HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania

• 474 Odpowiedzi
  • 87496 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nedd

• 48
Odp: HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #330 dnia: Kwiecień 24, 2009, 10:49:08 »
Nedd... jak tak gubisz te rysiki to proponuje ci aplikacje NoStylusWarning .Pozwala na ustawienie alarmu podczas gdy nasz rysik będzie długo poza schowkiem. Funkcja ta może przestrzec przed jego zgubieniem.

spoko- gubię zazwyczaj jeden miesięcznie- ale dokupiłem 10 nowych więc zabezpieczyłem się na jakiś czas:D We wtorek kolejny zgubiłem :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 10:51:27 wysłana przez Nedd »
M600i, P1i, Samsung i780, Omnia, HTC Touch HD, HTC HD2, Galaxy Nexus

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #331 dnia: Kwiecień 24, 2009, 18:37:01 »
spoko- gubię zazwyczaj jeden miesięcznie- ale dokupiłem 10 nowych więc zabezpieczyłem się na jakiś czas:D We wtorek kolejny zgubiłem :D
Nie wiem jak to robicie - ja mam już prawie 6 miesięcy i jak na razie fabryczne 2 szt na stanie :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #332 dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:56:34 »
ja powiem szczerze dopuki nie wgralem ugotowanego romu, nowego radia to niebylem zadowolony z tego pda ale teraz to i mi sie podoba z zew i wew

*

Offline Akko

• 25
« Odpowiedź #333 dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:06:58 »
Witam,
mam takie pytanie, czy HTC Touch HD ma żyroskop?

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #334 dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:20:08 »
Witam,
mam takie pytanie, czy HTC Touch HD ma żyroskop?

tak ma sensor ruchu

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #335 dnia: Kwiecień 26, 2009, 13:21:43 »
Dokładniej to akcelerometr bo czy jest w spoczynku czy w ruchu jednostajnym to nie wykryje.
Are you shpongled?

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #336 dnia: Kwiecień 26, 2009, 21:46:51 »
Nedd... jak tak gubisz te rysiki to proponuje ci aplikacje NoStylusWarning .Pozwala na ustawienie alarmu podczas gdy nasz rysik będzie długo poza schowkiem. Funkcja ta może przestrzec przed jego zgubieniem.

Ja w piatek czytalem ten watek i zastanawialem sie jak mozna zgubic rysik.. no i patrze po biurku i na hdka i d....a zgubilem ...hehhe
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #337 dnia: Kwiecień 27, 2009, 08:15:53 »
no dobra Bysio to zgubiłeś 1 szt. od kilku ładnych miesięcy jak masz HD'ka... a nie kilka sztuk na tydzień  :proud:
czyli w granicach dopuszczalności  :wink:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #338 dnia: Kwiecień 27, 2009, 16:56:15 »
no właśnie ,po za tym  po kilku modyfikacjach rysika używam sporadycznie.

« Odpowiedź #339 dnia: Maj 14, 2009, 15:55:17 »
witam, jest możliwość otworzenia touch hd strony mBanku, inteligo??

*

Offline jezjacek

• *
  • 72
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Acer Iconia Tab
« Odpowiedź #340 dnia: Maj 14, 2009, 17:42:35 »
Tak. mBank bez problemu.
Szczegóły tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=7585.0

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #341 dnia: Maj 15, 2009, 07:42:07 »
Inteligo też.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #342 dnia: Maj 18, 2009, 21:59:05 »
a czy  do Citibanku też można wejść?

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #343 dnia: Maj 23, 2009, 13:02:04 »
ja powiem szczerze dopuki nie wgralem ugotowanego romu, nowego radia to niebylem zadowolony z tego pda ale teraz to i mi sie podoba z zew i wew

ja od poczatku jade na fabrycnym romie,nie wiem czy to dobrze czy zle ale jakos nie bardzo mam przekonanie zeby cos w nim grzebac  :)  jesli taka zmiana faktycznie cos daje to moze i ja bym sie pokusil,tylko nie wiem za bardzo co z czym sie je,,jak wyglada po takiej zmianie HD ,,optycznie czy sie duzo rozni od orginalnego romu? czy sa jakies nowe funkcje,czy cos dziala lepiej...itp itd,, :wink:

« Odpowiedź #344 dnia: Maj 25, 2009, 16:57:10 »
Mialem soft 1.4.409.3 oryginalny, jeden z pierwszych, a teraz jadę na v6 rc3 PL od bysia i powiem że nie ma żadnej różnicy oprócz dodanych elementów z touch diamond2/pro2 oraz spolszczenia, które jest o wiele lepsze niż to interwrite.

« Odpowiedź #345 dnia: Maj 25, 2009, 22:37:26 »
Hej, mam touch hd od dzisiaj i mam takie pytanko, czy to normalne że ten ekran ochronny odstaje odrobinę od głównego ekranu? przy wlaczaniu funkcji na środku ekranu czuć tak jakby odrobinę się ruszało, no i po założeniu folii ochronnej widzę jakby delikatne pofałdowanie ekranu.
normalne czy się martwić?

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #346 dnia: Maj 26, 2009, 07:29:50 »
Hej, mam touch hd od dzisiaj i mam takie pytanko, czy to normalne że ten ekran ochronny odstaje odrobinę od głównego ekranu? przy wlaczaniu funkcji na środku ekranu czuć tak jakby odrobinę się ruszało, no i po założeniu folii ochronnej widzę jakby delikatne pofałdowanie ekranu.
normalne czy się martwić?
Ale chodzi ci o folie czy ekran dotykowy "odstaje"?

« Odpowiedź #347 dnia: Maj 26, 2009, 08:36:36 »
ekran dotykowy na środeczku(ten z obudowy) , może z pół milimetra od tego ekranu pod spodem

po założeniu folii ochronnej to lepiej widać

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #348 dnia: Maj 26, 2009, 09:03:32 »
To moze byc cos z nim nie tak,myslalem ze poprostu zle przykleiles folie.To jest ekran dotykowy nie ochronny...
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 10:02:00 wysłana przez gino82 »

« Odpowiedź #349 dnia: Maj 26, 2009, 09:29:11 »
dotykowy czy ochronny, ma w każdym razie 2 warstwy i jedna odstaje minimalnie od drugiej na środku ekranu

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #350 dnia: Maj 26, 2009, 09:58:47 »
dotykowy czy ochronny, ma w każdym razie 2 warstwy i jedna odstaje minimalnie od drugiej na środku ekranu
Dotykowy.Naciskajac palcem na pierwsza warstwe stykasz ja z ta druga,pomiedzy jest siatka czujnikow kontroler ekranu dotykowego zamienia sygnał analogowy na cyfrową informację o pozycji dotyku...

« Odpowiedź #351 dnia: Maj 26, 2009, 10:38:10 »
o widzę że też masz htc hd

rozumiem że u ciebie nic nie odstaje za bardzo? :wink:

*

Offline gino82

• 303
« Odpowiedź #352 dnia: Maj 26, 2009, 10:55:30 »
Tak, u mnie wszedzie jest rowny.

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #353 dnia: Maj 29, 2009, 13:32:26 »
Witajcie!

Mam pytanko do uzytkownikow HD i Omni. Ja w tej chwili mam omnie i jak na razie jestem zadowolony. Co prawda fon juz wysluzony i zastanawiam sie na zmiana na HD. Glownie chodzi mi o 3,5" wyswietlacz i AM bo do tego jest omnia wykorzystywana.
Moje pytanko: czy HD "umie" sam sie odwrocic w zaleznosci od polozenia fona i dwa czy w potrafi sam zablokowac ekran w chwili wykonywania lub odbierania rozmowy?
P.S. Dobrze wyczytalem ze HD nie ma zadnego joy'a? tylko 4 klawisz na froncie - 2xsluchawka, domek i "<-" ktora nie wiem do czego sluzy?

Pozdrawiam
Eldorado9
Pozdrawiam
Eldorado9

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #354 dnia: Maj 29, 2009, 14:13:17 »
Jak włączysz obracanie to się obróci automapa. W Omnii wkurzające było to, że się obraca wszędzie... ale miałem ją chwile wiec nie wiem czy da się stosować obracanie wybiórczo. Są 4 guziki, a ta strzałka to odpowiednik X/ok w górnym prawym rogu. W Operze jednak służy jako guzik wstecz.... chyba że się nie da zrobić wstecz to minimalizuje przeglądarkę. THD wyłącza ekran w trakcie rozmowy, który można włączyć guzikiem power.
Are you shpongled?

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #355 dnia: Maj 29, 2009, 21:27:18 »
Eldorado9: dodam od siebie tylko tyle ze używałem omni tydzień równocześnie z diamondem i jeśli chodzi o automape to nie do końca wielkość ekranu jest ważna tylko rozdzielczość bo no diamond miał 2,8 cala ale wyższą roździelczość co w efekcie dawało ze na diamondzie automapa przy tej samej skali obejmowała większy obszar no i ładniej wyglądała. Teraz mam HD i stwierdzam ze to kwintesencja omni i diamonda czyli wielki wyświetlacz, duża roździelczość bardzo dobra bateria i rysik wewnętrzny, niestety brakuje mi tylko aparatu foto z omnii, nie ważne czy w ruchu czy nie omnia robiła zdjęcia jak dla mnie idealne. Pozdrawiam
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Corso

• 7
  • Sprzęt: HTC Touch HD T8282 Rom: 1.14.479.3 (25874) WWE Ratio: 1.14.25.24
« Odpowiedź #356 dnia: Czerwiec 04, 2009, 14:15:37 »
Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć i pomóc, dlaczego większość moich rozmów się rozłącza (lub jest cisza w mikrofonie). Tel. mam już pół roku. Raz zmieniłem radio rom. Jest to wyjątkowo uciążliwe.  :S

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #357 dnia: Czerwiec 04, 2009, 14:41:25 »
...może dlatego ze uchem latasz po całym, odblokowanym ekranie :)
a co rozumiesz pod "cisza w mikrofonie" ? ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 14:44:00 wysłana przez facet_ »
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Corso

• 7
  • Sprzęt: HTC Touch HD T8282 Rom: 1.14.479.3 (25874) WWE Ratio: 1.14.25.24
« Odpowiedź #358 dnia: Czerwiec 05, 2009, 11:50:29 »
Tak jak powiedziałem, zrywa nagle połączenie, lub jest kompletna cisza podczas połączenia. Nierozumiem tej sytuacji. Zmiana Radio Romu nic nie dała. Jeśli chodzi o ekran, to zawsze się wygasza podczas rozmowy, więc niemożliwe jest , że rozłączam uchem . ;)

*

Offline fraseba

• **
  • 144
« Odpowiedź #359 dnia: Czerwiec 07, 2009, 17:22:48 »
chciałbym wrócic do początku tego tematu, mam zamiar kupic HD ale troche obawiam sie wielkości, miałem kilka miesięcy temu Diamonda fajny ale za mały ekran jak na multimedia, Diamond 2 bardzo mi sie podoba ale czy 0,4 cala zrobi jakąs wielka róznice
Touch HD wydaje sie najlepszy jezeli chodzi o wyswietlacz ale tym samym jest duży,
i tutaj moje pytanie czy nei przeszkadza wam np noszenia pda w kieszeni spodni,czy majac go w kieszeni można spokojnie usiaść? bardzo nie podobają mi sie kabury, w pracy musze go miec cały czas w kieszeni czasmi siedze czasmi stoje
z góry dziekuje