HTC HD Uchwyt do samochodu ...

• 24 Odpowiedzi
  • 8425 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adi_

• **
  • 103
  • Sprzęt: HTC HD
HTC HD Uchwyt do samochodu ...
« dnia: Grudzień 09, 2008, 12:30:37 »
Witam jak w temacie panowie jestem na kupnie telefonu ale trzyma mnie brak uchwytu do samochodu. Poprzedni wyzywalem mio a701 i bylem bardzo zadowolony z niego az dopuki go nie zepsulem podczas wymiany digitizera.

Moje preferowane ustawinie tel podczas nawigacji jest poziome a nie pionowe wiec polowa uniewrsalnych uchwytow odpada. Czy ma ktos jakis fajny uchwyt na oku albo pomysl ??

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
Odp: HTC HD Uchwyt do samochodu ...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:41:10 »
Przeczytaj ten wątek ( Akcesoria do "HTC TOUCH HD" )

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114013.0
 :)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:44:52 »

*

Offline anion

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC TouchHD (WWE_EE_1.56.479.0)
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2008, 13:09:52 »
Ja zakupiłem zestaw HTC CU-100 (czy jakoś tak) – ładowarka samochodowa + uchwyt mocowany do szyby.
Sprawdziłem praktycznie jego zastosowanie i jestem zadowolony. HD siedzi w nim bardzo pewnie.
W niczym kobieta nie wygląda tak dobrze jak w niczym.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2008, 21:54:24 »

Moje preferowane ustawinie tel podczas nawigacji jest poziome a nie pionowe wiec polowa uniewrsalnych uchwytow odpada.
Też prawie dwa lata jeździłem na poziomie. Nawet się nad tym nie zastanawiałem dlaczego. Po prostu człowiek jest przyzwyczajony do TV, monitora i instynktownie wybiera takie ustawienie panelu. Parę dni temu przejechałem się pierwszy raz z HTC na pionowym i stwierdziłem, że potrzeba jest matką wynalazku. Mapa obraca się przecież zawsze zgodnie z kierunkiem jazdy. Po cholerę mi to co jest po bokach, najważniejsze żeby jak najdalej do przodu widzieć (przy zachowaniu odpowiedniego poziomu szczegółowości oczywiście).
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:09:40 »
Ja od prawie 2 lat  używam takiego uchwytu https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&&&i=4816 plus pałąk, kosztował mnie z 20 zł. Sprawdzał się przy  SE D750, sprawdzał się przy SE P1, dzisiaj włożyłem HTC HD i też nie było problemów. Jest przekręcany więc można w pionie i poziomie ustawiać, od dołu można podpiąć ładowarkę - za takie pieniążki to raczej nic lepszego się nie znajdzie.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline Adi_

• **
  • 103
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 13:02:23 »
Borg ja tam boje sie ze htc predzej czy pozniej wypadnie z tego uchwytu na naszych polskich drogach ale jest juz ponoc orginal poziomy do htc hd :)

qrzysztof wiem i masz troche racji jednak ja jezdze bus'em i nie mam lusterka wstecznego w kabinie i tam mialem zamontowene mio a701 i lepszego miejsca nie widze w aucie :) i stad pozycja pionwa jest nie wygodna (podlaczenie kabli od zestawu glosno mowiacego badz ladowanie) a pozioma idealna :D

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 13:08:17 »
Ten uchwyt ma mocny ścisk, po obu stronach grube gąbki, SE P1i do lekkich też nie należał i nigdy mi nie wypadł - po naciśnięciu dźwigni szczęki same się otwierają. Przyssawka jest z naciągiem, nie ma szans że odpadnie sama, nie wiem jak ten dłuższy pałąk ja mam krótszy nie sprężynuje więc wszystko jest stabilnie.

ps. Jak dla mnie wydanie 150 zł na uchwyt i ładowarkę to troszkę przegięcie - sama ładowarka 40-50 zł max czyli za kawałek plastiku płacimy 100 zł :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2008, 19:14:25 »
jezdze bus'em i nie mam lusterka wstecznego w kabinie i tam mialem zamontowene mio a701 i lepszego miejsca nie widze w aucie
:O Zabraklo mi slow. To tak jak bys napisal, ze radio wozisz w schowku przy kolanach pasazera i to jest idealne miejsce.

Przeciez nawet nie masz szans na to popatrzec bez ruszania glowa. Wiec ergonomia kuleje, o bezpieczenstwie nawet nie ma co mowic.

*

Offline Pinki

• 11
    • http://www.rostalski.pl
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 22, 2008, 15:16:27 »
Witam jak w temacie panowie jestem na kupnie telefonu ale trzyma mnie brak uchwytu do samochodu. Poprzedni wyzywalem mio a701 i bylem bardzo zadowolony z niego az dopuki go nie zepsulem podczas wymiany digitizera.

Moje preferowane ustawinie tel podczas nawigacji jest poziome a nie pionowe wiec polowa uniewrsalnych uchwytow odpada. Czy ma ktos jakis fajny uchwyt na oku albo pomysl ??

Ja mam taki, ale nie polecam, ponieważ htc buja się w nim jak w kołysce. Mimo że ramię jest bardzo sztywne to niestety cały telefon wpada w drgania.
http://www.allegro.pl/item503485547_oryginal_uchwyt_lad_htc_cu_g100_do_touch_hd_fv.html

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 24, 2008, 10:33:39 »
Testował może ktoś już coś takiego http://www.allegro.pl/item509283566_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_hf_htc_touch_hd.html  zastanawiam siętylko czy mozna urządzenie ustawić w poziomie ???

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:19:52 »
Ja mam taki, ale nie polecam, ponieważ htc buja się w nim jak w kołysce. Mimo że ramię jest bardzo sztywne to niestety cały telefon wpada w drgania.
http://www.allegro.pl/item503485547_oryginal_uchwyt_lad_htc_cu_g100_do_touch_hd_fv.html

--ten jest orginalny od htc,a to ze sie buja,to wynika z tego ze hd jest dosyc ciezki a uchwyt ma dosyc dlugie ramie,ja wygialem ramie tak ze skrocilem jego dlugosc i jest ok,w poziomie ladnie lezy,i w pionie fajnie sie trzyma, ten drugi uchwyt nie wyobrazam sobie polozyc go w poziomie...a i w pionie bedzie dosyc wysoki,chyba ze w ciezarowce... :D

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 24, 2008, 14:35:32 »
Ostatnio zanabyłem na allegro aktywny uchwyt firmy Brodit  (zdjęcia w wątku o akcesoriach do HD) z sztywną przyssawką do szyby w komplecie. Miodzio, wszystko spasowane, nic nie rysuje boków ani tyłu urządzenia. HD siedzi pewnie. Nawet w czasie jazdy w trybie poziomym - nie ma szans aby wypadło na polskich dziurawych drogach :)

Pozdrawiam

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 26, 2008, 11:17:14 »
A ja zamówiłem TEN  uchwyt.BRODIT niestety jest za drogi a ja chyba za często wymieniam telefony  :D
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:29:56 »
Witam,

czy ktoś zakupił może futerał Krusell do HD i ich uchwyt na szybe ?
zastanawiam sie nad tym kompletem i jestem ciekaw jak sie sprawuje w samochodzie, czy sie nie obraca na boki podczas jazdy i czy jest stabilne ?
pozdro
slaw

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 29, 2008, 09:23:09 »
A ja zamówiłem TEN  uchwyt.BRODIT niestety jest za drogi a ja chyba za często wymieniam telefony  :D

Możesz powiedzieć coś na temat tego uchwytu czy się sprawdza czy nie jest za duży aha no i czy mozna go ustawić w poziomie ???

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 29, 2008, 09:42:11 »
Odpowiem jak tylko dostanę uchwyt.Zamówiony został pomiędzy świętami a NR. :D
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 30, 2008, 13:07:29 »
Testował może ktoś już coś takiego http://www.allegro.pl/item509283566_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_hf_htc_touch_hd.html  zastanawiam siętylko czy mozna urządzenie ustawić w poziomie ???

Własnie otrzymałem przesyłkę i od razu zabrałem sie za podłączenie. Wrażenia:
1. Super sie przykleja do szyby
2. Uchwyt sztywny i nie buja się w nim HD-ek
3. Można go ustawić rownież w poziomie
4. Urządzenie siedzi w nim pewnie
5. Posiada regulację głośności, Funkcję ładowania (jest przełącznik CHARGE ON/OFF), przycisk odbierania i kończenia rozmowy, wyprowadzone jest również gniazdo USB (należy wnioskować, że można podłączyć jakiekolwiek urządzenie odtwarzające np. MP3- kę. Nie sprawdziłem bo nie posiadam)
6. Dźwięk wydobywający się z przystawki jest na dobrym poziomie w przeciwieństwie do tego który wydaje HD-ek
7. Test rozmowy telefonicznej - czysto i wyraźnie słychać rozmówcę, lecz należy ustawić głośność nie za dużą ponieważ rozmówca słyszy też sam siebie w sygnale zwrotnym wyłapywanym przez czuły mikrofon przystawki.

Uważam że ten sprzęt jest wart swojej ceny i godny poleceniu każdemu użytkownikowi HTC Touch HD, który będzie go wykorzystywał w samochodzie.
POLECAM kolegom. Sprzedawca zaopoatrzył mnie w to cudo błyskawicznie ( oczywiście jeśli wybierzecie dostawę kurierem)

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 30, 2008, 21:38:02 »
Mam takie pytanie dotyczace uchwytów - wszystkich do HTC.

Ponieważ nie zawsze używam nawigacji jak poruszam się po np: swoim mieście, mam dwa uchwyty.
Jeden do szyby tylko do nawigacji, a drugi mam taki uniweralny przy skrzyni biegów gdzie umieszczem urządzenie abym widział kto np: dzwoni.

I tu mam pytanie: Czy wasze uchwyty ich część przednia /czyli ta która kontaktuje się z tyłem telefonu/ ma jakieś nazwijmy to gąbki/poduszeczki o które opiera się urządzenie?
Zauważyłem bowiem że u mnie po kilkakrotnym wkładaniu go do uchwytu w wyniku wsuwania pojawiły się mikroryski na tylno-dolnej ścianie HTC tam gdzie jest obudowa lakierowana.

Poprzednio miałm Touch Criuse gdzie jego tył jest nielakierowany, więć problem nie istniał.

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 05, 2009, 23:43:17 »

5. Posiada regulację głośności, Funkcję ładowania (jest przełącznik CHARGE ON/OFF), przycisk odbierania i kończenia rozmowy, wyprowadzone jest również gniazdo USB (należy wnioskować, że można podłączyć jakiekolwiek urządzenie odtwarzające np. MP3- kę. Nie sprawdziłem bo nie posiadam)
6. Dźwięk wydobywający się z przystawki jest na dobrym poziomie w przeciwieństwie do tego który wydaje HD-ek
7. Test rozmowy telefonicznej - czysto i wyraźnie słychać rozmówcę, lecz należy ustawić głośność nie za dużą ponieważ rozmówca słyszy też sam siebie w sygnale zwrotnym wyłapywanym przez czuły mikrofon przystawki.

Uważam że ten sprzęt jest wart swojej ceny i godny poleceniu każdemu użytkownikowi HTC Touch HD, który będzie go wykorzystywał w samochodzie.
POLECAM kolegom. Sprzedawca zaopoatrzył mnie w to cudo błyskawicznie ( oczywiście jeśli wybierzecie dostawę kurierem)

Zakupiłem ten uchwyt i faktycznie jest ok ale jak dla mnie ma jedną mała wade ramie koło zaczepu na szybe niestety nie jest regulowane co czasami może utrudnic jego montaż w wybranym przez nas miejscu i ustawienie go w odpowiedni sposób..
P.s. Sprzedawca eskpresowy to prawda

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 06, 2009, 01:29:47 »
Czy wasze uchwyty ich część przednia /czyli ta która kontaktuje się z tyłem telefonu/ ma jakieś nazwijmy to gąbki/poduszeczki o które opiera się urządzenie?

są poduszki:

CH G100

(kliknij żeby powiększyć)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 01:33:07 wysłana przez belek »
Vulnerant Omnes, Ultima Necat

*

robi6969

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 21, 2009, 08:01:52 »

A jak z tym uchwytem jeśli chodzi o rysowanie samego HD`ka?? Czy wsuwanie i wysuwanie z tego uchwytu powoduje jakies odpryski lakieru na HD??

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 21, 2009, 17:31:40 »

też dostałem błyskawicznie, też polecam bardzo dobrze się spisuje, natomiast pojawił sie problem rysującej sie obudowy od osadzania tam HD-ka. Niestety na lakierze fortepianowym na dolnej części pleców są rysy wytarcie - mam pomysł aby podkleić tam jakiś kawałek materiału

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S IV, Galaxy Note 10.1 GT-N8000
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 22, 2009, 11:10:17 »
witam,
kupiłem ten model http://www.brodit.com/?main=searchbrodit.jsp&search=touch%20hd w wersji z montażem po lewej stronie z wpięciem bezpośrednio do instalacji samochodu.
Dotychczas miałem zainstalowane uchwyty do szyby. Ten bardzo sprytnie wykorzystuje specyficzne miejsca w samochodzie. Komplet stanowią:
  • uchwyt pod htc touch hd - w pełni regulowany bardzo dobrze wykończony w miejscu styku z naszym htc. Spokojnie może pracować w poziomie
  • podstawa montażowa do montażu w konkretnym typie samochodu i w jego konkretnym miejscu - myślę że to indywidualne dostosowanie jest przyczyną ceny zestawu
  • zasilacz no i okablowanie - jest nawet odpowiedni klin umożliwiający dostanie się do konkretnych miejsc w samochodzie
Używam zestaw dwa tygodnie, htc mam na wysokości linii zegarów co bardzo mi osobiście odpowiada - dobra widoczność urządzenia i świetny dostęp do niego ręką. Przerażała mnie dostępność do urządzenia z wykorzystaniem uchwytów na przyssawkę do szyby bo w mojej toyocie corolla verso podszybie jest głębokie. Z kolei czym dłuższy pałąk tym większe drgania. już ten proponowany przez HTC nieźle się trzęsie.
Cena hmm - trochę bolało ale warto było bo cenię sobie wygodę i estetykę
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 11:15:48 wysłana przez Poldek06 »

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 18, 2010, 14:16:50 »
witam,
kupiłem ten model http://www.brodit.com/?main=searchbrodit.jsp&search=touch%20hd w wersji z montażem po lewej stronie z wpięciem bezpośrednio do instalacji samochodu.
Dotychczas miałem zainstalowane uchwyty do szyby. Ten bardzo sprytnie wykorzystuje specyficzne miejsca w samochodzie. Komplet stanowią:
  • uchwyt pod htc touch hd - w pełni regulowany bardzo dobrze wykończony w miejscu styku z naszym htc. Spokojnie może pracować w poziomie
  • podstawa montażowa do montażu w konkretnym typie samochodu i w jego konkretnym miejscu - myślę że to indywidualne dostosowanie jest przyczyną ceny zestawu
  • zasilacz no i okablowanie - jest nawet odpowiedni klin umożliwiający dostanie się do konkretnych miejsc w samochodzie
Używam zestaw dwa tygodnie, htc mam na wysokości linii zegarów co bardzo mi osobiście odpowiada - dobra widoczność urządzenia i świetny dostęp do niego ręką. Przerażała mnie dostępność do urządzenia z wykorzystaniem uchwytów na przyssawkę do szyby bo w mojej toyocie corolla verso podszybie jest głębokie. Z kolei czym dłuższy pałąk tym większe drgania. już ten proponowany przez HTC nieźle się trzęsie.
Cena hmm - trochę bolało ale warto było bo cenię sobie wygodę i estetykę
Pozdrawiam

Witam
Dzięki za podpowiedź. Odpowiednia informacja jest bezcenna.
Również uważam że jakość produktu, wygoda i estetyka - to bardzo wiele znaczy. Szkoda wydawać pieniądze na byle co.
Pozdrawiam