HTC Touch HD-problem z nagrywaniem rozmów i services.exe

• 4 Odpowiedzi
  • 1474 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jarek1

• 7
  • Sprzęt: HTC Touch HD
HTC Touch HD-problem z nagrywaniem rozmów i services.exe
« dnia: Czerwiec 19, 2009, 12:27:27 »
Witam,
ręce mi już opadają przy próbach z nagrywaniem rozmów na HTC Touch HD  :(. Często głos mojego rozmówcy jest bardzo zniekształcony, charczy i przerywa. Co dziwniejsze, to od czasu do czasu, dzwoniąca do mnie osoba nagrywa się z dobrą jakością. Myślałem, że ma znaczenie, z jakiego telefonu dzwoni-stacjonarny/komórka, ale chyba nie ma to jednak znaczenia.
Próbowałem już kilkakrotnie wgrywać łatkę audio z xda-developers, zarówno z plikiem 2_Way_Plus_InCall_Recording cab jak też z 2_Way_InCall_Recording cab, robiłem HR (poprzez ikonę wyczyść pamięć magazynową) - jednak nadal jest to samo. Czasami rozmowy nagrywają się dobrze, a czasami rozmówcę zagłusza dźwięk jakby w tle pracował jakiś wentylator/wiatrak i głos jest charczący i rwany. Co może powodować takie objawy???
Mam ten telefon dopiero miesiąc-od początku np.po podłączeniu do kompa i uruchomieniu Active Sync, pojawia się czasami w telefonie komunikat "Wystąpił problem z: services.exe". Nadmienię, że mam ROM 1.14.25874, a do nagrywania używam Vito Audio Notes.
Telefon jest na gwarancji i zastanawiam się czy dać go do autoryzowanego serwisu, ale czytałem w necie bardzo negatywne opinie nt. autoryzowanego serwisu CRC-Polska w Jankach k/Warszawy , czy będąc już zdeterminowany, próbować (po raz pierwszy w życiu) samemu wgrać ponownie ROM, licząc się z utratą gwarancji.
Kompletnie nie mam już koncepcji co dalej zrobić z tym problemem  :(

Pozdrawiam,
Jarek
Pozdrawiam,
Jarek

*

Offline puker

• **
  • 125
  • Sprzęt: Asus P550, GSMART S1205, SGN,
Odp: HTC Touch HD-problem z nagrywaniem rozmów i services.exe
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:15:07 »
Zaglądnij tu.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2009, 10:51:14 »
Kolego a testowałeś juz ten programik? Bo opis jest ok. Już go ściągnąłem.

*

Offline puker

• **
  • 125
  • Sprzęt: Asus P550, GSMART S1205, SGN,
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2009, 11:48:22 »
..testowałeś juz ten programik?...
Działa.

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2009, 00:27:42 »
@jarek - mam dokładnie taki sam problem jak ty - Resco Audio Recorder, i łatka 2way recording - część rozmów nagrana dobrze, część tak jakby nastąpiło wzbudzenie - nagrywa się taka dziwna pulsacja - czasami słabsza, czasami mocniejsza

sprawdzałem również na AudioCallRecorder i tym nagrywaniu z pliku "2_Way_Plus_InCall_Recording.cab" - ta sama sytuacja

ten wątek: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=528507 widziałem, ale na razie tylko sprawdzałem ACR'a - nie miałem siły przedzierać się
przez niego całego - może dlatego że tak bardzo mi na tym nagrywaniu nie zależało :)

Jarku - daj znać jak rozwiążesz problem!
Napisane: Czerwiec 24, 2009, 00:21:43
A! I ten problem z services.exe też mam - co chwila to wyskakuje, w raczej przypadkowych momentach, choć na przykład zauważyłem, że wyskakuje to zawsze jak daję "SAVE" w nueDynamicClock.

ROM mam 1.14.479.3 (25874)  WWE - czyli taki sam jak ty - przyjdzie nam zrobić upgrade?

Tylko że nie chciałbym pozbyć się interwrite który mam w ROMie, a nie mam jeszcze wiedzy jak to zrobić by go zachować. Z wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120778.90 widzę tylko że sprawę załatwia plik przesyłany między forumowiczami na maila - jakby go nie można było na rapidzie zostawić. No ale też chwilowo temat zostawiłem, bo nie mam czasu.

Odezwij się jak coś zdziałasz.