HTC Touch "HD" ?!

• 164 Odpowiedzi
  • 30109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: HTC Touch "HD" ?!
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 24, 2008, 11:08:25 »
Zgadzam się w 100% z "dejwid"`em ,
"ziele" w końcu ,diamond to nie jest to samo co Touch Pro ,
różnice te nie polegają jedynie ,iż on posiada klawiaturę QWERTY ,TVout i wyjście kart microSDHC w porównaniu do Diamond`a ,
lecz ma również prawie o 100MB więcej RAM ,
2x większy ROM ,
lepsza jakość dzwięku ,
jest zdecydowanie lepiej dopracowany niż diamond ,
robi ostrzejsze, lepsze zdjęcia od diamonda -mimo tej samej matrycy,
lepiej dopracowany i szybszy TouchFlo3D ,
lepsze odwzorowanie kolorów na wyświetlaczu ,
zdecydowanie pojemniejszą baterie - co za tym idzie -długość pracy,
lepiej dopracowane przyciski ,
w pro nawet procesor jest wydajniejszy ze wzgledu na dopracowanie modelu Touch Pro , to samo ma się z file system i grafiką - Touch Pro lepiej wychodzi , o to dowody :
http://phonereport.info/wp-content/uploads/htc-touch-pro-cpu-test.jpg
http://phonereport.info/wp-content/uploads/htc-touch-pro-file-system-test.jpg
http://phonereport.info/wp-content/uploads/htc-touch-pro-graphics-test.jpg

Więc ,jak chcecie porównywać już do Touch HD , to tylko i wyłącznie z Touch Pro ,a nie ze słabszym Diamond`em.

Porównując Touch Pro do Diamond`a , można się spodziewać po Touch HD , iż będzie bardziej dopracowany , niż sam Touch Pro :)

Co do kupna , brałem pod uwage ten duży skok dolara i euro ;-) , dlatego zamówiłem w polsce w złotówkach ;], do tego jeszcze w tym sklepie cena jest przyzwoita -2199 zł ,i to co najlepsze to to ,iż cena podczas już złożonego zamówienia nie zmieni się i mamy dodatkowo opcje raty 0% max x30rat :), z miłą chęcią polecam poniższy sklep   B)
http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/htc-touch-hd-t8282.bhtml

Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 13:06:05 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 24, 2008, 13:31:00 »
Tylko musisz do tych 30 rat doliczyć jeszcze koszty ubezpieczenia ....X 30  :smile: reszta jest OK

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #92 dnia: Październik 24, 2008, 13:40:31 »
Pozwole sobie zacytować:

"Raty i kredyty z ubezpieczeniem
W razie utraty pracy, poważnej choroby lub nieszczęśliwego wypadku nie musisz się martwić o spłatę rat Twojego kredytu!

Informujemy klientów o  możliwości wyboru zawarcia umowy kredytowej / ratalnej z opcją ubezpieczenia lub bez ubezpieczenia kredytu.

Ubezpieczenie jest dobrowolne."

""Raty 30x0%"

Skorzystaj ze specjalnej oferty EURO i kup telewizor lub inny sprzęt w nieoprocentowanych, super niskich ratach bez zbędnych formalności! Wystarczy tylko dowód osobisty.*

Niniejszą ofertą promocyjną nie został objęty sprzęt komputerowy, za wyjątkiem wybranych modeli laptopów. Sprawdź szczegóły!

Jest to oferta promocyjna, dostępna czasowo, w terminach ogłaszanych w sklepach i reklamach:

* koszty rat - 0 zł, płacisz tylko cenę produktu!,
    * wysokość miesięcznej raty - 1/30 ceny produktu,
    * liczba miesięcznych rat - 30,
    * termin rozpoczęcia spłat - po miesiącu od daty zakupu,
    * wysokość wpłaty w dniu zakupu - 0 zł.

Przykład: produkt kosztuje 1.500 zł, spłacasz 30 miesięcznych rat po 50 zł  (RRSP - 0%).

W razie utraty pracy, poważnej choroby lub nieszczęśliwego wypadku nie musisz się martwić o spłatę Twojego kredytu. Skorzystaj z dobrowolnego ubezpieczenia!

* przy kwocie kredytu powyżej 10.000 zł potrzebne jest przedstawienie wymaganych dokumentów.

Przydatne informacje:

*
      Wzór wniosku o przyznanie kredytu
    *
      Wzór umowy ratalnej bez ubezpieczenia
"
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 13:44:30 wysłana przez venor »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #93 dnia: Październik 24, 2008, 15:25:35 »
Więc ,jak chcecie porównywać już do Touch HD , to tylko i wyłącznie z Touch Pro ,a nie ze słabszym Diamond`em.

Co do kupna , brałem pod uwage ten duży skok dolara i euro ;-) , dlatego zamówiłem w polsce w złotówkach ;], do tego jeszcze w tym sklepie cena jest przyzwoita -2199 zł ,i to co najlepsze to to ,iż cena podczas już złożonego zamówienia nie zmieni się i mamy dodatkowo opcje raty 0% max x30rat :), z miłą chęcią polecam poniższy sklep   B)
co do kolorow toch pro kontra xperia
http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14688:xperia-vs-touch-pro&catid=49:sprzet&Itemid=91

a co do skoku euro czy dolara to zaden sklep nie doplaci chocby jednej złotówki do towaru nie badz naiwny to nie instytucja charytatywna
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 15:29:14 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 24, 2008, 15:39:12 »
Dla pewności zagwarantowali mi to przed chwilą telefonicznie ,iż cena zostanie taka sama jak podczas zlożenia zamówienia.

co do kolorów:

"On the Touch HD and XPERIA small fonts are more readable and picture looks sharper than on the iPhone - but in terms of colors and brightness they are almost completely equal."
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 15:44:00 wysłana przez venor »

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #95 dnia: Październik 24, 2008, 16:08:56 »

co do kolorow toch pro kontra xperia
http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14688:xperia-vs-touch-pro&catid=49:sprzet&Itemid=91

a co do skoku euro czy dolara to zaden sklep nie doplaci chocby jednej złotówki do towaru nie badz naiwny to nie instytucja charytatywna

...jak dobrze widzie PRO & XPERIA na touch pro jest oryginalna folia na cala powierzchnie telefonu oczywiscie od strony wyswietlacza przez ktora slabo widac! :O(wypuklosc na padzie) wiec nie sugerowalbym sie tym az tak bardzo(CHYBA ZE SIE MYLE :grin:)

POZDRAWIAM
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 24, 2008, 16:53:56 »
mam nadzieje ze ci co piszą te recenzje mają co nie co doświadczenia, to by byla  tragedia jakby serwisy takie jak pdaclub.pl powielaly bzdury
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #97 dnia: Październik 24, 2008, 21:59:17 »
Zgadzam się w 100% z "dejwid"`em ,
"ziele" w końcu ,diamond to nie jest to samo co Touch Pro ......

OK jest trochę szybszy ale w wideo pewnie była by różnica może 5%. Z tych rzeczy co wymieniasz nie bardzo widzę związku z szybkością. Więcej ramu też nie, bo to widać dopiero jak jest otwartych wiele aplikacji. Jak odtwarzam film to jaka będzie różnica czy będę miał 30MB czy 100MB wolnego ramu? Żadna! Pozostaje jedynie lepsza optymalizacja softu.

Co do touch hd, dowiadywałeś się kiedy będą go mieć w tym sklepie? Cenę mają niezłą wiec może bym się skusił :)

Czy w touch pro szybsze wideo też uwidacznia brak synchronizacji lcd (v-sync)?
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 22:03:00 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #98 dnia: Październik 24, 2008, 22:28:09 »
Niby w HTC Touch HD wykorzystali cześć RAM`u wyłącznie do obsługi wyświetlacza ,ma to poprawić wydajność i poradzić sobie z tą WVGA.
RAM zawsze można wykorzystać do podrasowania szybkości systemu , choćby jako cache plików systemowych ,www,ikonek,tematow itp. ,w końcu RAM jest dużo szybszy od ROM, co do filmów to np. może buforować wykorzystując wiekszą cześć RAM.

Na razie powiedzieli mi ,iż będą już dostępne w listopadzie ,lecz nie powiedzieli dokładnie którego listopada.

"Dostępność: przedsprzedaż

Ten produkt wkrótce będzie dostępny w sprzedaży na rynku polskim. Zamawiając go teraz uzyskasz pierwszeństwo w realizacji zamówienia.

Gdy tylko otrzymamy potwierdzony termin rozpoczęcia sprzedaży poinformujemy Cię o terminie dostawy."

"Opis statusu: Kompletowanie zamówienia
Twoje zamówienie jest w trakcie kompletowania"

Pozdrawiam

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #99 dnia: Październik 25, 2008, 00:59:46 »
w uk bedzie dostepny moze w listopadzie ale nie w polsce, jak bedą mieli w styczniu to i tak mysle ze bedzie bardzo dobrze, pamietam jak bylo z diamondem tez mozna bylo kupic pre - order u naszych tyle ze diamond pojawil sie w uk na poczatku czerwca a w polsce polowa sierpnia gdzies tak mi sie wydaje, w kazdym razie conajmniej dwa miechy poslizgu.
http://www.clove.co.uk/viewProduct.aspx?product=044AF875-A436-402D-B293-8503F2094DA5 jest data 11ty listopada ze beda znali cene i kiedy bedzie, potem dadzą jedną date ze bedzie koniec listopada a potem znowu przeciagną
dopiero co sciemniali z xperią ze juz 10go pazdziernika miala byc, teraz piszą ze jest na stanie co tez moze byc nie do konca prawdą,

a tego tam nie pisali ? : Z uwagi na nieokreślony czas oczekiwania na produkt oferowany w  przedsprzedaży, sugerujemy nie łączyć go w jednym zamówieniu z innymi produktami.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2008, 01:02:52 wysłana przez slawrumia »

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 25, 2008, 14:20:42 »
również czekam na HD
trapi mnie tylko jedna prawa.. Jak jest z folią ochronną na taki wyświetlacz? folia będzie odstawać?
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 25, 2008, 15:14:31 »
nic nie bedzie odstawac jest taki rancik minimalny na 0,5mm
http://www.mobilmania.cz/uploadedfiles/165176998.jpg
po przyklejeniu bedzie idealnie nie ma szans zeby sie zerwalo mam tak w diamoncie nie mam etui nosze w kieszeni

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #102 dnia: Październik 25, 2008, 16:01:11 »
A czy USA była już premiera .... ? Bo jak co to będę tam szukał tylko z GSM ...

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #103 dnia: Październik 25, 2008, 17:42:16 »
Na razie nie ma w planach wersji CDMA wiec Amerykanie muszą się obejść smakiem :P:P
Are you shpongled?

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #104 dnia: Październik 26, 2008, 11:27:38 »
Cena na http://www.skleppda.pl/index.php?p1331,htc-touch-hd-high-definition  podskoczyła o 200 zł - 2439 zł :D , złotówka dalej spada ;/  ,ceny dalej rosną..

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #105 dnia: Październik 26, 2008, 12:13:57 »
Cena na http://www.skleppda.pl/index.php?p1331,htc-touch-hd-high-definition  podskoczyła o 200 zł - 2439 zł :D , złotówka dalej spada ;/  ,ceny dalej rosną..

Ej to normalnie niesprawiedliwe :( Cholerny kryzys. Chyba jednak zdecyduje się na Touch Pro. Mogę kupić nówkę za 1900 zł.

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 26, 2008, 12:22:39 »
Masz jeszcze okazje załapać sie na niską cenę :
 ;-)

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 26, 2008, 12:41:48 »
Masz jeszcze okazje załapać sie na niską cenę :
 ;-)

Niby tak, ale mam cholerny dylemat. Zostałem "skrzywiony" przez klawiaturkę Universala i ciężko wyobrazić mi sobie pracę bez niej. Robiłem 2 podejścia do sprzętu bez klawiatury. pierwszy raz z SPV M650 i teraz z XDA Flame. Niby wszystko pięknie ładnie, ale jednak tej klawiaturki brakuje. HD Robi niezłe wrażenie, ale chyba jednak zdecyduje się na tego Touch Pro. "Zły dotyk boli przez całe życie" coś jednak jest w tym powiedzeniu :) Dotyk klawiatury w Universalu sprawił, że nie mogę się już bez niej obejść.

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #108 dnia: Październik 26, 2008, 12:49:14 »
Mam nadzieję ,iż może to Cię przekona :

"Ekran: Jest ogromny, jest duży i jest rewelacyjny. Teraz naprawdę korzystanie palcem z PDA jest możliwe - wszystko jest odrobinę większe (widać to bardzo dobrze w standardowej klawiaturze WM). Ilość informacji, Ilość ikonek, ilość treści stron internetowych jest znacząc - naprawdę widać różnicę. 800x480 na az 3.8 cala uzależnia."

"Ekran o wielkości 3.8 cala w telefonie może już niektórych szokować, ale w praktyce po prostu zachwyca.
3.8 cala pozwala na znaczne poprawienie ergonomii doskonałego i ładnego interfejsu dotykowego TouchFLO 3D, a także najlepszej ekranowej klawiatury jaką spotkaliśmy dotychczas w telefonie.
W HD piszemy od razu bez żadnych błędów, nie musimy się niczego uczyć itd. Co więcej, bez problemu możemy napisać SMS-a tą samą ręką, którą trzymamy telefon. Klawiatury sprzętowej zupełnie w HD nie brakuje. "

Sam nie tak dawno miałem nie mały dylemat , czy wybrać Touch Pro ,czy czekać na Touch HD ,ostatecznie  już wybrałem Touch HD;]

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 12:54:45 wysłana przez venor »

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #109 dnia: Październik 26, 2008, 13:16:04 »
Mam nadzieję ,iż może to Cię przekona :

"Ekran: Jest ogromny, jest duży i jest rewelacyjny. Teraz naprawdę korzystanie palcem z PDA jest możliwe - wszystko jest odrobinę większe (widać to bardzo dobrze w standardowej klawiaturze WM). Ilość informacji, Ilość ikonek, ilość treści stron internetowych jest znacząc - naprawdę widać różnicę. 800x480 na az 3.8 cala uzależnia."

"Ekran o wielkości 3.8 cala w telefonie może już niektórych szokować, ale w praktyce po prostu zachwyca.
3.8 cala pozwala na znaczne poprawienie ergonomii doskonałego i ładnego interfejsu dotykowego TouchFLO 3D, a także najlepszej ekranowej klawiatury jaką spotkaliśmy dotychczas w telefonie.
W HD piszemy od razu bez żadnych błędów, nie musimy się niczego uczyć itd. Co więcej, bez problemu możemy napisać SMS-a tą samą ręką, którą trzymamy telefon. Klawiatury sprzętowej zupełnie w HD nie brakuje. "

Sam nie tak dawno miałem nie mały dylemat , czy wybrać Touch Pro ,czy czekać na Touch HD ,ostatecznie  już wybrałem Touch HD;]

Pozdrawiam

Dzięki za radę. Może żeczywiście poczekam na Touch HD (a przynajmniej na pierwsze testy) Trochę obawiam się baterii. Jak już pisałem taki ekran pewnie będzie miał niesamowity apetyt na energię. Miałem Toshibę G910, która miała ekran z tą samą rozdzielczością tylko, że 3 calowy. Bateria w niej przy mocnniejszym urzytkowaniu nawet dnia mi nie wytrzymywała. Jak kożystałem z niej sporadycznie to dwa dni. Jestem ciekawy jak uporają się z tym problemem w Touch HD (o ile wogóle się uporają).

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 26, 2008, 13:21:46 »
No cóz... Będzie jak z Diamondem: żeby z tego sensownie korzystać trzeba będzie kupić drugą baterię i tyle...

A co do klawiatury... Wyobraź sobie SPB FullScreen Keyboard wyświetloną poziomo na takim ekranie... Przecież to będzie większe niż jakakolwiek inna klawiatura w PDA. Wszyscy porównują wymiary HD do iPhone'a. A ja sprawdziłem je w odniesieniu do mojego i600... Wychodzi na to, że nawet standardowa windowsowa klawiatura będzie większa niż to, na czym teraz piszę, co dopiero jakaś większa... :)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 26, 2008, 13:38:00 »
No cóz... Będzie jak z Diamondem: żeby z tego sensownie korzystać trzeba będzie kupić drugą baterię i tyle...

A co do klawiatury... Wyobraź sobie SPB FullScreen Keyboard wyświetloną poziomo na takim ekranie... Przecież to będzie większe niż jakakolwiek inna klawiatura w PDA. Wszyscy porównują wymiary HD do iPhone'a. A ja sprawdziłem je w odniesieniu do mojego i600... Wychodzi na to, że nawet standardowa windowsowa klawiatura będzie większa niż to, na czym teraz piszę, co dopiero jakaś większa... :)

Klawiatura IP nie jest jakoś specjalnie wygodna. Mimo większego ekranu i rozdziałki nie sądzę, żeby w Touch HD bylo jakoś znacząco lepiej. Wstrzymam się z zakupem do momentu, ąż nie zobacze pierwszych testów i nie będe wiedział co z baterią. Tak będzie najlepiej. Nie będe pakował się w coś czego nie jestem pewny :)

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 26, 2008, 13:44:25 »
Na początek zacznijmy od tego ,iż bateria Touch HD jest o 50% pojemniejsza od Diamond`a,
obeznany w tematach potrafi wyciągnąć z małej baterii Diamonda 2-3 doby przy średnim wykorzystywaniu GPS`u ,WiFi ,GSM, nie mówiąc już o samym korzystaniu z GSM ;różnej maści tweaker`y ,wyłączenie zbędnych usług i procesów zdecydowanie polepsza czas na baterii.

Różnica w wielkości baterii Touch HD i Diamond`a : http://dailymobile.se/wp-content/uploads/2008/10/htc-touch-hd-vs-htc-diamond-vs-htc-s740-03.jpg
http://dailymobile.se/wp-content/uploads/2008/10/htc-touch-hd-vs-htc-diamond-vs-htc-s740-04.jpg

W Touch Pro mamy o 10mAh mniejszej pojemności baterie ,lecz energia jest dodatkowo wykorzystywana na sprzętową klawiaturę i jej podświetlenie

"Bateria Touch HD

Telefon naładowany w piątek popołudniu rozładował się w niedziele koło południa. Rozmów nie było zbyt wiele, tylko kilka dłuższych w samochodzie przez speakerphone, ale telefon był za to „katowany” WLAN-em i HSDPA. Wielki ekran oczywiście też się często świecił."

Więc zapowiada się dobrze :)

Przepraszam ,iż nie podaje linków źródeł cytatów ,
już je podaje :)
cytaty są oczywiście zaczerpnięte z recenzji osób ,które testowały - podkreślam testowy model Touch HD :

http://www.gsmonline.pl/portal/phonetests/phoneTests.jsp?e8scrollFromnews_big=1&e8scrollHowManynews_big=1&s0n_id=20897
http://pda.pl/news/pierwsze_wrazenie_sprzetu_htc_touch_hd
http://pda.pl/news/krotki_film_touch_hd_w_hd
http://pda.pl/news/zdjecia_htc_touch_hd
http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana/HTC-Touch-HD-Tyranosaurus/sc-21-a-1120554/default.aspx

polecam też przeglądnąć i przeczytać poniższy wątek :
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=112626.0

;-)
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 14:16:02 wysłana przez venor »

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 26, 2008, 13:59:33 »
Skąd te cytaty, Venor? Bo to wszystko wygląda wyjątkowo optymistycznie ;)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 26, 2008, 14:16:04 »
Brzmi to całkiem dobrze :) Mam nadzieję, że rzeczywiście tak będzie. To jak sobie pokupujecie i pobawicie się parę dni to dajcie znać co i jak z tą baterią  :E Coraz bardzie ciągnie mnie do Touch HD Na zdjęciach wygląda świetnie. Mam nadzieje, że się nie zawiodę.

Dodam tylko, że już byłem zdecydowany na Touch Pro. Dzisiaj miałem kupować i przez Was zakup wymarzonego PDA znowu się przeciągnie  :E Niech dobry Bóg sprawi, żeby ten tekst o baterii nie kłamał.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 14:42:55 wysłana przez fender80s »

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 26, 2008, 15:51:49 »
co do tych recenzji to atorzy ich sami sie przyznali, ze mialy byc przymusowo przychylne HTC...

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 26, 2008, 17:09:32 »
co do tych recenzji to atorzy ich sami sie przyznali, ze mialy byc przymusowo przychylne HTC...

Mam nadzieje, że zdanie dotyczące baterii jest prawdziwe  :|

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 26, 2008, 17:36:45 »

Coraz bardzie ciągnie mnie do Touch HD Na zdjęciach wygląda świetnie. Mam nadzieje, że się nie zawiodę.

...moze teraz ja zacytuje :P "Rozmiary: Touch HD wydaje się duży na zdjęciach, ale w rzeczywistości nie jest specjalnie grubszy od Diamonda. Jest szerszy i dłuższy, ale nie jest to uciążliwe i urządzenie leży dobrze w ręku. Osoby lubiące mieć coś konkretnego w dłoni na pewno będą zadowolone z Touch HD".

Obiecuje ze jak tylko dostane HTC TOUCH HD w swoje raczki to od razu napisze swoje wrazenia i kilka slow prawdy o bateri :D :D :D

pozdrawiam...

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 17:40:02 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 26, 2008, 19:50:55 »

Może być jeszcze lepiej bo pełna pojemność akumulatora jest gdzieś po pięciu cyklach ładowania.
Are you shpongled?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #119 dnia: Październik 26, 2008, 21:17:25 »

xperia x1 ma i klawiature i taką rozdzielczosc HD + bateria 1500mAh
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113140.0

co do Dawida Gatti  to coraz bardziej samą wazeliną jedzie, ale niestety albo sie dostaje sprzet do recenzji i pisze dobrze, albo mozna pisac co napisali inni wazeliniaze :) zresztą jakbym byl producentem lub przedstawicielem to sam bym nie dal do testow nikomu co by zle napisal o produkcie

szkoda ze producenci nie piszą jaki pobór prądu jest na czuwaniu czy w innych stanach łatwo mozna by wyliczyc ze cudów nie będzie 

dodam tylko ze na czuwaniu pobor jest od 10-20mA   5,6-2,8 doby
ale juz po wlaczeniu  100mA-200mA
ale potrafi rowniez chlipac i 500mA  a tysiac 1350mAh wiec niecale 3h
sa to dane z diamonda i touch pro wiec touch HD moze ciagnac tylko wiecej

a z powodu poboru pradu od 10mA do 500mA    bateria moze zostac zezarta nawet ta 1500mAh w czasie od 150h do 3h
wiec mysle ze przy takich roznicach nie ma mozliwosci uogolnic ile trzyma bateria