Witam
Po raz pierwszy się tu wpisuję, ale śledzę to forum (a raczej dział HTC) od pół roku i postanowiłem się wpisać, bo mi też mówiono o konieczności płacenia ubezpieczenia, którego oprocentowanie wynosiło 0,7% miesięcznie.
Długo rozmawiałem ze sprzedawcą i po dłuższej dyskusji powiedziałem co myślę o takich praktykach i oszukiwaniu klienta. W końcu zgodziłem się na 6 rat spłaty (w Cetelem Bank do 6 rat można spłacać bez ubezpieczenia) bo jestem w stanie spłacić w te kilka miesięcy HDeka oraz ze względu na cenę 2199 zł. Ale tu niespodzianka system banku nie przepuścił mnie przez sito weryfikacyjne. I klops. Z wielkim bólem i przeczuciem, że z tym ubezpieczeniem coś śmierdzi wybrałem spłatę 20 rat w GE Money Bank, tym razem bank ten nie oferował spłaty w ratach wolnych od ubezpieczenia. Tak więc biorąc na 20 rat przepłaciłbym za ubezpieczenie 307,86 zł. I tutaj też bank nie zweryfikował mnie pozytywnie. Była jeszcze możliwość sprawdzenia jak to jest w Lukas Banku, ale potrzebne jest zaświadczenie o zarobkach. Jedyne co mogłem jeszcze zrobić to przedłużyć rezerwację telefonu do 20 grudnia.
Mocno wkurzony wróciłem do domu i wysłałem maila do sklepu internetowego z zapytaniem na które otrzymałem także odpowiedź:
Witam
Chciałbym, się dowiedzieć jak to jest z ubezpieczeniem dobrowolnym?
Na Waszej stronie jest napisane:
"· koszty rat - 0 zł, płacisz tylko cenę produktu!,
· wysokość miesięcznej raty - 1/30 ceny produktu,
· liczba miesięcznych rat - 30,
· termin rozpoczęcia spłat - po miesiącu od daty zakupu,
· wysokość wpłaty w dniu zakupu - 0 zł.
Przykład: produkt kosztuje 1.500 zł, spłacasz 30 miesięcznych rat po 50 zł (RRSP - 0%)"
oraz
"Raty i kredyty z ubezpieczeniem
W razie utraty pracy, poważnej choroby lub nieszczęśliwego wypadku nie musisz się martwić o spłatę rat Twojego kredytu!
Informujemy klientów o możliwości wyboru zawarcia umowy kredytowej / ratalnej z opcją ubezpieczenia lub bez ubezpieczenia kredytu.
Ubezpieczenie jest dobrowolne"
I tutaj moje pytanie. Skoro ubezpieczenie jest dobrowolne to dlaczego pani obsługująca na stanowisku "Euro raty" przekonywała mnie kilkakrotnie o konieczności ubezpieczenia kredytu, którego oprocentowanie w obu sprawdzanych bankach (G Money, Cetelem Bank S.A.) wynosi 0,7% miesięcznie?
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Od: maciej.zurawlewski@euro.com.pl w imieniu Sklep.Internetowy@euro.com.pl
Wysłano: 13 grudnia 2008 16:57:39
Do: czeczot3@hotmail.com
Witam,
Proszę kierować się regulamin ze strony jest on zobowiązujący czyli ubezpieczenie nie jest obowiązkowe, Pani na kasie powinna znać regulamin jeżeli tak nie jest proszą zgłosić sprawę kierownikowi sklepu.
Pozdrawiam
Żurawlewski Maciej
Specjalista ds. obsługi zamówień internetowych
Tel. (022) 534 58 55
Euro-net Sp. z o.o.
No i tak się sprawy mają jeżeli chodzi o ubezpieczenie kredytu. A co do negatywnej odmowy banku podejrzewam, że skradziony portfel z dokumentami ponad rok temu posłużył złodziejom do "skradzenia tożsamości" i mam złą opinię w Biurze Informacji Kredytowej S.A., który ma na celu wspomaganie podejmowanych decyzji kredytowych przez banki. Wcześniej nie miałem żadnych problemów z uzyskaniem jakiegokolwiek kredytu.
Pozdrawiam