Coz to i ja sie dolacze

Mam telefon od wtorku i juz zdazylem wiekszosc funkcji obcykac (przesiadka z Omnii wiec WM troszke poznalem) ale cale konfigurowanie i instalowanie nakladek/aplikacji zostawiam na przyszly tydzien (obecnie praca nie pozwala na takie zabawy) co moge powiedziec o HD z mojego punktu widzenia:
-wyswietlacz rewelacja,smsy pisze bez wiekszych problemow ,jakosc wyswietlanego obrazu doskonala i tu nie mam do czego sie przyczepic naprawde

-jakosc muzyki rowniez nienajgorsza,do omnii troche mu brakuje ale straszyli mnie ze HTC gra naprawde zle

a ja naprawde jestem mile zaskoczony
-wykonanie jak dla mnie rowniez bez zarzutu,wczesniej uzytkowalem modele Nokii N-series i tam raczej bylo gorzej,problem farby raczej mnie nie dotknal i daj Boze

nie dotknie bo bardzo mnie bola wszlekie uszczerbki na "zdrowiu" moich sprzetow.Co do wygladu tez nie mam zastrzezen,doskonala kolorstyka i po prostu w rece wyglada naprawde jak dobry sprzet.
-szybkosc dzialania w stosunku do omnii nie jest rozniaca sie prawde mowiac nie odpalalem jeszcze wiecej aplikacji na raz jak 5-6 i TF3D dzialalo ok,na i900 mialem rom z manilla2d i w porownaniu do HD nie ma jakiegos super skoku predkosci.
-bateria przy kilkudziesieciu smsach dziennie,pare rozmow ,pare godzin mp3,kilka teledyskow potrafi mi wytrzymac do 3 dni,zaznaczam ze dopiero drugie ladowanie przeszedl dzis

to na plus na minus moge zaliczyc ze:
-sprawia jednak wrazenie delikatnego,czytajac wasze posty o farbie az zal mi go w ogole nosic

ale tak mam (chyba nie tylko ja) gdy sprzet ledwo z pudelka wyskoczyl,po czasie przejdzie chociaz mam dalej nadzieje ze mam model pozbawiony tej wady

-brak przelotki na sluchawki z mikrofonem,chyba bede musial sprawdzic czy jakies przelotki od samsunga na jack3,5 bedzie wykrywana w HD jako zestaw do rozmow bo nie usmiecha mi sie wyciagac go z kurtki co chwile zwlaszcza jak pada deszcz czy inne badziewie.Ew. moze macie jakies namiary?

-lekko niedopracowana kamerka,mam i8510 w domu i Omnie uzywalem w HD nie ma raczej luksusu ale da sie zyc szkoda ze nie ma slow-motion bo ciekawie sie wtedy oglada tak nagrane filmy

-folia z zestawu ktora trzebabylo przyklejac w moim wypadku 4 razy nie do konca chyba jest wycieta na wymiar ekranu HD albo jest wycieta z obsesyjna wrecz dbaloscia o wymiar bo w dwoch miejscach mimo idealnego przyklejenia nie chce sie docisnac ale jakos to przezyje

Na sprzecie sie bardzo milo pracuje wg. mnie,rysik wyjalem tylko raz by sprawdzic czy dziala wybudzanie za jego pomoca (zboczenie zawodowe -sprawdzic czy wszystko dziala

) a tak to obsluguje go palcem,i choc mam dobre 2metry wzrostu i niezle grabie to naprawde komfortowo mi sie nim bawi.Tak kwestii sprawdzenia tego tygodnia z ktorego jest HD to u mnie pod bateria nie zaczyna sie zaden numer w stylu "HTC44" itp. chyba ze cos pomylilem i to inna wartosc okresla tydzien produkcji