Gumowy pokrowiec Touch HD

• 54 Odpowiedzi
  • 11408 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
Odp: Gumowy pokrowiec Touch HD
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 11, 2009, 21:27:47 »
zamowilem tez ten   http://cgi.ebay.co.uk/Rubber-Hard-Case-Cover-for-HTC-Touch-HD-T8282-Gift_W0QQitemZ390016480172QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches?hash=item390016480172&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229     kosztowal mnie 5 euro z groszami,przesylka doszla po ok 1,5 tyg,tenniby pkrowiec jest zrobiony z plastiku,jest to 2 czesciowe etui,za te pieniadze warto ale 50 czy 40 zl nie dalbym za to,juz lepsza jest guma,owszem nie powiem ladnie to wyglada,ale zobaczymy kiedy ta chinska lipa sie rozleci  :D  miejmy nadzieje ze troche wytrzyma...ogolnie,,moze byc  :)

*

Offline krzyga

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD, HD2, Samsung SGSII
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 12, 2009, 09:04:44 »
Dobra, krótko. Który jest najlepszy? :) Najlepiej chroni przed zniszczeniem (upadki, zarysowania, itp.).

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 12, 2009, 16:26:53 »
Nie zakładając nowego tematu, ma ktoś może Invisible shield na swojego HD-ka? Jak to się sprawuje? Na polskich aukcjach jeszcze się nie spotkałem.
http://www.amazon.co.uk/invisibleSHIELD-HTC-Touch-invisible-shield/dp/B001O7K29C

Wlasnie sie pokazal:
http://allegro.pl/item572421314_htc_touch_hd_invisible_shield_zagg_full_warszawa.html

Moze ktos juz testowal??

trzeba by polukac na ebay-u,,,zapewne bedzie duuuuuzo tanszy,handlarze teraz zeruja na nowosciach,takiech jak HD....i mysla ze zarobia nie wiadomo ile na ludziach,tak tez bylo z tym plastikiem z hong kongu....wolali 50 zeta juz zeszli na 40 zeta,,,ja zerkne na ebaya.. :ok:

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 12, 2009, 17:07:37 »
ja generalnie pomacałem wiekszosc możliwych opcji (guma, plastik, plastik powlekany gumą :P itd) i najlepsze wydaly mi sie te silikonowe. te dwuczesciowe etui wg mnie to nie to - mialem dwie w lapie i oba byly zle spasowane - szpara w miejscu zamkniecia itd. no i wrazenie ze przy upadku kazda czesc poleci w inna strone.

zamowiłem silikona (ofkoz na ebayu... 5$  w porównaniu do 60zł u zdzierców z allegro - kwoty z wysylką ofkoz:P). ponad 100zł za IS to przegięcie, zwlaszcza ze w co drugim temacie slychac narzekania, jakoby moment i miało to ustrojstwo zlazic z rogow urzadzenia.

*

Offline krzyga

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD, HD2, Samsung SGSII
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 12, 2009, 21:12:33 »
Nie no ludzie, sorry, wybaczcie ale przy sprzęcie w granicach cenowych 2-2,5 tysia rozmowa o cenie pokrowca, czy to będzie 25, 60, czy nawet 100 złotych jest conajmniej śmieszna...

*

Offline SerRoberto

• 47
  • SG II, Note 10.1, Note 2
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 13, 2009, 22:42:45 »
Ja ostatnio zakupiłem następujący pokrowiec gumowy:

http://www.allegro.pl/item569475230_etui_guma_htc_touch_hd_folia_najlepszy_wybor.html

Powiem szczerze iż miałem obawy że to będzie jakieś badziewie.... ale miło byłem zaskoczony  :ok:
Pokrowiec jest porządnie wykonany i solidnie przylega do HDka
>>>POLECAM<<<
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 23:08:47 wysłana przez SerRoberto »
***SerRoberto***

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 14, 2009, 11:47:48 »
Nie no ludzie, sorry, wybaczcie ale przy sprzęcie w granicach cenowych 2-2,5 tysia rozmowa o cenie pokrowca, czy to będzie 25, 60, czy nawet 100 złotych jest conajmniej śmieszna...

sorry,,sorry,,,,ale jak ma ktos komus dac zarobic a ktos ci wcisnie kasznke za 60 zl np,,,to wybacz...niech sprzet kosztuje i 5 tys.!!!! to i tak nic nie ma wspolnego co do jakosci akcesorii,  a to co nie ktorzy wciskaja na allegro ludziom to juz jest rozboj w bialy dzien na kretej sciezce !!!

*

Offline SerRoberto

• 47
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 14, 2009, 14:17:42 »
Każdy z nas ma swoja opinię..... fakt pokrowiec nie należał do tanich ale jestem zadowolony...
***SerRoberto***

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 14, 2009, 14:44:44 »
Każdy z nas ma swoja opinię..... fakt pokrowiec nie należał do tanich ale jestem zadowolony...

no i slusznie, Twoja kasa i Ty masz sie z niego cieszyc a nie kto inny.

*

robi6969

« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 14, 2009, 15:49:24 »
Ja ostatnio zakupiłem następujący pokrowiec gumowy:

http://www.allegro.pl/item569475230_etui_guma_htc_touch_hd_folia_najlepszy_wybor.html

Powiem szczerze iż miałem obawy że to będzie jakieś badziewie.... ale miło byłem zaskoczony  :ok:
Pokrowiec jest porządnie wykonany i solidnie przylega do HDka
>>>POLECAM<<<

Zakupilem ostatnio ten sam pokrowiec i musze powiedziec ze jestem z niego bardzo zadowolony, elegancko przylega do HD`ka ale jest jedno male ale przyciaga kurz i paprochy, czesto trzeba go wycierac :) natomiast folia dolaczona do zestawu niby "profesjonalna" jak to sprzedajacy okreslil to jakies nieporozumienie 10 razy lepsza jest ta dolaczona do zestawu wraz z HD`kiem. (zakladalem zgodnie z instrukcja ale przy kazdej probie pokazuje sie na niej kilkanascie bąbli z powietrzem i za chiny nie idzie ich rozprasowac)  reasumujac pokrowiec bardzo dobry folia kicha  :)

*

Offline SerRoberto

• 47
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 14, 2009, 15:58:42 »
Do pokrowca tez otrzymałem ta folię ale jej nie zakładałem mam oryginalną z zestawu HTC.... i chyba sobie podaruję po takiej opinii...
***SerRoberto***

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 14, 2009, 18:54:28 »
Po takiej reklamie - ja też zamówiłem ten pokrowiec, zobaczymy co z tego będzie.

ps. sprzedawca miał też drugi rodzaj - gdzie micro i przednia kamera jest w gumie.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 17, 2009, 20:56:14 »
no i przyszla wczoraj przesylka z honk kongu. pokrowiec dokładnie taki sam jak z linka od SerRoberto, tylko cena normalniejsza. z pokrownca jestem narazie zadowolony, juz nie klade HD z obawą ze cos odprysnie itd :P  folia tez byla, ale narazie trzymam sie tej oryginalnej.

« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 17, 2009, 22:37:57 »
Gdzie mogę kupić oryginalną folię do HD? Dziś dostałem folię kupioną na Ebay ale oryginalna była o wiele lepsza, niestety źle się nakleiła i musiałem ją wyrzucić.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 18, 2009, 10:40:51 »
kup sobie brando... jest lepsza od oryginalnej
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 20, 2009, 15:18:46 »
A czy ktos testowal oryginalny silikon http://allegro.pl/item578129561_oryginalna_pokrowiec_htc_sc_s420_touch_hd_tm.html ,czy jest duza różnica miedzy tym sprzedawanym przez HQGSM
Napisane: Marzec 20, 2009, 15:17:09
link aukcji HQGSM http://www.allegro.pl/item582651278_etui_guma_htc_touch_hd_folia_super_wyglad.html

« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 20, 2009, 17:11:30 »
Ja kupiłem taką oto "czarną gumę" http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=110360319358 i w sumie gdybym nie został zachęcony bardzo dobrymi opiniami na xda na temat tego http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=120371525904 to ten pierwszym bym sobie chwalił. Ten drugi czyli Soft Silicone Skin Case For HTC Touch HD Clear jest naprawdę doskonały. Pięknie spasowany, dobrze się w reku trzyma no i co najważniejsze wygląda znacznie znacznie estetyczniej niż ta czarna guma. Dodatkowo widać świecącą diodę na przycisku on/off. Mam te dwa i zdecydowanie polecam dołożyć do tej droższej wersji.  Tu macie zdjęcia.  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=436060&page=18 Mój Touch HD wygląda prawie tak samo, ten na zdjęciach jest szary, ja kupiłem całkowicie prześwitujący.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 18:01:47 wysłana przez Tai Chi »

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 20, 2009, 20:46:52 »
no i co najważniejsze wygląda znacznie znacznie estetyczniej niż ta czarna guma.
Zobaczysz jak Ci się zacznie brud dostawać, odbarwiać, trochę wilgoci się dostanie itp. rzeczy - z pewnością będzie to bardzo estetycznie wyglądać   B) .

Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 21, 2009, 10:43:53 »
Biorąc pod uwagę że zdejmowanie pokrowca zajmuje 3 sekundy, umycie i wytarcie  kolejne kilkadziesiąt to twoja wizja zupełnie mnie nie przeraża  :P Jedyne co to teraz kupiłbym szary kolor. No zobaczymy za parę miesięcy jak się sprawuje i jak jest wytrzymały. Na razie potwierdzam moją wcześniejszą opinie ze jest znacznie fajniejszy niż "czarna guma".

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 09, 2009, 21:03:01 »
A takie cudo dla naszego thd się znajdzie:

http://www.switcheasy.com/products/RebelSerpent/RebelSerpent.php?color=black#
albo coś w podobnym stylu?

Ewentualnie jeżeli ktoś ma namiary "polskie" na to:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=120371525904#ebayphotohosting
to prosiłbym o nie :)

« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 10, 2009, 12:20:28 »
Witam. Oryginalne silikonowe pokrowce HTC sc s420 myślę że mogę polecić - kupiłem: guma bardzo dobrej jakości, matowa, w jakiś aksamitny sposób miła w dotyku, pokrowiec doskonale dopasowany do obrysów telefonu, nigdzie nie odstaje itp., kryje granice obszaru klejenia folii na wyświetlacz, więc szansa, że folia się "złuszczy" przy wkładaniu do kieszeni jest zerowa, wygląd na mój gust bardzo fajny, wycięcia na swoim miejscu, doskonale dopasowane do gniazda usb, rysika i aparatu, przyciski włączania i głośności są pokryte gumą, ale to nie przeszkadza w użytkowaniu, stąd dostęp do wszystkiego zachowany - za wyjątkiem diody ładowania na górnej powierzchni telefonu, która jest gumą zasłonięta. Rant na przodzie jest wystarczająco wysoki, żeby bezpiecznie położyć telefon na stole na spinaczu biurowym - ekranowi nic się nie stanie, jeśli na telefon nie siądziemy, rzecz jasna.

Mam natomiast pytanie: czy ktoś znalazł gdzieś namiar na pokrowiec przypinany do paska, w którym zmieściłby się telefon "opakowany" w tę gumę? Jeżeli można, prosiłbym o namiar np. na Allegro czy sklep internetowy. Pozdrawiam F. Przy okazji: wszystkim Forumowiczom życzę Wesołych Świąt. :-)

*

Offline Mexo

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch HD powered Energy GTX
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:28:32 »
Hej.
Może takie dziwne pytanie do piszących wcześniej odnośnie i używających "gumki" HTC sc s420. Wiem, że pokrowiec jest dobry i jest wart swojej ceny ale ze względu na pracę zapytam. Czy w/w "gumka" daje jakąś ochronę przed pyłem i innymi tego rodzaju czynnikami syfiącymi ? Oczywiście to co jest nie osłonięte jest nie osłonięte ale cała reszta np. łączenie między pokrywą baterii a resztą obudowy jest w miarę szczelnie zabezpieczone ?

Pozdrawiam
Mexo.

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:52:38 »
Wystarczy popatrzeć  - THD wkłada się od przodu "gumki" więc nie może mocno przylegać do tego HTC sc s420  ma duże wycięcie na kamerę co jeszcze pogarsza sprawę.  Wg. mnie przy dużym zapyleniu "gumki" nie sprawdzą się - te futerały raczej mają chronić obudowę przed uszkodzeniami mechanicznymi a nie pyłem/cieczą.

*

Offline Mexo

• 8
  • Sprzęt: HTC Touch HD powered Energy GTX
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 10, 2009, 23:11:16 »
Dzięki za info. O cieczach nawet nie myślałem. Jednak za dużego wyboru nie ma jeśli idzie o pokrowce. W coś telefon trzeba ubrać bo trzymanie go w pokrowcu ala skarpeta iFołn w kieszeni za wygodne nie jest. Może z czasem pokażą się jakieś ciekawsze rozwiązania. Widziałem już aluminiowe opakowania ale to jednak nie dla mnie. Myślę że na początek taka "gumka" może wystarczy tym bardziej że koszt wielki nie jest.

Pozdrawiam
Mexo.

*

Offline m1j

• 1
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 12, 2009, 15:51:27 »
Witam.
Czy ktos moze jest posiadaczem tego pokrowca? http://www.allegro.pl/item626030107_silikonowy_pokrowiec_dla_htc_touch_hd_od_qxe_f_vat.html
Jezeli tak to jak sie sprawuje?