Gyrator

• 60 Odpowiedzi
  • 17691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nijoo

• 286
Odp: Gyrator
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 29, 2008, 20:46:36 »
Udało sie ale teraz mie drażni jak ekran przekręca sie podczas rozmowy i wybierania numerów czy tkoś próbował to wyłącyzć w Gyratorze

« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 29, 2008, 22:15:55 »
Nijoo,

Wałkujemy to już od dluższego czasu! Jakbyś zrobił/a jak pisałem toby działało, tak myśle!

Ok jeszcze raz za rączkę:

Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - Application - podwójne kliknięcie w  Phone - zmieniamy nazwę na np Disable (Phone) - Apply - raz jeszcze Apply i gotowe.
Nie zapomnij przenieś tego ponad "Rotate" za pomocą "Promote"!

Pisałem - zmień aplikacje na Phone.

Pozdrawiam,
Romek

Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 30, 2008, 08:40:01 »
Zgobiłem dokładnie według instrukcji i:

Po wykoniamu powyższych czynnkości nie blokuje ekranu gdy zakończe operacje dając na końcu minimalize. Wszystko po staremu obraca ekran w telefonie.

Gdy dam na końcu exit gyrator - wtedy działa ale --- nie blokuje ekranu po wsadzeniu rysika do tel.  ani też jak wyłącze przyciskiem tel i włącze nie ma blokady. Gdy wcisne czerwoną słuchawkę żeby zablokować telefon wyłąncza sieć
Nie działa też internet.

Coś jest nie tak

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:55:07 »
Nijoo,

Wałkujemy to już od dluższego czasu! Jakbyś zrobił/a jak pisałem toby działało, tak myśle!

Ok jeszcze raz za rączkę:

Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - Application - podwójne kliknięcie w  Phone - zmieniamy nazwę na np Disable (Phone) - Apply - raz jeszcze Apply i gotowe.
Nie zapomnij przenieś tego ponad "Rotate" za pomocą "Promote"!

Pisałem - zmień aplikacje na Phone.

Pozdrawiam,
Romek

Robiłem dokładnie jak napisałeś nie działa

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 30, 2008, 15:26:20 »
U mnie też nie działa :(

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 31, 2008, 13:22:04 »
Borg,

Ale z ciebie pedant!  :E  No więc tak:

Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - zmieniamy nazwę na np Disable (Dialog) - Application - podwójne kliknięcie w Learn Window Class - wyciągamy rysik - blokujemy ekran "słuchawką" - chowamy rysik - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Rotate". I... Mnie się TouchFlo nie rotuje...

Pozdrawiam,
Romek

Dzięki ale chyba coś pokręciłem bo po wprowadzeniu tego, ekran dalej się obraca, a najgorsze że później przestaje reagować ekran dotykowy, przyciski tylko działają, nawet nie można potwierdzić wyłączenia systemu :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 31, 2008, 19:30:32 »
Nijoo i Bonzoy,

Myślę, że coś jest nie tak z Wami  :mrgreen:. Bo mi działa. A tak poważnie, to sprawdzę co napisałem, jeszcze raz. Może jakieś chochliki coś poprzekręcały. Nie testowałem dokładnie Disable (Dialog) bo mi nie przeszkadza obracanie TouchFlo po zablokowaniu ekranu. Nijoo, Ty pisałeś, że wtedy nie obraca sms i są problemy z klawiaturą - sprawdzę to na moim.
Rzeczywiście nie obraca przy pisaniu sms-a. Ale tylko jak wchodzisz z TouchFlo. Jak wejdziesz z Menu Start przez Messaging to rotuje. Jest na to rada:

Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - zmieniamy nazwę na np Rotate (sms) - Application - w "wolnym" polu wpisujemy SMS\MMS - w Orientation zaznaczamy wszystkie opcje - w Actions, Rotate Screen - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Dialog".

Borg,

Wywal tą regułę z "Dialog" i zrób raz jeszcze tak:

Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - zmieniamy nazwę na np Disable (Dialog) - Application - w "wolnym" polu wpisujemy Dialog - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Rotate".

« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 03:35:36 wysłana przez rkorczyk »
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 25, 2009, 21:25:48 »
     Wprawdzie wszystkie reguły podawane przez rkorczyk'a są na tyle jasne, że działają mi prawidłowo jednak nie moge sobie poradzić z dodaniem nowej. A konkretnie to mam problem z programem uBook do czytania ebooków. Mimo wielu prób i ćwiczeń nie mogę zablokować obracania ekranu. Wspomnianego programu nie ma w oknie aplikacji a dopisanie przy pomocy "Any Windows" nie przynosi oczekiwanego efektu :(. Może ktoś również używa uBook'a i udało mu się dodać prawidłowo regułę ?

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 25, 2009, 21:35:29 »
a tak po prawdzie,,to ktos kto zna dobrze angielski moglby przetlumaczyc to na czytelny zrozumialy jezyk i opisac co i jak z tym prog robic zeby bylo ok   :D  u mnie jest teraz jest gyrator wylaczony bo kreci mi czym chce i kiedy chce hehe  :) a ponac ma krecic na rozkaz   :D ,,co oznaczaja np, cyfry  0,1,2,...czy od tych cyfer cos zalezy,,,?

*

Offline jacek73

• *
  • 98
  • Sprzęt: Blackberry 9780, iPAQ 316
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 25, 2009, 23:27:05 »
No, ale co tu tłumaczyć.

0 - brak akcji
1 - akcje zależne od G-Sensora
2 - akcje zależne od tego czy rysik jest wyciągnięty czy nie
3 - akcje zależne od 1 i 2 jednocześnie.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 22:35:52 wysłana przez jacek73 »

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 26, 2009, 08:55:31 »
no to juz cos,,:)  ale telefon i tak mi obraca kiedy chce   jasna cholera..nie moge dojsc jak ustawic zeby telefonu nie obracal i zdjec,,bo te same sie obracaja,,prawda    B)

*

Offline czajka

• 11
  • Sprzęt: HTC Touch HD-do eliminacji; aktualnie iPhone 3GS
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 26, 2009, 10:19:37 »
Proponuję ten przepis.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120592.0

U mnie działa bez problemu.

« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 26, 2009, 13:45:31 »
Robo,
Próbowałeś tak:

Gyrator - Menu - Events - naciskasz stylusem pod listą i trzymasz - Add Event - stylusem na New Rule i trzymasz - "zaptaszkujesz" Orientation - stylusem na New Rule i trzymasz - Edit Event - zmieniasz nazwę na np Disable (eBook) - Application - podwójne kliknięcie w Learn Window Class - wyciągasz rysik - uruchamiasz rzeczony program - chowasz rysik - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Rotate".

Pozdrawiam.
Romek.
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 26, 2009, 17:09:58 »
 :ok: Działa jak należy. Nie mogłem zrozumieć manewru z rysikiem ale teraz już wszystko jasne.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:17:11 »
Gumiponga,

Jak ta instukcja nie jest specjalnie długa to przetłumacze. (Nie mam za dużo czasu do zbycia ;-) )
Podeślij linka.

Pozdrawiam.
Romek.
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline marekpriv

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:04:55 »
chociaż jakieś podstawy po program ma możliwości  :ok:
ROM: Diamond FireROM 8.1; RADIO: 1.09.25.23

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:46:16 »
no i wywalilem togo obracacza i juz,,,,bo tak naprawde to do czego on mi potrzebny,,do niczego ,nic tylko problemy,,obroci nie obroci,,albo obraca a nie powinien,,,eee  ,,,to co ma sie obracac obraca Hd,,i styka  reszta ,,,rybka   :mrgreen:

« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 30, 2009, 15:33:38 »
Marekpriv,

Podstawy są zawarte w tym wątku i jeszcze jednym podobnym na forum.

P.S. Nie czytając instrukcji ustawiłem go tak jak chciałem. Metodą prób i błedów. No ale ja jestem jednostką wybitną.  :grin:
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 11, 2009, 09:47:32 »
Z powodu chwilowych problemów z rotacją ekranu zmuszony byłem wrócić też do Gyratora.
Okazuje się ,że program jest naprawdę rewelacyjny. Widzę jednak ,że dużo ludzi ma problem u ustaleniem reguł - ja też miałem.
Otóż przepisy krok po kroku są dobre wszystkie działają, jest jednak ale...
Gyrator to nie wyszukiwarka jak w nazwie niema spacji to reguła nie działa, jak napiszesz program z małej litery też nie działa.
Więc jak chcesz aby smsy się obracały to aplikacja nazywa się: Rotate spacja, nawias SMS drukowane, spacja, ukośnik, spacja MMS drukowane, nawias. i dalej jak jest opisane wyżej.
Aplikacja Dialog z dużej litery i też działa. Trzeba po prostu patrzeć dokładnie jak nazywają się aplikacje  :ok:

« Odpowiedź #49 dnia: Luty 12, 2009, 00:52:22 »
Usunąłem Gyratora bo nie mogłem go zgrać z tomtomem (byle zakręt obracał mi ekran). Zmieniałem czułość i czas reakcji i kupa.
Mam teraz ChangeScreen. Jednego tylko troche brak - tego blokowania/odblokowania rysikiem.
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Wonito

• **
  • 221
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 12, 2009, 09:55:56 »
Musisz pobawić się progami nachylenia X i Y
Wartość bliska 90 na osi X powoduje ,że tylko jak telefon będzie w prawie całkowitym poziomie zmieni orientację.
Wartoś bliska 90 do 100 na osi Y analogicznie odwrotnie. Wię jeśli używasz nawigacji w poziomie to zmień próg czułości na osi Y na wartość 80 - 85 i powinno być dobrze . Ja mam X- 80, Y- 70, Z- 90 i to w zupełności wystarcza do Automapy.

« Odpowiedź #51 dnia: Luty 12, 2009, 19:21:56 »
Dzięki,
Spróbuję z ciekawości (chociaż zadowolony jestem z ChangeScreen).
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Kaleid

• 14
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 15, 2009, 19:49:21 »
To ja się podłączę z pytaniem w Windows Media Player. Reguła ustawiona prawidłowo. Interfejs odtwarzacza nie jest obracany, jednak po włączeniu filmu w trybie pełnoekranowym, gyrator obraca ekran. Jest to o tyle upierdliwe, że w trybie full screen po ustawieniu HD w pozycji poziomej, aplikacja również obraca obraz, przez co jest on w pionie. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić ?

*

Offline moralez00

• *
  • 78
  • Bez Bogów i Królów, Tylko Człowiek
  • Sprzęt: Realme 8
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 18, 2009, 14:17:35 »
Ja mam pytanie i prosze o łopatologiczne wytłumaczenie mi tego. Jak zrobić żeby program obracał sms. Chodzi mi o to żeby jak obrócę PDA w czasie pisania sms to obróci mi ekran ale tylko w sms (tak jak jest w htc diamond 2)
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę.... bo ja tu jestem największym skur...lem.

*

Offline Wonito

• **
  • 221
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 19, 2009, 09:06:57 »
Sprawa jest prosta.
Najpierw musisz nadać nazwę regule - Add event , nastepnie ustawić orientation na 1 i edytować regułę.
Nazwać regułę możesz jak Ci się podoba nie ma to znaczenia czy to będzie disable coś czy enable to naprawdę jest zbędne.
napisz np. wiadomości albo sms , nastepnie przechodzisz do zakładki  Application i tu musisz wpisać dokładnie taka nazwę jak nazwa programu która sie pokazuje przy ikonie START, duże litery i małe, spacje i kropki wszystko ma znaczenie.
W tym konkretnym przypadku piszesz SMS spacja/spacja MMS i wszystko.
Jeszcze tylko zakładka Actions i zaznaczyć Rotate Screen, a potem tylko Apply, Apply, Apply i jesteś w domu.

*

Offline moralez00

• *
  • 78
  • Bez Bogów i Królów, Tylko Człowiek
  • Sprzęt: Realme 8
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 19, 2009, 10:23:18 »
Wielkie dzięki. Działa idealnie :ok:. Jak mniemam dokładnie tak samo sie postępuje z innymi aplikacjami?
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę.... bo ja tu jestem największym skur...lem.

*

Offline Wonito

• **
  • 221
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 19, 2009, 10:54:19 »
Dokładnie tak.
Jeśli chcesz aby Gyrator nie działał w jakiejś aplikacji
Orientation też na 1, ale omijasz zakładkę Actions - reszta identycznie.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 21, 2009, 20:17:24 »
Dzisiaj pierwszy raz pobawilem sie Gyratorem :) he he fajna zabawa :) choc trzeba sie troche nakombinowac...
Jak narazie sterta blokad - choc tutaj szkoda ze nie dziala przynajmniej mi symbol gwiazdki np. na koncu wyrazu - gdy dodawany jest jakis ciag znakow do nazwy aplikacji. Lub calkowity problem gdy nazwa zmieniana jest Dynamicznie :( A nie mozna uzyc klasy bo jest uzywana w wielu aplikacjach.

Odnosnie nie obracania podczas wlaczonej blokady rozwiazalem to troche inaczej... Po prostu dalem blokade jak do innych z tym ze miejsce z nazwa Klasy/Aplikacji pozostawilem puste (tak to wyglada gdy wlaczone jest zablokuj). Jak narazie dziala ok tzn. nie obraca Manili podczas wlaczonej blokady...

Zobacze jeszcze czy nie nastreczy to problemow z innymi aplikacjami...

tutaj moj plik Events.ini:

Disable (Opera),Opera,1,1,1,,0
Disable (Manila),Manila,1,1,1,,0
Disable (YouTube),HTCYOUTUBE,1,1,1,,0
Disable (Camera),IACSP20_Main,1,1,1,,0
Disable (Album),HTCAlbumClass,1,1,1,,0
Disable (Telefon),Telefon ,1,1,1,,0
Disable (Bubble Breaker),Bubble Breaker,1,1,1,,0
Disable (Pasjans),Pasjans,1,1,1,,0
Disable (Teeter),Teeter,1,1,1,,0
Disable (Xtrakt),Xtrakt,1,1,1,,0
Disable (NFS UC),NFS Undercover,1,1,1,,0
Disable (Kalibracja czujnik G),Czujnik G,1,1,1,,0
Disable (Pocket Gforce),Pocket GForce,1,1,1,,0
Disable (GPS Cycle),GPS Cycle Computer,1,1,1,,0
Disable (RichesseGPS),RichesseGPS,1,1,1,,0
Disable (Kontakty),MSContactsUI,1,1,1,,0
Disable (iGO),iGO 8,1,0,1,,0
Disable (Volume Control),VOLUMECONTROL,1,1,1,,0
Disable (Zablokowany),,1,1,1,,0
Disable (Odblokuj),Odblokuj,1,1,1,,0
Rotate,*,1,63,1,,0
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 20:28:41 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 09, 2009, 11:21:02 »
Kurcze - potrzebuję pomocy. Jestem laikiem co z  resztą pewnie zaraz udowodnię :)
Aby wgrać Gyratora trzeba zainstalować NETCFSetupv35.msi
Przeniosłem sobie na kartę ten plik, klikam na niego i pojawia się komunikat: "Z elementem NETCFSetupv35 nie jest powiązana żadna aplikacja. Najpierw uruchom aplikację, a następnie otwórz ten plik z jej poziomu".

Spod jakiego programu to dziadostwo się otwiera ? Co trzeba zrobić aby zainstalować NETCFSetupv35.msi?

*

Offline lwisnick

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC Desire HD
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 09, 2009, 11:37:07 »
...
Spod jakiego programu to dziadostwo się otwiera ? Co trzeba zrobić aby zainstalować NETCFSetupv35.msi?

To jest instalator działający na PC. Musisz podłączyć urządzenie przez ActiveSync i uruchomić plik na komputerze.