Pytając o touch hd w salonach play mówią o braku dostępności,a mają go tylko dlatego w ofercie, że jest jeszcze kilka nie sprzedanych w salonach gdzieś Polsce.
.
To od razu wszystkich informuję i, żebyście nie dali się zbyć:) Poniżej opiszę procedurę, która dała mi możliwość otrzymania HD:)
1) Zdenerwowałem się na PLAY, że w ofercie telefon jest a nie mają dostępnych modeli i napisałem do nich maila na ok@pomocplay.pl z wyrazami mojego niezadowolenia brakiem kompetencji sprzedawców itp i z prośbą o odpowiedź kiedy telefon może wejść. W odpowiedzi dostałem co następuje
Tutaj cytuję, choć nie mogę podać danych personalnych osoby, która mi odpowiedziała jak sami napiszecie zapytanie to pewnie też wam odpowiedzą - choć to ciut potrwa - ja czekałem na rejestrację mojego pytania w systemie bo już miałem konto w Mój PLAY około 3 dni i ze dwa dni na odpowiedź potem)"
"Szanowny Panie,
Dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem poczty elektronicznej dnia XXXXXXXX, dotyczące dostępności telefonu HTC Touch HD.
Informujemy, że telefon HTC Touch HD można zamówić na życzenie klienta w każdym Punkcie Obsługi Play. Poniżej podajemy link do strony, na której znajduje się szczegółowy wykaz adresów naszych placówek:
http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/gdzie-kupic/index.html .
W momencie złożenia zamówienia, klient zostanie poinformowany jaki jest czas oczekiwania na dany telefon.
W razie pytań bądź wątpliwości proszę o kontakt z naszą Obsługą Klienta za pomocą strony
www.playmobile.pl, drogą e-mail lub pod numerem telefonu *500 lub 790-500-500.
..."
2) Uzbrojony w mail tego typu poszedłem do najbliższej placówki PLAY. Na dzień dobry mi powiedziano, że telefon jest NIEDOSTĘPNY i nie wiadomo kiedy się pojawi - jeśli w ogóle. Wtedy wyjąłem wydruk maila i sprzedawcy mina zrzedła

Po dłuższych rozmowach na zapleczu okazało się, że telefony w niedługim czasie mają się pojawić.
Tak oto wiercąc dziurę sprzedawcom na 100% wiem, że doradcy biznesowi otrzymali telefony do sprzedaży i będąc klientem indywidualnym jest możliwość zamówienia telefonu. Piszcie więc do obsługi PLAY i jeśli dostaniecie taką samoą odpowiedź jak ja idziecie i się kłócicie w salonach.
Pozdrawiam i życze powodzenia
Ps. Polecam być miłym klientem, a dzięki temu można dużo zyskać;)