HTC Touch HD z PLAY - moja recenzja

• 65 Odpowiedzi
  • 19215 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline klin

• *
  • 93
Odp: HTC Touch HD z PLAY - moja recenzja
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 18, 2008, 11:20:14 »

Ja chwilowo odpuszczam HD, powody:
- brak polskiego T9 - są słowa (jak choćby moje długie nazwisko), które często używam - tutaj podpowiadacz przychodzi mi z pomocą, wystarczy 3 pierwsze litery i klikam, niestety, przy włączonym angielskim będzie mnie męczyło kontrolowanie autouzupełniania.

Pozdrawiam,

Piotrek N.

witam kolege ..
mylisz sie co do autopodpowiedzi jesli raz wpiszesz slowo, to HTC je zapamietuje .. mimo ze masz T9 jezyka angielskiego ...

myślę że mu chodziło o coś innego
ale słownik T9 za chwilę nie będzie problemem
do Polarisa w wersji angielskiej można było doinstalować słownik polski
myślę że ten sam będzie pasował do Touch HD
na forum.xda-developers.com trza poszukać wątku na ten temat
był również na tym forum - nie pamiętam gdzie

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 18, 2008, 12:11:16 »
Nowe ustawienia ( mody)  dla zdjęć  :
Burst
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P6

ustaw  "Enable" na "1"

Sports
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P8

ustaw "Enable" na "1"

Video Share
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P9

ustaw "Enable" na "1"

GPS Photo
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P10

ustaw "Enable" na "1"

sorki że nie w temacie . jakim programem moge wejść w rejestr

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 18, 2008, 12:12:32 »
Darmowy - TotalCommander - jest w dziale download
Ewentualnie RescoExplorer - płatny ale dobra rzecz szczególne w pakiecie MediaSuite ( explorer, radio, photo, audiorecorder ), ktory jest dośc korzystny cenowo
http://www.resco.net/pocketpc/mediasuite/default.asp
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 12:16:48 wysłana przez zygzag »

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 18, 2008, 12:55:19 »
Nowe ustawienia ( mody)  dla zdjęć  :
Burst
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P6

ustaw  "Enable" na "1"

Sports
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P8

ustaw "Enable" na "1"

Video Share
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P9

ustaw "Enable" na "1"

GPS Photo
Mobile Device\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Camera\P10

ustaw "Enable" na "1"

sorki że nie w temacie . jakim programem moge wejść w rejestr

PHM Registry Editor

przykładowo :)

« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 18, 2008, 13:57:36 »
Tak wiem doskonale, że słownik zapamiętuje wpisane słowa a potem je podpowiada (razem z innymi). Ale chyba trzeba mieć słownik T9 włączony. Jeśli go wyłączymy, to nie będzie podpowiadać, również słów które się nauczył.

Ale będzie wkurzać że pisząc po polsku, będzie podpowiadał po angielsku. A tych kilkunastu długich słów, które chcę aby mi podpowiadał, przy wyłączonym T9 mi nie podpowie.

Mam nadzieję że wyłuszczyłem dokładnie.

Jeśli będzie możliwość wrzucenia polskiego T9 - to jedna wada mniej :)

Pozdrawiam,

Piotrek N.

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 18, 2008, 14:42:18 »
Jeśli będzie możliwość wrzucenia polskiego T9 - to jedna wada mniej :)

Wydaje mi się że nie "będzie możliwość" tylko jest. To jest WM 6.1 i już do innych fonów z WM 6.1 [bez rozróżniania modelu)  było można zainstalować słownik T9. Kwestia tylko zainstalowania i przetestowania [ja nie mam na razie fona więc nie robię mogę tego zrobić]

Myślę że jeszcze jedna opcja będzie do wyboru w przyszłości. Mają byś w sprzedaży Toche HD z tłumaczeniem sunysoft  - myślę że bardzo szybko zostanie wyciągnięta sama nakładka i słownik z tego softu i udostępniona na necie.

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 18, 2008, 17:54:54 »
Panowie.. oto co zrobiłem.. :mrgreen:
dziś odebrałem z PLAYa swojego HD :D
na pierwszy rzut oka telefon brandlowany (założony SIMLOCK, animacja przy starcie systemu) ale nie był bym sobą i nie zastanawiając sie długo zassałem oryginalną wersje ROMu (WWE_1.14.405.0_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship) no i instaluje.. :-?
niby wszystko OK aż przy 25% ERROR :mad: robie reset i telefon uruchamia sie w bootloaderze :O
no i dramat, pewnie jest CIDLOCK (choć powinien wyskoczyć przed instalacją ERROR)
instaluje po raz drugi i poszło :mrgreen:
a więc, nie było by CIDa, można wgrywać dowolny ROM ?
Pride..Passion..Believe..ManUtd

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 18, 2008, 18:03:10 »
Panowie.. oto co zrobiłem.. :mrgreen:
dziś odebrałem z PLAYa swojego HD :D
na pierwszy rzut oka telefon brandlowany (założony SIMLOCK, animacja przy starcie systemu) ale nie był bym sobą i nie zastanawiając sie długo zassałem oryginalną wersje ROMu (WWE_1.14.405.0_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship) no i instaluje.. :-?
niby wszystko OK aż przy 25% ERROR :mad: robie reset i telefon uruchamia sie w bootloaderze :O
no i dramat, pewnie jest CIDLOCK (choć powinien wyskoczyć przed instalacją ERROR)
instaluje po raz drugi i poszło :mrgreen:
a więc, nie było by CIDa, można wgrywać dowolny ROM ?

Wyglada na to ze tak ? :)

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 18, 2008, 20:39:27 »
ale simlocka nadal masz... ? sprawdź na innej karcie niz play

ps. przenosiłeś numrer do play czy po prostu wziąłeś na abo z nową kartą?

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 18, 2008, 21:19:35 »
ale simlocka nadal masz... ? sprawdź na innej karcie niz play

ps. przenosiłeś numrer do play czy po prostu wziąłeś na abo z nową kartą?

SIMLOCK jest, brałem nowy abo z nową kartą, wkładałem karte ERY i prosi o kod.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 21:21:34 wysłana przez damianmielec »
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 22, 2008, 15:58:59 »
takie pytanko: w usun programy widnieje coś w stylu HTC Play Poland Customization. mozna to bez obaw wywalić??

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 22, 2008, 16:20:41 »
smialo mozesz to wywalic, to byla pierwsza rzecz jaka zrobilem :)

*

Offline smuga

• *
  • 66
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 22, 2008, 20:24:04 »
dobra, ale co w związku z tym tracimy?

*

Offline hesus86

• 42
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 22, 2008, 20:53:53 »
no u mnie zniknela animacja playa podczas wlaczania telefonu...

poza tym zauwazylem zmiane w operze - wczesniej strona ladowala sie normalnie, a dwukrotne tapniecie w ekran robilo zooma. teraz strony ladują sie dopasowane do ekranu, a zoom dziala tylko z menu kontekstowego. ktos wie jak wrocic do poprzedniej opcji?

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 28, 2008, 11:32:45 »

- w końcu sam się przekonałem co się dzieje po wczytaniu pliku Worda - nikt z posiadaczy nie chciał mi odpisać na ten temat a ja lubię czytać książki

To zamiast z Worda korzystaj z Mobipocket. Mam touch HD bez polskiej lokalizacji i w Mobipocket bez trudu czytam po polsku. A co najlepsze - na ekranie hd miesci się prawie cała strona tekstu!

*

Offline hesus86

• 42
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 30, 2008, 14:12:24 »
hmm a co zrobić zeby mobipocket czytal polskie znaki?? bo gdy konwertuje pdf'a zawsze dostaje przcinki zamiast ą itd.

*

Offline Qbix

• 20
    • Qbix Devblog
  • Sprzęt: HTC Blackstone (Touch HD)
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 30, 2008, 14:17:04 »
Touch HD okiem byłego użytkownika zwykłego telefonu:
Przesiadłem się na to urządzenie z SonyEricssona K550i, więc jest to moja pierwsza styczność z tego typu urządzeniami (poza tygodniem zabawy MDA Compact I - nie wiem, które to jest, jeśli chodzi o stajnię HTC). Więc generalnie nie mam porównania...

System jest moim zdaniem super - czasami doświadczam kilkusekundowych zwisów w różnych momentach, ale to nie stanowi problemu. Dla kogoś przesiadającego się ze zwykłego telefonu niebo a ziemia. Możliwość tak elastycznego dogrania przydatnych aplikacji, wygodna ich obsługa poprzez wielki ekran dotykowy - genialne.

Aparat fotograficzny - może mam zapalcowany, nie czyściłem specjalnie, ale robi moim zdaniem dość niewyraźne zdjęcia w sztucznym świetle (bz. względem SE, 5Mpix dodaje poczucie idealnie rozmazanego obrazu na matrycy:]) Że zawsze mam ze sobą swojego kompakta, raczej z tego nie korzystam, więc nie testuję:)

Farba póki co nie odpada, ale mam go dopiero od poniedziałku, więc wszystko przede mną.

SMS - Świetnie pisze się SMS-y po wgraniu HButton i obróceniu w ten sposób wyświetlacza w trakcie pisania. Telefon od tygodnia, a ja już zaczynam pisać bezwzrokowo (jeśli można tak powiedzieć, gdy ma się klawiaturę 2cm od miejsca wpisywania:)) przy pomocy dwóch kciuków.
Brakuje mi trochę sposobu, w jaki w SE są wyświetlane potwierdzenia odbioru. Tam nie musisz kasować tych potwierdzeń, bo w wiadomościach wysłanych zmienia się tylko ikonka wiadomości po odebraniu potwierdzenia. Nie chodzi nawet o samo automatyczne kasowanie (czytałem już o programach, które zrobią to za mnie, podmienią numery itd.), czasem przydaje się sprawdzenie, czy konkretna wiadomość na pewno doszła (pamięć, czy potwierdzenie było, jest ulotna), a przekopywanie się przez zgromadzone potwierdzenia na pewno nie należy do najlepszych rozrywek.

Rozmiar, waga - Po zdjęciach wydawało mi się, że będzie większym bydlakiem, dużo mniej poręcznym - niespodzianka - duża wygoda, poręczny telefon, wielki ekran, stosunkowo mała waga.

TF3d - Nie bawiłem się Diamondem (poza kilkoma godzinami na szkoleniach), ale wszyscy znajomi, którzy z niego korzystają, wyłączają TF3D bardzo szybko - podobno się tnie itd. Tutaj tego nie widzę, chodzi bardzo płynnie. Kolejnym zarzutem było to, że wkurza ich ciągłe jeżdżenie po ekranie - dla mnie nie stanowi problemu, wolę to, niż klikać przez menu start.

Transmisja danych - bardzo fajna sprawa jeśli chodzi o WiFi, na uczelni sprawdzę bardziej specyficzną konfigurację sieci - zobaczę, czy się połączy.  Ale to dopiero za tydzień. Poza tym chodzi świetnie, ale czego oczekiwać po przesiadce z EDGE na UMTS/HSDPA. Opera jest świetną przeglądarką, aczkolwiek potrafi się przyciąć na kilka sekund po przesunięciu strony. Do tego gdy jest za mała czcionka (za mała wg przeglądarki, bo ja mogłem to odczytać, np. miałem problemy z przeglądaniem stron na tym forum, bo był tylko jeden "<" np. jako link) na stronie, trzeba powiększyć ją, by móc kliknąć w link (nawet rysikiem).
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 14:18:36 wysłana przez Qbix »

*

Offline goo9

• 11
  • Sprzęt: HTC Wizard, Samsung D780, Samsung Omnia2
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 01, 2008, 11:51:25 »

- w końcu sam się przekonałem co się dzieje po wczytaniu pliku Worda - nikt z posiadaczy nie chciał mi odpisać na ten temat a ja lubię czytać książki

To zamiast z Worda korzystaj z Mobipocket. Mam touch HD bez polskiej lokalizacji i w Mobipocket bez trudu czytam po polsku. A co najlepsze - na ekranie hd miesci się prawie cała strona tekstu!

co doczytania ebooków
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=116481.msg831440#msg831440

« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 01, 2008, 15:11:40 »

SMS - Świetnie pisze się SMS-y po wgraniu HButton i obróceniu w ten sposób wyświetlacza w trakcie pisania. Telefon od tygodnia, a ja już zaczynam pisać bezwzrokowo (jeśli można tak powiedzieć, gdy ma się klawiaturę 2cm od miejsca wpisywania:)) przy pomocy dwóch kciuków.

TF3d - Nie bawiłem się Diamondem (poza kilkoma godzinami na szkoleniach), ale wszyscy znajomi, którzy z niego korzystają, wyłączają TF3D bardzo szybko - podobno się tnie itd. Tutaj tego nie widzę, chodzi bardzo płynnie. Kolejnym zarzutem było to, że wkurza ich ciągłe jeżdżenie po ekranie - dla mnie nie stanowi problemu, wolę to, niż klikać przez menu start.

Wyjaśnij mi jak obracasz w ten sposób wyświetlacz po wgraniu HButton'a ? Nie pomyliło Ci się przypadkiem z GSen lub etc. ?

NIE PISZ GŁUPOT O DIAMONDZIE I TF3D.
wszyscy znajomi wyłączają szybko - wiesz lepiej zmień znajomych, naprawdę wyjdzie Ci to na dobre i to życzliwa rada.

TF3D na Diamondzie nawet po HR, nawet bez Tweaków, nawet na oryginalnym romie się nie tnie - w HD się tnie - znaczy w modelu, którym się bawiłem w Playu w Tesco w Częstochowie następowały zawiszki 2-3 sekundowe. Ale bawiłem się jednym egz. i nie pisałem bzdur na forum że TF3D w HD się tnie.
Natomiast użwam kilku Diamondów i w żadnym się nie tnie TF3D.  A po wgraniu Tweaków to już wogóle działa bardzo szybko - to znaczy, że brak jest nawet animacji pomiędzy przejściami.

Piotrek N.

*

Offline Qbix

• 20
    • Qbix Devblog
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 01, 2008, 17:24:14 »
HButton ustawiasz holda na obrót ekranu i obracasz ekran przytrzymując "zieloną" słuchawkę... takie to proste, a jednak prawdziwe. Gyratora nie instalowałem, a raczej zainstalowałem, wyszło, że brak .Net'a w odpowiedniej wersji, więc sobie darowałem - lenistwo mostly.

Diamond... dlatego właśnie zastrzegłem, że nie bawiłem się Diamondem, więc nie mam porównania i podkreśliłem PODOBNO, proszę czytaj ze zrozumieniem. Jeśli jednak to ja za mało podkreśliłem, że tutaj posiłkuję się zdaniem innych (trzech ludzi tak twierdziło na trzech możliwych), którego nie udało mi się poprzeć kilkugodzinną zabawą - przepraszam.

Edit:
Zapomniałem dodać, że fakt faktem nie są to ludzie, którzy bawią się swoim PDA, by je usprawnić. Możliwe zatem, że w tym jest przyczyna. Ale z kolei mówisz, że Tobie się nie tnie w ogóle, więc może masz rację. Wydaje mi się jednak, że to, co mówiłem, wraz z informacjami również na tym forum uprawnia mnie do tego, by wspomnieć o tym - nie przesądzając o racji. Piszę o doświadczeniach z HD w stosunku do krążących opinii o poprzedniku - w wypadku TF3D (w końcu na SE k550i tego w ogóle nie było):>

TF3D szybki na HD:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=116481.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114808.0

nie wspomniane, ze akurat szybszy od Diamonda, ale że się wspomina tę cechę (zwłaszcza w porównaniu HD vs Diamond), można już wnioskować, że poprawiono względem poprzednich modeli... Niestety teraz nie kojarzę, gdzie pisano konkretnie o Diamondzie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 17:45:10 wysłana przez Qbix »

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:05:25 »
Witam!
Mam pytanie, czy ktoś, kto ma aktywację w PLAY spotkał się z takim problemem:
Jeżeli urządzenie loguje się do nadajników z Plus-a gubi połączenie transmisji danych (GPRS, EDGE, HSDPA) i nie ma możliwości ażeby się połączyć.
W praktyce wygląda to tak, że już na obrzeżach miast, gdzie nie ma zasięgu Play, nie ma możliwości połączenia z transmisją danych.
Pozdr
M
Przepraszam, ale cofam prośbę o pomoc. Poszukałem na forum i chyba rozwiązałem problem
M
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 21:12:47 wysłana przez masad »

*

Offline marwyk

• 41
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 02, 2008, 07:18:35 »
To może coś podpowiesz?
Będzie dla innych na przyszłość

« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:55:03 »
HButton ustawiasz holda na obrót ekranu i obracasz ekran przytrzymując "zieloną" słuchawkę... takie to proste, a jednak prawdziwe. Gyratora nie instalowałem, a raczej zainstalowałem, wyszło, że brak .Net'a w odpowiedniej wersji, więc sobie darowałem - lenistwo mostly.

Diamond... dlatego właśnie zastrzegłem, że nie bawiłem się Diamondem, więc nie mam porównania i podkreśliłem PODOBNO, proszę czytaj ze zrozumieniem. Jeśli jednak to ja za mało podkreśliłem, że tutaj posiłkuję się zdaniem innych (trzech ludzi tak twierdziło na trzech możliwych), którego nie udało mi się poprzeć kilkugodzinną zabawą - przepraszam.

Edit:
Zapomniałem dodać, że fakt faktem nie są to ludzie, którzy bawią się swoim PDA, by je usprawnić. Możliwe zatem, że w tym jest przyczyna. Ale z kolei mówisz, że Tobie się nie tnie w ogóle, więc może masz rację. Wydaje mi się jednak, że to, co mówiłem, wraz z informacjami również na tym forum uprawnia mnie do tego, by wspomnieć o tym - nie przesądzając o racji. Piszę o doświadczeniach z HD w stosunku do krążących opinii o poprzedniku - w wypadku TF3D (w końcu na SE k550i tego w ogóle nie było):>

TF3D szybki na HD:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=116481.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114808.0

nie wspomniane, ze akurat szybszy od Diamonda, ale że się wspomina tę cechę (zwłaszcza w porównaniu HD vs Diamond), można już wnioskować, że poprawiono względem poprzednich modeli... Niestety teraz nie kojarzę, gdzie pisano konkretnie o Diamondzie.

1. To takie proste, szczególnie, że pisałem nie o Gyratorze, a G-Sensorze. Ale to nieważne. Czytaj uważnie po raz pierwszy.
HButton służy mi do wiele ważniejszych aplikacji, przez co nie byłby na pierwszym a przynajmniej 3-4 miejscu, a jakbym miał go ustawiać na "rotate left" i czekać kilka sekund aż się włączy, potem jeszcze dłużej czekać na "rotate right" to szybciej działa G-sen, szczególnie, że można go ustawić na np. jedną aplikację, ale to musisz sobie doczytać.
To takie proste a jednak prawdziwe...

2. Posiłkuję się dwoma którymi używam sam i kilkoma sztukami u moich znajomych - nikt nigdy nie zauważył cięcia się TF3D ! Pockety są używane dosyć intensywnie. Nie było mi dane nigdzie przeczytać na tym forum o cięciu się TF3D w Diamondzie. Proszę to Ty czytaj ze zrozumieniem po raz drugi.

3. Przytaczasz linki, które nie mówią nic o cięciu się TF3D a jedynie o szybkości działania. Nie wiesz o czym piszesz, gdyż TF3D w Diamondzie początkowo miało płynną animację - dlatego było wolniejsze. W nowych romach (np. od qsqa) brak jest animacji pomiędzy przełączaniem zakładek TF3D - dlatego teraz chodzi szybko, natomiast w HD również brak animacji - dlatego też między innymi (podkreślam) TF3D jest szybki.
Cięcie się to zatrzymywanie się w nieoczekiwanym momencie - co niestety ja doświadczyłem na surowym HD w Playu w Tesco w Cz-wie. Ale nie uznałem tego jako pewnik i nie generalizuję że wszystkie tak mają - więcej - nie robiłem z tego wielkiego halo.
Dlatego podkreślam, że to cięcie, które jak zauważyłem było powiedzmy przypadkowe, choć występowało ciągle :(

4. Nie kojarzysz gdzie pisało o Diamondzie bo nie pisało w tym sensie -
To takie proste a jednak prawdziwe...

Dla mnie EOT, gdyż próbujesz się niepotrzebnie bronić.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 20:58:46 wysłana przez Piotr N. »

*

Offline Qbix

• 20
    • Qbix Devblog
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 03, 2008, 06:51:57 »
wydaje mi sie, ze to indywidualna sprawa, co uważam za wystarczająco ważne, by użyć HButton. Istotne, że takie rozwiązanie jest możliwe, co zdawałeś się wykluczać uważając, że nie wiem, jakiego programu do tego używam. Pisałeś GSen, etc. - przyjąłem, że pod etc może się kryć Gyrator właśnie...

odnośnie do Diamonda, dla mnie cięcie się to jest gubienie klatek, skokowe działanie, czy też po prostu powolne działanie. Źle zatem zrozumiałem powolne działanie Diamonda jako cięcie się - sztuka, którą miałem w łapach widocznie była już tego pozbawiona, bo jak rzekłem, nie zwróciłem na to uwagi - co dodatkowo uświadczyło mnie o tym, że musiało chodzić o przycinanie się w moim znaczeniu tego słowa.

To, co Ty nazywasz cięciem, ja nazywam przywieszeniem się na kilka sekund i to niestety od czasu do czasu obserwuję w HD - nie dotyczy to konkretnie poruszania się po TF3D, bo są szanse na pojawienie się w dowolnym miejscu systemu (choćby przy pisaniu SMS). Na szczęście u mnie dzieje się to na tyle rzadko, że nie stanowi dla mnie problemu.

No cóż, różnica w terminologii. Nie wiem, kto używa prawidłowej, zresztą to bez znaczenia. Nieporozumienie:)

Tak więc przyjąłem cięcie jako wolne działanie, stąd nieporozumienie, ale rzeczywiście nie będę lepiej pisał o sprawach, których nie sprawdziłem osobiście. Obiecuję, że się więcej to nie powtórzy;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2008, 07:30:36 wysłana przez Qbix »

« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:11:16 »
Łamię własne zasady, gdyż miał być EOT dla mnie.

Nie wykluczałem możliwości obracania ekranu poprzez HButton'a (wyraziłem się źle, przyznaję), lecz chciałem unaocznić, że główny jego cel jest zupełnie odmienny. GSEN po odpowiednim skonfigurowaniu będzie Ci obracał ekran dużo szybciej poza tym bez konieczności myślenia o włączaniu rotacji poprzez HButton'a. Oczywiście może on również denerwować, dlatego go nie używam.

Faktycznie HD przywiesza się w Twoim rozumieniu - tylko dlaczego na standardowym romie to się dzieje, szczególnie, że to rom prawie bez modyfikacji. Mnie to wkurzyło strasznie jak przywisił się kilka razy w czasie kilku minut zabawy. W Diamondzie nic takiego nie występuje.

Piszemy w zasadzie o sprawach nieistotnych, chyba nie mamy nic innego do roboty.

Uściśniesz dłoń na zgodę ?

Pozdrawiam,

Piotrek.

*

Offline jarmor

• 36
  • Sprzęt: HTC Hermes, HP iPAQ 214, FS LOOX 720, Samsung Wave
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 04, 2008, 12:23:28 »
Faktycznie HD przywiesza się w Twoim rozumieniu - tylko dlaczego na standardowym romie to się dzieje, szczególnie, że to rom prawie bez modyfikacji. Mnie to wkurzyło strasznie jak przywisił się kilka razy w czasie kilku minut zabawy. W Diamondzie nic takiego nie występuje.

http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=179&cat=0&dl_id=448

Poprawka do romów w wersji poniżej 1.19.xxx.x

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 04, 2008, 12:41:38 »
Dzięki jarmor, te zawiechy już zaczynały mnie denerwować :-|

*

Offline mypod

• 42
« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 04, 2008, 16:20:15 »
Missclick. Przepraszam

*

Offline Mirbi

• 10
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 04, 2008, 20:10:31 »
Dzięki za info, już się instaluje.  :ok:
BTW czy ktoś ma wersję romu rzeczywiście większą od 1.19.xxx.x?
Mój obecny rom to 1.14.405.3 (22273) WWE z 24/10/08. Jest jakiś nowszy?
Pozdro.
Pozdro!

*

Offline Qbix

• 20
    • Qbix Devblog
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 04, 2008, 20:34:37 »
owszem, uścisnę:)
u mnie identyczna wersja, zaraz coś pokombinujemy...