HTC Touch "HD" ?!

• 164 Odpowiedzi
  • 30135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HTC Touch "HD" ?!
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 28, 2008, 15:20:37 »
Mam takie pytanie odnośnie telefonów HTC. Byłem bliski kupienia Omni ale ostatecznie zrezygnowałem z niego. Wybór  wstępnie padł na HTC HD. Mam pytanie- jak się sprawują urządzenia tej firmy jako modemy internetowe - chodzi mi głównie o BT no i także przez kable USB. Tak przeglądając wątek o Omni  doczytałem że brak możliwości wykorzystania jej jako modemu przez BT.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 28, 2008, 15:25:50 »
Wszystkie urządzenia z WM6 i wyżej mają zaimplementowane porządne udostępnianie internetu, zarówno poprzez BT, jak i przez USB.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 28, 2008, 17:56:13 »
Niby tak ale w wątku Omni przeczytałem wypowiedz ze  cos że nie pracuje BT i internet i to mnie ostatecznie to tego urządzenia zniechęciło. Moja Nokia 6120 niby tez powinna pracować jako modem przez BT a jednym słowem porażka. Stąd i moje pytanie - jak to w praktyce wygląda w przypadku HTC????

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:02:08 »
To musi działać, bo to daje microsoft, a nie producent.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 28, 2008, 21:09:04 »
Niby tak ale w wątku Omni przeczytałem wypowiedz ze  cos że nie pracuje BT i internet i to mnie ostatecznie to tego urządzenia zniechęciło.

Udostępnianie internetu via BT czy też USB jak najbardziej działa na Omnii. Sam mam ustanowione teraz połaczenie w ten sposób
i900DXIA2 by Taril

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 28, 2008, 21:20:35 »
Niby tak ale w wątku Omni przeczytałem wypowiedz ze  cos że nie pracuje BT i internet i to mnie ostatecznie to tego urządzenia zniechęciło.

Udostępnianie internetu via BT czy też USB jak najbardziej działa na Omnii. Sam mam ustanowione teraz połaczenie w ten sposób

A "HD"  już ktoś sprzedaje?

« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 28, 2008, 22:13:16 »
Pewnie w grudniu ;) . Szukam po prostu słuchawki z dobrym netem, obsługą pdf , nawigacją i zależy mi modemie przez BT.Pierwsze miała być Nokia 95/96 potem Omnia a ostatnio zapoznałem się z firmą HTC ( o ktorej jeszcze 2 tygodnie temu słowa nie słyszałem ;). Z N6120 na razie styknie - niestety są coraz większe problemy - czesto komunikat o małej ilości pamięci, net tylko przez USB. HD po prostu mi się spodobał  - filmik z prezentacji. Dlatego zastanawiam się czy warto czekać na niego.

« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 29, 2008, 14:01:06 »
Na stronie

http://www.supergps.co.uk/htc-touch-hd-uk-black-sim-free-pda-phone-p-3659.html?gad=CMDIu8kDEgg-s_Nh2Zr1URiY3OT-AyCY9p4z&

podają że będzie dostępny od 8 listopada. Ciekawe czy się sprawdzi...

*

Offline Rafaelloz

• 21
  • Sprzęt: .: Eten X500 :. sprzedany
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 29, 2008, 23:29:58 »
Witam.
Jak ktoś jest bardzo niecierpliwy to już dzisiaj może zamówić sobie najnowszy produkt HTC :O~
Sklep  ZIRIUS prowadzi już przedsprzedaż na Touch HD.
Oto komunikat z ich strony:

Zapraszamy do zakupów w przedsprzedaży. Urządzenie będzie dostępne najpierw w listopadzie w wersji europejskiej w jęz. angielskim (system i instrukcja), a następnie w grudniu z systemem i instrukcją w jęz. polskim.

Składając zamówienie proszę określić czy jesteście Państwo zainteresowani wcześniejszym zakupem urządzenia w wersji angielskiej, czy późniejszym w wersji polskiej
.

cena:
2 279,00 zł z VAT
1 868,03 zł netto

Po resztę informacji zapraszam tu >>>ZIRIUS - sklep PDA, palmtopy, akcesoria..

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 30, 2008, 00:05:38 »
ta i dostanie jak juz wszyscy beda mieli  :P  tak jak bylo z diamondem
watpie zeby bylo w listopadzie nie ma ceny na http://www.expansys.pl/p.aspx?i=173504 poki tam nie ma to nie bedzie nigdzie
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 30, 2008, 11:42:43 »
czym się różni wersja europejska w j. angielskim od polskiej ? oczywiście poza tym że w polskiej będzie system i instrukcja w naszym języku, a tam po ang. no i wersja polska ukarze się w nieco później od europejskiej.

Czy wersja polska ma to samo co europejska, tyle że w PL czy jest tam jakaś nakładka językowa, która "zamula" sprzęt? kiedyś czytałem o takim przypadku chyba w diamencie ...

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
  • Sprzęt: HTC Touch Dual & HTC Trinity
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 30, 2008, 11:53:28 »
Różnią się te wersje tylko i wyłącznie wersją językową systemu i papierami w pudełku. Po prostu przygotowanie wersji PL potrwa dłużej - najpierw wychodzi angielska, a potem spece z HTC przerabiają ją na PL. (dlatego jest opóźnienie) Sprzętowo to dokładnie to samo - i do obojętnie jakiego urządzenia możesz wrzucić ROM w dowolnej (dostępnej) wersji językowej.
HTC Touch Dual: WM6.1 Phoenix
HTC Trinity: WM 6.1 PL by Tommi 020
Motorola F3, Nokia 6280 oraz Nokia 6020
Kiedy będzie słuchawka na 4 SIM karty?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 30, 2008, 12:05:12 »
w diamondzie samo pda nie rozni sie niczym poza tym ze polska wersja ma syfiastą nakladke zamulającą system a po jej odninstalowaniu a raczej nie instalowaniu jest dokladnie to samo
nie ma nadal oficjalnej polskiej wersji z htc maja natomiast w orange i erze

ogolnie nie warto na to patrzec i tak kazdy wgywa rom z xda albo z naszego forum
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 30, 2008, 14:35:35 »
w diamondzie samo pda nie rozni sie niczym poza tym ze polska wersja ma syfiastą nakladke zamulającą system a po jej odninstalowaniu a raczej nie instalowaniu jest dokladnie to samo
nie ma nadal oficjalnej polskiej wersji z htc maja natomiast w orange i erze

ogolnie nie warto na to patrzec i tak kazdy wgywa rom z xda albo z naszego forum

No właśnie, o to mi chodziło  :smile: :ok: że w wersji PL jest nakładka jęzkuowa zamulająca system. Wobec tego nie warto czekać na oficjalną premierę Touch HD z PL romem, skoro jest to tylko nakładka, a kupując wersję z romem ENG, można potem zamienić na inny rom (PL).

Miałem tylko wątpliwości co do różnicy sprzętu, akcesoriów i softu wchodzącego w skład wersji PL i ENG. Ale skoro są to wersje europejskie to nie powinno być różnic, poza nakładkami językowymi.

« Odpowiedź #44 dnia: Październik 03, 2008, 23:22:46 »
a wiadomo może, kiedy zostanie wypuszczony HD w "obieg"? Czy już można go w stanach kupować?

*

Offline jakowit

• *
  • 72
  • Sprzęt: Qtek 9100, Mda Compact II
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 03, 2008, 23:28:49 »
Nie ma go jeszcze w sprzedaży, można składać jedynie zamówienia na pierwsze egzemplarze ale data premiery może się przesunąć.

« Odpowiedź #46 dnia: Październik 04, 2008, 13:53:45 »
Gdzieś się pojawiła data 8 listopada.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 07, 2008, 22:36:01 »
Znalazlem ciekawy test HTC TOUCH HD co prawda po niemiecku ale udalo sie cos zrozumiec;) i powiem ze opinie sa bardzo pozytywne! Najwazniejsze z nich:

Zalety

- naprawde pierwszy iphone-killer ktory zasluje na ta nazwe,
- elegancki design 
- ogromny 3,8-calowy ekran dotykowy z 800x480 pikseli  (Witryny sieci Web oraz filmy wyglądają prawie jak na PC)
- HSDPA, oraz WLAN (A) GPS
- port na 3,5 mm jack   
- bardzo szybko dziala TouchFlo 3D   
- ekran na dotyk reaguje znacznie szybciej i dokladniej
- konsekwentnie może funkcjonować bez rysika!

Wady:

- Aparat fotograficzny bez lampy
- Przeglądarka nie obsługuje Flash-a
- nie miesci się w kieszeni koszuli hmmm maja wyobraznie genialne! ;]

...po za tym troche narzekali na jakosc zdjec biorac pod uwage obiektyw carl zeis-a produkowany w nokiach ktory wypada znacznie najlepiej, gdzie w hd  zastosowali ponoc jakas tanio soczewke, (zreszta w omni jest to samo nokia z ta sama matryca wypada zdecydowanie lepiej) za to bardzo pochwalili dzialanie nawigacji byli pod wrazeniem!

Przykladowe foto:

Powiem szczerze ze ten test bardzo znacznie mnie przekonal i mam gleboka nadzieje ze 8 listpada sie sprawdzi i htc hd bedzie dostepny:D:D:D

i jeszcze sam telefon:D

to tyle...pozdro

Napisane: Październik 05, 2008, 07:58:58
Witam

Mam prosbe do moderatora o utworzenie nowego dzialu dla "HTC TOUCH HD" rozumiem ze pda jeszcze nie ma na rynku(raphaela tez nie bylo a dzial istnial :proud:) ale jest juz sporo informacji na jego temat i takze wielu zainteresowanych, niestety post o htc hd zrobic sie zbyt ogolny i fajnie by bylo zeby HD mial swoje miejsce  :grin:

...z gory bardzo dziekuje :)

p.s.

Mam zamiar w zaopatrzyc sie w sprzet jak tylko wyjdzie na rynek(8 listopad) napewno duzo na jego temat bede pisal wiec dzial bedzie sie rozwijal :grin:

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 08, 2008, 00:42:07 »
Zapowiada się coraz bardziej smakowicie :) Przy tym wygląda na to, że gabarytowo zbliżony jest do IP, a to zaliczam na jeszcze jeden plus.

*

Offline appaloosa

• *
  • 71
    • http://www.e-bogatynia.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 09, 2008, 08:43:06 »
W wiadomo może czy będzie dostępny w jakiejś sieci komórkowej i ew w jakiej?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 09, 2008, 09:34:06 »
a ja sie dopiero dopatrzyłem ze ma 3,8 cala ekran po zdjeciach nie widac tego
http://www.htc.com/europe/product.aspx?id=64952

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 09, 2008, 14:37:44 »
...fajna recenzja po czesku zaprasam do ogladania ;)

http://www.youtube.com/watch?v=OT4wr_E5ZkQ
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 10, 2008, 12:54:36 »
a ja sie dopiero dopatrzyłem ze ma 3,8 cala ekran po zdjeciach nie widac tego
http://www.htc.com/europe/product.aspx?id=64952

Atam nie widać na zdjęciach  :wink:

na tym wszystko widać, jak wiadomo iPhone ma 3,5" ekran  :ok: :P

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 10, 2008, 14:37:37 »

Tak to wyglada porownujac z diamentem:

....a tak z omnia:

Foto wbudowanym aparatem:

Pozdrawiam...

« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2008, 14:40:18 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 14, 2008, 14:05:02 »
dzialanie systemu: http://vimeo.com/1938435

...jestem pod wrazeniem! :D:D:D

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 14, 2008, 14:32:53 »
powiem szczerze ze ja tez

« Odpowiedź #56 dnia: Październik 14, 2008, 23:14:06 »
czy będzie miał gpu ?

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 15, 2008, 00:19:33 »
Mam prośbe do Wszystkich  B),
mianowicie zróbmy porównanie ( wszystkie różnice jakie potraficie w danym momencie wypisać ) HTC TOUCH PRO vs HTC TOUCH HD
sam mam dylemat co wybrać ;/
zaczne od:

HTC TOUCH PRO                                                   HTC TOUCH HD

1. wyświetlacz   
                            2,8  (71 mm)                                               vs                      3,8 cala (97 mm)

480 x 640 VGA                                            vs                      480 x 800 WVGA panoramiczny

2. rozmiar
    waga            102 mm (L) X 51 mm (W) X 18.05 mm (T)      vs                      115 mm x 62.8 mm x 12 mm

165 g z baterią                                              vs                      146.4 g z barerią

3. bateria
                         1340 mAh                                                      vs                      1350 mAh

4. czas     
    baterii:

-Talk time              Up to 378 minutes for WCDMA                    vs                      Up to 390 minutes for WCDMA
                                Up to 419 minutes for GSM                                                   Up to 310 minutes for GSM

-Standby time        Up to 462 hours for WCDMA                       vs                       Up to 450 hours for WCDMA
                                Up to 367 hours for GSM                                                       Up to 390 hours for GSM

-Video call time      Up to 189 minutes for WCDMA                   vs                        Up to 120 minutes

5. aparat
    tylny             CMOS 2048 x 1536 pixels (3.15MP) + and flash light         vs       CMOS 2560 x 1920 pixels (4.92MP) (Macro Mode)(stabilizacja)-??

6. klawiatura           tak                                                              vs                        nie
    QWERTY

7. komunikacja       Bluetooth® 2.0 with EDR                            vs                  Bluetooth® 2.0 with EDR and A2DP for wireless stereo headsets

HSUPA                        nie                                                      vs                           tak

8. wyjścia

3.5 mm audio jack               nie                                                               vs                       tak

HTC ExtUSB™ (11-pin mini-USB 2.0, audio jack, and TV Out  in one)      vs            HTC ExtUSB™ (11-pin mini-USB 2.0)

9. audio

eAAC+                                  nie                                                                          vs            tak

AMR-WB                                nie                                                                           vs            tak

QCP                                      nie                                                                           vs            tak

10.                                          nie                                                                           vs            w zestawie karta microSD o pojemności 8 GB

11.                                         nie                                                                           vs     "zamontowanie dodatkowego chipu graficznego odpowiedzialnego za zarządzanie ekranem. Wykorzystuje on 32 MB z 288 MB pamięci RAM urządzenia."- ??

HTC TOUCH HD:

1. naprawdę trudno uruchomić program przez przypadek
2. poprawili to przewijanie kinetyczne
3. autofocus tapany na ekranie
4. 256MB RAM (+32MB on processor)-??
5. dla osób, które chcą obejrzeć film w podróży
6. dobry do przeglądania stron internetowych ,prezentacji i zdjęć

linki:
http://www.geekinc.fr/2008/09/17/exclu-review-du-htc-touch-hd/

http://www.modaco.com/content/pocket-pc-professional-news/272214/introducing-the-htc-touch-hd/

http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1469

Wyjaśnienia:

Bluetooth A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) - określa protokoły i procedury do realizacji odtwarzania dźwięku w wysokiej jakości jako mono lub stereo. Podstawowym celem technologii A2DP jest przesyłanie strumieniowe dźwięku w stereo z odtwarzacza do słuchawek lub głośników. Pliki audio są kompresowane w odpowiednim formacie o wystarczającej jakości dla ograniczonej przepustowości. Dźwięk przestrzenny jak i funkcje zdalnego pilota nie są jednak obsługiwane przez tę technologię.

« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 10:19:03 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 15, 2008, 01:47:50 »
bierz xperie

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 15, 2008, 02:58:54 »
Mam prośbe do Wszystkich  B),
mianowicie zróbmy porównanie ( wszystkie różnice jakie potraficie w danym momencie wypisać ) HTC TOUCH PRO vs HTC TOUCH HD
sam mam dylemat co wybrać ;/
przepustowości. Dźwięk przestrzenny jak i funkcje zdalnego pilota nie są jednak obsługiwane przez tę technologię.

i z cala pewnoscia HTC HD gdzie przede wszystkim masz wydajniejszy system! po za tym w touch pro bardzo przeszkadzala mi waga, byl zbyt ciezkawy nie wpomne o grubosci a przy diamondzie to wogole wygladal jak cegla!

OK touch pro ma wysuwana klawiature qwerty ale wyobraz sobie ze na 3,8 ekranie w HD mysle ze rownie wygodnie z korzystasz z klawiatury :)

Ja tylko zacieram rece na 8 listopada (mam nadzieje ze sie sprawdzi!) i nie zastanawiam sie ani chwili dluzej! :D

Pozdrawiam...