HTC Touch "HD" ?!

• 164 Odpowiedzi
  • 28808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: HTC Touch "HD" ?!
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 15, 2008, 03:12:21 »
..."i z cala pewnoscia HTC HD gdzie przede wszystkim masz wydajniejszy system!"...

podaj konkretne argumenty co do powyższego Twego zdania

zanim dojdzie ten model do nas ,to pewnie bedzie grudzień,nie wytrzymam tyle czekać ;/
Pozdrawiam  B)

codziennie oglądam postępy Dawida ;-)
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 03:44:29 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 15, 2008, 03:24:57 »
..."i z cala pewnoscia HTC HD gdzie przede wszystkim masz wydajniejszy system!"...

podaj konkretne argumenty co do powyższego Twego zdania

zanim dojdzie ten model do nas ,to pewnie bedzie grudzień,nie wytrzymam tyle czekać ;/
Pozdrawiam  B)

...Obejrzyj ten filmik: http://vimeo.com/1938435 :D

co do pojawienia sie HD na rynku zapraszam na http://www.expansys.com/p.aspx?i=173502 10 listopad   oraz http://www.superetrader.co.uk/htc-touch-hd-uk-black-sim-free-pda-phone-p-3659.html 8 listopad  ( w jednym czy drugim mozliwosc wysylki do polski) tutaj wlasnie zaopatrzylem sie w diamenta oraz w touch pro i w obu przypadkach data sie sprawdzila  :grin: :grin: :grin: a na takie cudo warto czekac! :mrgreen: (dodam ze podana cena na superetrader w dniu dostepnosci na stanie ulega zmianie! (w przypadku np touch pro cena w PREORDER NOW 529 funtow a w IN STOCK 504 funty :))

p.s.
nie ma sensu czekac na polska premiere! zalezy Ci na polskim windowsie tyle to wytrzymasz, a w kazdej chwili tf3d mozez miec w naszym ojczystym jezyku :ok:

Pozdrawiam...

« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 03:59:36 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 15, 2008, 08:41:30 »
wow przyznaje, że jestem w szoku. Szykuje się godny następca XDA Flame :D Chyba już wiem co mi w przyszłości zastąpi Unioversala i "Płomyczka"  :E

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 15, 2008, 22:37:12 »

co do pojawienia sie HD na rynku zapraszam na http://www.expansys.com/p.aspx?i=173502 10 listopad   oraz http://www.superetrader.co.uk/htc-touch-hd-uk-black-sim-free-pda-phone-p-3659.html 8 listopad  ( w jednym czy drugim mozliwosc wysylki do polski) tutaj wlasnie zaopatrzylem sie w diamenta oraz w touch pro i w obu przypadkach data sie sprawdzila  :grin: :grin: :grin: a na takie cudo warto czekac! :mrgreen: (dodam ze podana cena na superetrader w dniu dostepnosci na stanie ulega zmianie! (w przypadku np touch pro cena w PREORDER NOW 529 funtow a w IN STOCK 504 funty :))
diamond sie pojawil w terminie ale touch pro in stock bylo na  4go sierpnia a z tego zrobil sie 14sierpnia
xperia na clove miala byc 10.pazdziernika i tez juz jest na koniec miesiaca
najgorsze jak na dzien przed zmieniają date niby pare dni dluzej ale mozna sie pochlastac

co do wagi touch pro to ma 165g a touch HD 146g wiec wiele nie zyskasz, a klawiatury sprzetowej nie zastapi najlepszy ekran dotykowy,

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline utasz

• 29
  • Sprzęt: POLARIS, HD2  NIE ZOSTAŁEM WIERNY HTC GALAXY S3 :)
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 15, 2008, 22:47:06 »

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 16, 2008, 00:00:24 »

diamond sie pojawil w terminie ale touch pro in stock bylo na  4go sierpnia a z tego zrobil sie 14sierpnia
najgorsze jak na dzien przed zmieniają date niby pare dni dluzej ale mozna sie pochlastac

co do wagi touch pro to ma 165g a touch HD 146g wiec wiele nie zyskasz, a klawiatury sprzetowej nie zastapi najlepszy ekran dotykowy,

...napewno nie zastapi ale spewnoscia wystarczy :wink: co do porownania: bierz pod uwage ze HD jest szerszy oraz dluzszy i jego waga rozklada sie na wiekszej powierzchni, niestety w przypadku pro telefon jest mnejszy i  ciezar skupia sie w mniejszych wymiarach a tu jszcze te 20g wiecej :shock: 

Najlepiej porownac sobie z iphone, nie mal identyczne rozmiary a roznica 10g ( mialem iphona w rekach trzymajac rownoczesnie diamecika i w zasadzie zadnej roznicy nie czulem a tu iphone ma plus 25g Natomiast miedzy diamentem a touch pro jest doslownie przepasc! Moje pierwsze wrazenie jak tylko wzialem pro do reki-cholernie ciezki ale mysle sobie moze to tylko kwestia przyzwyczajenia po htc diamond.
Jednak majac diamonda na codzien i pro gdzie klawiature naprawde sporadycznie potrzebowalem, zdecydowalem sie tp poprostu sprzedac, dla samej klawiatury biarac pod uwage drozszy sprzet oraz ciezki telefon nie zastanawialem sie dlugo! Oczywiscie to sa tylko moje osobiste odczucia :smile:

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2008, 00:41:35 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 16, 2008, 00:25:47 »
To wreszcie kiedy ten HTC "HD" będzie w Polskim Orange? Wie ktoś?

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 16, 2008, 00:58:04 »

...napewno nie zastapi ale spewnoscia wystarczy :wink: co do porownania: bierz pod uwage ze HD jest szerszy oraz dluzszy i jego waga rozklada sie na wiekszej powierzchni, niestety w przypadku pro telefon jest mnejszy i  ciezar skupia sie w mniejszych wymiarach a tu jszcze te 20g wiecej :shock: 

Najlepiej porownac sobie z iphone, nie mal identyczne rozmiary a roznica 10g ( mialem iphona w rekach trzymajac rownoczesnie diamecika i w zasadzie zadnej roznicy nie czulem a tu iphone ma plus 25g Natomiast miedzy diamentem a touch pro jest doslownie przepasc! Moje pierwsze wrazenie jak tylko wzialem pro do reki-cholernie ciezki ale mysle sobie moze to tylko kwestia przyzwyczajenia po htc diamond.
Jednak majac diamonda na codzien i pro gdzie klawiature naprawde sporadycznie potrzebowalem, zdecydowalem sie tp poprostu sprzedac, dla samej klawiatury biarac pod uwage drozszy sprzet oraz ciezki telefon nie zastanawialem sie dlugo! Oczywiscie to sa tylko moje osobiste odczucia :smile:

Pozdrawiam

W XDA Flame też nie ma klawiaturki, ale za to ma hosta USB. dzięki temu podpinam klawiaturkę z PC i przy tym każdy PDA wymięka jeśli chodzi o wygodę w pisaniu he he :D

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 16, 2008, 04:36:32 »

W XDA Flame też nie ma klawiaturki, ale za to ma hosta USB. dzięki temu podpinam klawiaturkę z PC i przy tym każdy PDA wymięka jeśli chodzi o wygodę w pisaniu he he :D

Wiem o co chodzi, piekna sprawa :proud: Gdzies widzialem wlasnie na Bluetooth i Wireless mini klawiature(skladana wiec mozna zabrac wszedzie :mrgreen:) ktora by raczej napewno wspolpracowala z HTC HD :wink:

Edit:
Znalazlem np.
                                         Bluetooth:  http://www.expansys.com/d.aspx?i=125990

Wireless:    http://www.expansys.com/d.aspx?i=107436

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2008, 04:43:01 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 16, 2008, 11:26:04 »
diamonda sprzedawali gdzies na poczatku czerwca w uk a w orange poczatek wrzsnia ?
wiec jakies  3 miechy jesli bedzie, jak bedzie w sprzedazy w listopadzie w uk no to moze w orange na poczatku lutego ale jak juz to bedzie w erze
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #70 dnia: Październik 17, 2008, 07:55:44 »
Witam

Mam Pytanie do wszystkich uzytkownikow HTC ....

Jak wyglada sprawa z lokalizacja...

Przymierzam sie do zakupu HTC HD  tylko zastanawiam sie czy czekac az pojawi sie w polsce/zlokalizowany (j.polski etc) czy tez kupic sobie go od razu jak sie pokaze na zachodzie.....

Czy aby potem taki zachodni (belgia - j.angielski ) model zlokalizowac musze dodatkowo placic za lokalizacje (jak np. jest z marchevka - ktora trzeba sobie dokupic) czy mozna po prostu sciagnac oficjalni romik/lokalizacje z sieci/strony HTC i wgrac sobie

Po drugie jak wyglada podejscie serwisu do HTC czy w razie czego czepiaja sie ze nie byl kupiony w polsce i trzeba wyslac do kraju pochodzenia, czy tez przyjmuja i naprawiaja (mysle o naprawie gwarancyjnej/bezplatnej)

Pozdrawiam wszystkich

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 17, 2008, 09:18:55 »
Gwarancja jest na całą europę z serwisem nie ma problemu

mam diamonda z polskiej dystrybucji niestety byla w nim tylko polska nakladka ktora nie pozwalala z niego normalnie korzystac, wiec i tak mialem wersje angielską, w orange i erze za to mieli juz polski rom, zawsze jest mozliwosc wgrania dowolnego romu ale traci sie gwarancje do czasu wgrania orginalnego

« Odpowiedź #72 dnia: Październik 17, 2008, 09:40:36 »
A te HTC ERY/ORANGE to maja jakies normalne lokalizacje /romy czy nasi operatorzy cos od siebie dodaja do tego... Ja juz mam Nokie N70 z orange - ich pomyslami na optymalizacje systemu, ktory dopoki nie wgralem normalnego/czystego Nokii sie non stop wieszal...

Czy w polskiej dystrybucji (niezaleznej od zadnego operatora chce miec czysty/wolny aparat niezwiazany z zadna siecia i zadnym cyrografem) jest tylko destpna wersja z nakladka , czy rowniez z wpelni zlokalzowanym romem ??

W kazdym razie dzieki za odpowiedz

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 17, 2008, 10:05:41 »
niestety operatorzy dodają co mogą szczegolnie wredny jest orange zmienil nawt touchflo na orange

w polskiej dystrybucji nie wiem czemu nadal tylko nakladka jakby nie mogli dostosowac romu z orange czy ery jak to sie robi u nas na forum, widac mają nas w tyłku, zreszta nie ma sie co dziwić zanim wyjdzie w polsce kazdy napaleniec ma juz z uk 

« Odpowiedź #74 dnia: Październik 17, 2008, 10:22:56 »
Ja teraz siedze w Belgii i pytalem w sklepie -  ma byc 3 listopada ... pewnie sie tam pojawie i najpierw sie pobawie i sprawdze czy rzeczywiscie jest to taka zabawka jak sie zapowiada  :D

A potem.... Zobaczymy ...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 17, 2008, 10:44:27 »
brak pada - 4 strzaleczki do przesuwania sie po stronach aplikacjach grach czy czymkolwiek bardzo przydatne , brak flesha latareczka, zdjecie w ciemnosci nawet kiepskiej jakosci moze byc nieraz bezcenne jak na n-ty model HTC to nawet na zabaweczke za mało

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 18, 2008, 23:11:50 »
Pytanie:

HTC Touch HD posiada wyświetlacz WVGA 480x800 ,chodzi mi przedewszystkim jak ta rozdzielczość ma się do programów jeśli program obsługuje QVGA i VGA ? ,jak będzie z kompatabilnością oprogramowania ??

specjalnie odłożyłem zakup HTC touch pro na koszt HTC touch HD ,teraz już sam nie wiem czy jednak lepiej wziąść tego pro czy hd , jeśli z tą WVGA są takie niekompatabilności to ja podziękuje HD , chyba że jest na to jakiś sposób ,bądź można to w jakiś sposób ominąć, poradzić sobie z tym.
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 23:22:27 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 18, 2008, 23:33:08 »
nie ma problemow z wvga wszystkie programy chodzą bez problemów, mialem g910 z wvga i caly soft ktory uzywalem uzywam i bede uzywal dziala, pewnie jakies stare programy albo raczej gry mogą robić problemy, poczytaj na omni ich jest masa a proporcja ekranu ta sama i toska g900 multum ludzi ma i uzywa
automapa wyglada lepiej a shell mobile ma przerwe, przy odtwarzaniu filmow czarne paski po bokach ale coraz wiecej filmow jest juz panoramicznych, mysle ze panoramiczne ekrany to juz powoli standard plazmy pc a teraz i pda
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 23:37:01 wysłana przez slawrumia »

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 22, 2008, 21:21:34 »
Czy komukolwiek udało się znaleźć test video w tcpmp?
Are you shpongled?

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 22, 2008, 21:36:12 »
Ja jestem tylko ciekawy ile będzie trzymała bateria. Na G910 to była porażka. Z tego co wiem to na G900 też "różowo" nie jest. Gdyby wytrzymywała chociaż dwa dni dobrego użytkowania to by było super. Niestety ekran WVGA nie wróży w tej kwestii kokosów :(

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 23, 2008, 04:35:24 »

http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=300

tutaj na koncu filmik jest kawalek odcinka dr house'a - niestety nie nastraja optymizmem  :-?

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 23, 2008, 11:42:30 »
Ogromny minus dla HTC za brak diody led do zdjec ;| To nieporozumienie, zeby wrzucac matryce 5Mpix bez leda - kij tam ze zdjeciami w nocy, ale jak robie zdjecia tekstu w slabym swietle to dioda jest wrecze niezbedna.

Zastanawiam sie nad nim, ale chyba nie zmienie Omni, bo HD bedzie mial krotszy czas dzialania na baterii i rozmiar dla mnie nie do przyjecia? Chcialbym zobaczyc zdjecie HD obok Omni to bede mial porownanie wielkosci urzadzenia.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 23, 2008, 15:40:04 »
Ogromny minus dla HTC za brak diody led do zdjec ;| To nieporozumienie, zeby wrzucac matryce 5Mpix bez leda - kij tam ze zdjeciami w nocy, ale jak robie zdjecia tekstu w slabym swietle to dioda jest wrecze niezbedna.

Zastanawiam sie nad nim, ale chyba nie zmienie Omni, bo HD bedzie mial krotszy czas dzialania na baterii i rozmiar dla mnie nie do przyjecia? Chcialbym zobaczyc zdjecie HD obok Omni to bede mial porownanie wielkosci urzadzenia.

...widac

i jeszcze video na ktory widac dobrze porownanie: HTC TOUCH HD & OMNIA :smile:

tutaj na koncu filmik jest kawalek odcinka dr house'a - niestety nie nastraja optymizmem  :-?

....nie zwracaj na to uwagi! W HTC wyraznie powiedzieli iz testowane TOUCH HD nie maja jeszcze wersji finalnej systemu takze moga wystepowac bledy lub spowolnienia!
      Rozmawialem z Dawidem z pda.pl i dowiedzialem sie ze HTC POLSKA wrecz zabronilo im testowania oraz pisania recenzji ma temat systemu! (pewnie htc nie chce zrobic tego samego bledu jak bylo w przypadku htc diamond, nie wiem czy pamietasz pierwsze testy dzialania tf3d to byla porazka)

Dla mnie osobiscie HD jest bezkonkurecyjny, zreszta na wszystkich testach czy to niemcy, fracja, czechy czy polska byly jednoznaczne opinie robiace naprawde ogromne wrazenie! :ok: :D

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2008, 16:39:08 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #83 dnia: Październik 23, 2008, 17:21:38 »
Mozna powiedizec, ze jak na taki wyswietlacz jest nawet malutki i poręczny. :) No i mam teraz dylemat, bo myslalem ze jest nieporęczną krową, a tutaj zaskoczenie. Szkoda, że skopali go nie dając zadnej diody doświetlającej.  :worried:

*

Offline piotr2404

• 9
  • Sprzęt: Htc Touch HD 2
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 23, 2008, 17:44:36 »
osobiście byłem juz gotowy aby kupić HTC TOUCH DIAMOND ale gdy się dowiedziałem o HTC HD to postanowiłem poczekać do premiery, technika idzie tak szybko do przodu, ze pewnie jak zakupie HD to po jakimś czasie dowiemy sie wszyscy ze wyjdzie jeszcze coś nowszego i ponowmnie zapragniemy to mieć :grin:

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #85 dnia: Październik 23, 2008, 18:13:49 »

Dziś rozmawiałem z gościem z Play-a.... u nich start HTC HD w okolicach 07.11.2008r ....twierdził że tylko oni mają wyłączność na HD ..przysięgał sie że tak jest .... nie wyglądał na łykającego coś  :grin:
Dla mnie to jest to czego szukam .... HTC HD będzie następny :ok:
DIAMONDa nawet pod uwage nie brałem jakiś taki  :) nijaki.... Omnię olałem po 10 min. była z Oragutana, chodziła jak by musiała a nie chciała :grin: GPS w niej chyba się chowa przed satelitami :O... Ipek to jest dopiero porażka.....zastanawiam się co ludzie widzą w takich rozbudowanych kalkulatorach jak Ipki .... no ale za to ma menu dla średnio rozgarnietego murzyna :grin:....masakra :P
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2008, 18:24:09 wysłana przez januszjur »

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 23, 2008, 18:40:43 »

Dziś rozmawiałem z gościem z Play-a.... u nich start HTC HD w okolicach 07.11.2008r ....twierdził że tylko oni mają wyłączność na HD ..przysięgał sie że tak jest .... nie wyglądał na łykającego coś  :grin:
Dla mnie to jest to czego szukam .... HTC HD będzie następny :ok:
DIAMONDa nawet pod uwage nie brałem jakiś taki  :) nijaki.... Omnię olałem po 10 min. była z Oragutana, chodziła jak by musiała a nie chciała :grin: GPS w niej chyba się chowa przed satelitami :O... Ipek to jest dopiero porażka.....zastanawiam się co ludzie widzą w takich rozbudowanych kalkulatorach jak Ipki .... no ale za to ma menu dla średnio rozgarnietego murzyna :grin:....masakra :P

IP jest mega wygodny do przeglądania netu. Szkoda, że nie ma Safari na WM. Na żadnej innej przeglądarcę nie pracowało mi się tak dobrze. W grach też się sprawdza. Jest całkiem sporo ciekawych tytułów. Co do reszty to już niestety tak różowo nie jest :(

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 23, 2008, 23:03:40 »

Płynnie nie jest, może to wina kodeka ale za to nie widać braku synchronizacji lcd chyba, że to tylko przez takie nagranie nie widać. Mam nadzieje ze popracowali nad tym bo w diamondzie jest to koszmarne.
Are you shpongled?

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 24, 2008, 04:39:20 »
trzeba brac po uwage raczej TP niz diamonda.

« Odpowiedź #89 dnia: Październik 24, 2008, 11:04:06 »
Też planuje zakup HD. Jest tylko jeden problem: biroąc pod uwagę to co się stało z dolarem /zwyżka o 60% w ciągu miesiąca/ nowa cena HD będzie pewnie oscylować w okolicach 3500zł brutto.