htc touch hd. jak wyciągnąć ekran? pomocy!

• 18 Odpowiedzi
  • 9844 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bulla

• 27
htc touch hd. jak wyciągnąć ekran? pomocy!
« dnia: Styczeń 27, 2010, 01:30:57 »
nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale moze ktos wie. kupilem sobie obudowe na ebay i znalazlem jeden filmik na necie jak typ rozbiera ten telefon wiec zrobilem wszystko po kolei jak on i jak doszedlem do konca filmiku i mialem juz rozebrany telefon typ mowi ze nie wie jak sciagnac ekran i ze moze tu cos nacisnac moze tam i sie skonczylo. ktos wie jak sciaganac ten ekran? dodam ze mam sama obudowe bez szybki na ekran a kupilem ja glownie z mysla zeby wymienic szybke bo jest bardzo porysowana a szybki w komplecie nie bylo. co teraz mam zrobic?

*

Offline qasq

• 33
Odp: htc touch hd. jak wyciągnąć ekran? pomocy!
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2010, 01:34:17 »
ostatnio cos takiego widzialem, momencik

o masz http://www.pdacenter.ru/razborka/htc-touch-hd/

co do dalszej odpowiedzi hmm. a nie mogles najpierws sprawdzic co wchodzi w sklad zestawu ?! teraz to juz raczej bedzie klopot, ale ewentualnie mozesz to zwrócić. jak cos to pisz.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2010, 01:36:39 wysłana przez qasq »

*

Offline Heban

• 35
  • Htc Touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2010, 02:49:10 »

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2010, 09:15:33 »
to przygotuj sie psychicznie na kupno tej szybki czyli touchscreen-a i nowego LCD bo jak znam zycie uwalisz LCD (peknie ci) przy tej operacji. NIestety obudowa to obudowa LCD jak i touchscreen kupuje sie osobno...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2010, 19:02:01 »
dzieki za te filmiki. nie moglem ich znalezc. wyciagnalem juz ekran i zamowilem wczoraj sam przod. bedzie gdzies za 3-4 dni to dam znac czy dziala wszystko. cholera za cala obudowe bez przedniej szybki dalem 15 funtow a za sam przod drugie 15. zdzierstwo normalnie:D

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2010, 19:32:17 »
dzieki za te filmiki. nie moglem ich znalezc. wyciagnalem juz ekran i zamowilem wczoraj sam przod. bedzie gdzies za 3-4 dni to dam znac czy dziala wszystko. cholera za cala obudowe bez przedniej szybki dalem 15 funtow a za sam przod drugie 15. zdzierstwo normalnie:D

Widać że masz pojęcie co wymieniasz.

koszty takie same dlatego że wymieniasz digitizer który jest panelem dotykowym który podłączasz pod wyświetlacz 15 funciachów to i tak tanio ale zapewne to tylko chińska podróba.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2010, 20:50:45 »
pojecia to ja wiem ze nie mam:D ale zawsze robie wszystko sam. zreszta na filmiku jest wszystko ladnie pokazane co i jak rozebrac. w sumie to bylo ciezko wszystko posciagac bo to fabrycznie klejone bylo a na filmiku tak latwo schodzilo bo juz ten typ wczesniej wymienil wyswietlacz. mam tylko nadzieje ze dobrze oderwalem ta szybke od wyswietlacza. w sumie to zatrzymalem sie na polowie bo byla mocno przyklejona a tam sa 3 warstwy a odrywalem tylko ta wierzchnia i nie wiem czy ta mam oderwac czy moze wszystkie dlatego wole zaczekac az mi przysla ta szybke to bede wiedzial ile tam jest warstw. a szybka jest z anglii bo z hong kongu byla za 7.99 a ja wolalem miec za 3 dni a nie za 2-3 tygodnie.

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2010, 22:45:58 »
po tym filmie,,,to napewno sam nigdy byum sie nie podjal otworzenia HDka,,,o nie  wole zaplacic ale miec to zrobione w serwisie  :wink:

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2010, 22:54:26 »
po tym filmie,,,to napewno sam nigdy byum sie nie podjal otworzenia HDka,,,o nie  wole zaplacic ale miec to zrobione w serwisie  :wink:

I racja kolo nie ma pojecia o tym co to jest a bierze sie za wymianę poza tym wyrzyga 140 zeta plus koszty wysyłki i nie ma gwarancji że będzie działało wolał bym wydać te 250 bo tyle krewi wymiana i miec do tego gwarancje ew mając już obudowe i digitizer (żadna szybka) wybulić za wymianę w serwisie. bo jak to doświadczenie potwierdza moje i innych te wyświetlacze  po wyjęciu potrafią sie rozsypać.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2010, 13:14:35 »
pozyjemy zobaczymy ;) kase mam bo zarabiam w funtach i 40 funtow za ewentualnie nowy wyswietlacz nie jest dla mnie jakas tam tragedia. jak zmontuje z powrotem to dam wam znac czy dziala. a rozlozyc telefon nie bylo tak wcale ciezko po za tym ze trzeba bylo sie na meczyc z odrywaniem wyswietlacza. a lubie sam majsterkowac dlatego nie chcialem odbierac sobie tej przyjemnosci :D

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2010, 14:47:07 »
pozyjemy zobaczymy ;) kase mam bo zarabiam w funtach i 40 funtow za ewentualnie nowy wyswietlacz nie jest dla mnie jakas tam tragedia. jak zmontuje z powrotem to dam wam znac czy dziala. a rozlozyc telefon nie bylo tak wcale ciezko po za tym ze trzeba bylo sie na meczyc z odrywaniem wyswietlacza. a lubie sam majsterkowac dlatego nie chcialem odbierac sobie tej przyjemnosci :D

Wiesz tutaj nie chodzi ile sie zarabia i czy to jest w zlotowkach czy w funtach :) tylko o samo podejscie do tematu, wiesz ja zarabiam w zlotowkach a stac mnie na to by walnac HD mlotkiem i isc sobie kupic cos nowego - tylko po co ???.

Pewien plus masz ze udalo ci sie wytargac lcd  z obudowy bez jego uszkodzenia widocznie nie byl u ciebie za mocno przyklejony, ale jeszcze czeka cie kompletne oddzielenie go od touchscreen-a bo z opisu wynika ze tego nie zrobiles do konca. Trzeba to robic cholernie ostroznie bo jest wmiare mocno przyklajstrowany i tutaj tez mozna uszkodzic LCD.

Osobiscie wymienialem kumplowi komplet ale sie nie przejmowalem bo LCD i touch byl rozwalony, a z tego co widzialem po tej wymianie to sa bardzo duze szanse na uwalenie podczas takiej operacji.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2010, 21:25:07 »
aha. no jak pisalem, cos tam odkleilem od touch screena ale tylko do polowy bo nie bylem pewny czy odklejam to co trzeba i chce zaczekac az dostane ten digitizer zeby wiedziec co mam odkleic. jak pisalem lubie robic takie rzeczy nawet jak wczesniej tego nigdy nie robilem. zapodam jakies zdjecia z wymiany jak nie zapomne. najwyzej kupie nowego touch screena. sie zobaczy.

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 30, 2010, 12:41:23 »
swietnie. ekran do smieci. caly popekany. jak ktos z was wymienial juz to mogliscie napisac ze tego ekranu nie mozna nawet lekko wygiac bo peka. ja o tym nie wiedzialem to sie nie pieprzylem z odrywaniem. to ze mi napisaliscie ze ekran potrafi sie rozsypac to nie mialem pojecia ze trzeba byc tak ostroznym. po za tym nie wiem czy nawet jakbym byl tak ostrozny to czy bym go odkleil bez uszkodzenia bo trzeba go jednak lekko uniesc przy sciaganiu digitizera. wiec dla innych jak im to pomoze to nie wymieniajcie digitizera jezeli macie sprawny ekran! jest tak delikatny ze oderwanie go bez uszkodzenia to cud. jest naprawde mocno przyklejony na calym obwodzie ekranu wiec trzeba wsadzic cos bardzo cienkiego i przejachac do okola ekranu. w zyciu nie widzialem golego ekranu na oczy to nie mialem pojecia jak delikatny jest. szkoda ze nikt z was nie napisal ze ten ekran mozna popsuc lekkim zgieciem/nacisnieciem to bylbym bardziej ostrozny. trzeba byc mega mega ostroznym bo ekran kruszy sie przy lekkim zgieciu. jak ktos ma sile sprobowac sam to niech probuje ale musi sie liczyc z tym ze wszystkie czesci w telefonie sa mocno przyklejone i mozna cos zepsuc. ja sam nie wiem czy telefon bedzie dzialac bo czekam na nowy wyswietlacz ale mam nadzieje ze tylko to jest zepsute. z ciekawosci mojej sckrece tylko telefon i zobacze jak wyswietlacz bedzie wygladac. najbardziej wkurza mnie tylko to ze musze znowu czekac kilka dni na przesylke.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 30, 2010, 12:57:21 »
W sumie w kilku tematach tutaj pisalem jak jest delikatny (ot chocby tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=149590.msg1213999#msg1213999 ) i jeszcze w jakims gdzie ktos tez uwalil wyswietlacz...

... wiec nie przejmuj sie nie jestes pierwszy i nie ostatni.

W sumie mialem ci powiedziec co bys zamawial odrazu wyswietlacz, ale nie chcialem zapeszac jak udalo ci sie go wytargac z obudowy i nie pekl...

Prawde mowiac nie mam jakiegos sposobu aby to pewnie zrobic, troche testowalem na rozwalonym i mam tam jakies koncepcje... ale to nie jest sprawdzone wiec nie bede mowil co by kogos nie zachecac :)

Telefon powinien dzialac po zlozeniu, tutaj jak to robiles wmiare delikatnie i nic mechanicznie nie uszkodziles bedzie OK....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2010, 13:02:37 wysłana przez tplewa »

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:07:00 »
swietnie. ekran do smieci. caly popekany. jak ktos z was wymienial juz to mogliscie napisac ze tego ekranu nie mozna nawet lekko wygiac bo peka. ja o tym nie wiedzialem to sie nie pieprzylem z odrywaniem. to ze mi napisaliscie ze ekran potrafi sie rozsypac to nie mialem pojecia ze trzeba byc tak ostroznym. po za tym nie wiem czy nawet jakbym byl tak ostrozny to czy bym go odkleil bez uszkodzenia bo trzeba go jednak lekko uniesc przy sciaganiu digitizera. wiec dla innych jak im to pomoze to nie wymieniajcie digitizera jezeli macie sprawny ekran! jest tak delikatny ze oderwanie go bez uszkodzenia to cud. jest naprawde mocno przyklejony na calym obwodzie ekranu wiec trzeba wsadzic cos bardzo cienkiego i przejachac do okola ekranu. w zyciu nie widzialem golego ekranu na oczy to nie mialem pojecia jak delikatny jest. szkoda ze nikt z was nie napisal ze ten ekran mozna popsuc lekkim zgieciem/nacisnieciem to bylbym bardziej ostrozny. trzeba byc mega mega ostroznym bo ekran kruszy sie przy lekkim zgieciu. jak ktos ma sile sprobowac sam to niech probuje ale musi sie liczyc z tym ze wszystkie czesci w telefonie sa mocno przyklejone i mozna cos zepsuc. ja sam nie wiem czy telefon bedzie dzialac bo czekam na nowy wyswietlacz ale mam nadzieje ze tylko to jest zepsute. z ciekawosci mojej sckrece tylko telefon i zobacze jak wyswietlacz bedzie wygladac. najbardziej wkurza mnie tylko to ze musze znowu czekac kilka dni na przesylke.

A czytać nie potrafisz pisałem o tym panie mechanik.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline Heban

• 35
  • Htc Touch HD
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:29:47 »

Za przyjemności trzeba płacić.  :'(

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:35:39 »

Za przyjemności trzeba płacić.  :'(

Taki burżuj to niech sobie odrazu nowego hd2 kupi i powymienia ekran pare razy i mu tych funcików nie starczy .
Radijo 1.13.25.24

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 30, 2010, 16:49:00 »
ty juz lepiej nie komentuj karaskiew i siedz na tej wiosce swojej i ciesz sie ze masz internet bo widze do czego go uzywasz. taki z ciebie jest mechanik? to mogles napisac jak wyciagnac ekran bez popsucia go a nie p****c 3 po 3 jaki ty madry jestes. dobra nie o tym jest ten temat. a hd2 mam juz od 1,5 miesiaca. blackstone'a uzywa moja dziewczyna.

[mod] Skoro temat odkopany to wykropkowałem nieregulaminowe słownictwo. [/mod]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2010, 16:57:36 wysłana przez ..k..l..m..n.. »

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 27, 2010, 12:58:58 »
telefon lezal przez pol roku w szafce bo moj dzieciak pogubil mi srobki i jakos zapomnialem o telefonie a jak pamietalem to mi sie nie chcialo szukac srobek. dorwalem wczoraj srobki z jakiegos telefonu i zlozylem blackstone'a do kupy. ku mojemu zdziwieniu wszystko dziala bez zarzutu. nie mialem cienkiej dwustronnej tasmy klejacej wiec nakleilem zwykla papierowa tasme na ekran i do obudowy i skleilem je ze soba super glue i narazie sie trzyma. digitizer tez w ten sam sposob przymocowalem ale troche lata na boki bo przymocowalem tylko z gory i z dolu. jak kupie odpowiednia tasme to zrobie jak nalezy. tak wiec przy wymianie obudowy ucierpial tylko wyswietlacz poprzez moje niedoswiadczenie i teraz jako bardziej doswiadczony czlowiek wiecej sie to nie powinno powtorzyc w przyszlosci :D