HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!

• 513 Odpowiedzi
  • 84045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline SerRoberto

• 47
  • SG II, Note 10.1, Note 2
Odp: HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!
« Odpowiedź #390 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:41:15 »
No cóż szkoda słów jeśli chodzi o PLAYA.... ja im wypowiedziałem umowę bo tak jak idzie zauważyć mają klienta indywidualnego głęboko w czterech literach

Mowa było o INDYWIDUALNYM PODEJŚCIU DO KLIENTA... po tym czasie każdy z nas może to zinterpretować w swój sposób...
***SerRoberto***

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #391 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:22:53 »
A ja mam ciekawe doświadczenie z Electro World w Warszawie.

Już od kilku tygodni poluje na Allegro na THD ale chce odebrać osobiście w Wawie. Do tej pory nie pojawiła sie oferta tańsza niż 2649 z ElectroWorld. (dziś sie jakaś pojawiła za 2580) reszta to były inne miasta np można było kupić za 1350 w Krakowie itd. A tu nagle Electro World ogłosił promocję, że dziś 19.04.2009 obniża cenę wszystkich telefonów GSM o 10%. No to sobie pomyślałem, pojade sprawdzę możę mi sie uda ponizej 2400 kupić. I oczywiśćie KUPA!!!! Owszem są obniżone ceny ale na 3 najdroższe modele nie!!! Mało tego THD podrożało w stacjonarnyn sklepie do 2799!!!!!

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #392 dnia: Kwiecień 20, 2009, 09:37:56 »
Witam
W czwartek zamówiłem w sieci Play HDka w ofercie na kartę i zażyczyłem sobie go bez sim locka. Pani tam pracująca powiedziała mi, że nie mają go na stanie w magazynie i musi gdzieś tam wysłać maila i zapytać na kiedy by był i czy w ogóle będzie.  :worried: Wzięła ode mnie numer tel i powiedziała, że się ze mną skontaktuje.
Mam pytanie: Czy ktoś z was zamawiał w ten sposób HDka i czy długo czekał na odpowiedź z Play?? No i czy w ogóle kupił w ten sposób ten tel, a jeżeli kupił to kiedy to było??

Pozdrawiam

Witam
Ja robiłem dokładnie tak samo jak to opisałeś, dzwoniłem do Wrocławia i Lubina w sumie do pięciu salonów PLAY
Za każdym razem brali telefon kontaktowy, twierdząc że w ciągu kilku dni oddzwonią, minęło 2 miesiące i dalej cisza.
Zamówiłem HD w abonamencie dla firm i dwa dni puźniej już go miałem.

Czyli lipa  :worried: Pójdę do nich po tygodniu od zamówienia czyli w ten czwartek i się zapytam. Może jak bym od razu pieniążki wyciągną i zapłacił, albo jakąś zaliczkę dał to by to szybciej poszło :) Może pani w Playu nie zamówi dla mnie tel bo się boi że nie zapłacę, albo że mnie nie stać bo poszedłem do nich w dresie :wink: (z racji mojego wykonywanego zawodu - nauczyciel WFu ). No nic pozostaje jeszcze czekać. W czwartek pójdę i przelecę jej przed oczkami pieniążkami i napisze co i jak.

Pozdrawiam

*

Offline Fiury

• 17
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #393 dnia: Kwiecień 20, 2009, 13:26:44 »

Czyli lipa  :worried: Pójdę do nich po tygodniu od zamówienia czyli w ten czwartek i się zapytam. Może jak bym od razu pieniążki wyciągną i zapłacił, albo jakąś zaliczkę dał to by to szybciej poszło :) Może pani w Playu nie zamówi dla mnie tel bo się boi że nie zapłacę, albo że mnie nie stać bo poszedłem do nich w dresie :wink: (z racji mojego wykonywanego zawodu - nauczyciel WFu ). No nic pozostaje jeszcze czekać. W czwartek pójdę i przelecę jej przed oczkami pieniążkami i napisze co i jak.

Pozdrawiam
Wiesz, może ten dres jakiś niemarkowy ;) hehe
Jak ja kupowałem to zadzwoniłem na infolinię i gość mi powiedział, w którym salonie mają na stanie. Poszedłem tam. Najpierw zacząłem wypytywać ogólnie o ofertę, potem zapytałem o telefony i w końcu o HD. Dostałem odpowiedź, że no nie mają dostęnych... "a czy byłby Pan zainteresowany?". To powiedziałem, że jak by się jakiś znalazł to bym go kupił od razu. No i tak się stało, że akurat miałem "szczęście" bo pracownik salonu go sobie odłożył ale się rozmyślił i mogą mi go sprzedać. ;) No więc się udało :)
Generalnie jak ktoś chce kupić w salonie to zamiast latać po sklepach lepiej zadzwonić na infolinię i niech sprawdzą. To zwiększa szansę trafienia do właściwego salonu :)

Pzdr,
Fiury

*

Offline JNS

• *
  • 94
« Odpowiedź #394 dnia: Kwiecień 20, 2009, 21:21:26 »
A ja ciągle czekam. Konsultant dla firm załatawia mi już HD około 3 tygodnie bez skutku. Informacja jaką otrzymałem to że HTC nie wystawia gwarancji na telefony poniewaz nie mają serwisów, a play bez gwarancji nie sprzeda... Sprobuje jeszcze jutro na tą infolinię lub pozostanie mi wziąc xperie. Może chce ktoś się zamienić ? xperia na hd.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #395 dnia: Kwiecień 20, 2009, 22:00:36 »
HTC w odpowiedzi na moje zapytanie odnosnie wymiany obudowy:
W nawiązaniu do zapytania sugerujemy o kontakt z serwisem reperacyjnym.
Poniżej podaje dane kontaktowe:
REGENERESIS (Warsaw) Sp.zo.o
ul. FALENCKA 1B 05-090 RASZYN WARSZAWA POLAND
www: http://www.regenersis.pl/
e-mail: customerservice@regenersisplc.com

Jeśli w przyszłości wystapią jakiekolwiek problemy z telefonem HTC prosimy o kontakt z nami.
HTC Europe.
http://www.htc.com/europe/CA_Hotline.aspx

Infolinia HTC 00800 121 1666 Poniedziałek - Piątek w godzinach (9:00 - 17:30)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #396 dnia: Kwiecień 21, 2009, 14:09:06 »
Pojawił się w ofercie Orange dla firm

Ceny Orange'owe....mimo iz zaczynaja sie od zlotowki :-)
Na stronie jeszcze brak do wyboru ale jest w cennikach od 23.04.2009

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #397 dnia: Kwiecień 22, 2009, 11:26:28 »
W Orange dla klientów indywidualnych też będzie...

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #398 dnia: Kwiecień 22, 2009, 15:33:39 »
Witam, cala rozpiska jest jaki abonament/mix i jaka cena http://www.orange.pl/klienci_ind/telefony/htc/htc_touch_hd tylko jak narazie chwilowo niedostepny. Pozdrawiam

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #399 dnia: Kwiecień 22, 2009, 19:14:29 »
Witam
W czwartek zamówiłem w sieci Play HDka w ofercie na kartę i zażyczyłem sobie go bez sim locka. Pani tam pracująca powiedziała mi, że nie mają go na stanie w magazynie i musi gdzieś tam wysłać maila i zapytać na kiedy by był i czy w ogóle będzie.  :worried: Wzięła ode mnie numer tel i powiedziała, że się ze mną skontaktuje.
Mam pytanie: Czy ktoś z was zamawiał w ten sposób HDka i czy długo czekał na odpowiedź z Play?? No i czy w ogóle kupił w ten sposób ten tel, a jeżeli kupił to kiedy to było??

Pozdrawiam

Witam
Ja robiłem dokładnie tak samo jak to opisałeś, dzwoniłem do Wrocławia i Lubina w sumie do pięciu salonów PLAY
Za każdym razem brali telefon kontaktowy, twierdząc że w ciągu kilku dni oddzwonią, minęło 2 miesiące i dalej cisza.
Zamówiłem HD w abonamencie dla firm i dwa dni puźniej już go miałem.

Pozdrawiam

Nie wytrzymałem i byłem dzisiaj w Play. Pani powiedziała mi że na razie nie mają HDków w magazynach i nie wie kiedy będą. Więc ja przeszedłem do rzeczy i powiedziałm że jeżeli chodzi o pieniążki to mogę zapłacić gotówką jeszcze dziś. Gościówa powiedziała mi że dlatego nie ma w magazynach bo na razie ich nie zamawiają ponieważ mają jedną wielką wadę... gubią sygnał przy zmianie nadajników  :O Nie wiem co to dokładnie znaczy. Dodała jeszcze że nie zamawiają ponieważ sprzęt szwankuje a im zależy na tym aby klient był zadowolony i dopóki HTC nie usunie usterki w Play nie będzie HDków. Czy wasze HDki gubią sygnał na przykład podczas dłuższej rozmowy podczas jazdy??

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 19:18:39 wysłana przez Gibki1 »

*

Offline Jerry87

• 34
  • Sprzęt: Touch HD,i8510,N95 8GB,W950,iPhone 3g 16GB
« Odpowiedź #400 dnia: Kwiecień 22, 2009, 20:37:32 »
A ktory telefon nie gubi sygnalu podczas zmiany nadajnika skoro wlasnie brak dobrego sygnalu jest powodem dla ktorego telefon loguje sie na inny BTS co wyglada mniej wiecej tak
Słaby sygnal>wylogowanie sie z danego nadajnika (brak sygnalu,racja :] ) >logowanie sie do drugiego nadajnika.
Moj HD nie ma z tym problemu,ba u mnie w pracy ma lepszy zasieg niz iPhone czy N95.Po prostu wykrecaja sie.Jakby HDek mial z tym problem to raczej na forum byloby glosno.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #401 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:28:11 »
Bo ktoś Pani powiedział żeby takie pierdoły mówiła i mówi a "ciemny naród" łyka  :D .
Szybciej bym uwierzył w powody: łuszczący się lakier czy brak polonizacji niż coś takiego, swoją drogą to HTC olewa Polskę równo i nie pomogą nawet wywiady jakiegoś menadżera na pewnym pewnym portalu. Na moje pytanie dlaczego nie mogę pobrać nowego softu angielskiego do mojego HD który miał fabrycznie soft angielski z nakładką kazano mi czekać "few weeks" - tylko na co bo chciałem możliwość wgrania wersji angielskiej a nie polskiej  :O .
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #402 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:00:58 »
... Po prostu wykrecaja sie.Jakby HDek mial z tym problem to raczej na forum byloby glosno.

No właśnie też tak myślę że było by głośno na forum, a nie przypominam sobie żebym o czymś takim czytał. W sumie jest temat gdzie użytkownicy skarżą się na zasięg ale to wina płyty głównej, którą już paru osobom wymienili.

Pozdrawiam

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #403 dnia: Kwiecień 23, 2009, 11:33:16 »
w Orange sa juz dostepne HDki. Pozdro

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
« Odpowiedź #404 dnia: Kwiecień 23, 2009, 19:39:42 »
Juz na allegro są z Orange PL. Teraz to juz cena bedzie spadała ;)))

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #405 dnia: Kwiecień 24, 2009, 08:49:54 »
...Teraz to juz cena bedzie spadała ;)))

szczerze powątpiewam  :mysli:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline JNS

• *
  • 94
« Odpowiedź #406 dnia: Kwiecień 24, 2009, 08:57:05 »
raczej chwilowo wzrośnie, orange dużo drożej sprzedaje niż play(sprzedawał). Jestem na (fikcyjnej ?) liscie oczekujących juz jakies 3tygodnie i ciągle nic. Moja cierpliwość się kończy..

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #407 dnia: Kwiecień 24, 2009, 09:56:41 »
Tez mowiac szczerze watpie aby spadla, za duzo ludzi chce go kupic, stad jest w cenie...ale tez sami kupujacy nie chca sprzedawac ponizej 2000 uzywki...ale fakt faktem ceny w orange to porazka...ciekawe jak u nich z dostepnoscia. Pozdrawiam

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #408 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:33:59 »
raczej chwilowo wzrośnie, orange dużo drożej sprzedaje niż play(sprzedawał). Jestem na (fikcyjnej ?) liscie oczekujących juz jakies 3tygodnie i ciągle nic. Moja cierpliwość się kończy..

Ja też niby jestem na "fikcyjnej" liście oczekujących w Play i chyba się nie doczekam  :-|
Trzeba będzie chyba dopłacić i kupić w jakimś sklepie :-|

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #409 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:41:21 »
A ktory telefon nie gubi sygnalu podczas zmiany nadajnika skoro wlasnie brak dobrego sygnalu jest powodem dla ktorego telefon loguje sie na inny BTS (...)

A cóż Ty za głupoty wypisujesz?!? Czy myślisz, że jak np. jedziesz samochodem, to jesteś "podpięty" do jednego BTS-a?!? Guzik prawda, Twój telefon przełącza się z nadajnika na nadajnik, w zależności od lokalizacji i siły sygnału. I co, przerywa Ci rozmowę? Zapewne nie...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #410 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:45:35 »
A ktory telefon nie gubi sygnalu podczas zmiany nadajnika skoro wlasnie brak dobrego sygnalu jest powodem dla ktorego telefon loguje sie na inny BTS (...)

A cóż Ty za głupoty wypisujesz?!? Czy myślisz, że jak np. jedziesz samochodem, to jesteś "podpięty" do jednego BTS-a?!? Guzik prawda, Twój telefon przełącza się z nadajnika na nadajnik, w zależności od lokalizacji i siły sygnału. I co, przerywa Ci rozmowę? Zapewne nie...

Ja tylko powtarzam co mi "mądra" pani w Play powiedziała że HDki gubią sygnał i dlatego nie ma ich w Play i Play ich przez to nie zamawia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 11:48:48 wysłana przez Gibki1 »

*

Offline Jerry87

• 34
  • Sprzęt: Touch HD,i8510,N95 8GB,W950,iPhone 3g 16GB
« Odpowiedź #411 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:03:17 »
biblo,po czesci masz racje.Jednak w chwili gdy nadajnik jest zbyt daleko by uzyskac odpowiednia sile sygnalu dla telefonu a ten szuka nowego to przeciez mozna to nazwac zjawiskiem takim jakim wykrecaja sie w play ze niby traci zasieg  :wink: glupot nie pisze moze po prostu zle mnie zrozumiales  :] jesli natomiast dwa btsy sa na tyle blisko by mogl sie przelaczyc to to robi bez bolu.

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #412 dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:49:51 »
Z tego co widze, to brak HDkow w Orange, brak w Play...wiec watpilwe zmiany cen.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #413 dnia: Kwiecień 24, 2009, 21:56:54 »
biblo,po czesci masz racje.Jednak w chwili gdy nadajnik jest zbyt daleko by uzyskac odpowiednia sile sygnalu dla telefonu a ten szuka nowego to przeciez mozna to nazwac zjawiskiem takim jakim wykrecaja sie w play ze niby traci zasieg  :wink: glupot nie pisze moze po prostu zle mnie zrozumiales  :] jesli natomiast dwa btsy sa na tyle blisko by mogl sie przelaczyc to to robi bez bolu.

To może być problem podobny do tego, który miała Era jakiś czas temu - jeśli telefon był ustawiony na automatyczne przełączanie GSM/3G i przy zmianie BTS-a następowała zmiana również sposobu transmisji, to zdarzało się rozłączanie połączenia - jedynym dostępnym wówczas rozwiązaniem było ustawianie na stałe tylko jednego trybu.

Może Play również z tym ma problem...? Tym bardziej, że część infrastruktury mają swojej, a część wynajmują od Plusa...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #414 dnia: Kwiecień 25, 2009, 12:58:24 »

Może Play również z tym ma problem...? Tym bardziej, że część infrastruktury mają swojej, a część wynajmują od Plusa...

ja zauważyłem że mnie rozłącza gdy się przełącza z play na plus i odwrotnie (czyli obca sieć)
a jak ustawie na sztywno plus to wszystko gra. to samo play. przypuszczam że związane jest to z "dzierżawą playa"

« Odpowiedź #415 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:55:50 »
Touch HD jest dostępny bez problemu w orange. Ja kupiłem 22 kwietnia ;) Po prostu w orange pierwszeństwo mają salony firmowe, a nie partnerskie (polecam w bluecity w warszawie - bez kolejek).

A ceny orange bardzo spadają w taryfach biznesowych... to wiem z własnego doświadczenia.

*

Offline zbig10101

• 11
  • Sprzęt: kaiser
« Odpowiedź #416 dnia: Kwiecień 27, 2009, 12:42:26 »
Podobno sytuacja ma się zmienić po 15 maja, tak dowiedziałem się w punkcie play

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #417 dnia: Kwiecień 27, 2009, 19:04:31 »
Podobno sytuacja ma się zmienić po 15 maja, tak dowiedziałem się w punkcie play

czyli że co?? mają być dostępne dla klientów indywidualnych?? Co powiedzieli Ci w Play?? Jestem ciekawy bo chcę go kupić właśnie w play bo najtaniej wyjdzie.

*

Offline JNS

• *
  • 94
« Odpowiedź #418 dnia: Kwiecień 27, 2009, 23:48:23 »
jutro zadzwonie do konsultanta ktory wpisawal mnie na (fikcyjna?) liste oczekujacych i sie dopytam.. To juz kolejny termin ktory podaja.

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
« Odpowiedź #419 dnia: Kwiecień 28, 2009, 08:52:52 »
jutro zadzwonie do konsultanta ktory wpisawal mnie na (fikcyjna?) liste oczekujacych i sie dopytam.. To juz kolejny termin ktory podaja.

To daj znać jak się czegoś dowiesz bo ja również jestem na tej "fikcyjnej" liście oczekujących. Mama nadzieje że jak się pojawi w Play to będzie już z polskim softem jak w orangutanie.