HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!

• 513 Odpowiedzi
  • 84195 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eXtra69

• 16
  • Sprzęt: HTC LEO :)
Odp: HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!
« Odpowiedź #480 dnia: Maj 16, 2009, 10:04:50 »
ja kupilem nowke za 1900 zapakowana za zfoliowana :) uhahany chodze od 2 dni :)
... :| ...

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #481 dnia: Maj 16, 2009, 16:57:48 »
ja kupilem nowke za 1900 zapakowana za zfoliowana :) uhahany chodze od 2 dni :)
Zgadnij jaki to jest tytuł tematu? "Informacje o miejscach zakupu". Co kogo obchodzi, że kupiłeś HD w folii? Podaj miejscie i szczegóły gdzie kupiłeś..

« Odpowiedź #482 dnia: Maj 16, 2009, 17:41:35 »
Pytając o touch hd w salonach play mówią o braku dostępności,a mają go tylko dlatego w ofercie, że jest jeszcze kilka nie sprzedanych w salonach gdzieś Polsce. :(.

*

Offline eXtra69

• 16
  • Sprzęt: HTC LEO :)
« Odpowiedź #483 dnia: Maj 16, 2009, 18:09:56 »
wiec podaje ... od znajomego z Orange. miejsce...  POLSKA Śląsk Tychy jeżeli ktoś chętny załatwić mogę
... :| ...

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #484 dnia: Maj 16, 2009, 18:43:47 »
Eee tam wolę bez simlocka. Po za tym kompletnie nie trawię badziewnego pomarańczowego kwadracika na pięknej obudowie HD...

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #485 dnia: Maj 16, 2009, 23:39:03 »
Można sposobem wyrwać nóweczkę Touch HD z Orange za jedyne 1502,44 zł z VAT. Kupujesz go z aktywką w najwyższej taryfie dla firm za 1,22 zł. Bierzesz w promocji gdzie masz abonament w pierwszym miesiącu obniżony na symboliczną 1,22 zł + 1,22 zł opłata aktywacyjna. Po kilku dniach wypowiadasz umowę i płacisz operatorowi karę umowną w wysokości 1500 zł (wg regulaminu promocji). Telefon jest w fajnej cenie i jeszcze masz 1000 minut do wygadania  :mrgreen: Nie wiem czy ktoś taki manewr próbował, ale teoretycznie tak to wygląda  :grin: Poza tym istnieje szansa, że trafi się na czarną listę operatora, ale to już tylko moje gdybanie...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #486 dnia: Maj 17, 2009, 00:26:19 »
Teoretycznie masz rację i nie powinno być problemów z czarną lista, skoro płaci się karę. Ale już się pojawiają HD na allegro w wersji z Orange za 1700-1800zł. Kwestia czasu, jak spadną do poziomu 1500zł. Więc chyba nie warto.

*

Offline barwel

• 5
  • 2x BlueAngel oraz HTC Touch HD
« Odpowiedź #487 dnia: Maj 17, 2009, 00:50:31 »
Pytając o touch hd w salonach play mówią o braku dostępności,a mają go tylko dlatego w ofercie, że jest jeszcze kilka nie sprzedanych w salonach gdzieś Polsce. :(.
To od razu wszystkich informuję i, żebyście nie dali się zbyć:) Poniżej opiszę procedurę, która dała mi możliwość otrzymania HD:)
1) Zdenerwowałem się na PLAY, że w ofercie telefon jest a nie mają dostępnych modeli i napisałem do nich maila na ok@pomocplay.pl z wyrazami mojego niezadowolenia brakiem kompetencji sprzedawców itp i z prośbą o odpowiedź kiedy telefon może wejść. W odpowiedzi dostałem co następuje
Tutaj cytuję, choć nie mogę podać danych personalnych osoby, która mi odpowiedziała jak sami napiszecie zapytanie to pewnie też wam odpowiedzą - choć to ciut potrwa - ja czekałem na rejestrację mojego pytania w systemie bo już miałem konto w Mój PLAY około 3 dni i ze dwa dni na odpowiedź potem)"
"Szanowny Panie,

Dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem poczty elektronicznej dnia XXXXXXXX, dotyczące dostępności telefonu HTC Touch HD.

Informujemy, że telefon HTC Touch HD można zamówić na życzenie klienta w każdym Punkcie Obsługi Play. Poniżej podajemy link do strony, na której znajduje się szczegółowy wykaz adresów naszych placówek:  http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/gdzie-kupic/index.html
W momencie złożenia zamówienia, klient zostanie poinformowany jaki jest czas oczekiwania na dany telefon.

W razie pytań bądź wątpliwości proszę o kontakt z naszą Obsługą Klienta za pomocą strony www.playmobile.pl, drogą e-mail lub pod numerem telefonu *500 lub 790-500-500.
..."

2) Uzbrojony w mail tego typu poszedłem do najbliższej placówki PLAY. Na dzień dobry mi powiedziano, że telefon jest NIEDOSTĘPNY i nie wiadomo kiedy się pojawi - jeśli w ogóle. Wtedy wyjąłem wydruk maila i sprzedawcy mina zrzedła :grin: Po dłuższych rozmowach na zapleczu okazało się, że telefony w niedługim czasie mają się pojawić.
Tak oto wiercąc dziurę sprzedawcom na 100% wiem, że doradcy biznesowi otrzymali telefony do sprzedaży i będąc klientem indywidualnym jest możliwość zamówienia telefonu. Piszcie więc do obsługi PLAY i jeśli dostaniecie taką samoą odpowiedź jak ja idziecie i się kłócicie w salonach.
Pozdrawiam i życze powodzenia

Ps. Polecam być miłym klientem, a dzięki temu można dużo zyskać;)

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #488 dnia: Maj 17, 2009, 08:49:15 »
[...]
Ps. Polecam być miłym klientem, a dzięki temu można dużo zyskać;)

Trąciło PRL-em.
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline JNS

• *
  • 94
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #489 dnia: Maj 17, 2009, 12:56:52 »
Ja tez sporo czasu czekalem jednak w tym tygodniu w koncu odebrałem. Milo bez problemow i bez simlocka.

*

Offline woszu

• 16
« Odpowiedź #490 dnia: Maj 19, 2009, 19:45:08 »
Witam.
Ja kupiłem swojego HD w P.H.U. JAMATEL 2 Gliwicach w GCH (stanowisko 1) za 1900zł. Fakt że brandowany i z logo Orange, ale i tak nówka. Gwarancja jest serwisowa, ale jest to sieć salonów w całej Polsce (już pare lat istnieją), więc o gw się nie martwię. Mieli też w budce obok, ale już za 1990.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #491 dnia: Maj 19, 2009, 21:23:55 »
PS. Ja mam swojego HD na sprzedaż (cały komplet z Orange PL z gwarancją 24 mies.), używany przeze mnie przez tydzień, ale stan oczywiście igiełka (w zestawie jest niestety tylko 1 rysik, bo drugi już zdążyłem zawieruszyć). Jestem z Rybnika (woj.Śląskie) i sprzęcik można odebrać w każdej chwili (najlepiej odbiór osobisty). Interesuje mnie cena 1800 zł (oferty na PW)  :ok: (uprzedzam - nie chce zamieniać na nic innego, tylko gotówka)...
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 21:32:44 wysłana przez DjDario »

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #492 dnia: Maj 20, 2009, 17:26:00 »
http://allegro.pl/item640459269_htc_touch_hd_nowy_bez_smlocka_pl_menu_poznan.html

Ktoś kupował u tego Allegrowicza? Z tego co się dowiedziałem to HD pochodzi z Holandii. Jest nowy (data zakupu 06.05.09), ma oryginalny dowód zakupu z nr IMEI. Seria produkcyjna HT94... czyli chyba 2009 rok produkcji. Jest fabrycznie bez simlocka. 
I to by było na tyle. Warto ???

*

robi6969

« Odpowiedź #493 dnia: Maj 20, 2009, 19:06:50 »
Ja mysle, ze warto przy aktualnych cenach sklepowych.

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #494 dnia: Maj 26, 2009, 13:03:28 »
http://allegro.pl/item645507924_htc_touch_hd_24m_gw_bez_locka_poznan.html

Są sądzicie o powyższym Touch HD? Z tego co wiem po rozmowie ze sprzedawcą to HD jest od polskiego dystrybutora dokładnie z sieci sklepów VOBIS. Sprzęt jest nowy zafoliowany. Niestety nie ma paragonu, ale sprzedawca mówi, że na podstawie paragonu ich sklepu (MAX-GSM) producent udzieli mi gwarancji. Czy to jest możliwe? Dodam, że HD jest już podobno z 2009 roku czyli dość nowsza sztuka (HT93). Czy warto za te pieniądze kupować z niepewną gwarancją, chociaż zarzekają się, że gwarancja będzie udzielona na podstawie ich paragonu z numerem IMEI.

« Odpowiedź #495 dnia: Maj 26, 2009, 13:39:48 »
ich gwarancja a nie HTC

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #496 dnia: Maj 26, 2009, 14:22:42 »
Popołudniu jeszcze raz mam zadzwonić w sprawie tej gwarancji co i jak. Zobaczymy co mi powiedzą. Według mnie bez oryginalnego paragonu to nie ma co marzyć o gwarancji, chyba, że ten sklep MAX-GSM ma umowę z HTC tak jak Vobis i inne tego typu sklepy :]

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #497 dnia: Maj 26, 2009, 15:47:13 »
http://allegro.pl/item645507924_htc_touch_hd_24m_gw_bez_locka_poznan.html

Są sądzicie o powyższym Touch HD? Z tego co wiem po rozmowie ze sprzedawcą to HD jest od polskiego dystrybutora dokładnie z sieci sklepów VOBIS. Sprzęt jest nowy zafoliowany. Niestety nie ma paragonu, ale sprzedawca mówi, że na podstawie paragonu ich sklepu (MAX-GSM) producent udzieli mi gwarancji. Czy to jest możliwe? Dodam, że HD jest już podobno z 2009 roku czyli dość nowsza sztuka (HT93). Czy warto za te pieniądze kupować z niepewną gwarancją, chociaż zarzekają się, że gwarancja będzie udzielona na podstawie ich paragonu z numerem IMEI.

Jedyne co Ci moga udzielic to swoja gwarancje - gwarancja producenta obowiazuje tylko z dowodem zakupu od PIERWSZEGO dystrybutora telefonu tj. Orange, Play, Vobis i inne tego typu. I nie sluchaj / czytaj glupot jezeli ktos twierdzi ze jest inaczej :-?
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #498 dnia: Maj 30, 2009, 00:20:29 »
To od razu wszystkich informuję i, żebyście nie dali się zbyć:) Poniżej opiszę procedurę, która dała mi możliwość otrzymania HD:)
1) Zdenerwowałem się na PLAY, że w ofercie telefon jest a nie mają dostępnych modeli i napisałem do nich maila na ok@pomocplay.pl z wyrazami mojego niezadowolenia brakiem kompetencji sprzedawców itp i z prośbą o odpowiedź kiedy telefon może wejść. W odpowiedzi dostałem co następuje...............

Zrobiłem dokładnie to samo. Mail, kulturalna skarga, niezadowolenie itp.. W odpowiedzi dostałem:

" Witamy serdecznie,

dziękujemy za zgłoszenie, które wpłynęło do nas xx.05.2009 roku drogą mailową dotyczące telefonów w ofercie. Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Informujemy, że dostępność telefonów uzależniona jest od stanu na magazynie. Na chwilę obecną w Pana województwie podany model jest niedostępny. Prosimy na bieżąco kontaktować się z Punktem Sprzedaży odnośnie dostawy wybranego modelu. W razie pytań prosimy o kontakt."

No to nie omieszkałem zapytać::

"Witam ponownie.
Nawiązując do odpowiedzi.... Mam rozumieć, że ten telefon w innych województwach jest dostępny, czy nie ma "go" w ogóle. Lecz w takim razie dlaczego on kusi potencjalnych klientów na Waszej stronie. Z góry bardzo przepraszam za moje "zaczepne" pytania (nie mam nic złego na myśli), ale jestem bardzo ciekaw generalnego stanowiska sieci PLAY. "

Ciągle czekam na odpowiedz (trwa to około tygodnia)

Zniesmaczony całą sytuacją zacząłem myśleć o innym modelu. Padło na HTC Touch Diamond 2. Jest 500 zl tanszy (w sklepie), nowszy..., wygląd jest kwestią gustu. Wiem, że nie jest to forum o tym modelu, ale dyskusji nigdy za wiele. Recenzja na www.pda.pl wypadla bardzo ciekawie. Jak myślicie??

*

Offline Respect

• 18
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #499 dnia: Czerwiec 01, 2009, 19:12:55 »
witam , ja mam telefon do odbioru w warszawie w play, czekalem ale jest , jeden jedyny dla mnie  :evil:

« Odpowiedź #500 dnia: Czerwiec 01, 2009, 21:22:52 »
Ja polecam kupić używany na allegro. Nie rozumiem ludzi, którzy żeby nie było 2 rysek wydają dodatkowe 300 zł. Ja sam kupiłem jakieś dwa tygodnie temu htc touch hd za 1700 zł z przesyłką, i te ryski na obudowie wcale mi nie przeszkadzają.

« Odpowiedź #501 dnia: Czerwiec 01, 2009, 21:38:24 »
Czasmi jest też kwestia faktury zakupu. To co piszesz obowiązuje osobę fizyczną, bez zarejestrowanej działalności gospodarczej. Wiele ludzi kupuje na firmę, odlicza VAT (440 zł, powiedzmy, dochodowy prawie drugie tyle) i sprzedaje na allegro, a dwie ryski zdążają się pojawić, gdyż nie szanują, bo i tak już zarobili. I śmieją się z kupującego.

Ja kupię na firmę, odliczę to co wyżej to wyjdzie mi z 2000 zł jakieś 1300 zł. Za nówkę. A potem mogę sprzedać z dwoma ryskami za 1700 bez papierów. I tak w kółko... Z dwa trzy razy. :)

Opcja oczywiście jeśli ma się jakąkolwiek firmę.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #502 dnia: Czerwiec 01, 2009, 21:58:50 »
Ja polecam kupić używany na allegro. Nie rozumiem ludzi, którzy żeby nie było 2 rysek wydają dodatkowe 300 zł. Ja sam kupiłem jakieś dwa tygodnie temu htc touch hd za 1700 zł z przesyłką, i te ryski na obudowie wcale mi nie przeszkadzają.

Czasmi jest też kwestia faktury zakupu. To co piszesz obowiązuje osobę fizyczną, bez zarejestrowanej działalności gospodarczej. Wiele ludzi kupuje na firmę, odlicza VAT (440 zł, powiedzmy, dochodowy prawie drugie tyle) i sprzedaje na allegro, a dwie ryski zdążają się pojawić, gdyż nie szanują, bo i tak już zarobili. I śmieją się z kupującego.

Ja kupię na firmę, odliczę to co wyżej to wyjdzie mi z 2000 zł jakieś 1300 zł. Za nówkę. A potem mogę sprzedać z dwoma ryskami za 1700 bez papierów. I tak w kółko... Z dwa trzy razy. :)

Opcja oczywiście jeśli ma się jakąkolwiek firmę.

No i pozostaje jeszcze "nieśmiertelna" kwestia dowodu zakupu, czyli rachunku lub faktury, który jest potrzebny dla celów gwarancyjnych.

Napisane: Czerwiec 01, 2009, 21:44:53

Ale tak na marginesie... jak czytam te posty pełne podniecenia :E o tym gdzie i za ile można kupić HD-ka i konfrontuję je z własnymi (fatalnymi) doświadczeniami z tym palmtopem używanym jako telefon, to jestem zdumiony  :shock: Z jednej strony potęgą marketingu, z drugiej poziomem Waszego (no ale i mojego) gadżeciarstwa, a z trzeciej ile kasy jesteście w stanie wydać na tak nietrwałą (fizycznie i technologicznie) rzecz  :shock: A wiem, że wielu clubowiczów to ludzie bardzo młodzi i często kupują HD-ka na raty lub w drogim abonamencie...

Ja po 2 miesiącach używania HD jako telefonu wróciłem z rozkoszą do Nokii E71, a teraz jako nawigacji zaczynam używać Clariona MAP780 z mapami Europy (iGO + Automapa). Jak tak dalej pójdzie, to może wystawię na sprzedaż swojego HTC HD, bo szkoda żeby zaczął pokrywać się kurzem   B)

I jeszcze jedno - w ciągu ostatnich 2-3 tygodni, szukając sposobu na używanie na HD map iGO, miałem okazję zaznać traumatycznych doświadczeń z supportem HTC i ich BEZNADZIEJNYM serwisem, tj. firmą Regenersis.

Tak więc życzę Wam, żeby te tak ciężko i drogo kupione HD-ki działały Wam bezawaryjnie i bez zarzutu  :grin:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 22:01:32 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #503 dnia: Czerwiec 03, 2009, 00:36:29 »
Jak pisałem, tak zrobiłem :) HD-ek poszedł w zapomnienie i dzisiaj odebrałem Touch Diamond 2 (Sklep - Gdańsk: http://www.elektronicznyswiat.pl  1900 PLN, Nówka zapakowana z Polskim softem). BAJKA!!!!! Polecam.
Oczywiście o kontynuacji rozmów z Play-em w sprawie HD Was poinformuje. Ciekawe co odpiszą. Pozdrawiam.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #504 dnia: Czerwiec 03, 2009, 16:40:24 »
Dłuższy czas zastanawiałem się nad zmianą na Diamond 2. Kupowałem także ostatnio dla żony i pomyślałem, że trochę mniejszy to taki bardziej "kobiecy" będzie :). Ostatecznie zarzuciłem te pomysły. Dlaczego? Mam taki osobisty współczynnik oceny efektywności urządzenia... jest to iloraz powierzchni ekranu do powierzchni całkowitej przedniej części obudowy. Urządzenie powinno być oczywiście jak najbardziej mobilne, czyli jak najmniejsze i mieć jak największy ekran - stara sprzeczność. Kupa obudowy dookoła ekranu tylko pogarsza ten i tak niewesoły bilans. Blackstone jest jak na razie optymalny pod tym względem - składa się niemal w całości z ekranu. Niestety Diamond 2 wypada znacznie gorzej. Dużo mniejszy ekran, przy niemal identycznych wymiarach urządzenia (dodatkowo jest grubszy). Nic z tego. Żonka, wysłuchawszy logicznych argumentów też wybrała Blackstone (mimo, że podobał jej się Diamond) i mamy teraz dwa HD-ki :).
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline JNS

• *
  • 94
« Odpowiedź #505 dnia: Czerwiec 04, 2009, 23:55:35 »
Jestem równiez tego samego zdania. Jedyny plus dla D2 to jego design ktory musze przyznac wyglada bardzo ładnie. Jednak mysle ze jedyny telefon ktory w tym momencie jest konkurencja dla Blackstone to Toshiba TG01... Ale chyba z wymiana Blackstone wstrzymam sie do premiery urzadzen z WM7

*

Offline Corso

• 7
  • Sprzęt: HTC Touch HD T8282 Rom: 1.14.479.3 (25874) WWE Ratio: 1.14.25.24
« Odpowiedź #506 dnia: Czerwiec 06, 2009, 12:11:59 »
Najlepsza cena Touch HD jest w Komputroniku, jedyne 2755zł.  :O :D

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #507 dnia: Czerwiec 06, 2009, 17:17:19 »
Najlepsza cena Touch HD jest w Komputroniku, jedyne 2755zł.  :O :D

Nieprawda bo w sklepie Zapraszamy bo warto jest najlepsza cena 2990zł  :O :forsa:
http://zapraszamybowarto.pl/product_info.php?cPath=137_138&products_id=3171
W tym przypadku nazwa sklepu mija się z prawdą   :lol:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 20:09:27 wysłana przez Gibki1 »

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #508 dnia: Czerwiec 06, 2009, 20:00:47 »
Z tych bardziej znanych sklepów to VOBIS przebija wszystkich... jedyne 2899 zł...

http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_smartphone/smartphone_z_gps/891116_htc_touch_hd_hsdpa_wlan_gps.aspx

*

Offline jotek

• 26
« Odpowiedź #509 dnia: Czerwiec 07, 2009, 00:08:29 »
no i w końcu. Po rezygnacji z Play gdyż ciągle nie mogli zorganizować tego telefonu w końcu się skusiłem i dzisiaj nabyłem z allegro. Nówka bez locka z PL menu (odbiór osobisty) oraz gwarancja podbita wczoraj (play - komuś się udało, ale to na firmę;) ) za jedne 1750zl.
SPV C600 --> Samsung i780 --> HTC Touch HD