---> ROM Slim Fox, Ultra Slim Fox (juz sa) Premium Fox (beta:) <--- All PLK

• 72 Odpowiedzi
  • 8165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: ---> ROM Slim Fox, Ultra Slim Fox (juz sa) Premium Fox (w trakcie) <--- All PLK
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:14:39 »
No to działaj chłopie z wersją PREMIUM - w załączniku masz mui do JbedJava  :E

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: ---> ROM Slim Fox, Ultra Slim Fox (juz sa) Premium Fox (w trakcie) <--- All PLK
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:39:22 »

Juz wycianąłem z Rafaela...
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:40:33 »

Juz wycianąłem z Rafaela...

Miałem przejsciowe problemy z skrotami do programow co beda zalaczone min do htc gps tool ale juz sytuacja opanowana package creator popitolil sciezki :).
Zonie przetlumaczylem ze na swieta z jajeczkami nowy rom sie przyda i jutro siadam i to poskladam do kupy. Na razie wersja pierwsza bedzie na 21040 jak bedzie wszystko ok i lista dodatkow zadowoli bedziemy myslec o 21042.

Ide spac :P
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:45:30 »
I jak tam Mistrzuniu idzie robota ze składaniem romu w całość?:)

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:56:52 »
I jak tam Mistrzuniu idzie robota ze składaniem romu w całość?:)

Wlasnie wgrywam do testow.

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 09, 2009, 16:23:20 »
to pozwól i nam potestować :grin:

« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 09, 2009, 16:44:18 »
Nie traćmy nadziei Panowie,że jeszcze dziś zrobimy pierwszego flasha wersją Premium:)

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 09, 2009, 17:15:53 »
Nie traćmy nadziei Panowie,że jeszcze dziś zrobimy pierwszego flasha wersją Premium:)

Flip it jest problematyczny i google maps bo cos jego rejestr sie nie chce z paczki dodac i pracuje na dtym.
obecnie dorzucone aplikacje to :

ActionScreen
ClearTemp
File explorer ex
Foxit
Reset manager
ShakeandSave
sbpscreenshot
total commander
advanced configuration
Task manager ext.
Galarm
Glight
HD Tweak
HTC GPS tool
PHM Registry
Pim Backup

Cos jeszcze chcecie ?:)

Pozdr.

Adam

« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 09, 2009, 17:27:54 »
Możesz dorzucić pocket rara:)

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 09, 2009, 18:21:24 »
Nie wiem czy dobrze chwytam?
Jeżeli mamy wersję Ultra Slim to oznacza maksymalne wycięcie "niepotrzebnego" softu również  takiego który do tej pory niepotrzebnie obciążał nam system. Tymczasem pamięć RAM jest po wycięciu softu (który chodził w tle) nadal na poziomie 42-43% czyli na poziomie jak w ROMie Bysia.
To gdzie to Ultra?

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 09, 2009, 19:40:46 »
Nie wiem czy dobrze chwytam?
Jeżeli mamy wersję Ultra Slim to oznacza maksymalne wycięcie "niepotrzebnego" softu również  takiego który do tej pory niepotrzebnie obciążał nam system. Tymczasem pamięć RAM jest po wycięciu softu (który chodził w tle) nadal na poziomie 42-43% czyli na poziomie jak w ROMie Bysia.
To gdzie to Ultra?

Nie chce zebys  mnie zle odebral ale odniose sie do podstaw systemu operacyjnego.
system sklada sie z samych fizycznych plikow jak i aplikacji procesow serwisow dzialajacych w tle.
Jedno to ile ramu zajmuje i tu fakt w nowym romie bysia jest ona na takim samym poziomie tylko nie zapominaj ze to inny nowszy bulid, poza tym wersja ultra rozni sie tez iloscia plikow na partycji systemowej. Ona w tym przypadku jako czesc flasha zajmuje odpowiednia ilosc miejsca, w romie ultra pozbylismy sie jak na razie wikszej ilosci plikow niz normalny rom ma co oznacza ze file system jest bardziej odciazony, ma to wplyw moze nie na dzialanie samej manili ale ogolnie windows mobile wiec aplikacje uruchomia sie szybciej i wiecej ich mozesz miec zainstalowanych w urzadzeniu jak i maja wiecej pamieci podrecznej.

Tym sie roznia przede wszystkim.
Poza tym warto odciazac file system windoes mobile - dla przykladu podam ze tak ukochana przez wszystkich lub prawie wszystkich manila zajmuje cos okolo 2000 plikow ktore maja po 4kb. To katorga dla filesystemu i samego OS'u. wiec warto wywalic chociaz cokolwiek niepotrzebnego by system odzyl.

Takze to tak jak odchudzanie i tunowanie powiedzmy xpeka czy innego oesu.

Wiem ze ciezko przekonac kogos do tego ze wersja dziala szybko i stabinie jak widzi cyferki pamieci ram podobne jak w innej wersji. ale uwierz mi ze testy mowia duzo wiecej.

Obecnie pracuje niestety dosc dugo nad premiumem bo on dowali kolejne pliki na filesystem i uruchamia wiecej serwisow na starcie np: glight. a kazdy z nich zre Ram - ppoki co jestem na poziomie 55% co chyba i tak jest niezle przy zalozeniu ze w systemie siedzi manila2, build os jest nienajnowszy a rumy np davide z xda w wersji hp potrafia wciagnac 80%

mam nadzieje ze w miare jasno przedstawilem swoja wizje :)

poki co ide pracowac nad rejestrem total commandera google i flip it.

Adam

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 09, 2009, 19:51:10 »
to powiedz nam czy dzis jest szansa na premium czy mam wgrywac jakis inny romik,mam wgrany Bysia V5 ale troche jest niedopracowany i musze go wywalic

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 09, 2009, 19:52:30 »
to powiedz nam czy dzis jest szansa na premium czy mam wgrywac jakis inny romik,mam wgrany Bysia V5 ale troche jest niedopracowany i musze go wywalic

Daje sobie godzine na googlemaps i flipita. jesli nie dam rady to nie bedzie dzis.

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:35:32 »

1. Nie chce zebys  mnie zle odebral ale odniose sie do podstaw systemu operacyjnego.

2. ...mam nadzieje ze w miare jasno przedstawilem swoja wizje :)

Od 1. Dzięki za odpowiedź. Nie odbieram cię źle, przeciwnie wiele wyjaśniłeś i myślę że nie tylko mi ale chyba większości tu zaglądającym. Gdyby tak nie było to byśmy tu mieli las spolszczonych i w różnej postaci ROMy :)
Zastanawiałem się tylko czy takie aplikacje jak liveupdate czy net.framework które chodzą w tle a które usunąłeś nie powinny odciążyć nam RAMa? No chyba że one nie pracują non-stop w tle?
Ja na tym forum również się uczę i nieraz może niesłusznie robię "porównania" systemów, porównując WM6 w PDA do Windows na PC. W tym drugim wyłączenie wszelkiej automatyki i upiększaczy zawsze przyśpieszało system przy słabszym procku lub pamięci.
Od 2. Lepiej by się nie dało  :ok:

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:42:13 »

Daje sobie godzine na googlemaps i flipita. jesli nie dam rady to nie bedzie dzis

ok dzieki,no to czekam

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 09, 2009, 21:05:22 »

1. Nie chce zebys  mnie zle odebral ale odniose sie do podstaw systemu operacyjnego.

2. ...mam nadzieje ze w miare jasno przedstawilem swoja wizje :)

Od 1. Dzięki za odpowiedź. Nie odbieram cię źle, przeciwnie wiele wyjaśniłeś i myślę że nie tylko mi ale chyba większości tu zaglądającym. Gdyby tak nie było to byśmy tu mieli las spolszczonych i w różnej postaci ROMy :)
Zastanawiałem się tylko czy takie aplikacje jak liveupdate czy net.framework które chodzą w tle a które usunąłeś nie powinny odciążyć nam RAMa? No chyba że one nie pracują non-stop w tle?
Ja na tym forum również się uczę i nieraz może niesłusznie robię "porównania" systemów, porównując WM6 w PDA do Windows na PC. W tym drugim wyłączenie wszelkiej automatyki i upiększaczy zawsze przyśpieszało system przy słabszym procku lub pamięci.
Od 2. Lepiej by się nie dało  :ok:

Wiesz co z  liveupdate jest tak ze to jest sobie od dawien dawna w WM ale nie znam kogos kto by to zaktualizowal przez ta aplikacje, wiec pokusze sie o stwierdzenie ze to nie dziala a dopoki tego nie ustawisz ze aplikacja ma szukac update co jakis czas to ona nie chodzi wiec i nie zawala pamieci. wiec nie odciaza to w finalnym rownaniu
a .net jest akurat i go nie wywalam - on nie zawali pamieci dopoki jakas aplikacja z niego nie skorzysta - to swodowisko programowania i jak np w windozie masz na pc cscript ktory wykona visual basic nie chodzi zawsze tylko on demand.

Moge sie tez mylic ale nie jestem programista tylko inzynierem :P

Adam

« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 10, 2009, 11:53:31 »
Hej,jak tam postępy?Pzdr

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 10, 2009, 12:35:09 »
Hej,jak tam postępy?Pzdr

Google maps coraz bardziej mnie wkrwia :)

Update: zadzialalo :)
tylko Flip-IT i bedziemy w domu :)

Flipit nie odrwaca tylko tabow z manili reszta dziala wiec juz blisko :)

Adam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 14:25:40 wysłana przez experience2007 »

*

Offline Scan

• **
  • 207
  • Sprzęt: HTC Leo;HTC Touch HD i inne
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 10, 2009, 21:24:52 »
I jak jesteśmy w domu ? :)
"Teoria ma się do praktyki jak miłość do onanizmu" - Lenin

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 10, 2009, 21:48:34 »
I jak jesteśmy w domu ? :)

Mysle ze powinno juz byc ok :)
Wgrywam sobie ost raz i jak  ok to leci na rapida :)

Adam

UPDATE - > Leci na rapida. wolno cos ale poki co leci . link jak wlezie i opis bedzie. Nie nastawiajcie sie ze wsyztsko bedzie cacy - to wersja testowa.

Adam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 22:18:35 wysłana przez experience2007 »

Odp: ---> ROM Slim Fox, Ultra Slim Fox (juz sa) Premium Fox (beta:) <--- All PLK
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 10, 2009, 23:26:01 »
Nareszcie:)już go ciągnę i zaczynam testy...dam znać co i jak:)pzdr i dobrej nocy

Odp: ---> ROM Slim Fox, Ultra Slim Fox (juz sa) Premium Fox (beta:) <--- All PLK
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 11, 2009, 00:49:23 »
Moje pierwsze wrażenia:
rom prezentuje się naprawdę FAJNIE:),jest póki co stabilny i szybki więc możesz Adamie myśleć już o 21042;)podobają mi się programy kóre dolożyłeś,ekstra wygladają ikonki w skócie-akcje...po zainstalowaniu taskbara i old start menu pamięc-274,60Mb i 105,18Mb więc jest całkiem nieźle jak na wersję PREMIUM...nie ma problemu z dźwiękami jak w romie Bysia a aparat obsługuje 5mpx...to tyle na te chwilę bo pora już późna i trza się kłaść...jeszcze tylko jedno:
DZIĘKI ADAM ZA ŚWIETNĄ ROBOTĘ I WESOŁYCH ŚWIĄT:)

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 11, 2009, 06:15:04 »
To jest juz jakis nałóg chyba,przychodze z pracy o 6 i pierwsze to komp i pdaclub:). Testuje premium

« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 11, 2009, 06:50:22 »
Adam zauważyłem jeden brak w tłumaczeniu-kiedy wchodze w zegar swiatowy i wybieram miasto,ustawienia lokalnej strefy czasowej,potem klikam na datę i tam jest "select a date"nieprzetłumaczone.To na razie tyle-kolejne uwagi będę dopisywał do tego postu by ktoś nie uznał,że piszę by nazbierać punktów na wyższy stopień;)

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 11, 2009, 08:24:08 »
Coś jest nie tak z Gsensor a dokładnie z rotacja manilli, touchflo obraca się na chwile i wraca do poprzedniej pozycji,na dodatek w poziomie wyświetla sie na połowie wyświetlacza,gdy otwieram kamere w pionie to po obrocie w poziom wywala mnie z niej.No i dalej problem z Javą jest,w romie Bysia V5 już było ok,na razie tyle chyba,ogólnie jest nieźle :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 09:12:40 wysłana przez bleyd1 »

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 11, 2009, 09:21:09 »
Coś jest nie tak z Gsensor a dokładnie z rotacja manilli, touchflo obraca się na chwile i wraca do poprzedniej pozycji,na dodatek w poziomie wyświetla sie na połowie wyświetlacza,gdy otwieram kamere w pionie to po obrocie w poziom wywala mnie z niej.No i dalej problem z Javą jest,w romie Bysia V5 już było ok,na razie tyle chyba,ogólnie jest nieźle :ok:

WIem o tym bledzie ze czasem mozewystepowac i bede pracowal. Wiem ze byla tez duza presja by wydac ten rom i uwierzcie mi ze wachalem sie czy zrobic to przed swietami czy po. Jednak przed, jave poprawie i Flipita uloze z innymi bibliotekami sdk sensor bo te cos szwankuja :)

Takze prosze wezcie z dystansem obecne bledy, poki co nie mysle jeszcze o 21042 bo chce dopracowac  ta wersje. A juz na priw mam pytania o 6.5 :)

Takze poki co Zycze wam Wesolych spokojnych i radosnych swiat :) Poza tym cierpliwosci i wyrozumialosci :P

POki co swieta poswiecam w pelni rodzinie i obieclem ze do wtorku nie rusze nic :)

Pozdrawiam i dzieki

Adam

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 11, 2009, 09:38:16 »
Adam zauważyłem jeden brak w tłumaczeniu-kiedy wchodze w zegar swiatowy i wybieram miasto,ustawienia lokalnej strefy czasowej,potem klikam na datę i tam jest "select a date"nieprzetłumaczone.To na razie tyle-kolejne uwagi będę dopisywał do tego postu by ktoś nie uznał,że piszę by nazbierać punktów na wyższy stopień;)

Tego się nie da przetłumaczyć ...ta manila tak ma .....

Wesołych Świąt wszystkim życzę
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 09:40:44 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 11, 2009, 12:11:26 »
No nikt nie ma do was pretensji,damy sobie rade :mrgreen: .Wam tez WESOŁYCH ŚWIAT ;D ;D ;D ;D

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 14, 2009, 17:08:43 »
No to jak tam? Będą poprawki?:)

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 14, 2009, 18:00:00 »
No to jak tam? Będą poprawki?:)

Cos tam moze byc, ale prosze o konkretne posty z informacjami wypunktowanymi co zmienic i w ktorym romie.

Pozdr.
Adam