HTC touch HD gubi sygnał

• 3 Odpowiedzi
  • 1671 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC touch HD gubi sygnał
« dnia: Lipiec 12, 2010, 21:34:03 »
]Witam, jestem nowym forumowiczem i mam problem ze swoim HTC touch hd a więc jest problem z gubieniem sygnału. Gdy go kupiłem było włączone 3D i telefon chyba głupiał bo jak gubił sygnał to się restartował czasami rzadko a potem częściej zaczęło mnie to denerwować więc zacząłem grzebać po forach. Wyczytałem że trzeba wyłączyć 3D więc ustawiłem GSM i zasięg jest tylko E. Wszystko super nie resetuje się ale znowu jest problem z zasięgiem a dokładnie jest tak że do południa jest a potem gubi. Już nie wiem co mam robić słyszałem coś o Romach ale na stronie htc wpisywałem swój numer ( chyba seryjny) i nic nie ma do ściągnięcia. Piszą też o końcówkach mocy ale wątpię w to, sam pracuje w serwisie nawigacji i troszkę w tym siedzę. Serwis może? gdzie jest serwis HTC? (gwarancję mam) Jak załatwić serwis?. Prosił bym o pomoc co mam zrobić bo telefon staje się bezużyteczny.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2010, 21:52:27 wysłana przez bisza88 »

Odp: HTC touch HD gubi sygnał
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2010, 11:39:20 »
też właśnie mam ten sam problem też mam Touch HD i chrzani z połączeniami zasięg pokazuje dobry a nie można się z niego i do niego dodzwonić albo przerywa połączenie po kilkunastu sekundach już nie dużo brakuje a wyrzucę przez okna (już po wymianie płyty głównej bo mnie nie było słychac )
Mam prośbę jak Ci się udało coś z tym zrobić to prosze o kontakt
pozdr

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2010, 15:25:00 »
witam kurde ja mam to samo tyle ze wogóle nie ma zasiegu i nie czyta karty pamieci i nie ma sygnału gps co to moze byc. pomocy !

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2010, 17:16:31 »
]Witam, jestem nowym forumowiczem i mam problem ze swoim HTC touch hd a więc jest problem z gubieniem sygnału. Gdy go kupiłem było włączone 3D i telefon chyba głupiał bo jak gubił sygnał to się restartował czasami rzadko a potem częściej zaczęło mnie to denerwować więc zacząłem grzebać po forach. Wyczytałem że trzeba wyłączyć 3D więc ustawiłem GSM i zasięg jest tylko E. Wszystko super nie resetuje się ale znowu jest problem z zasięgiem a dokładnie jest tak że do południa jest a potem gubi. Już nie wiem co mam robić słyszałem coś o Romach ale na stronie htc wpisywałem swój numer ( chyba seryjny) i nic nie ma do ściągnięcia. Piszą też o końcówkach mocy ale wątpię w to, sam pracuje w serwisie nawigacji i troszkę w tym siedzę. Serwis może? gdzie jest serwis HTC? (gwarancję mam) Jak załatwić serwis?. Prosił bym o pomoc co mam zrobić bo telefon staje się bezużyteczny.
Mówisz oczywiście o 3G i to prawda - wyłączenie poprawia gdy słaby zasięg 3G. Wgranie nowszego radia powinno teoretycznie poprawić zasięg i jakość rozmów (jak jest tak jest). Rom możesz wgrać stockowy (taki jak ma być fabryczny) tylko najwyżej spolszczenie ci nie pójdzie. tzn pójdzie tylko potem problemy. rom tu
http://sunnysoft.com/htc/
powodzenia

Połączone: Wrzesień 24, 2010, 17:18:00
co niektórzy mówią zeby nie trzymać telefonu za dolną część w trakcie rozmowy bo tam jest antena. jeśli chodzi o zasięg rano i wieczorem to nie wiem