Nie ma żadnego powodu do urazy , czym tu jest więcej zgrzytów tym więcej prawdy na jaw wychodzi (jak w polityce) A ja chce potencjalnego użytkownika HD uświadomić co go czeka zanim to kupi. Przymierzam się do zakupu więc dociekam i pytam osoby które to już mają waham się miedzy HD a SONY XPERIA jedno wiem na pewno jak by się dało wykręcić wyświetlacz z HD i wkręcić do XPERI to bym nie miał problemów.
A z klawiszami a raczej ich brakiem to jest mały problem nie rozumiem tych producentów dlaczego oni tak robią czy nie testują tego sprzętu ?
Dawno temu byłem posiadaczem MDA I pamiętacie miała to ERA za kupę kasy i brakowało klawiszy, raptem tylko dwóch i wszystko by chodziło, a tak nie działało nic (chodzi Mi raczej o gry bo programy użytkowe raczej nie potrzebują klawiszy ) pokapowali się o błędzie dopiero w MDA III , chwilę później puszczają MDA IV (EXEC, UNIVERSAL ) super klawiszy pełno ale jednego chyba brakowało, i były porozmieszczane na dużej klawiaturze bez ładu i składu super jak można było w grach przemapować klawisze to się dobrze grała jak na PC no ale to nie wiele gier miało a gry 3d w ogóle nie działały. [platforma pocket potrzebuje 4 klawisze Joya (4 kierunki i środek) zielona czerwona słuchawka (przydaje się sprzętowa od czasu gdy dodają do poketów moduł telefoniczny) , ale da się obejść jak ich nie ma oraz od WM 5 dwa sprzętowe nawigacyjne pod lewym i prawym rogiem ekranu , tez da się je obejść, natomiast Joya i 4 funkcyjnych nie obejdziemy]
Nie wiem co jest z tymi technologiami i jak to kroczy dwa kroki do przodu i jeden do tyłu. Dlaczego nikt już nie montuje podczerwieni ? co to komu przeszkadzało , że sobie można było telewizor przełączać przez BT go nie przełączymy, albo pamiętacie jak do telefonów wkraczała polifonia najpierw 2 potem 4 8 16 i tak do 128 jak by nikt nie wiedział , że na mp3 to się skończy bo cała muzyka już na tym latała po necie swoją drogą jaka nazwa POLIFONIA w starych 8 bitowych kompach to się nazywało pliki midi, no ale cóż trzeba sprzedawać po kolei i nie za szybko.
Pisze to bo nie należę do ludzi którzy chwalą coś co maja i to jest najlepsze ( Mam znajomego który ma samochód i co się go nie spytam to super nic się nie psuje , nic nie pali szybki itd. Itp. Dopiero jak go sprzeda i kupi sobie nowy to się dowiaduje ile to ten stary palił jak smok bez przerwy go naprawiał i był cały od rdzy …. Ale ten nowy co ma teraz to jest super….) Tak samo trzeba umieć czytać test i opinie np. Drukarka jakaś super drukuje super jakość a inna drukuje beznadziejnie ale wydruki są o grosik tańsze od poprzedniej i wygrywa cały test bo podliczanie punktów było :jakość max 1 punkt ekonomia max 10 i drukarka pierwsza przegrywa w teście 1:10 i co gorsza jeszcze ktoś pomyśli , że jest dziesięć razy lepsza !
Albo procesor gdyby Intel nie sprzedał linii to dzisiaj może by były 1,6 Ghz stare jak świat asusy miały 624 MHZ a obecne 520 coś tam się kroi na 800 ale co to jest ? Asusy te z WM 2003 jak była zwiecha obracamy reset odwracamy ponownie i już był działał system o ile się nie myle takie były załorzenia włączał się jak kalkulator a teraz reset i czekamy od 1 minuty do 4 ….wiem od WM 5 są bardziej zawansowane a WM 6 to przełom w porównaniu do 2003. Jednak ta prędkość 2003 Mi trochę brakuje może 6,5 cos przyniesie ?
Z rozdzielczością 800x480 też są problemy co prawda mam Toshibe G900 i tam jest FIX ver 3 i działa dosyć dobrze może też ta wersja dobrze pójdzie na HD możecie spróbować bo ktoś wyżej mówił ,że sprawia problemy ale mówił o ver 2 a jest 3.
Pozdrawiam !