HD - Slaby zasieg

• 4 Odpowiedzi
  • 1159 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
HD - Slaby zasieg
« dnia: Luty 19, 2010, 10:52:02 »
Witam,

mam problem z moim HDkiem. Chodzi toto na romie Mario 03/06/2009 ze standardowym RadioROMem tam dostepnym (1.13.25_24).

Swoja droga polecam kazdemu - wprawdzie nie jest tak wybajerzony jak Miri v18, ale jest lepiej dopracowny graficznie niz std, a do tego dopuki nie zainstalowalem s2u to byl z 50% lepszy w zuzyciu baterii od stockowego!, szybki i sie nie wiesza. Jedyny mankament to ze czasmi nie odbiera push maila z exchange i trzeba zrobic to recznie pierwszy raz aby odmrozic.

Moj problem polega na tym, iz w kazdym ROMie i RadioROmie od tego w/w w zwyz mam bardzo slaby zasieg (data connection w ogole nie chce sie zestawic, nie moge w zasadzie wykonywac polaczen a bateria leci jak glupia, ikonka E jest jakby na bialym tle). W tym samym miejscu moja nokia E51 ma od 5 kresek do maxa (z ta sama karta SIM w plusie).

W zwiazku z tym mam 2 pytania:

1. Czy mozna to jakos poprawic/naprawic?
2. Czy mozna do touch HD podlaczyc zewnetrzna antene?

Dzieki za info z gory!

Pzw,
MCC
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 17:34:04 wysłana przez mcc »

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
Odp: HD - Slaby zagieg
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2010, 11:55:54 »
Dzieje sie tak odkąd masz HD czy odkąd instalujesz romy?
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2010, 12:32:38 »
nie jestem pewnien (czy w sieci Plusa nie nastaly jakies zmiany bo odwiedzam to miejsce, ktore mnie wkurza dosc rzadko), ale wydaje mi sie, iz zasieg pogorszyl sie po wizycie w serwisie, gdzie wymienili bebechy mojego HD i wgrali mi w standardzie 1.56 najnowszy rom od HTC. Wczesniej uzywalem najnowszego 6.1 od Dutty'ego z dostepnymi tam Radio ROMami (chyba ten sam) i bylo ok!

Teraz raczej mnie wkurza to, iz moja nokia radzi sobie ok, mojej zony glofiish x800 w playu (dziala po plusie w tym miejscu) dziala ok (deko gorzej niz e51) a moj wypasiony HD nie nadaje sie do uzytku :(

Jesli chodzi o wgrywanie romow - zawsze przy przechodzeniu z jednego na drugiego pomiedzy nimi wgrywam najnowszy oficjalny (w/g info ma procedury czyszczace). Jesli dobrze pamietam, pierwsze sprawdzenie zasiegu odbylo sie na oryginalnym sofcie, z ktorym wyszedl z serwisu, a ze bylo do dupy to wgralem radio wyzsze, ale nic to nie dalo.

Pzw,
MCC

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2010, 14:25:04 »
Zaciągnij rom z http://sunnysoft.com/htc/ i sprawdź czy będzie wszystko ok.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline mcc

• **
  • 182
Odp: HD - Slaby zasieg
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 23, 2010, 16:52:40 »
To juz bylo grane - jest tak samo, czyli do ...

Ten soft mialem tez jak wyszedl z serwisu.

Pzw,
MCC