Jaki program do przelaczania profili ale nie phoneAlarm

• 5 Odpowiedzi
  • 1316 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nivepl

• 47
  • Sprzęt: HTC HD2
Jaki program do przelaczania profili ale nie phoneAlarm
« dnia: Styczeń 28, 2009, 00:08:52 »
Po3 dniach walki z pA poddalem sie i mam juz dosyc. Nasladowalem porady z roznych for i za chiny ludowe nie zmusilem pA(2.13) do dzialania na moim HD. Trudno moze w wersji 3.0 bedzie mozna go uzywac bezstresowo i bedzie dzialal tak jak trzeba.

Wiec pytanie proste: jesli nie pA to co? Chodzi oczywiscie o aplikacje ktora wyprobowal ktos na HD i dziala. Fajnie jakby program posiadal mozliwosc prostego przelaczania profili o zdefiniowanej godzinie/zakresie godzin. Wiecej wymagan w sumie nie mam. Szczerze pA posiadal 90% funkcji za duzo niz potrzebowalem:)

Jakby ktos jeszcze podal przyklad aplikacji, ktora pozwolilaby ustawiac dowalna empetrójke zamiast systemowych dzwiekow jako alarm w telefonie to juz bym zapomnial na stale o pA:)

z gory dzieki za pomoc

Odp: Jaki program do przelaczania profili ale nie phoneAlarm
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2009, 07:16:04 »
Po3 dniach walki z pA poddalem sie i mam juz dosyc. Nasladowalem porady z roznych for i za chiny ludowe nie zmusilem pA(2.13) do dzialania na moim HD. Trudno moze w wersji 3.0 bedzie mozna go uzywac bezstresowo i bedzie dzialal tak jak trzeba.

Wiec pytanie proste: jesli nie pA to co? Chodzi oczywiscie o aplikacje ktora wyprobowal ktos na HD i dziala. Fajnie jakby program posiadal mozliwosc prostego przelaczania profili o zdefiniowanej godzinie/zakresie godzin. Wiecej wymagan w sumie nie mam. Szczerze pA posiadal 90% funkcji za duzo niz potrzebowalem:)

Jakby ktos jeszcze podal przyklad aplikacji, ktora pozwolilaby ustawiac dowalna empetrójke zamiast systemowych dzwiekow jako alarm w telefonie to juz bym zapomnial na stale o pA:)

z gory dzieki za pomoc
spb phone suite, lub np cały pakiet do telefonu - inesoft phone

*

Offline nivepl

• 47
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:23:15 »
OK, juz mniej wiecej orientuje sie w czym lezy (lezal) problem. Calemu zamieszaniu jesst winien TF3D. Przejmuje on absolutna kontrole nad zakladka Today i w ten sposob odcina dostep do zarzadzania nad profilami/alarmami itp dla innych aplikacji.
Jesli chodzi o alarmy to znalazlem GENIALNY W SWOJEJ PROSTOCIE programik Pocket WakeUp. Dziala wysmienicie, jest bajecznie prosty i omija Manile. Dodatkowo posiada cos czego potrzbowalem: podczas alarmu na ekranie pokazuja sie krowiaste przyciski SNOOZE i CANCEL. CZegoz wiecej potrzeba o 6.30 rano??:)

Jesli chodzi o Spb Phone Suite to program rzeczywiscie bajka jak dla mnie bo posiada te funkcje o ktore mi chodzilo i dziala swietnie... No nie do konca. Niestety i on ma problemy z TF3D i jesli manila jest aktywna to niedpuszcza do glosu PhoneSuite i program nie dziala.

Szczerze powoli zaczynam miec dosc TF3D i sadze ze sa to ostatnie jej dni na moim HD. Porozgladam sie za innymi pakietami (np SPB Mobile Shell wyglada smakowicie) bo wyznaje zasade ze to urzadzenie ma sluzyc mi a nie ja jemu i przedewszystkim MUSI spelniac moje wszelkie wymagania. Bez kompromisow.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:04:28 »
OK, juz mniej wiecej orientuje sie w czym lezy (lezal) problem. Calemu zamieszaniu jesst winien TF3D. Przejmuje on absolutna kontrole nad zakladka Today i w ten sposob odcina dostep do zarzadzania nad profilami/alarmami itp dla innych aplikacji.
Jesli chodzi o alarmy to znalazlem GENIALNY W SWOJEJ PROSTOCIE programik Pocket WakeUp. Dziala wysmienicie, jest bajecznie prosty i omija Manile. Dodatkowo posiada cos czego potrzbowalem: podczas alarmu na ekranie pokazuja sie krowiaste przyciski SNOOZE i CANCEL. CZegoz wiecej potrzeba o 6.30 rano??:)

Jesli chodzi o Spb Phone Suite to program rzeczywiscie bajka jak dla mnie bo posiada te funkcje o ktore mi chodzilo i dziala swietnie... No nie do konca. Niestety i on ma problemy z TF3D i jesli manila jest aktywna to niedpuszcza do glosu PhoneSuite i program nie dziala.

Szczerze powoli zaczynam miec dosc TF3D i sadze ze sa to ostatnie jej dni na moim HD. Porozgladam sie za innymi pakietami (np SPB Mobile Shell wyglada smakowicie) bo wyznaje zasade ze to urzadzenie ma sluzyc mi a nie ja jemu i przedewszystkim MUSI spelniac moje wszelkie wymagania. Bez kompromisow.

Może sprawdź wpierw program SecondToday :) a spb mobile shell jest fajny, tylko nie licz na duży wybór skórek/tematów do niego. No i jest całkiem stabilny - są okazjonalne zwiechy przy odblokowywaniu telefonu, ale to raz na kilka dni

*

Offline lhrrob

• *
  • 54
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:30:12 »
Uzywam Spb Shell juz ponad miesiac i ani razu nie zdarzyla mi sie zwiecha. Dziala genialnie i wart jest wydanych pieniedzy. Dopasowalem ekran idealnie do moich potrzeb a skorki... hm jakos za nimi nie tesknie, ma byc funkcjonalny i jest a dodatkowe ozdoby, akurat mi nie sa potrzebne wiec nie brakuje mi ich.
Szczerze polecam Shella uzytkownikom ktorzy szukaja czegos innego niz TF3G.

PS
TF z biegiem czasu zaczal byc denerwujacy.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2009, 23:21:20 »
Ja również używam Mobile Shell kosztem T3df czy jak to się tam nazywa bo już nawet zapomniałem  :mrgreen: Na początku myślałem jeszcze, że czasem będę włączał aby sprawdzić kursy walut i indeksy, ale w praktyce wygląda to tak, że nawet mi się nie chce :) Komuś, kto ceni sobie wygodę, prostotę, szybkość i elastyczność polecam takie właśnie rozwiązanie. A tym, którzy lubią graficzne "bajery" polecam Touch Flo  :mrgreen:
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!