HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!

• 513 Odpowiedzi
  • 84139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kjawo

• 30
Odp: HTC TOUCH HD - GDZIE KUPIĆ? - informacje o miejscach zakupu !!!
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 14, 2009, 09:38:01 »
Zerknąłem na www.oleole.pl i cena Touch HD skoczyła z 2199 na 2399,-
Na www.Euro.com.pl kosztuje teraz 2499,-
To chyba jakiś nonsens... Nie wiem, czy taka polityka dostarczy dodatkowych klientów....   Są to ceny na dziś (14.01.09 godz. 09:30)

« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 14, 2009, 10:01:58 »
To nie polityka tylko kurs dolara i euro. Cena jest raczej stala w hurcie. Roznice wynikaja z kursu. Z racji sporego zainteresowania HDkiem obnizek w hurcie tez nie ma sie co spodziewac, tymbardziej ze alternatywnego modelu na rynku Polskim i EU - nie ma :-(. Obawiam sie ze cena spadnie u dystrybutora jak pojawia sie nowe modele lub spadnie dolar i euro. Na co tez nie zanosi sie niestety. Dam przyklad obrazujacy. Monitor LCD 22" HP w hurcie w listopadzie kosztowal 1050zl obecnie prawie 1300.   :( ...... jestesmy ofiara ...kryzysu :-) w tym przypadku zlotowki

*

Offline TheBadBoy

• 14
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 14, 2009, 10:43:07 »
A miałem zamawiać w Euro w niedziele po 2299 pln, ale myśle "zamówie sobie rano", a rano było już 2399pln, dzisiaj znowu 100 w góre... no i mam pozamawiane  :mad:

*

Offline kjawo

• 30
« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 14, 2009, 11:54:05 »
Wiem, że różnica kursów ma znaczenie, jednak warto spojrzeć na różnicę...
Załóżmy, że transakcje są rozliczane w dolarach, sklep oleole.pl Touch HD za 2199 detal
Średni kurs dolara w grudniu 2008 to 2,9715   (NBP)

czyli 2199/2,9715=740,0303 (cena detaliczna liczona w $)
przy kursie dzisiejszym:  3,1162

740,367*3,1162=2306,08zł  a sklep ma cenę 2399,-         (czyli o ponad 4% więcej)

Więc rachunek troszkę inny...
Należy też wziąć pod uwagę, że sprzęt elektroniczny bardzo szybko się starzeje i pomimo tego, że jest najwyższym modelem w gamie HTC, cenowo powinien spaść. Zwłaszcza, że porównywalny SE X1 jest dużo tańszy. (ceny allegro)

Wiem, wiem... X1 jest sporo na allegro, a Touch HD mało (  wyłączność Play :(  )

« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 14, 2009, 12:24:28 »
:-) to nie apteka. Sprzedawcy dobrze sie orientuja jak jest z popytem na dany produkt. To tez ksztaltuje ceny.Do ceny dochodzi jeszcze wartosc wynegocjowana na partie. Czyli jezeli sklep kupuje u dystrybutora 20szt to ma okreslona kwote do zaplaty. Jezeli wartosc zamowienia to 40szt (czyli przekroczy kolejny prob) to dodatkowo sklep otrzymuje upust 2%. Jezeli mniej niz 20szt to sprzet jest drozszy o np. 2%. Co jeszcze. Informacja o dostepnosci. Jezeli HTC HD jest malo dostepne na rynku a zapotrzebowanie jest spore to mozna dac troszke drozej w sklepie bo i tak zejdzie.
Co do starzenia sie produktow to nie determinuje tego czas. Ale pojawienie sie konkurencyjnego modelu, nowego modelu, nowej technologii, spadek popytu, zbyt duza podaz itp.
HTC HD przynajmniej na papierze nie ma konkurencji w Polsce. X1 to inna bajka (klaw sprzetowa, mniejszy ekran itd). Na razie trzeba cierpiec z powodow jakie wypisalem. Czekam na ruch w PLAY (ma nadzieje ze ceny utrzymaja i poprawia dostepnosc). W dniu dzisiejszym maja sie pojawic dwie nowe oferty promocyjne w play (abonamentowe ponoc)....moze i remament w play sie tez juz zakonczy (najwyzszy czas).
Wg doniesien HTC ma wypuscic 25modeli w tym roku czyli srednio 2 na miesiac. Moze nastepcy zmienia na nizsze ceny touch hd. Czego Tobie , innym i sobie zycze

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 14, 2009, 12:35:56 »
Zwłaszcza, że porównywalny SE X1 jest dużo tańszy. (ceny allegro)

Porównywalny?...... hm..... pod jakim kątem?

Technicznie X1 można porównywać z Touch Pro a nie z HD. Problem polega na tym że HD nie ma w tej chwili prawdziwego konkurenta no chyba że ktoś zrobi jeszcze mniej trafne porównanie z Iphone'm ale to już inna historia. Jest dokładnie tak że rynek dyktuje cenę - popyt jest wysoki więc i cena też (niestety).

Opcją powodującą zmniejszenie ceny będzie na pewno wejście HD do Orange i tym wiążę największe nadzieje :)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 14, 2009, 15:19:42 »
A kiedy ma wejść do Orange?
Moim zdaniem nawet jeśli wejdzie, to będzie kosztował 1499 w abonamencie za 200 PLN, a w najniższych tyle co w sklepach RTV albo więcej, więc nie sądze żeby było na co czekać w tej kwestii.

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:41:37 »
Gdziesz w Warszawie w salonie jest to mozliwe ??

Zagladales do Play'a przy Pl. Konstytucji ?
Na tej scianie co salon Ideii.......uuuups Orange ;-)

Zagladalem, obdzwonilem cala chyba Warszawe, nigdzie w Playu nie ma na chwile obecna  :(  czekaja na dostawe i PODOBNO ma byc lada chwila  :O~

buntownik, nie z wyboru - charakteru

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 15, 2009, 18:50:49 »
niestety - na allegro są jakieś dziwne aukcje - same wysyłki odbiór a osobisty niemożliwy - brak odpowiedzi na emaile - radzę uważać  :(

« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 18, 2009, 23:33:42 »
Głównie dla warszawiaków i bezpośredniej okolicy: wczoraj wieczorem w Saturnie w Arkadii były 4 sztuki po uwaga: 2249 pln! W tej chwili są najwyżej 3, bo jednego mam w domu :)
Ja chciałem już zamawiać w e-busola.pl czy innym navistore. Wcześniej chciałem jeszcze pomacać. No to do MM, a tam 2699 pln. Później, coraz bardziej "podjarany" odwiedziłem Saturn w BlueCity - tam 2599pln, w dodatku tylko jeden wymacany wystawowy. A nawet chciałem negocjować cenę jeżeli mieliby więcej. No i pan sprzedawca skierował mnie do informacji, tam obdzwonili inne Saturny i niespodzianka: są tylko w Arkadii i za wspomniane 2249 pln.

Jednego złapałem, życzę powodzenia i udanych łowów!

kakaes

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC HD, Motorola Milestone
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 18, 2009, 23:36:17 »
No to gratuluje zakupu, ja kupiłem w RTV Euro AGD przez internet, odbiór w sklepie, za całe 2400,

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 20, 2009, 12:13:55 »
Kiedy w ORANGE PL?  :]

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 20, 2009, 15:09:07 »
Kiedy w ORANGE PL?  :]

Pewnie nigdy, ze względu na Playa, może to i dobrze :) bo brandowane softy są bee

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 20, 2009, 22:24:38 »
No i zakupiony :) Udalo sie trafic ostatni model w Saturnie w Playu :) Pelnia szczescia :)

buntownik, nie z wyboru - charakteru

« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 25, 2009, 18:24:47 »
Play podobno podpisał umowe na pół roku, ale jakos nie umie zapewnic dostaw. Kompromitacja.
Natomiast w sklepach gdzie cena jest powyzej 2000 wcale sie tak dobrze nie sprzedaje.
Podobno maja obnizyc cene, zeby wzrosla sprzedaz.

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 25, 2009, 20:34:00 »
Pewnie, podobno, prawdopodobnie, może, możliwe, zapewne i zero konkretów, nie ma co czekać tylko brać euro w góre = cały sprzęt w góre

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 25, 2009, 21:48:43 »
no noo noo ,,,ceny na alegro faktycznie zasuwaja ostro w gore,,,od 2400 do 2600 nawet widze,,,ceny przeciwnie do wykresu akcji na gieldach... :mrgreen:

« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 27, 2009, 10:38:48 »
no noo noo ,,,ceny na alegro faktycznie zasuwaja ostro w gore,,,od 2400 do 2600 nawet widze,,,ceny przeciwnie do wykresu akcji na gieldach... :mrgreen:

Sprawdź jeszcze w aukcjach zakonczonych ile sie sprzedalo i w jakiej cenie. Nie sztuka wystawic HD za 2500, ale spotkac frajera ktory to kupi. A nawet jesli jeden sie znajdzie to chyba firmie HTC zalezy na sprzedazy wiekszej ilosci sztuk niz kilka.

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 27, 2009, 12:28:04 »
wszędzie podrożało przez cene euro

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 27, 2009, 12:45:16 »
W Electroworld Katowice coś około 2350 pln
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline elektrod

• *
  • 67
  • Sprzęt: mój pierwszy HTC -  Touch HD
« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:04:07 »
No to gratuluje zakupu, ja kupiłem w RTV Euro AGD przez internet, odbiór w sklepie, za całe 2400,

Czy HD zakupione poza palyem posiadają WM w polskiej wersji językowej czy tylko nakładkę?
ROM     : eXperience V 6.0
Radio   : 1.14.25.24

*

Offline michnior

• 9
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:25:30 »
Ja kupiłem swojego za 2399 zł w RTV Euro AGD  :D Niestety teraz kosztuje juz o 100 zł wiecej ;]

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:26:14 »

Czy HD zakupione poza palyem posiadają WM w polskiej wersji językowej czy tylko nakładkę?

Nie ma polskiej lokalizacjie, gdzuie bys nie kupil jezeli telefon jest z jezykiem polskim to ma nakładkę spolszczajaca.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #293 dnia: Luty 01, 2009, 11:50:21 »
yyyy czy ktos z Was widzial/slyszal w ciagu ostatniego miesiaca by HD byl dostepny w Play??? bo ja probuje go znalesc od 2-3 tygodni w jakimkolwiek salonie Play w okolicach Koszalina i lipa  :-| ... cos mi sie wydaje ze po tym jak pojawil sie sporadycznie w grudniu, to sluch o nim zaginal  :P ... zupelnie jakby to byl "telefon widmo"  :wink:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #294 dnia: Luty 01, 2009, 12:06:28 »
Założę się, że sporo forumowiczów ma rodziny poza granicami kraju. Jeśli tak się składa, że można im zaufać z większą kwotą to ja bym polecił, albo kupił Touch HD na ebay UK i albo ugadał się na zapłatę po powrocie, albo na przelew do nich przez jakiś google/moneybookers itp. Moja kobieta uparła się na niego to kupiłem, nowy nie otwarty od Orange UK kosztował mnie (fakt, że miałem fuksa gdyż aukcja kończyła się jak wszyscy byli w drodze do pracy) 380 funtów, co przy kursie w tamtym dniu wyszło 1800zł. Do tego ściągnięcie simlocka i tyra jak należy. Oczywiście nie ma to jak gwarancja z Polski, ale dla niektórych te 500zł może być warte poniesionego ryzyka. Plus nie wiem jak u nas, ale tam Orange dorzuca 8GB microSD do pudełka.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 12:10:33 wysłana przez Michel »
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #295 dnia: Luty 01, 2009, 12:15:56 »
to jest moze i dobre rozwiazanie ale ja chce go wziac na firme i potrzebna mi jest FV  :wink: a Play ma swietna cenowo oferte jesli chodzi o HD bo kosztowalby mnie tylko 1000zl netto ;)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #296 dnia: Luty 01, 2009, 14:16:27 »
Orange milczy na temat wprowadzenia HD do oferty w Polsce. Jeśli Play ma rzeczywiście umowę z HTC na wyłączność to jakaś porażka bo sami niewiele sprzedają a innym blokują.

Pewnie nigdy, ze względu na Playa, może to i dobrze :) bo brandowane softy są bee

Soft w HTC TP np nie ma brandowania... przynajmniej widocznego na pierwszy rzut oka a ROM można zawsze zmienić.

A co do cen na allegro po teoretycznym wejściu do Orange to myślę że byłyby takie jak TP czyli około 1500zł a Automapą i zestawem samochodowym. Ale to tylko takie moje przemyślenia oparte na tym że TP i HD są w porównywalnych cenach w wolnej dystrybucji.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline elektrod

• *
  • 67
  • Sprzęt: mój pierwszy HTC -  Touch HD
« Odpowiedź #297 dnia: Luty 02, 2009, 14:21:04 »
w www.euro.com.pl cena znowu podskoczyła do 2699. Chyba troszkę im się pomieszało. Z czasem powinna cena spadać, a nie rosnąć.
ROM     : eXperience V 6.0
Radio   : 1.14.25.24

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #298 dnia: Luty 02, 2009, 15:51:13 »
Z czasem zawsze cena spada, ale cena w dolarach lub euro, bo sprzęt jest sprawadzany z zagranicy. A że kusy tych walut cały czas pną się w górę, to i cena w PLN rośnie.... niestety... W ostatnim czasie kurs EUR wzrósł o ~20%, a patrząc na zeszłoroczne "dołki", to te procenty będą o wiele większe!

Moim zdaniem w niedługim czasie bardziej masowo sprzedawane towary (sprzęt RTV, AGD) zaczną drożeć, bo skończą się zapasy sprowadzone jesienią. W przypadku mniej masowych towarów (jakimi są np. palmtopy), już mamy doczynienia z tym zjawiskiem...

Pozdrawiam,
biblo

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #299 dnia: Luty 02, 2009, 16:57:38 »
heheh nic tak nie cieszy jak drożej sprzęt który sie kupiło