HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!

• 513 Odpowiedzi
  • 84286 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Delta

• 38
Odp: HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!
« Odpowiedź #450 dnia: Maj 09, 2009, 15:42:54 »
Teoretycznie moge tylko gdzie to wystawić. POza tym przeszedłem dzisiaj cały proces wymiany softu i przy pomocy Bysia wysazo OK

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #451 dnia: Maj 09, 2009, 20:51:15 »
Wrzuc np na www.sendspace.pl i podaj linka  :wink:

« Odpowiedź #452 dnia: Maj 09, 2009, 20:55:15 »
Właśnie przeliczam kasę, żeby kupić
hd ze sklepu. Nie wiem czy się uda (pewnie nie). Z Playem chyba mogę się pożegnać (wydymali wszystkich!!!!)

*

Offline Synonim

• 17
  • Sprzęt: Hp IpaQ 614c ->N95 8GB-> HTC Touch HD
« Odpowiedź #453 dnia: Maj 09, 2009, 22:24:56 »
Witam, po przeczytaniu powyższych postów sam udałem się do playa i słodka pani z miłym uśmiechem powiedziała że nie mają akurat na stanie Touch HD ( nie śmiałem się spodziewać że pójdzie tak lekko :P) ALE!! pokazała mi Cennik "Telefonów na Życzenie" i jak twierdzi po zdecydowaniu się na abonament wybrany telefon (tj. HTC Touch HD) mogę odebrać w ciągu 2 dni (Na owym wykazie pisze że obowiązuje od 08 Maja BR.) może więc znów będzie w ofercie? Zastanawiam się nad play/allegro bo generalnie wole tel na kartę. Taką aukcję mam na oku http://www.allegro.pl/item630239774_htc_touch_hd_24m_gw_bez_locka_poznan.html 4 sztuki są jak coś.

Pozdro

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #455 dnia: Maj 09, 2009, 22:44:47 »
Sam posiadam HD-ka od niedawna, ale jak patrze na te ceny to mam ciarki na plecach - nigdy nie dałbym za ten sprzęt 2,5 tysia  :grin:

« Odpowiedź #456 dnia: Maj 10, 2009, 21:09:00 »
ALE!! pokazała mi Cennik "Telefonów na Życzenie" i jak twierdzi po zdecydowaniu się na abonament wybrany telefon (tj. HTC Touch HD) mogę odebrać w ciągu 2 dni (Na owym wykazie pisze że obowiązuje od 08 Maja BR.) może więc znów będzie w ofercie?

Pozdro
[/quote]

Może jest więc jeszcze nadzieja??  :wink:

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #457 dnia: Maj 11, 2009, 12:47:35 »
Ja zdecydowałem się jednak na allegro 1999zł Bez locka, 24mc-e gwarancji, PL menu i wszystko co w zestawie więc chyba się opłaca. Jutro paczka dojdzie to dam znać jakie wrażenia :D

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #458 dnia: Maj 11, 2009, 14:12:16 »
Ja scigam z Anglii bede mial w nastepnym tygodniu, wiec tez dam znac jak angielski sie sprawuje. Pozdr

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #459 dnia: Maj 11, 2009, 16:37:00 »
http://allegro.pl/item631000518_htc_touch_hd_nowy_bez_smlocka_pl_menu_poznan.html

Co sądzicie o tej aukcji? Wydaje się być pewnym sprzedawcą. Kupował już ktoś u niego?
Po komentarzach widze, że już HD-eka u niego ludzie kupowali i są zadowoleni. Gwarancja jest niby producenta więc tym bardziej się opłaca. Grubo się zastanawiam tylko powiedzcie o co zapytać sprzedawce?

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #460 dnia: Maj 11, 2009, 17:53:42 »
Nie wiem czy nie lepiej bedzie kupic od kogos, kto kupil i powiedzmy pobawil sie chwile i chce sprzedac...badz kupil tylko z mysla o sprzedazy...jest kilka takich ofert na allegro...ale to juz jak kto woli :D

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #461 dnia: Maj 11, 2009, 18:11:47 »
@Forest89 ja kupiłem za tą samą cenę tylko na innej aukcji ( http://www.allegro.pl/item630239774_htc_touch_hd_24m_gw_bez_locka_poznan.html ) więc jak poczekasz do jutra to ci powiem czy wszystko ok.

Pozdro

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #462 dnia: Maj 11, 2009, 18:19:56 »
@Forest89 ja kupiłem za tą samą cenę tylko na innej aukcji ( http://www.allegro.pl/item630239774_htc_touch_hd_24m_gw_bez_locka_poznan.html ) więc jak poczekasz do jutra to ci powiem czy wszystko ok.
Fajnie! Dowiedziałem się może od sprzedawcy z jakiego okresu produkcji jest ich HD-ek? Chyba faktycznie lepiej kupować w MAX-GSM. Ja od nich kiedyś kupowałem Nokie 6500 Slide i wszystko było ok, więc może i bym HDeka zakupił :)
Jak do Ciebie dojdzie to opisz mi wszystko :)

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #463 dnia: Maj 11, 2009, 20:23:25 »
Panowie kupujący na Allegro od tych różnych komisów GSM, a czy któryś z Was sprawdził u gwaranta (czyli w HTC Poland lub w firmie świadczącej serwis gwarancyjny) jak to dokładnie jest z gwarancją na HD-ki oferowane z fakturą/paragonem tylko na marżę???

Dla Waszej wiadomości: w książeczce gwarancyjnej HTC na stronach 26-27 są m.in. takie zapisy:

DEKLARACJA OGRANICZONEJ GWARANCJI
(...)
Niniejsza Ograniczona gwarancja udzielana jest na następujących warunkach:
1. Gwarancja jest udzielana tylko pierwotnemu nabywcy Produktu (Klientowi). Może jednak zostać przeniesiona na dowolną osobę, której Produkt został sprzedany, o ile firma HTC wyraziła zgodę na piśmie na takie przeniesienie własności (przy czym firma HTC nie będzie w nieuzasadniony sposób odmawiać udzielenia takiej zgody).
(...)
2. Niniejsza Ograniczona gwarancja jest udzialana na okres 24 miesięcy od daty pierwotnego zakupu urządzenia w przypadku urządzeń przenośnych (...)

W celu uzyskania świadczenia gwarancyjnego w ramach niniejszej Ograniczonej gwarancji klient winien przedstawić DOWÓD ZAKUPU.

Opinie sprzedawców z Allegro dot. gwarancji na skupione i ponownie sprzedawane telefony HTC nie są moim zdaniem wiarygodne i gdybym ja miał wydać ~2 tysiące zł, to najpierw postarałbym się o pisemną informację od HTC Poland.

BTW:: jest też zapis, że Ograniczona gwarancja jest ważna we wszystkich krajach UE oraz Islandii, Norwegii, Szwajcarii i Turcji.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline zuku

• *
  • 82
  • Sprzęt: HD2, Desire
« Odpowiedź #464 dnia: Maj 11, 2009, 21:00:26 »
no dokladnie tak jest, te komisy sprzedajace te HD'ki za 2000zł maja tak ze ich gwarancja nie jest uznawana przez producenta, jak Ci sie zwali sprzecik to wysylasz do nich i oni juz sie martwia jak to naprawic.
HTC Desire
NeoPhyTe Mod Sense-Froyo

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #465 dnia: Maj 11, 2009, 22:01:56 »
Pożyjemy zobaczymy, skoro  w aukcji jest napisane że gwarancja jest "Producenta" a nie "Serwisowa" to dla mnie jest to jednoznaczne z tym że w razie ew. problemów wysyłam urządzenie do serwisu HTC, paczka dojdzie jutro to wam powiem jakie kwity dostałem, szkoda się martwić na zapas. Wg tego zapisu Każdy sklep który sprzedaje Touch HD musi mieć pisemną zgodę na sprzedanie mi Tj. Kowalskiemu i prośbę o przeniesienie gwarancji na moją osobę. Czyli w połączeniu z pkt. 2 oznaczać by to miało że gdy powiedźmy sklep X kupi THD w Styczniu a sprzeda go w Maju to gwarancja wynosi wtedy 5mc-y mniej. Brzmi to dziwnie albo ja to źle interpretuję.

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #466 dnia: Maj 11, 2009, 22:27:24 »
Chyba zle, bo powinno oznaczac, ze Sklep X jest posrednikiem (przedstawicielem), ktory sprzedaje dany produkt, nadana gwarancja jest w dniu sprzedazy...w momencie kiedy teraz Kowalski sprzedaje produkt komus innemu, to gwarancja powinna przejsc na osobe nastepna...bo jak w wiekszosci kupna na paragon nie podawane sa dane kupujacego. Nie wiem jak to wyglada wtedy jak na Fakture Vat, ale jak znam życie jak ktos moze wziac na Fakture to moze i ja wystawic, wiec Fakture moza wtedy uznac na dowod zakupu...ale wtedy data gwarancji jest liczona od daty pierwszej sprzedazy...ktorej to kopia jest zwykle dolaczana wraz z kupnem przez kolejna osobe. Pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #467 dnia: Maj 11, 2009, 22:47:58 »
Pożyjemy zobaczymy, skoro  w aukcji jest napisane że gwarancja jest "Producenta" a nie "Serwisowa" to dla mnie jest to jednoznaczne z tym że w razie ew. problemów wysyłam urządzenie do serwisu HTC, paczka dojdzie jutro to wam powiem jakie kwity dostałem, szkoda się martwić na zapas. Wg tego zapisu Każdy sklep który sprzedaje Touch HD musi mieć pisemną zgodę na sprzedanie mi Tj. Kowalskiemu i prośbę o przeniesienie gwarancji na moją osobę. Czyli w połączeniu z pkt. 2 oznaczać by to miało że gdy powiedźmy sklep X kupi THD w Styczniu a sprzeda go w Maju to gwarancja wynosi wtedy 5mc-y mniej. Brzmi to dziwnie albo ja to źle interpretuję.

Całkowicie źle to interpretujesz...

1) jeśli sprzedawca na Allegro jest firmą, wystawia fakturę/paragon na konkretny towar, a do tego jeszcze wystawia swoją gwarancję (lub wydaje kartę gwarancyjną producenta), to przysługują Ci wszystkie uprawnienia i łatwo je wyegzekwujesz. Jeśli tak nie jest, to to co napisane jest na Allegro to tylko takie hasła reklamowe i egzekwowanie swoich uprawnień może być w praktyce niezwykle utrudnione lub wręcz niemożliwe,

2) co to znaczy:  gwarancja "Producenta" lub "Serwisowa"? Gwarancja jest świadczeniem dobrowolnym i musi być na piśmie. Z reguły gwarancji udziela producent i w jego imieniu wydaje ją (wypełnia i stempluje) sprzedawca towaru - aby była ona respektowana konieczne jest czasem spełnienie określonych warunków (np. przedstawienie dowodu zakupu). Gwarancje może oczywiście wystawić też sprzedawca i to on wówczas staje się Gwarantem. Wg warunków gwarancji HTC "Gwarancja jest udzielana tylko pierwotnemu nabywcy Produktu (Klientowi). Może jednak zostać przeniesiona na dowolną osobę, której Produkt został sprzedany, o ile firma HTC wyraziła zgodę na piśmie na takie przeniesienie własności (przy czym firma HTC nie będzie w nieuzasadniony sposób odmawiać udzielenia takiej zgody)." Jest to dość jasne i wyraziste sformułowanie...

3) o jakim sklepie piszesz? Takim, który oferuje urządzenia z polskiej dystrybucji HTC (czyli kupione od dystrybutorów lub oferowane przez operatorów GSM), czy o takim, który skupuje telefony od ludzi którzy je kupili od operatorów lub przywieźli z zagranicy?

W tym pierwszym wypadku jest to sprzedaż "pierwotna" - taki telefon może leżeć w sklepie/u operatora nawet rok, a i tak gwarancja biegnie dopiero od momentu sprzedaży. I nie jest tu wymagana zgoda HTC, bo to nie jest odsprzedaż, tylko sprzedaż.

W drugim wypadku, komis/handlarz telefonów sprzedaje telefon odkupiony od pierwotnego nabywcy - i to jest właśnie sprzedaż "wtórna", czyli w tym wypadku obowiązują wymagania określone przez HTC, a gwarancja biegnie od dnia "pierwotnej" sprzedaży konkretnego egzemplarza.

Synonim:: właśnie po to, aby się nie martwić później, warto czasem sprawdzić parę rzeczy przed zakupem - i nie nazywałbym tego "martwieniem się na zapas", lecz raczej przezornością...   B)

Tak, czy inaczej życzę Ci, aby Twój nowy HD doskonale działał do samego końca (czyli do dnia, w którym zakończysz jego używanie), no i żeby Twoja stopa nie wysunęła się z klapka na szyszkę...  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 22:50:03 wysłana przez biblo »
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #468 dnia: Maj 11, 2009, 23:15:49 »
Z drugiej jednak strony jakąś tam gwarancje mamy jeśli nie producenta do serwisową (komisową). Ale płacić 500 - 600 zł więcej za pewną gwarancje to przesada, dlatego ja wolę kupić sprzęt na Allegro i kupowałem i wcześniej i będę kupował :)

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #469 dnia: Maj 11, 2009, 23:43:52 »
No zobaczymy w każdym razie jakaś gwarancja jest :P

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #470 dnia: Maj 12, 2009, 00:02:29 »
No więc jutro wszystko nam tu ładnie opisz. Ja się grubo zastanawiam nad kupnem Blackstona. W MAX-GSM już kupowałem, ale Nokie 6500 Slide a to całkowicie inny sprzet. Gwarancje dostałem podbitą + paragon EMPIK-u. Gwarancja nie była całkowita bo podbita 5 dni wcześniej, ale można powiedzieć, że 24 miesiące :) Jestem ciekaw jak to jest z HD-ekiem bo z tego co mi wiadomo to oni mają go z Niemiec więc dowód zakupu na pewno nie będzie z jakiegoś polskiego sklepu tylko pewnie ich sklepowy, ale zobaczymy. Pozdro

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #471 dnia: Maj 12, 2009, 13:34:25 »
Paczka doszła :) Szczelnie zapakowana w dwie torby na przesyłki kurierskie.

Co do gwarancji to tak,
Jest Paragon ze Sklepu w Amsterdamie z wpisanym IMEI
Jest Paragon zakupu ze sklepu "Max GSM"
Jest też "Dowód zakupu z wpisanym IMEI , ceną, datą, napisem 24 mc-e gwarancji i pieczątka sklepu.

A oto zdjęcia zestawu :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0dcaa74f5e3baa54.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aae78180e5d4cb38.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ba8b118a637b433.html

Instrukcja jest Niemiecka
Oraz 2 płyty - Jedna z Demo Office a druga z instrukcją też są po Niemiecku

Potem dopiszę jakie wrażenia
W każdym razie jestem zadowolony :)

« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 13:39:45 wysłana przez Synonim »

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #472 dnia: Maj 12, 2009, 19:48:37 »
A z jakiego okresu produkcji jest Twój HD-ek? HT...???

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #473 dnia: Maj 12, 2009, 21:35:09 »
A jak mogę to sprawdzić bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia. Telefonik super tylko paluchy na ekranie są dość "mało efektowne". Ale reszta super.

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #474 dnia: Maj 12, 2009, 21:44:34 »
Pod baterią masz przylepe z numerem IMEI i numer S/N:HT<cyfry>
I jakie ty masz tam cyfry?
Zdaje mi się, że na pudełku też to masz więc chyba nie musisz wyciągać baterii?

*

Offline Synonim

• 17
« Odpowiedź #475 dnia: Maj 12, 2009, 21:59:04 »
Wiec jest tak S/N:HT94 EKD00020

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #476 dnia: Maj 12, 2009, 22:04:51 »
Więc to jest chyba tak, że 9 oznacza rok a 4 oznacza tydzień. A więc z najnowszej linii produkcyjnej nie jest, ale  ważne, że jest z 2009 roku bo te starsze miały problem z odchodzącym lakierem z obudowy. Przynajmniej mogę to powiedzieć według tego co piszą inni znawcy na tym forum ;)

*

Offline barwel

• 5
  • 2x BlueAngel oraz HTC Touch HD
« Odpowiedź #477 dnia: Maj 15, 2009, 21:50:16 »
Witam  :)
Chciałem tylko poinformować, że HD jest dostępny w sieci PLAY. Dzisiaj telefonik wykupiłem i bardzo się z tego cieszę. W warszawie telefon jest dostępny więc napierajcie do salonów. O ile mi udzielono dobrych wiadomości na całą Polskę zamówili dla indywidualnego klienta 50 a dla biznesu 150, ale za to głowy nie dam:)
Pozdrawiam i życzę powodzenia:)

« Odpowiedź #478 dnia: Maj 15, 2009, 22:13:10 »
Jutro gnam do salonu!!!!:P

*

Offline JNS

• *
  • 94
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #479 dnia: Maj 16, 2009, 00:04:58 »
ja własnie odbrałem w koncu HDka z Play. nie wiem jakbyło wczesniej ale teraz jest system po polsku.