Jak powrócić do starego romu?

• 6 Odpowiedzi
  • 2466 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak powrócić do starego romu?
« dnia: Maj 30, 2009, 10:41:25 »
Proponuję aby stworzyć wątek gdzie ktoś (kto się na tym zna) mógłby opisać krok po kroku jak przywrócić stary rom i przypiąć go. Ponieważ nie znalazłem takiego wątku na forum. Wszystko porozrzucane.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
Odp: Jak powrócić do starego romu?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2009, 11:55:20 »
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2009, 17:45:17 »
Tak jak on opisał w 4 punktach to każdy potrafi, nawet dziecko z czwartej klasy podstawówki, wgraj rom, hspl .... Ja nie wiem jak mam przywrócić stockowe hspl, ani jak mam wgrać ten rom.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2009, 17:53:56 »
To napisałbyś jasno o co chodzi. Chodzi Ci nie jak przywrócić stary ROM tylko jak powrócić do ROMu, który umożliwi przywrócenie gwarancji. Jeśli ktoś zrobi taką solucję to oczywiście ją przypnę z błogosławieństwem  :ok:  Trzeba poszukać czy na xda już czegoś podobnego nie ma.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2009, 21:44:26 »
Tak jak on opisał w 4 punktach to każdy potrafi, nawet dziecko z czwartej klasy podstawówki, wgraj rom, hspl .... Ja nie wiem jak mam przywrócić stockowe hspl, ani jak mam wgrać ten rom.

To skoro dziecko potrafi to jaki Ty masz problem ? W linku ktorym Ci podalem masz DOKLADNIE napisane co robic. Jedyna roznica to taka ze musisz posiadac odpowienie oprogramowanie do HD - sockowy rom i radio rom ktory konkretnie Ty miales wgrany. Bo jedni maja rom z Orange, inni z Playa itd.

Zanim zaczniesz wgrywnie nowych romow i radio romow proponuje zeby najpierw zrzucic ten rom i radio rom zeby pozniej w razie oddania do serwisu gwarancyjnego uznali ta gwarancje...
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2009, 23:59:57 »
Jaki ja mam problem? Taki że nie potrafię przywrócić romu, więc nie opiszę jak to się robi. Oprogramowanie ok, ale w takim razie po co robilem ten dump romu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132476.0 . Dlatego chciałbym się dowiedzieć jak wgrać ten 4 częściowy dump romu.

Może bysio by się wypowiedział w tej sprawie, ponieważ on napisał ten poradnik o dumpie romu.
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 00:02:09 wysłana przez lajcik »

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2009, 09:26:41 »
na podstawie tego dump'u musisz ugotować sobie ROM i tak otrzymany wgrać do HD'ka... ja nigdy nie gotowałem więc z tym musisz uderzyć do kogo innego
ale na forum jest wątek z kuchnia i opisem jak gotować... http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134194.0
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux