muzyka z tego programu.. dziwna i irytująca sprawa...

o co chodzi (a może do czego służą)  gdzieś w menu jest ustawienie dzwonek(ustawia się głośność) system (także się ustawia głośność) czy to jest może tak:
dzwonek - od połączeń i sms, a system od poszczególnych dźwięków które telefon ,,wydaje,, ??

Chciałem zainstalować grę yeti(tylko to ściągnąłem bo czasu nie było ) i w telefonie gdy chcę włączyć to otwiera się folder a w nim pliki exe... czy tę grę należy zainstalować przez komputer???

Jutro postaram się poserfować po necie aby się co nieco dowiedzieć , ale to dopiero wieczorem bo wyjazd mam, także jeśli można to prosiłbym o odpowiedź na pytanka...

Dziękuję .Pozdrawiam Piotrek

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 10, 2011, 22:59:55 »
Chciałem zainstalować grę yeti(tylko to ściągnąłem bo czasu nie było ) i w telefonie gdy chcę włączyć to otwiera się folder a w nim pliki exe... czy tę grę należy zainstalować przez komputer???

To nie exe tylko cab, nie rozpakowuj tego tylko przekopiuj na kartę i uruchom z eksploratora na pda. Włącz sobie pokazywanie rozszerzeń na pc.
Dzwonki do katalogu ringtones trzeba skopiować.

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 10, 2011, 23:11:42 »
Tak zrobiłem (nic nie rozpakowywałem tylko wrzuciłem to co było), na kartę pamięci , otworzyłem przez menager plików, a ta ikonka (nazwa gry) to był jakiś inny wygląd , tzn. taki kwadrat podzielony na 4 małe kwadraciki , po prostu chciałem zainstalować tę grę, ale otworzył się ten właśnie folder (nazwa gry ) i w nim inne pliki z końcówka exe i jakieś pliki txt.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2011, 23:13:17 wysłana przez Pietera »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 10, 2011, 23:21:23 »
No top może być plik exe, wgrywa się z pomocą Active Sync lub WMDC.

*

Offline xCrisp

• 19
  • Sprzęt: HTC Blackstone
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 13, 2011, 20:33:08 »
Dla czego gdy chcę zmienić dźwięk dzwonka to nie wyświetla moich plików , tylko systemowe? gdzie muszę dany utwór umieścić aby telefon widział go....
Device>My Ringotenes bodajże, nie masz możliwości zmiany ścieżki pliku w ustawieniach?

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 14, 2011, 16:35:56 »
tzn?? jak i gdzie to zrobić?