HTC TOUCH HD

• 9 Odpowiedzi
  • 1272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC TOUCH HD
« dnia: Maj 08, 2009, 18:59:12 »
Pomocy
Mam straszną awarię.Wyciągnąłem tel z kieszeni i nic z nim nie można było zrobić nić wcisnąć.Otworzyłem panel i zrobiłem reset czerwonym guziczkiem,ale dalej jak się odpala na nic nie reaguje nie można wpisać pinu ani nić . Można dać głośniej i ciszej.Czasami odpali się tak że jest pulpit działa godzina bo zegarek chodzi ale dalej nic nie można nacisnąć.
Proszę pomocy co radzicie.
Pozdrawiam

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2009, 19:02:20 »
Pomocy
Mam straszną awarię.Wyciągnąłem tel z kieszeni i nic z nim nie można było zrobić nić wcisnąć.Otworzyłem panel i zrobiłem reset czerwonym guziczkiem,ale dalej jak się odpala na nic nie reaguje nie można wpisać pinu ani nić . Można dać głośniej i ciszej.Czasami odpali się tak że jest pulpit działa godzina bo zegarek chodzi ale dalej nic nie można nacisnąć.
Proszę pomocy co radzicie.
Pozdrawiam

Zrób HR. Jak nie pomoże to na gwarancje :/

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2009, 19:05:31 »
Witam
Czy to konieczne czy nie ma innego sposobu???? Czy starace wszystko kontakty itp itd.Może jest jakiś inny sposób.Jak zrobić hard reset.
pozdrawiam.

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2009, 19:09:16 »
Witam
Czy to konieczne czy nie ma innego sposobu???? Czy starace wszystko kontakty itp itd.Może jest jakiś inny sposób.Jak zrobić hard reset.
pozdrawiam.

Ja innego sposobu nie widzę. Tak stracisz wszystko. Chyba że HDk zacznie po HR działać i masz kopię zapasową kontaktów itp.
HR -> Vol up+Vol Down+power.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2009, 19:12:58 »
Oczywiście że stracisz wszystkie kontakty, wpisy w kalendarzu, programy, itp. dane. No ale mając tego typu urządzenie zapewne masz je zsynchronizowane z PC-tem...

Sposób wykonania HR znajdziesz bez problemu - wystarczy użyć wyszukiwarki lub googli.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2009, 19:14:38 »
Witam
jak na przyszłość zrobić sobie kopie zapasową kontaktów itp.
Pozdrawiam

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2009, 19:25:18 »
Wyjmij kartę sim i odpal. Raz miałem coś takiego, że resety nie pomagały. Kontakty, kalendarz, notatki, zadania najlepiej synchronizować z outlookiem. Wtedy przy HR lub upgrade systemu nie ma problemu z danymi. Możesz też użyć programu pimbackup, albo spb backub do zrobienia kopii wszystkiego łącznie z doinstalowanymi programami.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 08, 2009, 19:34:54 »
Witam
Uruchomiłem bez sima i włącza się strona startowa ,pulpit ale na żaden guzik nie raaguje godzine zmienia sam z siebie.
pozdrawiam

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 08, 2009, 22:54:24 »

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 09, 2009, 01:05:33 »
Tak na marginesie chyba ktoś myli  (albo zbyt upraszcza) pojęcia backup'ów i synchronizacji  :P .
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation