Gniazdo USB

• 11 Odpowiedzi
  • 1546 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gniazdo USB
« dnia: Marzec 11, 2010, 01:36:15 »
Nie działa mi ładowanie ładowarką, ale ładuje gdy jest podłączony kablem do kompa.

Miał ktoś coś takiego ?
Zwalone gniazdo czy jakaś inna przyczyna ?

Kris

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
Odp: Gniazdo USB
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2010, 01:55:48 »
A może zwalona ładowarka.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2010, 07:44:22 »
Nie działa mi ładowanie ładowarką, ale ładuje gdy jest podłączony kablem do kompa.

Miał ktoś coś takiego ?
Zwalone gniazdo czy jakaś inna przyczyna ?

Kris

Raczej zwalona ładowarka ...

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2010, 01:49:13 »

Wpadłem na to zanim napisałem, ale musiałyby paść 3 ładowarki jednocześnie, w tym jedna nowa sprawdzana w sklepie, bo chciałem kupić.

Zastanawiam się czy to software czy hardware, średnio chce mi się do Janek jechać, ale chyba będę musiał.
Coś mam pecha do tego HD-ka  :S

KA

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2010, 09:56:50 »

Wpadłem na to zanim napisałem, ale musiałyby paść 3 ładowarki jednocześnie, w tym jedna nowa sprawdzana w sklepie, bo chciałem kupić.

Zastanawiam się czy to software czy hardware, średnio chce mi się do Janek jechać, ale chyba będę musiał.
Coś mam pecha do tego HD-ka  :S

KA

to trochę karkołomna hipoteza, ale ... po nitce do kłębka czyli może gniazdko/rozgałęziacz/przedłużacz?
 :mysli:

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2010, 00:39:53 »
Oddaj do serwisu raczej złącze najczęściej w samsungach tak się uwala wejście i napięcie pobiera tylko z komputera gdyż jest  o mniejszym natężeniu niż w ładowarce.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 15, 2010, 09:43:09 »
Siemano !!!

A ja mam coś takiego....

Otóż od pewnego czasu mam problem z synchronizacją, a polega on na tym że po podłączeniu kabla nie wyświetla mi się okno wyboru (pomimo zaznaczenia opcji) tylko od ręki uruchamia się udostępnianie połączenia internetowego. Gniazdo jest ok bo łądowanie działa i z PC oraz ładowarki.
Mam zainstalowane s2u2.

Pozdr
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2010, 14:14:28 »
Witam.
Mam problem z portem USB , podłączając kabel USB do komputera , komputer nie widzi połączenia z telefonem . Telefon również nie widzi połączenia z komputerem . Podłączałem telefon pod różne komputery i pod różne kable lecz nadal jest ten sam problem . Po podłączeniu USB jest tylko ładowanie baterii . Zmieniałem ROMY , robiłem hard reset , zmiana romu nic nie pomogła (aktualny Energy.BLACKSTONE.23673.Sense2.5.Cookie.Jul.17.7z).
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

*

Offline deveb

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 21, 2010, 16:33:56 »
Koledzy, a czy czasem nie odpalaliście samochodu gdy w międzyczasie HD był podłączony na ładowanie do gniazda zapalniczki? :E
kwbr PL @729MHz + MBW150 Executive Edition

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 21, 2010, 17:16:35 »
a co kolego deveb taki czuły na skoki napięcia? czy jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? pytam bo to by był mój pierwszy sprzęt który czegoś takiego nie znosi.pzdr

*

Offline deveb

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 21, 2010, 18:03:05 »
1. Podczas mojej pracy w serwisie chłopaki przychodzili z warsztatu do biura i skarżyli się na płyty, tudzież moduły upalone ładniejszymi amperkami. Po konsultacjach z klientami doszliśmy do tego, że przyczyną przepaleń najczęściej (choć nie zawsze) były liche ładowarki samochodowe.

2. Moja kuzynka nie dalej niż 2 miesiące temu zniszczyła sobie motkę w ten sposób- podczas odpalania samochodu telefon z ustawionym i przygotowanym navi do jazdy zgasł i nie już nie włączył się więcej, serwis potwierdził przepalenie.

Touch HD nie jest pierwszym sprzętem, który tego nie znosi. Żadna elektronika nie jest zbyt wytrzymała w tej kwestii. Trzeba wziąć pod uwagę raczej jakość ładowarki, czy też losowe przypadki "bujnięcia" się elektryki w samochodzie. Najlepszy dowodem na to jest fakt, że awaria mojej kuzynce przytrafiła się dopiero po ponad roku takiego używania, w dodatku auto stosunkowo niestare- Honda Civic z 2008r. Cenię sobie tę markę i wątpię żeby Honda pozwoliła sobie na niedociągnięcia w elektryce, mimo to i tak z gniazda poszło o kapkę "prądu" za dużo.
kwbr PL @729MHz + MBW150 Executive Edition

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 21, 2010, 19:28:06 »
co do skoków napięcia nie wątpię. zastanawiałem się jedynie nad tymi lichymi ładowarkami (osobiście używam oryginalnej htc), chociaż nie sądzę by to miało być gwarancją jakiejkolwiek stabilizacji w chwili strzału napięcia. Przyznam szczerze zę częściej zdarzało mi się podłączyć wszystko i dopiero uruchomić auto. trzeba by to rozważyć. pzdr