HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania

• 474 Odpowiedzi
  • 87657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline woody

• **
  • 127
Odp: HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #300 dnia: Luty 05, 2009, 13:17:20 »
ten bug zgłosiło paru użytkowników tego romu. L26 pracował nad tym od wersji 6 i jak widać bez skutku.
Takie są niestety konsekwencje bycia beta testerem.
To chyba głowny powód tego, że Laurentius zaniechał kontynuowania/publikowania swoich nowych romów.

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
  • Sprzęt: Blackberry 9000 Bold
« Odpowiedź #301 dnia: Luty 05, 2009, 18:46:26 »
Śmiechu warte to wszystko....
WISŁA KRAKÓW - Mistrz Polski 2007/2008

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #302 dnia: Luty 05, 2009, 19:53:42 »
Minął drugi miesiąc użytkowania mojego HD i jeśli nadal będę miał z nim takie przygody, to go sprzedam.
Na seryjnym ROMie miałem problemy z wyskakującymi nieregularnie błędami - a to się cprog wywalił, a to AS, a to jakiś inny proces, którego nawet nie kojarzę...
Nie wiem skąd masz swojego THD ale ja od zakupu w grudniu nie wiedziałem żadnego błędu - może masz uszkodzony hardware, jakoś nie widzę wielu wątków z takimi problemami jak miałeś na oryginalnym sofcie  ?  :O

Śmiechu warte to wszystko....
A co to ma do tematu ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline mrock

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #303 dnia: Luty 06, 2009, 09:24:50 »
Nie wiem skąd masz swojego THD ale ja od zakupu w grudniu nie wiedziałem żadnego błędu - może masz uszkodzony hardware, jakoś nie widzę wielu wątków z takimi problemami jak miałeś na oryginalnym sofcie  ?  :O
No widzisz... taki mi się trafił.
Wczoraj wrzuciłem sobie coś takiego: RUU_BlackStone_HKCSL_WWE_1.19.831.0_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe
Póki co stabilny, brak błędów, brak problemów... ale to dopiero jeden dzień użytkowania.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #304 dnia: Luty 06, 2009, 11:59:31 »
No widzisz... taki mi się trafił.
Wczoraj wrzuciłem sobie coś takiego: RUU_BlackStone_HKCSL_WWE_1.19.831.0_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe
Póki co stabilny, brak błędów, brak problemów... ale to dopiero jeden dzień użytkowania.
Ale mi chodziło skąd masz ten THD - ja kupiłem normalnie w sklepie bez żadnego Play'a itp rzeczy - być może miałeś źle wgrany fabryczny soft albo coś w samym sprzęcie. Jakby mi tak sypał błędami to już bym dawno oddał :).
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 12:02:16 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Jerry87

• 34
  • Sprzęt: Touch HD,i8510,N95 8GB,W950,iPhone 3g 16GB
« Odpowiedź #305 dnia: Luty 07, 2009, 12:06:59 »
Coz to i ja sie dolacze :)
Mam telefon od wtorku i juz zdazylem wiekszosc funkcji obcykac (przesiadka z Omnii wiec WM troszke poznalem) ale cale konfigurowanie i instalowanie nakladek/aplikacji zostawiam na przyszly tydzien (obecnie praca nie pozwala na takie zabawy) co moge powiedziec o HD z mojego punktu widzenia:
-wyswietlacz rewelacja,smsy pisze bez wiekszych problemow ,jakosc wyswietlanego obrazu doskonala i tu nie mam do czego sie przyczepic naprawde  :mrgreen:
-jakosc muzyki rowniez nienajgorsza,do omnii troche mu brakuje ale straszyli mnie ze HTC gra naprawde zle :| a ja naprawde jestem mile zaskoczony
-wykonanie jak dla mnie rowniez bez zarzutu,wczesniej uzytkowalem modele Nokii N-series i tam raczej bylo gorzej,problem farby raczej mnie nie dotknal i daj Boze ;) nie dotknie bo bardzo mnie bola wszlekie uszczerbki na "zdrowiu" moich sprzetow.Co do wygladu tez nie mam zastrzezen,doskonala kolorstyka i po prostu w rece wyglada naprawde jak dobry sprzet.
-szybkosc dzialania w stosunku do omnii nie jest rozniaca sie prawde mowiac nie odpalalem jeszcze wiecej aplikacji na raz jak 5-6 i TF3D dzialalo ok,na i900 mialem rom z manilla2d i w porownaniu do HD nie ma jakiegos super skoku predkosci.
-bateria przy kilkudziesieciu smsach dziennie,pare rozmow ,pare godzin mp3,kilka teledyskow potrafi mi wytrzymac do 3 dni,zaznaczam ze dopiero drugie ladowanie przeszedl dzis ;)
to na plus na minus moge zaliczyc ze:
-sprawia jednak wrazenie delikatnego,czytajac wasze posty o farbie az zal mi go w ogole nosic :P ale tak mam (chyba nie tylko ja) gdy sprzet ledwo z pudelka wyskoczyl,po czasie przejdzie chociaz mam dalej nadzieje ze mam model pozbawiony tej wady ;)
-brak przelotki na sluchawki z mikrofonem,chyba bede musial sprawdzic czy jakies przelotki od samsunga na jack3,5 bedzie wykrywana w HD jako zestaw do rozmow bo nie usmiecha mi sie wyciagac go z kurtki co chwile zwlaszcza jak pada deszcz czy inne badziewie.Ew. moze macie jakies namiary? :)
-lekko niedopracowana kamerka,mam i8510 w domu i Omnie uzywalem w HD nie ma raczej luksusu ale da sie zyc szkoda ze nie ma slow-motion bo ciekawie sie wtedy oglada tak nagrane filmy :grin:
-folia z zestawu ktora trzebabylo przyklejac w moim wypadku 4 razy nie do konca chyba jest wycieta na wymiar ekranu HD albo jest wycieta z obsesyjna wrecz dbaloscia o wymiar bo w dwoch miejscach mimo idealnego przyklejenia nie chce sie docisnac ale jakos to przezyje ;)
Na sprzecie sie bardzo milo pracuje wg. mnie,rysik wyjalem tylko raz by sprawdzic czy dziala wybudzanie za jego pomoca (zboczenie zawodowe -sprawdzic czy wszystko dziala ;) ) a tak to obsluguje go palcem,i choc mam dobre 2metry wzrostu i niezle grabie to naprawde komfortowo mi sie nim bawi.Tak kwestii sprawdzenia tego tygodnia z ktorego jest HD to u mnie pod bateria nie zaczyna sie zaden numer w stylu "HTC44" itp. chyba ze cos pomylilem i to inna wartosc okresla tydzien produkcji :worried:

*

GrzegorzG70

« Odpowiedź #306 dnia: Luty 07, 2009, 16:32:27 »
Coz to i ja sie dolacze :)
Mam telefon od wtorku i juz zdazylem wiekszosc funkcji obcykac (przesiadka z Omnii wiec WM troszke poznalem) ale cale konfigurowanie i instalowanie nakladek/aplikacji zostawiam na przyszly tydzien (obecnie praca nie pozwala na takie zabawy) co moge powiedziec o HD z mojego punktu widzenia:worried:

Witam.Mam pytanie do ciebie Jerry87 bo widze że miałeś Omnie
czy jest różnica w wyświetlaczu dotykowym między tymi telefonami
bo planuje też zmienić Omnie na Touch Hd

*

Offline Jerry87

• 34
  • Sprzęt: Touch HD,i8510,N95 8GB,W950,iPhone 3g 16GB
« Odpowiedź #307 dnia: Luty 07, 2009, 16:36:48 »
Jesli pytasz o dotyk to rowniez zostalem milo zaskoczony bo tutaj nie musze tak mocno cisnac w ekran zeby cos zatwierdzic,w Omnii czasem skrajne przyciski klawiatury ekranowej musialem dwa razy dociskac nie liczac ze czasem cos nie wchodzilo mimo kalibracji ekranu wczesniejszej.Tu nie ma mowy musiabys chyba kolkiem drewna walic w LCD zeby nie trafic w żądana opcje ;) bynajmniej ja nie mam problemu,co do samej roznicy w wsywietlaniu rowniez na duzy plus.Teledysk Armina - in out love na Omnii mial nizsza jakosc,bylo widac wyrazne przescia miedzy kolorami cienia lub ubran,tutaj tego nie ma ;) no i rozdzialka mowi sama za siebie.Tak tak o LCD naprawde mozna wiele dobrego powiedziec nie slodzac zbytnio calemu HD takie moje zdanie :)

*

GrzegorzG70

« Odpowiedź #308 dnia: Luty 07, 2009, 17:02:10 »
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Ekran w Omni to chyba główny powód
że chcę zamienić na HD

*

Offline pyr77

• 335
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB; Galaxy Note
« Odpowiedź #309 dnia: Luty 19, 2009, 18:25:14 »
Mam Touch HD on wczoraj, od 17.00. Internetu bylo ze 4/5 godzin (moze 3/4 ;-) na WiFi, HSDPA i GPRS. Zabawy w sumie z 8 godzin. Bateria byla naladowana od nowosci a teraz jest 50% - SZOK!!!!
Diamonda mialem dosc po kilku dniach; za maly a bateria to zwykla kpina, kilka godzin nieintensywnej zabawy. Ale rozmiar byl najwieksza bolaczka.
Touch HD, hmm, za wczesnie na ocene, ale "przeszedlem" z iPhona i jak na razie z obsluga jest ok.
Teraz szukam po sieci triali, chce wrocic do Windowsa i zaczac jak najlepiej. Jak sie znowu zraze to bedzie kiszka na pare lat ;-)
Telefon jest lekki a obsluga jedna reka jak nie w Windowsach (wygodna).

« Odpowiedź #310 dnia: Luty 27, 2009, 19:22:57 »
u mnie po wylaczeniu manili ,w polaczeniach tylko gprs az wierzyc mi sie nie chce po trzech uzytkowania ,kilka rozmow ok 10 minut  dziennie kilka smsow jest ponad 50 % na wskazniku wiec jest super -ale i tak idze na allegro szkoda mi takiego fona na budowe (profanacja) ew gg 2296223

*

Offline Corso

• 7
  • Sprzęt: HTC Touch HD T8282 Rom: 1.14.479.3 (25874) WWE Ratio: 1.14.25.24
« Odpowiedź #311 dnia: Marzec 19, 2009, 21:32:21 »
Czy wie ktoś z was jak zrobić, by nie trzeba było zmieniać za każdym razem przy włączeniu tel, klawiatury z programisty na pełną qwerty? Pozdrawiam.

« Odpowiedź #312 dnia: Marzec 24, 2009, 20:17:49 »
Ja ze swojego HD jestem oczywiście zadowolony :)
miał kilka niedoróbek ale dało się je usunąć dodatkowymi programami.

Mam go od tygodnia, przez ten czas majstrowałem przy nim. Szczerze mówiąc to nie wychodziłem z nim jeszcze nigdzie...
Brać go ze sobą gdzieś na dwór to nic, najbardziej to mi się rozchodzi o pracę, trochę się boje go tam zabierać ( pracuję na hali z wtryskarkami, więc trochę gorąco, człowiek się poci, zapylenie od zaczyszczania zderzaków itp. ) mam gumowy pokrowiec i folie na ekranie, ale słyszałem że dotykowe ekrany są raczej delikatne i podatne na uszkodzenia... stąd moje obawy.

Powiedzcie mi proszę jak to jest, są takie delikatne? zabralibyście go ze sobą do takiej pracy? a może ktoś z was już nosił go w niezbyt przyjaznych warunkach tj. w takich jak opisałem?
a gdzie wy zabieracie swoje HD'ki?
I czy naprawdę powinienem na niego uważać bardzo?

Cóż... na razie poleży chyba jeszcze w domu, zobaczę co da się przy nim jeszcze pomajstrować :)

Prosiłbym was o odpowiedzi :)

« Odpowiedź #313 dnia: Marzec 24, 2009, 23:47:07 »
Swojego HD włożyłem tylko raz do kieszeni w oryginalnym pokrowcu HTC, po wyjęciu zauważyłem dwa małe odpryski koło wyświetlacza....telefon ma 24 godziny!

Tak więc nie polecam go nigdzie zabierać, niech sobie leży w domu, najlepiej w pudełku, może lakier nie odpadnie :)
Szkoda, że tak świetny telefon ma taką wadę produkcyjną, moja przygoda z HTC trwała bardzo krótko ponieważ telefon znalazł innego właściciela. 2 tys zł za telefon z którego płatami schodzi lakier to lekka przesada.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 23:50:56 wysłana przez griellwe »

*

Offline Scan

• **
  • 207
  • Sprzęt: HTC Leo;HTC Touch HD i inne
« Odpowiedź #314 dnia: Marzec 25, 2009, 00:30:01 »
Ja swojego używam jak zwykły telefon, nosze w kieszeniach, rozmawiam na deszczu i wszystko jest ok. Żadnych kłopotów działa super bez najmniejszych problemów. żadnych odprysków czy innych uszkodzeń. Używam go na co dzień i jest mocno eksploatowany. Żadnych pokrowców folii czy jakiegoś specjalnego traktowania. 
"Teoria ma się do praktyki jak miłość do onanizmu" - Lenin

*

robi6969

« Odpowiedź #315 dnia: Marzec 25, 2009, 06:18:24 »
Swojego HD włożyłem tylko raz do kieszeni w oryginalnym pokrowcu HTC, po wyjęciu zauważyłem dwa małe odpryski koło wyświetlacza....telefon ma 24 godziny!

Tak więc nie polecam go nigdzie zabierać, niech sobie leży w domu, najlepiej w pudełku, może lakier nie odpadnie :)
Szkoda, że tak świetny telefon ma taką wadę produkcyjną, moja przygoda z HTC trwała bardzo krótko ponieważ telefon znalazł innego właściciela. 2 tys zł za telefon z którego płatami schodzi lakier to lekka przesada.

Mysle, ze trafiles na serie, ktora miala ta wade z lakierem ja swojego kupilem zaraz na poczatku jak tylko pojawil sie w Play, jak do tej pory lakier na powloce trzyma sie bez zadnych zarzutow, co prawda na poczatku nosilem go w firmowej "skarpecie" a teraz kupilem gume i zdjalem folie z ekranu, dodatkowo wgralem inny Rom, zdjalem sima w Play - chodzi jak marzenie :ok: W najblizszej przyszlosci nie zamierzam go zmieniac na inny model nawet jesli wyjdzie wersja Pro.

Pozdr

« Odpowiedź #316 dnia: Marzec 25, 2009, 14:38:10 »
Dostałem dziś odpowiedź z HTC odnośnie problemu z malowaniem w moim Touch HD - jak napisali "Tajwan nie zgłaszał żadnych problemów z tym modelem i farba może schodzić jedynie w przypadku zarysowania telefonu o inny przedmiot...". Zaproponowali mi wymianę obudowy (i wyświetlacza, który stanowi jedną całość z obudową) w cenie 750 zł  :O Dziękuję, nie skorzystam. Dziwi mnie stanowisko firmy w tej sprawie, tak wielu użytkowników zgłasza podobny problem i nic sobie z tego nie robią. Z drugiej strony telefon cieszy się dużym zainteresowaniem i jak wiemy ciężko jest go u nas dostać w salonie Play.

« Odpowiedź #317 dnia: Marzec 25, 2009, 15:41:56 »
Scan serio tak go używasz? bo na deszczu to szczerze mówiąc bałbym się wyjąc nawet mojego starego k800i a co dopiero HD...

grillwe odpryski lakieru dla mnie nie są AŻ tak dużym problemem, najbardziej boję się o wyświetlacz, bo trochę się nasłuchałem o delikatności takich...
 znajomemu przydarzyło się że jego MIO ( jakiś starszy model ) wypadł mu z kieszeni rąbną o posadzkę tak że tylna klapka i bateria wyleciały, ale nic się nie stało.
także sam nie wiem w co wierzyć...

Co do tej wymiany za 750zł to lecą w kulki... kupuję ich telefon za 2 tysie więc oczekuje że będzie wszystko cacy a oni jeszcze każą sobie płacić.....

tak apropo tych odprysków... czy ktoś z was wie może jaka seria ma tą wadę? jakieś numery czy coś? bo chciałbym wiedzieć czy mam HD'ka z tym problemem

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Scan

• **
  • 207
« Odpowiedź #319 dnia: Marzec 25, 2009, 18:50:43 »
Tak, bardzo często rozmawiam jak pada deszcz. Przeważnie jak tankuje, lub idę do samochodu to gadam. Nie wrzucam go do wody:) , ale normalnie go użytkuje. W żaden sposób nie jest traktowany specjalnie.Na tą chwile najmniejszych zastrzeżeń nie mam. Jestem już po iPhonie i po Omni. Powiem tak mój egzemplarz jest bez zarzutu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 18:52:41 wysłana przez Scan »

« Odpowiedź #320 dnia: Marzec 25, 2009, 20:10:38 »
nie obchodzisz się z nim jak z jajkiem więc?
a mogę spytać o pracę? ogólnie, fizyczna, za biurkiem etc.

*

Offline Scan

• **
  • 207
« Odpowiedź #321 dnia: Marzec 25, 2009, 22:10:08 »
No nie fizyczna, ale nie za biurkiem. Telefon jest intensywnie używany, tyle mogę powiedzieć.

« Odpowiedź #322 dnia: Marzec 26, 2009, 16:22:00 »
no rozumiem dzięki :)
czyli łatwego życia raczej nie ma?
a upadł Ci kiedyś?

*

Offline Scan

• **
  • 207
« Odpowiedź #323 dnia: Marzec 26, 2009, 17:09:16 »
Tak, przy wyjmowaniu z kieszeni, ma mikroskopijną rysę w dolnej części, ale trzeba się przypatrzeć bo normalnie nie widać

« Odpowiedź #324 dnia: Marzec 26, 2009, 20:16:09 »
dzięki za odpowiedzi Scan   :)

pytam bo jak już pisałem wcześniej boję się o wyświetlacz, żeby go nie uszkodzić,a trochę się nasłuchałem o delikatności takich wyświetlaczy...

*

Offline leofeo

• 17
  • Sprzęt: HTC ONE X oraz HTC ONE X +
« Odpowiedź #325 dnia: Marzec 30, 2009, 20:52:23 »
Witam
Ja mam swojego dopiero tydzien jednak znalazlem dwie wady:
1) - dolne klawisze nie sa podswietlane
2) - po zainstalowaniu skypa i klawiaturki wywala blad caly czas jak sie je uzytkuje :(

To tyle na razie zauwazylem.
Jak bede mial wiecej czasu to sie pobawie z upgrade . :)
Adam

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #326 dnia: Marzec 30, 2009, 22:53:29 »
Witam
Ja mam swojego dopiero tydzien jednak znalazlem dwie wady:
1) - dolne klawisze nie sa podswietlane
2) - po zainstalowaniu skypa i klawiaturki wywala blad caly czas jak sie je uzytkuje :(

To tyle na razie zauwazylem.
Jak bede mial wiecej czasu to sie pobawie z upgrade . :)

Z jakiej wersji skype korzystasz ? proponuję nową wersję ze strony producenta , działa bez zarzutu zarówno w 3G jak i WIFI

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #327 dnia: Kwiecień 08, 2009, 12:45:14 »
Witam
Ja swojego HD kupiłem w połowie stycznia.To pierwszy PDA jaki używałem,wcześniej miałem N70,N73,N95.Telefon używalem jednocześnie z i-phonem 3G wiec porównując wybrałem HD a tamten sprzedałem.Po odpowiednim skonfigurowaniu chodzi bdb.filmy po przeróbce wyglądają świetnie.Obawialem się tylko tej schodzącej farby ,o której pisano na forum.Farba mocno się trzymała:-).Jednak telefon zaczeły dopadać inne dolegliwości.Po około tygodniu staneło radio FM(tylko sam szum) jest to oprogramowanie więc sie nieprzejołem.Po trzech tyg. telefon przestał sie łaczyc z PC w trybie Active Sync,a potem ucichł tez w trybie pamięci masowej(tylko sie ładował).Zrobiłem hard reset.Efektem było działające radio FM(przez następne 3 dni) o podłączeniu do komputera nie było mowy(wysyłałem blotoothem).Najlepsze nastąpiło jakies 2 tyg później...wyswietlacz nagle zaczął migotać i w róznych miejscach pokazywał nne elementy,a gdy sie wygaszał to nie dawało go sie właczyć. Zaniosłem do sklepu i reklamowałem jako niezgodność produktu z umową  i chęć wymiany na nowy.Po dokładnie 16 dniach otrzymałem nowy tel.Sprzedawca powiedział że znany "serwis z Raszyna" niemógł naprawić...Co sie stało ja też niemoge powiedzieć.Nowy telefon miał już polską instrukcje,obudowa przy klawiszach bocznych nie trzeszczy,po 2 tyg.użytkowania radio i połączenia z PC chodzą bez zarzutów.Mam nadzieje że wszystko będzie ok...Pozdrawiam

*

Offline Nedd

• 48
« Odpowiedź #328 dnia: Kwiecień 12, 2009, 17:58:34 »
Ja po 2 miesiącach używania mogę powiedzieć że:
- nie oszczędzam telefonu- śnieg, deszcz, rower- telefon jeździ ze mną bez pokrowca. Jak do tej pory żadnych rys nie ma. To mój 6 tel z dotykowym wyświetlaczem i będą kolejne- ten nie będzie traktowany ulgowo;) i nie zakładam też żadnych pokrowców. Jak na razie działa.
-prędkość- podejrzewam że przez touchFLO-  mój TOUCH HD jest wolniejszy od Samsunga i780, i jakbyście mnie nie przekonywali- czas napisania sms lub maila na klawiaturze dotykowej jest 2x dłuższy niż na sprzętowej. Sprawę poprawia nieco fingerkeyboard 2.1. Jednak po 2 miesiącach użytkowania zamuliło mi telefon zupełnie- TF3D. To nie powinno się zdarzyć. Wyłączyłem to badziewie- to bawi przez pierwszy miesiąc potem przeszkadza.
- bateria - bez wodotrysków. Nie jest źle, ale 1350 mAh  na taki wyświetlacz to porażka. Mogli dać baterię 2000 mAh Już dokupiłem sobie drugą. i780 przyzwyczaił mnie do posiadania w zapasie drugiej naładowanej baterii.
- surfowanie po sieci- super z racji dużego ekranu. Oglądanie filmów itp też robi wrażenie.
- rysik-gubi się. Przy wyjmowaniu z kieszeni, holdera ma tendencję do wypadania.Zgubiłem już 3, zostały mi 4...Na ile wystarczą?
- największa wada tego telefonu- przycisk power. Niewyraźny, nie czuć skoku, umiejscowienia- więc przy włączaniu mam zazwyczaj problem z poszukiwaniem....
Poza tym nie narzekam. Telefon jak telefon

M600i, P1i, Samsung i780, Omnia, HTC Touch HD, HTC HD2, Galaxy Nexus

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #329 dnia: Kwiecień 21, 2009, 09:23:42 »
Nedd... jak tak gubisz te rysiki to proponuje ci aplikacje NoStylusWarning .Pozwala na ustawienie alarmu podczas gdy nasz rysik będzie długo poza schowkiem. Funkcja ta może przestrzec przed jego zgubieniem.