HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania

• 474 Odpowiedzi
  • 87571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
Odp: HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 10, 2008, 00:41:38 »
Niedługo ukaże się pewnie jakiś cab ;-)
Nie mogę się doczekać ;-)

Dziś prawie cały dzień się bawie hdkiem. Rano wyjęty z ładowania i o 24 mam 49 % baterii ;-)
Nie jest źle  :E

...To elegancja fracja z ta bateria w HD musiales tez dobrze sformatowac, zdradz tajemice w jaki sposob? :D kurde chyba jednak wezme tego HTC byle tylko sianko jutro bylo na koncie :)  napisz mi jeszcze jak Tobie uzywa sie HD? nie wydaje Ci sie zbyt duzy? porownywales go do iphona i jest jakas roznica w rozmiarach, wadze? (pytam bo wzrornictwo iphone 3g mi nie przeszkadza) ...

jeszcze jedno, jak wyglada sprawa z netem w polsce np przez gprs? Oplaca sie, zmienilo sie cos w tym kierunku? jest mozliwosc wykupienia np takiego abonamentu na  jeden miesiac kozystana z internetu? W UK przyklad siec "O2" za 7.50 funta korzystam z neta przez gprs na calej brytani bez ograniczen (24h) caly miesiac to jest rewelacyjna oferta! Nie wiem ile by takie cos kosztowalo w Polsce?

...z gory dzieks za odpowiedzi :ok:

Pozdrawiam
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 10, 2008, 01:00:49 »
Są pakiety albo abonament. GPRS jest wolny... teraz to przynajmniej EDGE się używa :P
Are you shpongled?

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 10, 2008, 01:09:09 »
Są pakiety albo abonament. GPRS jest wolny... teraz to przynajmniej EDGE się używa :P

heh...dla mnie nawet ten net smiga (prawie jak wifi :smile:)) Tutaj wlasnie sa pakiety np taki na caly miesiac za 7,5 w drugim miesiacu juz nie ma musu wykupywac kolejnego pakietu. To jest wszystko na karte nie abonament! Istnieje w polsce wlasnie tego typu pakiety, gdzie place raz i miesiac korzystam bezograniczen, pamietam jeszcze ze wykupywalo sie np za 10 zl=50 mb ale to strasznie drogo jesli che sie uzywac ze stronek w calej okazalosci :-? ...

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 10, 2008, 01:18:18 »
takiego na cały miesiąc bez limitu pobierania nie widziałem. Jedynie takie na ileś tam MB ale to wychodzi drogo :/
Are you shpongled?

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 10, 2008, 01:24:53 »
takiego na cały miesiąc bez limitu pobierania nie widziałem. Jedynie takie na ileś tam MB ale to wychodzi drogo :/

okey dzieki! to szkoda :-? Teraz tak zagladalem na strone era.pl i rzeczywiscie mie jest tak kolorowo, jedyny taki sensowniejszy pakiet to 500mb za 50 zl chyba na czas nie okrteslony ale to i tak kiszka :-| 

Pozdrawiam...

« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 10, 2008, 02:28:46 »
najlepiej zapodać play na karte , tam jest pare giga tylko z fona korzystamy wtedy tylko przez voipa

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 10, 2008, 03:04:57 »
tylko z fona korzystamy wtedy tylko przez voipa

a dokladnie jak to mam rozumiec? 

Mega sie jednak oplaca, ale...dochodzi utrzymanie drugiej karty SIM nie wspomne ze gdy bede chcial skorzytac neta musze za kazdym razem taka karte sim przekladac :-?

Ewentualnie dorwac jakis dual adapter z mozliwoscia zainstalowania dwoch kart sim i jak chcemy skorzystac internetu wystarczy tylko przelaczyc na "play online"! To by byla jakas alternatywa przyklad:

wydajemy 50 zl dostajemy bonus 4 giga na okres dwoch miesiacy plus 50zl nie wykorzystane razy 3gr/100kb to spokojnie mysle 50 zl na 3 misiace starcza dosc intensywnego korzystania z neta (okolo17 zl miesiecznie) wiec nie najgorzej to wyglada :O

Pozdrawiam...

EDIT.

\nie wiem czy udaloby sie taki dual sim wpakowac do HD  LINK: http://www.allegro.pl/item473929430_dual_sim_23_generacja_bez_wycinania_wysyl_gratis.html

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 03:11:54 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 10, 2008, 09:53:18 »
mój też jeszcze nie padł. Aż się boje kiedy to nastąpi...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 10, 2008, 10:28:11 »
Niedługo ukaże się pewnie jakiś cab ;-)
Nie mogę się doczekać ;-)

Dziś prawie cały dzień się bawie hdkiem. Rano wyjęty z ładowania i o 24 mam 49 % baterii ;-)
Nie jest źle  :E

...To elegancja fracja z ta bateria w HD musiales tez dobrze sformatowac, zdradz tajemice w jaki sposob? :D kurde chyba jednak wezme tego HTC byle tylko sianko jutro bylo na koncie :)  napisz mi jeszcze jak Tobie uzywa sie HD? nie wydaje Ci sie zbyt duzy? porownywales go do iphona i jest jakas roznica w rozmiarach, wadze? (pytam bo wzrornictwo iphone 3g mi nie przeszkadza) ...

jeszcze jedno, jak wyglada sprawa z netem w polsce np przez gprs? Oplaca sie, zmienilo sie cos w tym kierunku? jest mozliwosc wykupienia np takiego abonamentu na  jeden miesiac kozystana z internetu? W UK przyklad siec "O2" za 7.50 funta korzystam z neta przez gprs na calej brytani bez ograniczen (24h) caly miesiac to jest rewelacyjna oferta! Nie wiem ile by takie cos kosztowalo w Polsce?

Pozdrawiam

wyladowałem aż padł i na 12 h do ładowania, ponoć ważne jest żeby się nim nie bawić w czasie ładowania ;-)
A odnośnie pakietów na net to w playu jest za 30 zł chyba 2gb na zasadzie prepaidu
sprawdz sobie na playmobile

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 10, 2008, 13:02:12 »
OT: Era baterii Ni-Cd i efektu pamieci dawno minala, a ludzie caly czas wierza w zabobony formowania baterii :)

« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 10, 2008, 13:17:54 »
OT: Era baterii Ni-Cd i efektu pamieci dawno minala, a ludzie caly czas wierza w zabobony formowania baterii :)

Masz racje ja robię to po prostu z przyzwyczajenia ;-)

raffik telefon nie jest absolutnie za duży, idealnie leży w kieszeni i w ręku.
Jeżeli chodzi o porównanie z iphonem to nie miałem takiej opcji, ale gdzieś w sieci widziałem.
Jeżeli chcesz to mogę dzisiaj wieczorkiem wrzucić Ci zdjęcia obok siebie mojego htc hd przy ipodzie touch (bardzo podobna wielkość co iphone )

zobaczcie sobie porównanie wielkości i nie tylko htc vs iphone  http://www.youtube.com/watch?v=0loITZLyq2w
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 13:36:47 wysłana przez mieszko1 »

« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 10, 2008, 13:44:14 »
Hej,

Mam pytanie dotyczące powiadamiania o nadejściu SMS'a.
Czy dla każdego kontaktu można ostawić inny sygnał o nadejściu sms'a?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 10, 2008, 14:28:36 »
Hej,

tego nie próbowałem, ale są programy które to wykonują

« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 10, 2008, 14:31:50 »
Hej,

tego nie próbowałem, ale są programy które to wykonują

Ze takie programy są to wiem :) Zastanawiałem się tylko czy Touch potrafi robić 'z pudełka'

*

Offline Skie

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Tytn II, +6GB karta
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 10, 2008, 14:33:47 »
A moze ktos spawdzal jak "toto" chodzi z Pocket Informantem? Zadnych zgrzytow?
pozdrawiam
Skie

*

Offline prz3m0

• 32
  • Id quod me non necat facit me fortiorem
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 10, 2008, 15:17:18 »

Pozdrawiam

Ja wybrałem taką możliwość:
abonament w Orange - 55PLN
+ orangeFree standard 60PLN jako usługa dodatkowa czyli mogę bez konsekwencji zrezygnować od kolejnego okresu rozliczeniowego (stały dostęp do netu, po przekroczeniu 1GB danych ograniczają prędkość, ale można bez ograniczeń surfować po necie za pośrednictwem EDGE, 3G, HSDPA no i oczywiście GPRS ;) w zależności od modemu bądź zasięgu sieci - u mnie ograniczeniem jest USB 2.0, bo tak łączę Kaisera z compem)
+ umowa na abonament 1 rok

ciekawą ofertę ma Play bo reklamują się netem też max HSDPA (7.2 Gb/s) z ograniczeniem do 5GB danych za 40 PLN (ale nie sprawdzałem czy jeszcze aktualne)

czy drogo... no, cóż.....   to tylko POLSKA
:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 15:21:17 wysłana przez prz3m0 »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 10, 2008, 15:23:24 »
Teraz Heyah ma internet 2gr/100KB. Kazdy dedykowany tylko do internetu prepaid typu Orange Free na Karte czy SimData ma dwa razy drozej, wiec oferta Heyah sie naprawde oplaca.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 10, 2008, 15:26:51 »

Pozdrawiam

Ja wybrałem taką możliwość:
abonament w Orange - 55PLN
+ orangeFree standard 60PLN jako usługa dodatkowa czyli mogę bez konsekwencji zrezygnować od kolejnego okresu rozliczeniowego (stały dostęp do netu, po przekroczeniu 1GB danych ograniczają prędkość, ale można bez ograniczeń surfować po necie za pośrednictwem EDGE, 3G, HSDPA no i oczywiście GPRS ;) w zależności od modemu bądź zasięgu sieci - u mnie ograniczeniem jest USB 2.0, bo tak łączę Kaisera z compem)
+ umowa na abonament 1 rok

ciekawą ofertę ma Play bo reklamują się netem też max HSDPA (7.2 Gb/s) z ograniczeniem do 5GB danych za 40 PLN (ale nie sprawdzałem czy jeszcze aktualne)

czy drogo... no, cóż.....   to tylko POLSKA
:)

...tez interesujaca oferta... rzeczywiscie jak na polskie warunki :-| Takze bardzo dziekuje za odpowiedz i...

pozdrawiam... :ok:

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 10, 2008, 16:32:32 »
Panowie, przypominam, że jest to wątek: "HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania ". Proszę nie odbiegać od tematu, bo się śmietnik robi!
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline jasza

• 7
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 10, 2008, 19:52:18 »
Może ktoś sprawdził jak on działa z Automapą?

« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 10, 2008, 19:59:45 »
Może ktoś sprawdził jak on działa z Automapą?

Radze troche poszukać , później pytać , tu masz temat htc hd a gps  http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114985.0

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 10, 2008, 21:05:12 »
iekawą ofertę ma Play bo reklamują się netem też max HSDPA (7.2 Gb/s) z ograniczeniem do 5GB danych za 40 PLN (ale nie sprawdzałem czy jeszcze aktualne)

aktualne. tylko, ze ich hsdpa to max 1.8
Teraz Heyah ma internet 2gr/100KB. Kazdy dedykowany tylko do internetu prepaid typu Orange Free na Karte czy SimData ma dwa razy drozej, wiec oferta Heyah sie naprawde oplaca.

karty dedykowane mają 3gr/100KB - więc 1,5 raza drożej a nie 2.
bierz jeszcze pod uwagę, że Era (heyah) nalicza oddzielnie dla wychodzących i przychodzących danych. poza tym prepaidy na tej sieci mają ograniczenie na hsdpa też chyba do 1,8

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 10, 2008, 22:50:53 »
dobra, Panowie bez OT. Wróćmy do tematu.

Mój touch HD rozładował się po 60h. Wynik całkiem dobry, szczególnie, że nie dawałem mu odpocząć. Licznik rozmów w tym czasie wzrósł o jakieś 2,5h.

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 10, 2008, 23:12:50 »
 :ok:
w takim razie obawy o czas pracy na baterii rozwiane. zostały jescze obawy o wvga i kompatybilość z programami
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 10, 2008, 23:22:07 »
w takim razie obawy o czas pracy na baterii rozwiane. zostały jescze obawy o wvga i kompatybilość z programami

no cóż, kwestii rozdziałki się w wielu aplikacjach nie przeskoczy.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 11, 2008, 01:03:35 »

no cóż, kwestii rozdziałki się w wielu aplikacjach nie przeskoczy.
zawsze mozna uzyc tego prgramiku
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442426
na xperi działa
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 11, 2008, 11:49:56 »
a jak wygląda sprawa z czytelnością ekranu na słońcu? poprawiono coś?
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 11, 2008, 12:07:24 »

chyba niewiele...

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 11, 2008, 12:13:04 »

...dopoki nie zaczna stosowac wyswietlaczy typu OLED roznicy raczej nie zobaczysz.

Pozdrawiam...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 11, 2008, 12:44:38 »

...dopoki nie zaczna stosowac wyswietlaczy typu OLED roznicy raczej nie zobaczysz.

Pozdrawiam...

dokładnie, tak będzie z każdym wyświetlaczem wymagającym podświetlania. Wyświetlacze OLED świecą samoczynnie po podaniu napięcia, oraz mają nieporównywalnie większą jasność i kontrast niż jakiekolwiek wyświetlacze LCD. Niestety narazie technologia jest zbyt droga i dość awaryjna żeby ją stosować na dużą skalę. Niemniej rozwija się bardzo szybko i już można spotkać kilkunastocalowe OLEDy.