HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania

• 474 Odpowiedzi
  • 87733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
Odp: HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 07, 2009, 19:30:58 »
Ktoś próbował zrobić coś takiego?
Nie bardzo wiem jak się za to zabracć :)

http://pl.youtube.com/watch?v=5tiEji2sTyA

Tu szczegóły http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=435131

*

Offline Jarekdd

• 24
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE
« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 07, 2009, 19:35:40 »
Gdyby wymienili aparat na lepszy i dali baterię dużo większą to bym za nic go nie zmienił, a tak czekam na coś równie dobrego ale chociaż z lepszym aparatem, wiem wiem telefon to nie aparat, ale - zauważyłem że wszystkie najfaniejsze momentyu z moją córeczką mam zarejstorwane lub "obzdjęciowane" z mojej dotychcczasowej Nokii N95 8GB - i są - jak dla mnie - świetne.

Poza tym jak mam włączoną słuchawke bluetooth to całego dnia mi bateria nie wytrzymuje, śmiech i żenada - tylko płakać mi się chce.

Mimo że symbian na nokii nie daje się mi oswoić tak jak WM to nie wiem czy nie prezsiade sie spoworotem na Nokię np. N97
JD
Nokia ... HTC HD / HTC HD2 / HTC SENSATION / Samsung Galaxy NOTE

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 07, 2009, 22:56:03 »
Gdyby wymienili aparat na lepszy i dali baterię dużo większą to bym za nic go nie zmienił, a tak czekam na coś równie dobrego ale chociaż z lepszym aparatem, wiem wiem telefon to nie aparat, ale - zauważyłem że wszystkie najfaniejsze momentyu z moją córeczką mam zarejstorwane lub "obzdjęciowane" z mojej dotychcczasowej Nokii N95 8GB - i są - jak dla mnie - świetne.

Poza tym jak mam włączoną słuchawke bluetooth to całego dnia mi bateria nie wytrzymuje, śmiech i żenada - tylko płakać mi się chce.

Mimo że symbian na nokii nie daje się mi oswoić tak jak WM to nie wiem czy nie prezsiade sie spoworotem na Nokię np. N97

N95 to fajny aparacik ale jeśli chodzi o baterie to już nie było tak optymistycznie jak u Ciebie. Ledwo dzień wytrzymywał .

« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:56:21 »
moze to juz bylo, ale dzisiaj przypadkowo odkrylem to

*

Offline TheBadBoy

• 14
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 08, 2009, 23:28:23 »
moze to juz bylo, ale dzisiaj przypadkowo odkrylem to
No to już mamy przynajmniej 2 miejsca, w których można przetrzymywać rysik, gdy nie jest używany  :mrgreen:

*

Offline mrock

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 09, 2009, 11:19:47 »
To raczej nie jest celowa funkcjonalność tego telefonu, poprostu rysik jest namagnesowany, a kratka przy głośniku jest metalowa :)
Ale trzeba przyznać, że gdyby się trochę mocniej tam trzymał rysik, to mogło by to być całkiem przydatne :)

« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 09, 2009, 18:30:44 »
magnez tez jest obok, nie musi dotykac kratki

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 14, 2009, 16:06:32 »
magnez tez jest obok, nie musi dotykac kratki

W którym miejscu ubudowa jest z magnezu?

Ktoś próbował zrobić coś takiego?
Nie bardzo wiem jak się za to zabracć :)

http://pl.youtube.com/watch?v=5tiEji2sTyAa
Tu szczegóły http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=435131

Próbowali i po 5 min dali sobie spokój. Baterię połyka aż miło i opcja tak naprawdę bez sensu no chyba że ktoś chce na chwilę zaszpanować przed znajomymi bo chyba tylko do tego się nadaje.

MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 21, 2009, 20:35:02 »
[quote author]
Już na drugi dzień po zakupie wyłączyłem  FLO i przesiadłem się na zestaw SPB mobile shell i SPB Phone Suite.
A ja mam problem: w SPB Phone Suite nie rozsuwają mi się listy wyboru w menu - nie mogę więc sobie personalizować nakładki. A szkoda, bo przywykłem  :-| do SPB.
Mam oczywiście mobile shell2 i phone suite2 legalne - jakby ktoś miał wątpliwości   B)
[/quote]

spb wypuscilo latke, a raczej poprawiony caly program. zajrzyj na ich forum. uwaga! przeczytaj instrukcje na forum jak zainstalowac program przy posiadanej wersji jez polski.
Napisane: Styczeń 21, 2009, 20:33:02
Witam serdecznie, mam pytanie do użytkowników czy ktos z Was jest w stanie zrobic ostre zdjecie
[...]

czy na soczewce tylnego aparatu jest naklejona folia ochronna czy jest to taki rodzaj oslony "obiektywu" ?
wyglada jakby to byla folia,ugina sie pod naciskiem palca, ale zerwac sie nie da
mozecie sprawdzic ?
z gory dzieki
(nie daje mi to spokoju bo caly czas wydaje mi sie ze robi niezbyt ostre foty)
tez mialem wrazenie ze zdjecia sa nieostre. po przegraniu na kompa okazalo sie, ze nie jest az tak zle.

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:50:46 »
[...]
tez mialem wrazenie ze zdjecia sa nieostre. po przegraniu na kompa okazalo sie, ze nie jest az tak zle.
[...]

obok mam hermesa i nie potrzeba komputera zeby od razu wiedziec czy fota jest ostra, doswietlona etc.
aparat w htc touch hd to gniot
zdaje sobie sprawe ze aparat jest przy okazji ale to co zrobili w hd'ku to przegiecie
poza tym kompresja.....................ech................
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 26, 2009, 09:15:47 »
Jeśli chodzi o jakość zdjęć to tragiczna nie jest, mam parę naprawdę dobrych fotek (jak na telefon) tyle, że wszystkie zrobione w dzień. Trochę gorzej jest z filmami tu jest dużo do zrobienia. Widzisz jeśli chodzi o kompresję to chyba w diamondzie można poprawić jakość zdjęć zmianami w rejestrze dotyczącymi właśnie kompresji. Szukałem w THD ale wpisy są inne. Jednak wieżę ,że jakaś mądra głowa usiądzie nad tym i znajdzie te wpisy lub coś innego. Iphone wogóle nie mógł robić filmów i sprawę załatwił jeden mały programik. Nie skreślam THD.

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 26, 2009, 12:32:17 »
[...]
Nie skreślam THD.

ja tez nie
aparat to szczegol.....niestety toszke drazniacy

« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 29, 2009, 00:11:06 »
A ja mam jedno pytanie jak Hd radzi sobie z brakiem klawiatury czy to zostało jakoś rozwiązane ?
chodzi Mi o gry np tombraider gdzie są potrzebne 4 klawisze plus joy lub jakaś inna gierka gdzie wymaga naciskania klawiszy ? może ktoś by to sprawdził bo nie wiem czy to nie dyskwalifikuje telefonu bo strasznie ograniczy ilość oprogramowania (co ci po najlepszym telefonie jak nie ma na niego oprogramowania).

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:07:36 »
A ja mam jedno pytanie jak Hd radzi sobie z brakiem klawiatury czy to zostało jakoś rozwiązane ?
chodzi Mi o gry np tombraider gdzie są potrzebne 4 klawisze plus joy lub jakaś inna gierka gdzie wymaga naciskania klawiszy ? może ktoś by to sprawdził bo nie wiem czy to nie dyskwalifikuje telefonu bo strasznie ograniczy ilość oprogramowania (co ci po najlepszym telefonie jak nie ma na niego oprogramowania).

jesli chodzi o gry to odsylam tutaj: http://smartmobile.pl/test-htc-touch-hd-po-50-dniach-w-50-punktach
czytaj od punktu bodajże 31 (mam nadzieje ze mnie nie powiesicie za wstawienie linku do strony "konkurencji")

podsumowujac: o graniu na HD mozna w zasadzie zapomniec, szkoda nerwow  :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 09:09:13 wysłana przez bartolinio »
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline kjawo

• 30
« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:24:16 »
@bartolinio  Cieszę się że nie obawiasz się modów... Moim zdaniem to już zahacza o psychozę... Non stop słychać tylko regulamin... regulamin... Zawsze myślałem, że wszelkiego rodzaju fora są dla użytkowników, a nie wspak... Jestem w UIQ3.eu i atmosfera tam jest moim zdaniem milsza. Co jest złego w udostępnianiu linków. Zwłaszcza, że są one bardzo pomocne. 

Mam zasadnicze pytanie do użytkowników HD...
Czy po raz drugi wybralibyście ten sprzęt? Czy może np. Touch Pro bądź Asus (zapomniałem model, ten najnowszy) albo Samsung Omnia

Czekam na konstruktywne odpowiedzi..

*

Offline anion

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC TouchHD (WWE_EE_1.56.479.0)
« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:16:57 »
(...) Mam zasadnicze pytanie do użytkowników HD...
Czy po raz drugi wybralibyście ten sprzęt? (...)

Tak, bez chwili wahania. Kosztował mnie 2200 zł i szczerze nie żałuję ani złotówki.

Może jestem jakimś wyjątkowym szczęściarzem, ale wszelkie problemy opisywane na tym forum przez innych posiadaczy (poczynając od tak dużego mankamentu jakim jest odpryskująca farba, a na drobiazgach typu przestawiający się zegar kończąc) nijak się mają do mojego egzemplarza.
Poprzednio używałem Etena M500 (którego co prawda mam jeszcze do dzisiaj), a Touch HD ma wszystko to, czego od niego oczekuję.

Wiadomo, są różne gusta. W moje ten model trafił niemalże perfekcyjnie.
Cenię go przede wszystkim za: duży i czytelny wyświetlacz, rozdzielczość WVGA, dużą ilość pamięci RAM, dołączoną kartę 8GB, świetnie sprawujące się GPS, WiFi i BT (zero problemów z połączeniami). Wymiary i waga są jak dla mnie odpowiednie i w pełni akceptowalne.
Mankamentem dla niektórych może być średnia jakość dołączonego aparatu, brak diody doświetlającej zdjęcia czy też brak sprzętowej klawiatury i sprzętowego pada (ograniczona możliwość grania w różne gry). Dla mnie jednak nie mają one większego znaczenia (gdyby miały, szukałbym innego urządzenia).
Kłopotem może być też nadal spora większość aplikacji niewspółpracujących poprawnie z WVGA. Jednak te, z których korzystam, nie mają już obecnie tego problemu.
W niczym kobieta nie wygląda tak dobrze jak w niczym.

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:06:12 »
sprobuj podlaczyc bezprzewodowa klawiature BT....taką od PC

chodzi Mi o gry np tombraider gdzie są potrzebne 4 klawisze plus joy lub jakaś inna gierka gdzie wymaga naciskania klawiszy ?
tu mozesz probowac wspomoc sie bezprzewodowym PADem BT, takim jak przy PlayStation 3

może ktoś by to sprawdził
sprawdzilem i:
grafika,biuro,audio,video......nie odczulem braku sprzetowej klawiatury

bo nie wiem czy to nie dyskwalifikuje telefonu bo strasznie ograniczy ilość oprogramowania
dyskwalifikuje go na pewno i w takim przypadku warto zastanowic sie nad modelem LG "Prada"
on nie ma bolaczek ktore wczesniej wymieniles

(co ci po najlepszym telefonie jak nie ma na niego oprogramowania).
zgadza sie...masz racje
ostatnio zakupilem wiertarke z obrotami lewo/prawo, a wiertla wierca tylko w prawo

« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 29, 2009, 22:36:30 »
         Dzięki bartolinio  za link rozwiał moje przypuszczenia tekst w linku napisany super !  Obszerny temat jest też w styczniowej gazecie "Twoja Komórka".

odp: cesare

ad 5 wiertła lewe są wystarczy je dokupić i wiertarkę wykorzystasz na 100% nie na 50%
ad 4 dyskwalifikację miałem na myśli w moim odczuciu nie, że wszyscy mają go wyrzucić.
ad 3 to ,że grafika , biuro.video .... działa to oczywiste chodziło mi o aplikacje które korzystaja z klawiatury albo uruchamiamy cos jawie z                telefonów a tam bez klawiatury bardzo kiepsko.
ad 2 chyba kiepsko będzie grać padem w jednej ręce i HD w drugiej ?
ad 1 klawiaturę pewnie sie podłączy ale i tak nie uda się emulować tych 4 klawiszy.

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 30, 2009, 10:37:22 »
Ja bym kupił z całą pewnością THD jeszcze raz (decyzja na dzień 30.01.2009)
Jak na razie nie widze nic ciekawszego lub dużo lepszego, lepszego ............
Duży ekran uzależnia - przesiadłem się na chwile na PRO i miałem wrażenie ,że moje ręce są olbrzymie i spuchnięte. THD chodzi szybciej itp.
Kwestia jest taka ,że co chwilę wychodzi jakaś nakładka, czegoś spolszczenie, nowy program, nowy ROM. Z jednej strony rewelacja z drugiej - poświęciłem THD więcej czasu niż mojej żonie  :evil:
Ale to raczej kwestia oprogramowania a nie telefonu :wink:

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 30, 2009, 13:06:04 »
[...]
odp: cesare

to byl oczywiscie zart wiec mam nadzieje ze nie czujesz urazu
jesli tak to sorry......

« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:24:29 »
Nie ma żadnego powodu do urazy , czym tu jest więcej zgrzytów  tym więcej prawdy na jaw wychodzi  (jak w polityce)  A ja chce potencjalnego użytkownika HD uświadomić co go czeka zanim to kupi. Przymierzam się do zakupu więc dociekam i pytam osoby które to już mają waham się miedzy HD a SONY XPERIA  jedno wiem na pewno jak by się dało wykręcić  wyświetlacz z HD i wkręcić do XPERI to bym nie miał problemów.
A z klawiszami a raczej ich brakiem to jest mały problem nie rozumiem tych producentów dlaczego oni tak robią czy nie testują tego sprzętu ?
Dawno temu byłem posiadaczem MDA I pamiętacie miała to ERA za kupę kasy i brakowało klawiszy, raptem tylko dwóch i wszystko by chodziło, a tak nie działało nic (chodzi Mi raczej o gry bo programy użytkowe raczej nie potrzebują klawiszy ) pokapowali się o błędzie dopiero w MDA III , chwilę później puszczają MDA IV (EXEC, UNIVERSAL ) super klawiszy pełno ale jednego chyba brakowało, i były porozmieszczane na dużej klawiaturze bez ładu i składu super jak można było w grach przemapować klawisze to się dobrze grała jak na PC no ale to nie wiele gier miało a gry 3d w ogóle nie działały. [platforma pocket  potrzebuje 4 klawisze Joya (4 kierunki  i środek) zielona czerwona słuchawka (przydaje się sprzętowa od czasu gdy dodają do poketów  moduł telefoniczny) , ale da się obejść jak ich nie ma oraz od WM 5 dwa sprzętowe nawigacyjne pod lewym i prawym rogiem ekranu , tez da się je obejść, natomiast Joya i 4 funkcyjnych nie obejdziemy]
Nie wiem co jest z tymi technologiami i jak to kroczy dwa kroki do przodu i jeden do tyłu. Dlaczego nikt już nie montuje podczerwieni ? co to komu przeszkadzało , że sobie można było telewizor przełączać  przez BT go nie przełączymy, albo pamiętacie jak do telefonów wkraczała polifonia najpierw 2 potem 4 8 16 i tak do 128 jak by nikt nie wiedział , że na mp3 to się skończy bo cała muzyka już na tym latała po necie swoją drogą jaka nazwa POLIFONIA w starych 8 bitowych kompach to się nazywało pliki midi, no ale cóż trzeba sprzedawać po kolei i nie za szybko.
Pisze to bo nie należę do ludzi którzy chwalą coś co maja i to jest najlepsze ( Mam znajomego który ma samochód i co się go nie spytam to super nic się nie psuje , nic nie pali szybki  itd. Itp. Dopiero jak go sprzeda i kupi sobie nowy to się dowiaduje ile to ten stary palił jak smok bez przerwy go naprawiał  i był cały od rdzy …. Ale ten nowy co ma teraz to jest super….) Tak samo trzeba umieć czytać test i opinie np. Drukarka jakaś super drukuje super jakość a inna drukuje beznadziejnie ale wydruki są o grosik tańsze od poprzedniej i wygrywa cały test bo podliczanie punktów było :jakość  max 1 punkt ekonomia max 10  i drukarka pierwsza przegrywa w teście 1:10 i co gorsza jeszcze ktoś pomyśli , że jest dziesięć razy lepsza !
Albo procesor gdyby Intel nie sprzedał linii to dzisiaj może by były 1,6 Ghz stare jak świat asusy miały 624 MHZ a obecne 520 coś tam się kroi na 800 ale co to jest ? Asusy te z WM 2003 jak była zwiecha obracamy reset odwracamy ponownie i już był działał system o ile się nie myle takie były załorzenia  włączał się jak kalkulator a teraz reset i czekamy od 1 minuty do 4 ….wiem od WM 5 są bardziej zawansowane a WM 6 to przełom w porównaniu do 2003. Jednak ta prędkość 2003 Mi trochę brakuje może 6,5 cos przyniesie ?
Z rozdzielczością 800x480 też są problemy co prawda mam Toshibe G900 i tam jest FIX ver 3 i działa dosyć dobrze może też ta wersja dobrze pójdzie na HD możecie spróbować bo ktoś wyżej mówił ,że sprawia problemy ale mówił o ver 2 a jest 3.
Pozdrawiam !

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:52:11 »
(co ci po najlepszym telefonie jak nie ma na niego oprogramowania).
zgadza sie...masz racje
ostatnio zakupilem wiertarke z obrotami lewo/prawo, a wiertla wierca tylko w prawo
no to jest chyba akurat zły przykład...lewe obroty nie służą do wiercenia dziur w lewo a za to są wyjątkowo pomocne w wykręcaniu śrub, wykręcaniu wierteł z "gęstych" materiałow itp.  :wink:

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 31, 2009, 11:08:09 »
A z klawiszami a raczej ich brakiem to jest mały problem nie rozumiem tych producentów dlaczego oni tak robią czy nie testują tego sprzętu ?
[cut]
[platforma pocket  potrzebuje 4 klawisze Joya (4 kierunki  i środek) zielona czerwona słuchawka (przydaje się sprzętowa od czasu gdy dodają do poketów  moduł telefoniczny) , ale da się obejść jak ich nie ma oraz od WM 5 dwa sprzętowe nawigacyjne pod lewym i prawym rogiem ekranu , tez da się je obejść, natomiast Joya i 4 funkcyjnych nie obejdziemy]
Ależ testują tylko że platforma pocket pc nie nie była tworzona do gier (a szczególnie zręcznościowych czy FPS)  - chcesz sobie grać to kup gameboy'a czy psp - wyjdzie taniej i bardziej komfortowo.

Nie wiem co jest z tymi technologiami i jak to kroczy dwa kroki do przodu i jeden do tyłu. Dlaczego nikt już nie montuje podczerwieni ? co to komu przeszkadzało , że sobie można było telewizor przełączać  przez BT go nie przełączymy,
I znowu jak ktoś chce mieć "super" pilota z bajerami to niech sobie kupi np. coś z rodziny Logitech Harmony - z pewnością będzie miał lepszy zasięg, dostęp do bazy z większą ilością urządzeń itp. Po co w packet'a ładować IR jeżeli 1 klient na 1000 będzie chciał go użyć ?

ps. Polifonia to stare pojęcie muzyczne a midi pojawiły się pierwszy raz w syntezatorach ;).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 11:10:37 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #293 dnia: Styczeń 31, 2009, 11:25:06 »
(...)
Po co w packet'a ładować IR jeżeli 1 klient na 1000 będzie chciał go użyć ?
(...)
Nie zgodzę się z Tobą. IRda to coś czego mi brakuje najbardziej w HD a jej brak w nowych urządzeniach długo wstrzymywał mnie przed wymianą wysłużonego compacta. Nie używałem IRdy do sterowania telewizorem a do komunikacji z komputerem nurkowym. Program TravelTrak CE pozwalał zgrać profil, przestawić komputer w inny tryb itp. Teraz zmuszony jestem taszczyć ze sobą laptopa :S . Tak więc IRda to nie tylko sterowanie RTV ale i inne zastosowania.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #294 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:22:52 »
Jestem ciekawy ile osób na dzień dzisiejszy potrzebowałoby IR  - niestety każdemu się nie dogodzi.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #295 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:01:42 »
Jestem ciekawy ile osób na dzień dzisiejszy potrzebowałoby IR  - niestety każdemu się nie dogodzi.

Kogo to obchodzi ilu jest to potrzebne, skoro robi sie krzywde tym dla ktorych to podstawowa sprawa. Nie chcialbym PDA bez radia FM, choc wiem ze wiele osob wcale nie uzywa.

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #296 dnia: Styczeń 31, 2009, 22:52:33 »

Kogo to obchodzi ilu jest to potrzebne, skoro robi sie krzywde tym dla ktorych to podstawowa sprawa. Nie chcialbym PDA bez radia FM, choc wiem ze wiele osob wcale nie uzywa.

Racja! Np mnie krzywde zrobili tym,że nie wsadzili kompasu,lornetki,łyżew,czepka i zapalniczki ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 22:54:15 wysłana przez woody »

*

Offline Kaleid

• 14
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
« Odpowiedź #297 dnia: Luty 02, 2009, 13:30:32 »
Witajcie. To mój pierwszy post tutaj, choć forum czytam już od długiego czasu. Przewalając tony informacji zacząłem powątpiewać co do słuszności zakupu THD, ale w końcu pomyślałem sobie: co tam. Jak mi nie podejdzie, to sprzedam. Muszę powiedzieć że od tego czasy nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki. Jako PPC spełnia swoje zadanie znakomicie, a w chwili obecnej w podróż nie zabieram już laptopa. Trochę się obawiałem braku sprzętowej klawiatury, ale póki co jej brak zupełnie mi nie przeszkadza; choć trzeba było trochę czasu by się przestawić.

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC HD, Motorola Milestone
« Odpowiedź #298 dnia: Luty 02, 2009, 17:00:59 »
Witajcie. To mój pierwszy post tutaj, choć forum czytam już od długiego czasu. Przewalając tony informacji zacząłem powątpiewać co do słuszności zakupu THD, ale w końcu pomyślałem sobie: co tam. Jak mi nie podejdzie, to sprzedam. Muszę powiedzieć że od tego czasy nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki. Jako PPC spełnia swoje zadanie znakomicie, a w chwili obecnej w podróż nie zabieram już laptopa. Trochę się obawiałem braku sprzętowej klawiatury, ale póki co jej brak zupełnie mi nie przeszkadza; choć trzeba było trochę czasu by się przestawić.

Jestem tego samego zdania

Racja! Np mnie krzywde zrobili tym,że nie wsadzili kompasu,lornetki,łyżew,czepka i zapalniczki ;)

No mi kurcze tych łyżem najbardziej brakuje

*

Offline mrock

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #299 dnia: Luty 05, 2009, 08:54:54 »
Minął drugi miesiąc użytkowania mojego HD i jeśli nadal będę miał z nim takie przygody, to go sprzedam.
Na seryjnym ROMie miałem problemy z wyskakującymi nieregularnie błędami - a to się cprog wywalił, a to AS, a to jakiś inny proces, którego nawet nie kojarzę...
Wgrałem więc inny ROM i RadioROM - Laurentius 7.3.
Wszystko fajnie, szybciej chodził, błędów nie wywalał, ale... dzisiaj czekałem na telefon, który miał mnie obudzić abym zdążył na ważne spotkanie.
Niestety, ten genialny telefon postanowił nie wydawać z siebie dźwięków, mimo że ustawiony był dzwonek standardowy, a dźwięki nie były wyciszone.

Po raz kolejny zadaję sobie pytanie - na cholere mi telefon za 2.3 bańki z tysiącem bajerów, ale nie potrafiący tego co potrafi telefon z Biedronki za 99zł - DZWONIĆ?!
Wiem, jutro mi pewnie przejdzie, znów będę się cieszył z posiadania HD, ale dzisiaj mam go dość...