Nijoo i Bonzoy,
Myślę, że coś jest nie tak z Wami

. Bo mi działa. A tak poważnie, to sprawdzę co napisałem, jeszcze raz. Może jakieś chochliki coś poprzekręcały. Nie testowałem dokładnie Disable (Dialog) bo mi nie przeszkadza obracanie TouchFlo po zablokowaniu ekranu. Nijoo, Ty pisałeś, że wtedy nie obraca sms i są problemy z klawiaturą - sprawdzę to na moim.
Rzeczywiście nie obraca przy pisaniu sms-a. Ale tylko jak wchodzisz z TouchFlo. Jak wejdziesz z Menu Start przez Messaging to rotuje. Jest na to rada:
Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - zmieniamy nazwę na np Rotate (sms) - Application - w "wolnym" polu wpisujemy SMS\MMS - w Orientation zaznaczamy wszystkie opcje - w Actions, Rotate Screen - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Dialog".
Borg,
Wywal tą regułę z "Dialog" i zrób raz jeszcze tak:
Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - zmieniamy nazwę na np Disable (Dialog) - Application - w "wolnym" polu wpisujemy Dialog - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Rotate".