|HTC Touch HD| Backup z poziomu windowsa

• 4 Odpowiedzi
  • 2403 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

|HTC Touch HD| Backup z poziomu windowsa
« dnia: Grudzień 08, 2009, 00:49:06 »
Czołem,

ekran dotykowy mojego HTC Touch HD padł. Zrobił to na tyle bezczelnie, że padł całkowicie. Szczęściem w tym nieszczęściu jest fakt, że posiadam ważną gwarancje na którą HTC niedługo pojedzie. Problem jest z ... no właśnie, z backupem, google mówi o masie programów do WM6, które zrobią to za mnie, wystarczy je zainstalować i z poziomu smarphone'a wykonać kopie zapasową. Zapewne to wygodny sposób, niestety w moim przypadku nieosiągalny. Mogę co najwyżej podłączyć HTC'a do komputera - i tyle. Stąd moje pytanie - jak w temacie - czy z poziomu windowsa jest możliwość wykonania backupu (chodzi mi głównie o książke telefoniczną, maile, smsy). Z resztą rzeczy spokojnie sobie poradzę.

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.

*

Offline zoomol

• **
  • 129
  • Android n00b :D
  • Sprzęt: HTC Sensation (Non-branded) S-OFF & permroot
Odp: |HTC Touch HD| Backup z poziomu windowsa
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2009, 00:55:24 »
...jeśli uda Ci się zsynchronizować HaDeka przez ActiveSync (XP) lub MobileDevice Center (Vista, 7) to spokojnie zbackupujesz sobie z Outlook'iem lub Outlook Expressem kalendarz, kontakty, maile, notatki, zadania... Gorzej z SMSami...
Ja mam zazwyczaj tak, że gdy po raz pierwszy podłączam HD do kompa (XP), to ActiveSync tworzy nowy profil połączenia, w którym pyta mnie co chcę synchronizować, nic nie dotykam na PDA....
Ponieważ nie używam nic innego do backupu, to tylko tyle mogę pomóc. Zapewne znajdą się amatorzy PIMBackup, SPB Backup, którzy będą mogli służyć wskazówkami :)
Pozdrawiam
Zoomol
HTC Sensation (Pyramid) :D
ROM: HyperNonSense 0.7>ICS 4.0.3
HBOOT: 1.27.1100 KERNEL: 3.0.16-g5e58c5e htc-kernel@18000-build-144 #1
RADIO: 11.22.3504.07_M, Kompilacja: HyperNonSense ICS v6 (firmware: 3.30.401.101)

*

Offline Karambolek

• **
  • 165
  • HTC Blackstone.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2009, 05:21:57 »
Zainstaluj z poziomu windowsa EveryWAN Remote Support Personal Edition, bedziesz mogl calkowicie zdalnie obslugiwac sprzet nie wiem tylko czy przy instalacji nie jest wymagane klikniecie zezwalajace na instalacje bo to moze byc problem.
Ewentualnie to samo z programem mymobiler, moze przy jego instalacji jakos pominies klik. A tak wogole jakbys domyslnie odrazu instalowal jeden z nich to by nie bylo problemu przy padzie wyswietlacza.
Sparkienl

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2009, 07:51:55 »
Zainstaluj z poziomu windowsa EveryWAN Remote Support Personal Edition, bedziesz mogl calkowicie zdalnie obslugiwac sprzet nie wiem tylko czy przy instalacji nie jest wymagane klikniecie zezwalajace na instalacje bo to moze byc problem.
Ewentualnie to samo z programem mymobiler, moze przy jego instalacji jakos pominies klik. A tak wogole jakbys domyslnie odrazu instalowal jeden z nich to by nie bylo problemu przy padzie wyswietlacza.

Doladnie :) o ile jeszcze nie padl touch to mozna probowac klkac w miejsce gdzie pojawia sie pytanie podczas instalacji... moze sie udac...

A tak to polecam SPB Backup mozna duzo nerwow zaoszczedzic wrazie halo :) Poza tym ze pelne synchro mam robione z serwerem w firmie to jeszcze SPB Backup codziennie w nocy robi mi kopie na karte, trzymam tam kopie z tygodnia. Natomiast kazde podlaczenie do PC to przeniesienie kopii z karty na HDD w laptopie.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2009, 08:34:51 »
Skopiuj sobie plik pim.vol z palmtopa na kompa -  tam są wszelkie dane PIM (kontakty, spotkania, zadania itp.)
Później sobie ten plik po prostu przeniesiesz ponownie na pocketa...
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)