1. Podczas mojej pracy w serwisie chłopaki przychodzili z warsztatu do biura i skarżyli się na płyty, tudzież moduły upalone ładniejszymi amperkami. Po konsultacjach z klientami doszliśmy do tego, że przyczyną przepaleń najczęściej (choć nie zawsze) były liche ładowarki samochodowe.
2. Moja kuzynka nie dalej niż 2 miesiące temu zniszczyła sobie motkę w ten sposób- podczas odpalania samochodu telefon z ustawionym i przygotowanym navi do jazdy zgasł i nie już nie włączył się więcej, serwis potwierdził przepalenie.
Touch HD nie jest pierwszym sprzętem, który tego nie znosi. Żadna elektronika nie jest zbyt wytrzymała w tej kwestii. Trzeba wziąć pod uwagę raczej jakość ładowarki, czy też losowe przypadki "bujnięcia" się elektryki w samochodzie. Najlepszy dowodem na to jest fakt, że awaria mojej kuzynce przytrafiła się dopiero po ponad roku takiego używania, w dodatku auto stosunkowo niestare- Honda Civic z 2008r. Cenię sobie tę markę i wątpię żeby Honda pozwoliła sobie na niedociągnięcia w elektryce, mimo to i tak z gniazda poszło o kapkę "prądu" za dużo.