Jaki kalendarz z widokiem rocznym

• 12 Odpowiedzi
  • 2325 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaki kalendarz z widokiem rocznym
« dnia: Styczeń 03, 2009, 14:07:43 »
Witajcie!
Pracuję w branży ślubnej i brakuje mi kalendarza który wyświetla widok roczny (mniej więcej tak jak standardowy w WM) przy czym zajęte terminy (takie w których występują jakieś zadania), wyświetlałby w innym kolorze. Jeśli dzwoni do mnie klient, to chciałbym po jednym rzucie okiem odpowiedzieć mu czy termin mam wolny czy nie - bez otwierania szczegółowego plany dnia.
Spotkaliście się może z takim kalendarzem? A może jakaś nakładka na standardowy kalendarz - chodzi tylko o kolorowanie dni w widoku rocznym. Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam

Odp: Jaki kalendarz z widokiem rocznym
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2009, 16:14:48 »
A ja szukam kalendarza gdzie małbym informację o godz. wschodów i zachodów słońca

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2009, 16:56:36 »
w standardowym kalendarzu w widoku rocznym nie ma nawet swiat zaznaczonych (porazka)
natomiast w widoku miesiaca juz masz zaznaczenia dni z 'terminami' lepsze to niz nic

« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 21:40:59 wysłana przez sl@w »
pozdro
slaw

*

Offline MartinTP

• *
  • 79
  • Sprzęt: HP iPAQ 214, iPAQ 614
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:21:47 »
A wtyczka do Today ze wschodem i zachodem może być?

http://pda.jasnapaka.com/sunmoon/

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 03, 2009, 20:09:22 »
Wtyczka ze wschodem i zachodem słońca bardzo fajna, ale trzeba wyłaczyć TF3D a to nie wchodzi w gre

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2009, 20:35:44 »
a próbowałeś korzystać z programu SecondToday? Jak miałem touch pro i początkowo chciałem korzystać z TF3D to to pod lewym softkeyem miałem second todaya z normalnymi wtyczkami.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 03, 2009, 20:44:08 »
mediapress:: nie zakładaj takich samych tematów w różnych działach!  :-?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120923.msg861455#msg861455

A do pozostałych newbie - MarekL i sl@w: zakładanie swoich wątków w wątku innej osoby jest trochę - delikatnie mówiąc - nie na miejscu...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 20:47:56 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 03, 2009, 21:41:34 »
spox ..... juz mnie tu nie ma
pozdro
slaw

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2009, 00:49:12 »
ze swojej strony mogę Ci polecić bardzo dobry i rozbudowany program Pocket Informant.
Ma on widok roczny. Nie wyświetla co prawda domyślnie zadań w widoku rocznym, ale wystarczy wpisując ślub do kalendarza zaznaczyć kategorię (dowolnie wcześniej zdefiniowaną: np. "praca", "ślub" - pod kategorię można przypisać dowolny kolor) i zaznaczyć w widoku rocznym "show category colors" i gotowe: widzisz od razu wolne i zajęte terminy. Zrobiłem przykładowego screena z terminami zaznaczonymi na czerwono(oczywiście normalnie nie ma tego napisu w środku :))
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 14:17:15 wysłana przez copymaker »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 04, 2009, 12:16:40 »
Dzięki za info i przepraszam za zdublowanie wątku...
W dalszym ciągu jednak liczę na Waszą pomoc.
Przetestowałem Pocket Informant i Agenda Fusion jednak są to zbyt wielkie kobyły.
Potrzebuję coś lekkiego, szybkiego, prostego w obsłudze- może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Pozdrawiam

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 04, 2009, 14:21:27 »
fakt pocket informant jest dosyć rozbudowany; ale przecież nie trzeba z wszystkich funkcji korzystać, jedynie z tych, które są dla Ciebie istotne i niezbędne...
poza tym jest to szybki i prosty w obsłudze program - spełnia więc Twoje kryteria :)
Wygląda to trochę tak jakbym lobbował na rzecz PI, ale prawda jest taka, że kiedyś jak rozpoczynałem swoją przygodę z ppc też szukałem dobrego kalendarza. Wszyscy polecali PI, ale też mi się wydawał za bardzo rozbudowany. Po jakimś czasie stwierdziłem, że nie mogę się bez niego obyć, a multum funkcji jest olbrzymim plusem - nie wiadomo kiedy mi się coś przyda (i w końcu się przydaje!)

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 05, 2009, 12:25:58 »
Jeszcze raz dziękuję za info.
Mimo wszystko póki co zrezygnuję z tych olbrzymów i pozostanę przy standardowym kalendarzu...
Być może komuś jeszcze wpadnie do głowy jakiś pomysł - w dalszym ciągu będę wdzięczny za jakieś inne rozwiązania.
Pozdrawiam

*

Offline remak

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2 Energy ROM