OK, juz mniej wiecej orientuje sie w czym lezy (lezal) problem. Calemu zamieszaniu jesst winien TF3D. Przejmuje on absolutna kontrole nad zakladka Today i w ten sposob odcina dostep do zarzadzania nad profilami/alarmami itp dla innych aplikacji.
Jesli chodzi o alarmy to znalazlem GENIALNY W SWOJEJ PROSTOCIE programik Pocket WakeUp. Dziala wysmienicie, jest bajecznie prosty i omija Manile. Dodatkowo posiada cos czego potrzbowalem: podczas alarmu na ekranie pokazuja sie krowiaste przyciski SNOOZE i CANCEL. CZegoz wiecej potrzeba o 6.30 rano??

Jesli chodzi o Spb Phone Suite to program rzeczywiscie bajka jak dla mnie bo posiada te funkcje o ktore mi chodzilo i dziala swietnie... No nie do konca. Niestety i on ma problemy z TF3D i jesli manila jest aktywna to niedpuszcza do glosu PhoneSuite i program nie dziala.
Szczerze powoli zaczynam miec dosc TF3D i sadze ze sa to ostatnie jej dni na moim HD. Porozgladam sie za innymi pakietami (np SPB Mobile Shell wyglada smakowicie) bo wyznaje zasade ze to urzadzenie ma sluzyc mi a nie ja jemu i przedewszystkim MUSI spelniac moje wszelkie wymagania. Bez kompromisow.