jak wyłączyczyć wap i internet w play

• 8 Odpowiedzi
  • 2471 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
jak wyłączyczyć wap i internet w play
« dnia: Listopad 18, 2008, 11:11:15 »
witam. jako iż to pierwszy mój model z wm więc sie motam  :| . chciałbym korzystać tylko i wyłącznie z wifi do przeglądania neta i aktualizacji, ale niestety nie potrafię tego wyłączyć. gdy wyłączę moduł telefonu idzie przez wifi, a gdy włączę moduł to ciągnie z konta. może ktoś mi doradzić jak to wyłączyć

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Odp: jak wyłączyczyć wap i internet w play
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2008, 11:16:59 »
zainstaluj sobie program do blokady polaczen. Np: Modaco no  data
potem uruchom program i tam zablokuj polaczenia ktore bedzie chcial blokowac.
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2008, 11:43:15 »
pomogło dzięki  :ok: (po prostu myślałem iż jest zakładka jak w nokii łącz tylko przez wifi)

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2008, 13:32:17 »
to jest jeden z powazniejszych brakow WM.
System sie laczy . co najwyzej mozna anulowac polaczenie jak sie zdazy. Innymi slowy bezsensu.
NA szczescie sa ludzie ktorzy mniej lub bardziej bez/interesownie tworza programiki brakujace standardowo w okienkach mobilnych.

Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

*

Offline james.c

• 19
  • Emigrant to tez Polak.......
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 23:49:16 »
Witam... ar2rc ... czy ty może korzystasz z HD jako modemu do kompa,jeśli tak to możesz cos opisać o szybkości lacza ..czy zrywa polaczenia  i czy jakosc wczytywanych stron jest dobra ..chodzi o jakosc zdjec..z gory dzięki.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 23:53:09 wysłana przez james.c »
Pierdo.e przemoc i jestem pewien ze mam racje ..( Acid Drinkers ) Beer for All.... :-)

*

Offline cerog

• 3
  • Sprzęt: htc touch hd
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 04, 2008, 19:02:01 »
    Witam wszystkich
Też miałem ten problem:) Na forum htc znalazłem podpowiedź.
Na szczęście nie trzeba nic instalować. Trzeba wejść w ustawienia sieci, zaawansowane i wybrać inną sieć niż 4play (ja ustawiłem My work network w obu okienkach).

Pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 04, 2008, 19:28:09 »
stary temat, zmiana ustawień na niedziałające. Akurat w tym przypadku to działa, bo Play ma pochrzanioną konfigurację sieci...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2008, 03:07:53 »
ja sobie stworzylem puste ustawienia pod internet i "my work network" i nic.... jak poza zasiegiem WiFi odpalam przegladrke to bez zadnego problemu pojawia sie ikonka H albo E i surfuje ile wlezie....
W sumie to fajne ale jesli w domu i w pracy mam kilka miejsc w ktorych siec wifi zanika to zaczyna sie robic niebezpiecznie dla portfela.....

A.

*

Offline cerog

• 3
  • Sprzęt: htc touch hd
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2008, 14:53:30 »
Czy na pewno w obu okienkach ustawiłeś "my work network" ? U mnie...i nie tylko u mnie działa(blokuje) perfekcyjnie.

Pozdrawiam