Gyrator

• 60 Odpowiedzi
  • 17687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gyrator
« dnia: Grudzień 14, 2008, 23:25:27 »
Zainstalowalem zamiast Gsen - Gyrator 2 (soft do obracania). Polecam, bo dziala fajnie - poki co nie znalazlem nic lepszego. Nie wiem tylko jak zrobić żaby program działał w tle, a nie tylko sie minimalizował. Jeżeli program zminimalizuję, to po tapnięciu na krzyżyk który zamyka wszystkie programy, przestaje także działać Gyrator.
Jakieś  sugestie?

Odp: Gyrator
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2008, 23:48:02 »
W "Menadżer zadań" dodaj sobie Gyratora do specjalnych ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2008, 23:52:16 »
Dzieki, tyle lat sie bawie PPC a tego nie wiedzialem ... :)

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2008, 00:01:55 »
Spoko ;). Ja mam PPC zaledwie od miesiąca (Touch Diamond). Troche brakuje qwerty, ale do reszty zastrzeżeń nie mam. Denerwuje mnie troche fakt że nie wykorzystali całego potencjału g-sensora i touch pada...

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2008, 18:33:31 »
W jaki sposób dodać Gatora do Task Menager nie znalazłem tam opcji ? Prosze o pomoc

*

Offline jacek73

• *
  • 98
  • Sprzęt: Blackberry 9780, iPAQ 316
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2008, 18:39:35 »
Start->Settings->System->Task Manager i:

- zakadka Running
- wybierz na Gyrator menu kontekstowe (oczywiście jeżeli uruchomiony) i Add to Exclusive

...chyba proste :)

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2008, 21:53:40 »
Chciałem tylko podziękować. Mam HD dopiero od przedwczoraj (ale od lat używałem innych pda) i pierwsza rzecz, jakiej mi było brak, to gyratora. Druga, to jeszcze zamiennik D-pada, ale poszukam, a może się przyzwyczaję...

*

Offline lhrrob

• *
  • 54
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 25, 2008, 03:36:38 »
nie wiem co zle robie ale u mnie gyrator nie chce wystartowac (modaco no data rowniez nie dziala)
Po zainstalowaniu pokazuje sie info
Error
an unexpected error has occurred in NoData.exe

Moze ma ktos jakies sugestie?
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 22:39:46 wysłana przez lhrrob »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 25, 2008, 09:07:12 »
nie wiem co zle robie ale u mnie gyrator nie chce wystartowac (modaco no data rowniez nie dziala)
Po zainstalowaniu pokazuje sie info
Error
an unexpected error has occurred in NoData.exe

Moze ma ktos jakies sugestje?

Zainstaluj sobie NETCFSetupv35.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e3821449-3c6b-42f1-9fd9-0041345b3385&displaylang=en

:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 09:22:37 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Echo

• *
  • 63
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 25, 2008, 12:54:42 »
zainstalowalem sobie Gyrator 2 i ladnie dziala, ale czy mozna ustawic i gdzie aby dla TouchFlo nie obracal ekranu??
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 25, 2008, 14:09:36 »
panowie dajcie jakiegos linka do tego Gyratora..i cos chyba przed nim trzeba zainstalowac ponoc tak? :mrgreen:

*

Offline Echo

• *
  • 63
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 25, 2008, 16:00:49 »
Gyrator: http://gyrator.brins0.net/?page=downloads

musisz miec .NET Compact Framework v3.5
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 25, 2008, 18:48:53 »
wielki THX.. :ok: dziala superancko...nie wiem co zrobilem albo samo sie zrobilo ,ale  jak wkladam rysik w otwor to odrazu blokuje mi ekran  :ok: nawet fajnie..pasuje,dziala cos jak auto blokada ekranu,ale ja to wylaczyc ,,nie mam czerwonego pojecia  :) :grin:

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 25, 2008, 19:51:45 »
zainstalowalem sobie Gyrator 2 i ladnie dziala, ale czy mozna ustawic i gdzie aby dla TouchFlo nie obracal ekranu??
[/color]

no walsnie,,przylaczam sie do zapytania  :) dzieki !

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 26, 2008, 02:17:17 »
wielki THX.. :ok: dziala superancko...nie wiem co zrobilem albo samo sie zrobilo ,ale  jak wkladam rysik w otwor to odrazu blokuje mi ekran  :ok: nawet fajnie..pasuje,dziala cos jak auto blokada ekranu,ale ja to wylaczyc ,,nie mam czerwonego pojecia  :) :grin:

Gyrator - Menu - Events - Stylus In (Lock), naciskasz i trzymasz chwilkę - odznaczasz "Stylus" (ma zniknąć "ptaszek") - i jak mawiali starożytni francuzi wułala - stylus nie blokuje już ekranu.

Mnie nie obraca ekranu w TouchFlo? Spróbuj w Gyrator - Menu - Events - Disable (Manila) - Edit Event - Orientation i Actions odznaczyć wszystko. Przy czym Gyrator - Menu - Events - Disable (Manila) - przy Orientation musi być "ptaszek" :-)

Pozdrawiam.
Romek
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline lhrrob

• *
  • 54
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 26, 2008, 05:18:02 »
Dzieki bysio, dziala !
Szczerze powiem ze nie mam z nlm zadnych problemow. Nie odwraca TF3G, nie zamula, nie blokuje po wlozeniu rysika.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2008, 21:06:05 wysłana przez lhrrob »

« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 26, 2008, 08:15:57 »
jak ustawic zeby nie obracal ekranu przy S2U2 i przy zdjeciach?!

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 26, 2008, 11:38:13 »
zrobilem tak jak opis powyzej kaze  :)  i dziala...bingo!!!!  super wielkie dzieki !! :ok: :ok: :ok:

« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 26, 2008, 16:08:40 »
Draleks,

Powiedz co to S2U2 to postaram Ci się pomóc. Nie wiem co to, bo Blackstona/Touch HD mam kilka dni dopiero...
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 26, 2008, 16:26:30 »
Mnie nie obraca ekranu w TouchFlo? Spróbuj w Gyrator - Menu - Events - Disable (Manila) - Edit Event - Orientation i Actions odznaczyć wszystko. Przy czym Gyrator - Menu - Events - Disable (Manila) - przy Orientation musi być "ptaszek" :-)

Pozdrawiam.
Romek

Ustawiłem tak jak napisałeś, przestało mi odwracać przy wyłączonej blokadzie ekranu, po włączeniu blokady dalej obraca, gdzie jeszcze trzeba ustawić ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 26, 2008, 16:44:10 »
He, he, he. Jak włączam blokadę ekranu to znaczy, że idę spać i obracanie ekranu przestaje mi przeszkadzać. Nie wiem jak to zrobić. Manila ma błąd i podobno działa wadliwie ze wszystkimi programami do odwracania ekranu.

Pozdrawiam
Romek
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 26, 2008, 16:48:04 »
Czyli wracamy do punkty wyjścia :) myślałem że Twój sposób działa też przy zablokowanej klawiaturze  :P.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 26, 2008, 20:35:16 »
Draleks,

Powiedz co to S2U2 to postaram Ci się pomóc. Nie wiem co to, bo Blackstona/Touch HD mam kilka dni dopiero...

S2U2 - slide to unlock - popularny program do odblokowywania pocketa. Stuknij sobie w google S2U2 to zobaczysz co wyskoczy ;)

« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 27, 2008, 01:26:09 »
Draleks,
Myślę, że jakbyś "stukał w googlach" to byś wiedział jak to zrobić  :D.

Musisz utworzyć reguły:
Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - Application - podwójne kliknięcie w  Album - zmieniamy nazwę na np Disable (Album) - Apply - raz jeszcze Apply i gotowe.
Aaaa... - nie zapomnij przenieś tego ponad "Rotate" za pomocą "Promote" - do tego to nawet googla nie czytałem tylko pomyślałem  :proud: .

To samo dla S2U2 tyle, że zamiast "podwójne kliknięcie w  Album" - podwójne kliknięcie w S2U2 czy jak ten program się nazywa i tyle. Powinno działać. Daj znać...

Borg,

Ale z ciebie pedant!  :E  No więc tak:

Gyrator - Menu - Events - naciskamy stylusem pod listą i trzymamy - Add Event - stylusem na New Rule i trzymamy - "zaptaszkujemy" Orientation - stylusem na New Rule i trzymamy - Edit Event - zmieniamy nazwę na np Disable (Dialog) - Application - podwójne kliknięcie w Learn Window Class - wyciągamy rysik - blokujemy ekran "słuchawką" - chowamy rysik - Apply - raz jeszcze Apply i Promote tak aby była ta reguła wyżej niż "Rotate". I... Mnie się TouchFlo nie rotuje...

Pozdrawiam,
Romek
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2008, 11:04:10 wysłana przez rkorczyk »
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 28, 2008, 12:55:37 »
Zrobiłem zgodnie z instrukcją i działa idealnie THANX ale jest 1 problem jak pisze sms to nie obraca ekranu i nie ma klawietury na całej długości zablkował inne funkcje jakaś sugestja
Mam 2 pytanie jak zablokować ekran aby nie obracał sie podczas rozmowy telefonicznej przekręca mi sie i mnie to denerwuje ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 15:18:08 wysłana przez Nijoo »

« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 28, 2008, 16:18:47 »
No tak ! Jak nie urok to sraczka. Trzeba sie, mysle, przyzwyczaic do rotujacego sie TouchFlo, gdy wlaczony lock.

Pozdrawiam,
Romek
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 28, 2008, 17:37:02 »
jak zablokować ekran aby nie obracał sie podczas rozmowy telefonicznej przekręca mi sie i mnie to denerwuje ?

« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:06:50 »
A próbowałeś według reguł opisanych powyżej? (oczywiście w application podwójnie klikasz phone)

Romek
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 29, 2008, 07:32:01 »
Niestety nie działa nadal podczas rozmowy ekran przekręca sie jak chce

« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 29, 2008, 18:39:31 »
Przesunąłeś, z pomocą "Promote", regułę ponad "Rotate"?
Pozdrawiam.
Romek.